2013. augusztus 13. kedd

aug. 13
0:06
Légiósok: Feczesin az első számú jelölt a Padovánál (She)
Feczesin Róbert az első számú célpontja a Serie B-ben szereplő Padovának a távozó Jerry Mbakogu pótlására – legalábbis a padovagoal.it értesülései szerint.
aug. 13
0:10
NS: Szalai boldogsága; Prandelli és Ferenc pápa; Parsnak megint nem sikerült - kedd (She)
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.
aug. 13
5:48
A futball betört a Vatikánba (Behaviour)
Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) a napokban hivatalosan is bejelentette, hogy augusztus 14-én, azaz holnap Ferenc pápa tiszteletére barátságos mérkőzést rendeznek az argentin válogatottal. Felmerült, hogy a katolikus egyházfő, aki nagy futballrajongó, maga is ott lesz a lelátón, netán a kezdőrúgást is ő végzi majd, de a Vatikán ezt nem erősítette meg.
aug. 13
6:42
NB I: az arcon talpalt támadó törött orral sem akar pihenni (She)
Oláh Lóránt, a labdarúgó NB I idényét három vereséggel kezdő, jelenleg sereghajtó Kaposvári Rákóczi tapasztalt támadója pénteken már szeretne pályára lépni, noha orra szilánkosra tört, amikor a Lombard elleni szombati bajnoki (0–1) első félidejében arcon talpalták.
aug. 13
7:00
Vívó-vb: aranyvasárnap (Behaviour)
A balsikerű szombat után érthetően reménykedve vártuk a vasárnapi csapatversenyeket. A kerekes székes női párbajtőrözők újabb bronzérmet szereztek, a férfi párbajtőr-válogatott végre felért a csúcsra: hazai páston lett világbajnok.
aug. 13
7:02
Boczkó: "Itthon csodálatos nyerni" (Behaviour)
Két dolog már vasárnap este bebizonyosodott a centenáriumi, Budapesten rendezett vívó-világbajnoksággal kapcsolatban. Egy: a magyar válogatott nem maradt aranyérem nélkül. Kettő: a férfi párbajtőrözőkre mindig lehet számítani.
aug. 13
7:18
Schalke: Szalai csapata óriási belga tehetséggel szemez (She)
A belga és a német sajtóban is szárnyra kapott a hír, miszerint a Schalke labdarúgócsapata tanulmányozza az egyik legnagyobb belga tehetségnek tartott Maxime Lestienne (FC Bruges) szerződtetésének lehetőségét.
aug. 13
7:36
Olaszország: a magyar útlevél igen jól jött a szerb védőnek (She)
Borisz Grozdics személyében magyar útlevéllel rendelkező szerb labdarúgó szerződtetését jelentette be az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Serie B) rajtjára készülő Palermo.
aug. 13
7:54
Gyurta kiakadt: Megviselt, ahogy a mesteremmel bántak (Behaviour)
Hogy hova megy nyaralni Gyurta Dániel és kedvese, az attól függ, miben marad a háromszoros világbajnok az edzőjével.
aug. 13
8:12
Belgium: így írtak történelmet Köteles kárára - videó (She)
Beszámoltunk róla, hogy vasárnap Köteles László (Genk) már az 1. percben gólt kapott. Időközben a belga statisztikusok rámutattak: Imoh Ezekiel (Standard) 10.80 másodpercnyi játékidő alatt összehozott góljánál gyorsabb találat még nem volt a belga labdarúgó-bajnokság élvonalában.
aug. 13
8:30
Olaszország: ijedelmet hozott a születésnap Balotelli számára (She)
Mario Balotelli idő előtt kénytelen volt abbahagyni az olasz labdarúgó-válogatott hétfői edzését, mert térdfájdalmai támadtak.
aug. 13
8:30
Benzema nem akar elmenni Madridból (Metropol)
Karim Benzema az új idegenbeli Real-mez bemutatása után adott exkluzív interjút lapcsaládunknak.
aug. 13
8:30
Az Arsenal csatára a harmadik londoni klubnál próbálkozik (Agroinform)
Az újonc Crystal Palace-nál folytatja pályafutását Mauran Samah, az Arsenal csatára.
aug. 13
8:32
Játékossors: a Napoli is vinné Eto'ót, aki Mourinhóhoz „vágyik” (She)
Az angol Chelsea mellett az olasz Napoli is szemet vetett az orosz Anzsitól elvágyódó Samuel Eto'óra. A kameruni elárulta, hogy megtiszteltetés lenne számára visszatérni a Serie A-ba, ráadásul egy tradicionális klub mezét viselni, ő azonban jobban vágyik a Premier League-be, leginkább José Mourinho miatt.
aug. 13
8:48
Magyarország a hatodik (Infostart)
Hat éremmel zárta a magyar válogatott a budapesti integrált MOL Vívó Világbajnokságot. A Nemzetközi Vívó Szövetség éremtáblázatán az oroszok állnak az élen az olaszok és az ukránok előtt, a magyarok a hatodik helyen végeztek.
aug. 13
8:48
Atlétikai vb: magyar indulók, este férfi 400 döntő - program (She)
A 20 kilométeres gyaloglásban induló Madarász Viktória és a hétpróbázó Zsivoczky-Farkas Györgyi révén két magyar sportoló érdekelt a moszkvai atlétikai világbajnokság keddi programjában.
aug. 13
8:50
Videó: Elképesztő lenne Budapesten Eb-t nyerni - Szivós (She)
Csaknem 32 évet várt rá, hogy világbajnok legyen, augusztus 3-án végül sikerült neki. Szivós Márton, az A-Híd Szeged vízilabdázója az NSO Tv-nek elmondta, senkit nem fog megrészegíteni a barcelonai siker, de ha igen, a kapitány azt is kezelni fogja.
aug. 13
9:06
PMFC: „Jó lenne végre egy olyan meccs, ahol nincs kiállítás” (She)
Fröhlich Roland, a labdarúgó NB I-ben szereplő Pécsi MFC csatára klubja honlapján értékelte a Videoton elleni 5–1-es vereséget követően csapata, valamint a játékvezető teljesítményét. A csatár szerint ha nem állítják ki két csapattársát is a fehérváriak ellen, akkor akár még a győzelmet is megszerezhették volna.
aug. 13
9:24
Genoa: Tőzsér számára csapatot és megoldást keresnek (She)
Tőzsér Dánielnek továbbra sem dőlt el a sorsa, kétségek között készül a következő szezonra. Merthogy készül, kőkeményen edz, és közben abban reménykedhet, hogy új klubot talál, mivel a Genoánál Fabio Liverani vezetőedző nem számol vele.
aug. 13
9:26
Játékossors: Későn érkeztem, de készen állok a szezonra - Coulibaly (She)
Az első fordulóban még csak kispadozott (1–0 az újonc Cercle Athlétique Bastia ellen), a másodikban azonban már kezdőként mutatkozott be Adamo Coulibaly a francia másodosztályú Lensban (1–1 a Dijon ellen). A debreceniektől távozó támadó elismerte: van ugyan némi lemaradása, de készen áll a játékra.
aug. 13
9:28
Tenisz: búcsúzott a wimbledoni elődöntős Cincinnatiben (She)
A Wimbledonban elődöntős Jerzy Janowicz már a nyitókörben búcsúzott a cincinnati kemény pályás tenisztorna férfi versenyében, miután két szettben vereséget szenvedett a hazai közönség előtt szereplő, 33 éves James Blake-től.
aug. 13
9:42
Atlétikai vb: Zsivoczky-Farkas Györgyi javított, a 18. helyen áll (She)
Zsivoczky-Farkas Györgyi öt szám után a 18. helyen áll hétpróbában a moszkvai szabadtéri atlétikai világbajnokságon.
aug. 13
9:44
Férfi vízilabda: „Londonra túl sok szálka gyűlt össze" (She)
Gergely István és Nagy Viktor a Sport TV Mai helyzet című műsorában értékelte a barcelonai vízilabda-világbajnokságot. Szóba került az is, milyen nehézségekkel találhatja szembe magát a szakvezetés.
aug. 13
10:00
Videó: Barcelona-játékost harapott meg az ecuadori védő (She)
Edwin Hurtado, a Deportivo Quevedo védője Luis Suárezt idéző mozdulattal harapta meg ellenfelét, a Barcelona SC játékosát, Andrés Franzoiát. A szituáció egy szöglet után alakult ki: Franzoia mellett elterült az egyik hazai játékos, amit Hurtado nehezményezett, és kisebb szóváltás után beleharapott ellenfelébe.
aug. 13
10:02
Atlétikai vb: kettős orosz siker 20 km-en, Madarász 37. (She)
Kettős orosz siker született a moszkvai atlétikai világbajnokságon női 20 kilométeres gyaloglásban: Jelena Lasmanova szoros küzdelemben előzte meg Aniszja Kirdjapkinát, a harmadik helyen a kínai Liu Hong végzett.
aug. 13
10:18
Légiósok: Lovrencsics bekerült a forduló válogatottjába (She)
Lovrencsics Gergő, a Lech Poznan labdarúgócsapatának magyar légiósa bekerült a 4. forduló válogatottjába a lengyel élvonalban (Ekstraklasa). A válogatott szélső a Korona Kielce ellen hazai pályán megnyert bajnokin (2–0) 88 percet játszott, és gólpasszt adott.
aug. 13
10:18
Bajnokverésre készül a Bombanera (Agroinform)
Az argentin élvonal keddi mérkőzésén a Boca Juniors a bajnoki címvédő Newells Old Boys gárdáját fogadja.
aug. 13
10:20
Vívó-vb: nagy dicséretet kaptak a budapesti rendezők (She)
Minden idők egyik legjobban szervezett vívó-világbajnoksága volt a budapesti Ioan Pop, a nemzetközi sportági szövetség (FIE) technikai igazgatója szerint.
aug. 13
10:20
Miért Cristiano Ronaldo lesz a La Liga gólkirálya? (Agroinform)
A portugál Ancelotti keze alatt élete formájában játszhat és másodszor is megszerezheti a Pichichi Trophyt.
aug. 13
10:22
Barcelona: David Luiz és Agger is túl drága (She)
Továbbra is keres egy megbízható, klasszis középső védőt a Barcelona labdarúgócsapata, amely két kiszemelt játékos klubjával, a Chelsea-vel és a Liverpoollal sem jut dűlőre. Nagyságrendileg mindkét angol együttes a dupláját kéri annak, amit a spanyolok eddig kínáltak David Luizért, illetve Daniel Aggerért.
aug. 13
10:36
Vívó-vb - Az egyik legjobban rendezett vb volt a budapesti (Infostart)
Minden idők egyik legjobban szervezett vívó-világbajnoksága volt a budapesti Ioan Pop, a nemzetközi sportági szövetség (FIE) technikai igazgatója szerint.
aug. 13
10:36
WBA: a mieink ellen készülő cseh válogatott támadó érkezett (She)
Ahogy az várható volt, az angol élvonalbeli West Bromwich Albion labdarúgócsapata szerződtette Matej Vydrát az Udinesétől. A cseh válogatott támadó a hétvégén átesett az orvosin a birminghami klubnál, amely kedden hivatalos közleményben erősítette meg a transzfert.
aug. 13
10:54
Wales: Szívből sajnálom, srácok, de nem - Gareth Bale (She)
Gareth Bale-t hiába próbálták faggatni az újságírók a walesi válogatott edzőtáborában, a Tottenham labdarúgója nem volt hajlandó válaszolni a Real Madridba igazolását firtató kérdésekre.
aug. 13
10:56
Videó: óriási hiba után hatalmas védés a spanyol kapustól (She)
A spanyol U20-as válogatott hazai pályán 1–0-ra nyert Szaúd-Arábia U20-as legjobbjai ellen. A vendégek azonban nagyon közel álltak az egyenlítéshez: Ander Cantero, a spanyolok kapusa ugyanis az egyik lövés után nagyon ügyetlenül fogta meg a felé érkező labdát, ami átcsúszott a lábai között. A kapus azonban hamar eszmélt, és még a gólvonal előtt elcsípte a labdát.
aug. 13
11:12
Monaco: sikeres fellebbezés, visszaadták a levont pontokat (She)
A Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) fellebbviteli bizottsága helyt adott a Monaco fellebbezésének, így a hercegségbeli csapatnak visszaadták a levont pontokat (szám szerint kettőt). A Monaco így az első fordulót követően három ponttal áll a Ligue 1 tabelláján a Bordeaux elleni idegenbeli sikernek (2–0) köszönhetően.
aug. 13
11:12
Szilágyi Áron a sportolói bizottságban (Metropol)
A magyar kardozó is bekerült a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) sportolói bizottságába a 2013-2017-es időszakra.
aug. 13
11:12
Megválik sztárjaitól a Diósgyőr? (Agroinform)
Három kör után két ponttal a 12. helyen szerénykedik a Diósgyőr. A válságkezelés a válogatott sztárokat is érintheti.
aug. 13
11:14
Vívás: Szilágyi Áron a FIE sportolói bizottságában (She)
Szilágyi Áron is bekerült a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) sportolói bizottságába a 2013–2017-es időszakra.
aug. 13
11:16
PSG: két poszt még lyukas, akár a Barcát is megbontanák (She)
A francia szuperkupa-mérkőzésen nehezen kiharcolt győzelem (Bordeaux, 2–1) és a bajnoki idénynyitó (Montpellier, 1–1) nem győzte meg a Paris Saint-Germain vezetőségét, ami egyet jelent azzal, hogy a párizsi labdarúgócsapat újabb igazolásokat tervez.
aug. 13
11:30
Haladás: Kulcsár Kornél a ZTE-hez került kölcsönbe (She)
Kölcsönadta az élvonalbeli Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata Kulcsár Kornélt a nagy nyugati riválisnak, a jelenleg másodosztályú Zalaegerszegi TE-nek.
aug. 13
11:32
F1: veszélybe került a Sauber orosz segítsége (She)
A német Bild szerint meghiúsulhat a Formula–1-es Sauber-istállót megmentő orosz befektetési terv, a három vállalat egyikének elnöksége ugyanis nem szavazta meg az együttműködésről szóló szerződést.
aug. 13
11:48
Légiósok: Kovácsik Ádám a PSG-kapus példáját követné (She)
„Hogy a volt vagy a jelenlegi csapatom ellen játszottam-e, nem is olyan egyszerű eldönteni, mindenesetre érdekes volt a régi ismerősök ellen futballozni” – mondta Kovácsik Ádám, a Carpi magyar labdarúgója a vasárnapi, 1–0-ra elveszített Olasz Kupa-mérkőzés után.
aug. 13
11:48
Zsivoczky-Farkas Györgyi a 16. az utolsó szám előtt (Agroinform)
Zsivoczky-Farkas Györgyi az utolsó szám előtt a 16. helyen áll hétpróbában a moszkvai atlétikai világbajnokságon.
aug. 13
11:50
Románia: erdélyi magyar gólgyáros az élvonal új sztárja (She)
A temesvári Poliban játszó Székely Szabolcs vezeti – holtversenyben Constantin Budescuval – a román labdarúgó-bajnokság góllövőlistáját: a mindeddig alig ismert 28 éves erdélyi magyar futballista csapata nyolc góljából hatot szerzett.
aug. 13
11:50
Williannal faragna magából bajnokesélyest a Tottenham? (Agroinform)
A Liverpool és a Tottenham is hajlandó lenne 35 millió fontot fizetni az Anzsi Mahacskalának a brazil irányítóért.
aug. 13
11:52
Videoton: megegyeztek a brazil középpályásról - hivatalos (She)
A portugál másodosztályú Beira-Mar labdarúgócsapata hivatalos közleményben jelentette be, hogy megegyezett a Videotonnal Nildo Petrolina átigazolásáról. A 27 éves brazil középpályás ma érkezik Magyarországra, hogy aláírja hároméves szerződését a fehérváriakkal.
aug. 13
11:54
Sakk: Lékó továbbjutott, Polgár Judit kiesett (She)
Lékó Péter továbbjutott, Polgár Judit kiesett a norvégiai Tromsőben zajló sakkvilágkupán. A kieséses világkupa első két helyezettje vehet részt a világbajnok-jelölti tornán.
aug. 13
12:06
Vívó-vb: fair play díj a találatot bemondó párbajtőrözőnek (She)
Fair play díjat kapott sportszerű cselekedetért Falk Spautz párbajtőröző a budapesti vívó-világbajnokságon
aug. 13
12:08
NFL: Burress kidőlt, Charles és Floyd is ráijesztett edzőire (She)
Még el sem kezdődött, máris véget ért az NFL-ben szereplő Pittsburgh Steelersben játszó Plaxico Burress szezonja. A balhés elkapó, aki Super Bowlt nyert a New York Giantscel, mielőtt börtönbe került tiltott fegyverhasználat miatt, vállműtéten esett át.
aug. 13
12:10
Férfi vízi MK: a szentesi csoportban a Vasas és az FTC (She)
Kupa, bajnokság, kupa, bajnokság. Így kezdődik majd a 2013–2014-es vízilabda klubszezon a férfiaknál, ami azt jelenti, hogy módosítottak az előzetes terveken.

Keresés