2013. augusztus 17. szombat

aug. 17
0:06
Videó: az újpestiek nem tartják be az öltözői utasításokat (She)
A labdarúgó NB I negyedik fordulójának nyitó mérkőzésén az Újpest egy fordulatos mérkőzésen 2–2-re végzett a Kaposvár otthonában. A találkozó után semelyik csapat trénere sem lehetett elégedett az eredménnyel. Kozma István a fővárosiak vezetőedzője elmondta, már a kezükben érezték a sikert, míg Prukner László, a Rákóczi edzője szerint képességbeli hiányosságaik vannak.
aug. 17
0:24
MotoGP: Márquez uralta az első két szabadedzést (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság indianapolisi nagydíján a MotoGP géposztály mindkét pénteki szabadedzését a spanyol Marc Márquez nyerte. A Moto2-ben eddig az olasz Simone Corsi, míg a Moto3-ban a spanyol Maverick Vinales a leggyorsabb.
aug. 17
0:42
Eurofutball: vereséggel kezdett a portugál bronzérmes (She)
Medkezdődtek a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2013–2014-es szezonjának küzdelmei is. Az idénynyitón a legutóbbi kiírás bronzérmese, a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörére – a Zenit elleni párharca – készülő Pacos Ferreira hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedett a Bragától.
aug. 17
0:42
A légkondicionálóval trükköztek a kínaiak a vb-címért? (Agroinform)
A világbajnoki finálé döntő szettjének végére kiszáradt a maláj tollaslabdázó - dühös edzője szerint nem véletlenül.
aug. 17
7:00
Egervári bölcsebb lett (Behaviour)
Bölcsebbek lettünk néhány kérdést tekintve - állapította meg a csehek elleni 1-1-et követően a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Egervári Sándor ugyan nem részletezte, mire gondolt, de hogy ezzel a huzatos védelemmel Bukarestben csúnyán megfázhatunk, az biztos.
aug. 17
7:02
BL-győztes az Elek-kupán (Behaviour)
Rangos, négycsapatos nemzetközi női kézilabdatornát rendez ma és vasárnap az FTC. A zöld-fehérek Kőbányai úti csarnokában tartandó Elek Gyula Kupán a házigazdákon kívül a 2011-es BL-győztes norvég Larvik, az orosz Rosztov-Don, valamint a Siófok együttese vesz részt.
aug. 17
7:04
Beköszönt a poszt-fergusoni időszak (Behaviour)
Huszonhat év elteltével nem Sir Aelx Fergusonnal készül a bajnoki nyitányra a Manchester United, hanem David Moyes-szal, új trénere van a városi rivális Citynek, valamint a Chelsea-nek: a kékhez visszatért José Mourinho. Így új tréner után kellett néznie a Real Madridnak, akárcsak a Barcelonának, amelyet már nem Pep Guardiola, sőt, nem is Tito Vilanova dirigál.
aug. 17
7:18
Tenisz: Nadal nyerte a Federer elleni „örökrangadót” (She)
A Cincinnatiben zajló kemény pályás tenisztornán férfi egyesben Novak Djokovics és Andy Murray meglepő búcsúját követően rendezték péntek este a korábbi világelsők rangadóját, a Rafael Nadal–Roger Federer csatát, amelyen a spanyol Nadal az elveszített első szett után fordítani tudott, és végül 5:7, 6:4, 6:3-ra legyőzte svájci riválisát.
aug. 17
8:12
Ajánló: FTC-MTK, nagyüzem az NB II-ben és az NB III-ban (She)
A labdarúgó NB I-ben ma négy mérkőzést rendeznek, köztük a Ferencváros–MTK örökrangadót. Az NB II-ben a tegnapi nyitómeccs után ma hét találkozóra kerül sor és mától már az NB III-ban is pattog a labda. Tekintse meg a mai hazai futballprogramot!
aug. 17
8:30
Így látja az oddsmester az NBA kiemelt mérkőzéseit (Agroinform)
Egyes irodáknál már fogadhatunk az NBA következő idényének néhány kiemelt mérkőzésére.
aug. 17
8:48
Atlétikai vb: hét döntő, közte a 200 m Usain Bolttal - program (She)
Hét döntőt rendeznek ma az atlétikai világbajnokságon: a férfi maratonival kezdődik a délutáni program (délelőtti már nem lesz), majd női magasugrásban, férfi gerelyhajításban, női 5000 méteren, női 4x400 méteres váltóban, női 100 méter gáton is érmeket osztanak, míg zárásként a férfiak 200 méteres fináléjára kerül sor.
aug. 17
8:50
Videó: Stieber Zoltán szöglete után egyenlített a Fürth (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, Stieber Zoltán gólpasszal segítette a Greuther Fürthöt a Karlsruhe elleni mérkőzésen a német labdarúgó másodosztályban. A 75. percben a magyar támadó szöglete után Kevin Kraus lőtt a kapuba.
aug. 17
9:06
Franciaország: Coulibaly 40 ezret keres a Lensnál - sajtóhír (She)
Francia sajtóhírek szerint a Debrecenből távozó Adamo Coulibalyért két francia klub is versenyzett a nyáron, és az Auxerre-rel szemben a Lens jobb fizetést kínált a csatárnak, aki ezért utóbbi csapat mellett döntött.
aug. 17
9:08
Topligák: vége a nyári böjtnek az angoloknál és a spanyoloknál - program (She)
Újabb topligákban kezdődik meg a 2013–2014-es idény, a Premier League-ben és a Primera Divisiónban is az első fordulót rendezik, pályára lép többek között a Manchester United, míg a Bundesligában Szalaiék a Wolfsburghoz látogatnak, Husztiék a Mönchengladbachnál vendégeskednek, a Bayern München pedig a Frankfurttal mérkőzik.
aug. 17
9:10
Videó: éremért megy a riói vb-re csinos cselgáncsklasszisunk (She)
Hosszabb nyaralás nélkül, ellenben kőkemény edzésekkel, edzőtáborokkal készült és készül a nyáron Csernoviczki Éva a Rio de Janeiró-i cselgáncs-világbajnokságra. Az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes versenyző számára maximalizmusa miatt a saját magával folytatott harc a legnehezebb, és nem a külső elvárásoknak való megfelelés. Célja az érem. Az NSO Tv interjúja.
aug. 17
9:42
Vízilabda: szubjektív portré Pufiról, vagyis Hárai Balázsról (She)
A kapitány figyelmeztette: nem borulhat el az agya. Nem borult. A „gyilkolásra” játékkal válaszolt. Klassziscenter vált belőle! Amler Zoltán, a Nemzeti Sport vezető szerkesztője sorozatában szubjektív portrét rajzol vb-aranyérmes vízilabdacsapatunk játékosairól. Nézzük a 12. részt, amelyben a 12-es sapka gazdája a terítéken. Avagy főszerepben Hárai Balázs! De mi az, ami a világbajnokok közül…
aug. 17
9:42
Federer taktikája "működött", csak épp Nadal nyert (Agroinform)
21. alkalommal győzte le a spanyol a svájcit, aki mellett Djokovics és Murray is kiesett a negyeddöntőben.
aug. 17
9:44
U17-es női kézi Eb: a svédektől is kikapott a válogatott (She)
A lengyelországi U17-es női kézilabda Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott az Oroszország elleni nyitányon elszenvedett súlyos, 35–23-as vereség után a második csoportmeccsét is elveszítette, 24–21-re kikapott Svédországtól. Papp György együttese vasárnap Szlovákiával találkozik, de az már eldőlt, hogy csak a 9–16. helyért folytathatja a tornán.
aug. 17
9:44
Ferencvárosi sikert várunk a 203. örökrangadón (Agroinform)
Az egyre jobb formába lendülő Fradi könnyedén legyőzheti a leszálló ágban lévő MTK együttesét.
aug. 17
10:00
Dinamo: nem értik, miért vitték Zsirkovot Dzsudzsák „nyakára” (She)
Mint arról már beszámoltunk, a Dinamo Moszkva három játékost is szerződtetett a költségcsökkentésre kényszerülő Anzsitól. Az orosz sajtó azt fejtegeti, mi értelme volt például a ballábas, korábban a Chelsea-ben is futballozó Jurij Zsirkov megszerzésének, amikor azon a szélen már amúgy is többen számításba vehetők, köztük Dzsudzsák Balázs.
aug. 17
10:02
Férfi vízilabda: japán gólkirályt igazolt a Honvéd (She)
A 23 esztendős japán pólós, Takei Kodzsi neve csak az igazán vájt fülűeknek mondhat sokat, pedig a szélső idén nyáron már bemutatkozott a nagyvilágnak: ő lett a világligadöntő és az universiade gólkirálya, igaz, japán vízilabdázóként nehéz rivaldafénybe kerülni. Most viszont nagy lehetőséghez jutott, hiszen a RacioNet-Honvédban folytatja a pályafutását.
aug. 17
10:04
Videó: kemény csata, remek labdamenetek - Nadal-Federer (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Cincinnatiben zajló kemény pályás tenisztorna férfi egyesének negyeddöntőjében Rafael Nadal három szettben legyőzte Roger Federert. Most tekintse meg a spanyol és a svájci klasszis mérkőzésének legszebb labdameneteit!
aug. 17
10:06
Női kézilabda: a Fehérvár visszavágott a Podravkának (She)
Mint azt már évek óta megszokhatták a fehérvári kézilabda-szurkolók, ezúttal sem maradhat el a Fehérvár KC nemzetközi felkészülési tornája. Az sem okozott különösebb meglepetést, hogy a Köfém-csarnokban ismét jól „befűtöttek", és közel negyven fokban játszották le a Fabo-kupa elődöntőit, amelyek a házigazda Fehérvár és a horvát Lokomotiva Zagreb sikerével értek véget.
aug. 17
10:18
Vízilabda: Madaras valószínűleg csak a BL-ben kap szerepet (She)
Miután Madaras Norbert klubja, a Pro Recco leigazolta a montenegrói Alekszandar Ivovicsot és Mladjan Janovicsot, illetve a – hozzá hasonlóan balkezes – horvát Maro Jokovicot, felvetődött a kérdés, hogy a négy légiós közül ki szerepelhet az olasz bajnokságban, és ki kizárólag a nemzetközi porondon. Nos, úgy tűnik, Madaras a Serie A-ban csak néző lesz, és a BL-ben kap szerepet Janoviccsal…
aug. 17
10:20
Férfi kézi: szoros tatabányai vereség, biztos csurgói siker (She)
Csurgó is nemzetközi kézilabdatornának ad otthont, amelyen a férfi NB I két élcsapata, a házigazda és a Tatabánya mellett a szerb Metaloplasztika Sabac és a múlt szezonban az EHF-kupában a legjobb nyolc közé jutó RK Maribor vesz részt. Pénteken a Tatabánya a Mariborral játszott, és végletekig kiélezett találkozón a szlovén bajnokság legutóbbi negyedik helyezettje egy góllal győzött a magyar…
aug. 17
10:22
Vízilabda: Sipos Editről nevezhetik el a szentesi uszodát (She)
Péntek estére, alig másfél nap alatt több mint 550-en osztották meg a Facebookon azt a képet és hozzá tartozó szöveget, amely arra szólít, hogy a hétfő éjjel 38 éves korában elhunyt világ- és Európa-bajnok, BEK-győztes Sipos Edit nevét viselje az épülő szentesi uszoda.
aug. 17
10:36
Rg vk: debütáló magyar csapat; „átok” a pétervári szőnyegen (She)
Úgy látszik, a teljes mezőny komolyan veszi a „rossz főpróba-jó előadás” tételt, mert a szentpétervári ritmikus gimnasztika világkupaverseny – egyben az augusztus végi kijevi világbajnokság főpróbája – első napja elképesztő mennyiségű, ezen a szinten ritkán látható rontást hozott. A (még nem hivatalos) első napi eredmények alapján Vass Dóra a 22., Böröcz Bianka a 45., a nagy versenyen most…
aug. 17
10:36
Egy fotósnak (is) köszönheti a vb-címet a német súlylökő (Agroinform)
Nem elég messzire dobni a szert, olykor a meggyőzésben is erősnek kell lenni ahhoz, hogy valaki világbajnok lehessen.
aug. 17
10:54
Videó: 35 méterről bombázott a kapuba a román középhátvéd (She)
Nagy gólt lőtt Razvan Tincu, a Botosani labdarúgója a Poli Timisoara elleni mérkőzésen a román labdarúgó-bajnokságban. A 17. percben a középhátvéd 35 méterről bombázott a temesvári kapu jobb felső sarkába, ezzel el is dőlt a találkozó, 1–0-ra győzött a Botosani.
aug. 17
10:54
Megint Dzsudzsák nyakára vitték Zsirkovot (Agroinform)
Három orosz játékost is felvásárolt a Dinamo Moszkva a széthullóban lévő Anzsi Mahacskalától.
aug. 17
10:56
Fiorentina: Pizarro súlyosnak tűnő sérülést szenvedett (She)
Súlyos izomsérülést szenvedett a chilei válogatottban David Pizarro, az olasz Fiorentina labdarúgócsapatának középpályása.
aug. 17
11:12
DVTK: az inzultálót fél évre kizárták, újra lehet pacsizni (She)
Az ETO Park biztonsági kamerái felvételének elemzése segítségével sikerült azonosítani azt a személyt, aki a Győri ETO–DVTK NB I-es mérkőzés után inzultálta az egyik diósgyőri játékost. Az azonosítást követően hat hónap időtartamra kizárták őt a diósgyőri stadionból – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
aug. 17
11:14
FTC: Moniz reméli, Holman az MTK ellen is főszereplő lesz (She)
Ricardo Moniz, az FTC labdarúgócsapatának vezetőedzője a Videoton elleni kudarc után az örökrangadón már nyerni szeretne, és reméli, Holman Dávid a győri meccs után az MTK ellen is főszereplő lesz.
aug. 17
11:48
Videó: ritkán látható öngól a francia másodosztályból (She)
Érdekes öngól született a francia másodosztályú labdarúgó-bajnokságban lejátszott Clermont–Laval mérkőzésen. A vendégek egyik támadója úgy fejelt Malik Couturier vállára, hogy onnan a labda védhetetlenül a kapuba pattant.
aug. 17
11:50
Chelsea: Mourinho szerint nehéz lesz uralkodnia az érzésein (She)
José Mourinho, a Chelsea régi-új menedzsere szerint nehéz lesz majd uralkodni az érzésein vasárnap, amikor a Premier League nyitányán a Hull Cityt (17.00, tv: Digi Sport 1) fogadják hazai pályán.
aug. 17
12:06
Klopp a hosszútávú memóriára, Sammer a félelemre építene (Agroinform)
A dortmundiak kihagyták volna a válogatott játéknapot, és a müncheniek is inkább a munkával foglalkoztak volna.
aug. 17
12:08
A Bologna továbbléphet a szárnyaszegett Brescia ellen (Agroinform)
Az Olasz Kupa szombati mérkőzésén a Bologna hazai pályán fogadja a Brescia együttesét a legjobb 32-be jutásért.
aug. 17
12:42
Premier League: olvasóink szerint a Chelsea lesz a bajnok (She)
A Nemzeti Sport Online tegnapi, Premier League-et beharangozó írásában arról kérdeztük olvasóinkat, hogy melyik csapat nyeri meg a ma kezdődő 2013–2014-es szezont.
aug. 17
12:42
Federer a hetedik helyre csúszott vissza (Metropol)
A két sztár ebben az idényben háromszor találkozott, és mindig Nadal nyert.
aug. 17
12:44
Ligue 1: a Sampdoria kölcsönadott a Monacónak (She)
A Sampdoria kapusa, Sergio Romero kölcsönben a francia labdarúgó-bajnokságban szereplő Monacóban folytatja a pályafutását.
aug. 17
13:00
Az afrikai BL-ből is lehet profitálni? (Agroinform)
Az egyiptomi polgárháborús helyzet miatt a Zamaleknél közel sem ideális a helyzet, ezért a "kalózokra" fogadunk.
aug. 17
13:18
Videó: csak pillanataik akadtak a kéziseknek Norvégia ellen (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a magyar válogatott 26–23-ra kikapott a szinte végig vezető Norvégiától a hazánkban zajló U19-es férfi kézilabda-világbajnokság péntek kora esti érdi mérkőzésén, így a D-csoport negyedik helyezettjeként jutott be a legjobb 16 közé. A Sport Klub összefoglalója.
aug. 17
13:18
Elnapolták Mauri fellebbezését (Metropol)
Nem léphet pályára Stefano Mauri, a Lazio csapatkapitánya a Juventus elleni vasárnapi olasz labdarúgó Szuperkupa-mérkőzésen.
aug. 17
13:18
Madridban üzletelne a további változtatásokra készülő Roma (Agroinform)
Bár már egy csapatra való játékos érkezett az AS Romához, további változások várhatók augusztus végéig a keretükben.
aug. 17
13:20
Primera División: Messi pályára léphet az idénynyitón (She)
A címvédő FC Barcelona orvosai engedélyt adtak Lionel Messinek, hogy pályára lépjen a Levante ellen vasárnap, a spanyol labdarúgó-bajnokság idénynyitó fordulójában.
aug. 17
13:22
Szuperkupa: elnapolták Mauri fellebbezését, nem játszhat (She)
Nem léphet pályára Stefano Mauri, a Lazio csapatkapitánya a Juventus elleni vasárnapi olasz Szuperkupa-mérkőzésen, miután a bíróság elnapolta a bundabotrányban játszott szerepe miatt féléves eltiltással sújtott labdarúgó fellebbezésének tárgyalását.
aug. 17
13:36
US Open: Grand Slam-győztes társa lesz Babos Tímeának (She)
Babos Tímea Francesca Schiavone oldalán indul a US Open páros versenyében.
aug. 17
13:36
Új világbajnokot avathatnak férfi gerelyhajításban (Agroinform)
Az atlétikai vb nyolcadik napján hét számban osztanak érmeket, ezúttal a férfi gerelyhajítást vesszük górcső alá.
aug. 17
13:54
Miben volt jobb a Madrid a nyáron a Barcelonánál? (Infostart)
Ha az átigazolásokra, az erősítésekre fordított összegekből indulunk ki, csak újra igazolást nyerhetünk arról, amit így is tudtunk: a Barcelona és a Real Madrid különbajnokságot vív egymással a Primera División keretein belül. Elképzelhetetlen, hogy ne a két nagy valamelyike nyerje meg a ma kezdődő 2013-2014-es bajnokságot.
aug. 17
13:54
NBA: centereivel hosszabbított a Minnesota és a Milwaukee (She)
Centerével hosszabbított szerződést az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Minnesota Timberwolves és Milwaukee Bucks is.

Keresés