2013. szeptember 9. hétfő

szept. 9
0:00
WTCC: Michelisz másodjára dobogós lett Kaliforniában (She)
Michelisz Norbert a 3. helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) kaliforniai versenyének második vasárnapi futamán.
szept. 9
0:00
Meghalt egy versenyző a budapesti félmaratoni futóversenyen (Behaviour)
Egy 27 éves külföldi állampolgár halt meg vasárnap a budapesti félmaratoni futóversenyen - közölte a Budapest Sportiroda (BSI).
szept. 9
0:18
NS: Bogdán nem adja fel; folytassa, birkózás! - hétfő (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:
szept. 9
2:24
US Open: S. Williams újra legyőzte a döntőben Azarenkát (She)
Női egyesben Serena Williams nyerte meg a US Opent, miután a döntőben – csakúgy, mint tavaly – legyőzte a fehérorosz Viktorija Azarenkát. Az amerikai világelső 7:5, 6:7, 6:1-re diadalmaskodott.
szept. 9
2:28
NFL: Kaepernick remekelt, a 49ers nyerte a rangadót (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2013-as szezonjának első fordulójában az egyik leginkább várt mérkőzés a Green Bay Packers San Franciscó-i vendégjátéka volt. A 49ers a 412 yardot és 3 TD-t passzoló Colin Kaepernick irányításával végül 34–28-ra megnyerte a játékhét rangadóját.
szept. 9
6:00
NFL: Manningék fél tucat hibája túl sok volt Dallasban (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 1. fordulójának vasárnap esti rangadóján a Dallas Cowboys hazai pályán 36–31-re legyőzte a csoportrivális New York Giantst.
szept. 9
6:36
US Open - Serena Williams nyerte a női döntőt (Infostart)
A világranglistát vezető Serena Williams (amerikai) nyerte ismét az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes döntőjét New Yorkban, miután szeles időben játszott mérkőzésen, három játszmában legyőzte a ranglistán második Viktorija Azarenkát (fehérorosz).
szept. 9
6:54
Blamázs Bukarestben (Behaviour)
Leszerepeltek a magyarok Bukarestben, ahol sorsdöntőnek kikiáltott világbajnoki selejtezőt vívott tegnap este a román és a magyar labdarúgó-válogatott. A keleti szomszédnál tett látogatás során honfitársaink nagyobbik része (a drukkerek) a találkozót megelőző órákban vallott szégyent, a kisebbik (a pályára lépett 14) a meccs másfél órájában. A hazaiak már a második percben vezettek, a vége 3-0…
szept. 9
6:56
Vettel szinte verhetetlen (Behaviour)
A Red Bullos Sebastian Vettel nyerte a Forma-1-es Olasz Nagydíjat Fernando Alonso és Mark Webber előtt. Vettel a szezon utolsó európai GP-jén aratott sikerével - amely pályafutásának 32., idei hatodik futamgyőzelme volt - 53 pontra növelte előnyét a vb-pontversenyben Alonsóval szemben.
szept. 9
7:12
Világfutball: szárnyalt a River Plate és a NY Red Bulls (She)
Az argentin élvonalbeli bajnoki labdarúgó–bajnokság 6. fordulójában a River Plate gól nélküli első félidőt követően háromgólos győzelmet aratott a Tigre ellen. Az észak–amerikai labdarúgó–bajnokságban (MLS) a NY Red Bulls Houstonban, az előző idényben döntős Dynamo ellen rendezett gólszüretet, amelyből a vendégek francia klasszisa, Thierry Henry góllal vette ki a részét.
szept. 9
7:12
A birkózás maradt olimpiai sportág (Behaviour)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság Buenos Aires-i ülésén Jacques Rogge, a NOB elnöke bejelentette: a birkózás marad az ötkarikás programban a kiválasztásra javasolt három sportág közül. A 49 szavazatot kapó birkózás - mely 1900 kivételével mindig is az olimpiai program része volt - a baseball/softballt (24) és a fallabdát (22) előzte meg.
szept. 9
7:14
Tokió rendezi a 2020-as olimpiát (Behaviour)
Japánban az öröm és az ünneplés, Spanyolországban és Törökországban a bánat és a csalódottság jellemezte a helyi lapok írásait azután, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szombaton Tokió, Madrid és Isztambul közül előbbit választotta a 2020-as játékok házigazdájának.
szept. 9
7:16
Gyászol a kosársport (Behaviour)
Meghalt a győri női kosárcsapat klubigazgatója és vezetőedzője abban a közúti balesetben, amely szombat délután történt Kapuvárnál. A csapatot szállító kisbusz frontálisan ütközött egy személyautóval, majd az árokba borult. Tapodi Péter igazgató a helyszínen, az edző, Fűzy Ákos kórházba szállítását követően halt meg; az egyik lány lábfejét amputálni kellett. Ma indítványozzák a vétkes autós…
szept. 9
7:30
Tenisz: Pennettának 52 helyet ért az elődöntő - WTA-ranglista (She)
A US Openen elődöntőig jutó olasz Flavia Pennetta 52 helyet javított korábbi pozícióján, így jelenleg a 31. helyen áll a női teniszezők legfrissebb WTA-világranglistáján, amelyet az amerikai bajnokságot megnyerő Serena Williamset találjuk, döntőbeli legyőzöttje, a fehérorosz Viktorija Azarenka előtt.
szept. 9
7:30
US Open: Serena Williams újra New York trónján (Metropol)
A világelső három játszmában nyert Azarenka ellen. Serena Williams ötödször nyert az amerikai nyílt teniszbajnokságon.
szept. 9
7:48
Busztragédia: hat győri játékos és a gyúró még kórházban van (She)
A szombaton délután buszbalesetet szenvedő győri kosárlabdázók közül hat még kórházi ápolásra szorul, az állapota azonban már egyiküknek sem életveszélyes. Burdi Szabolcs masszőr műtétje sikeres volt, de jelenleg mélyaltatásban van.
szept. 9
8:24
Kamerun: a megsérülő Eto'o lemondta a válogatottságot (She)
Sérülés miatt hagyta el a játékteret az 57. percben Samuel Eto'o, a kameruni labdarúgó-válogatott kulcsembere – az együttes 1–0-ra nyert Líbia ellen, és bejutott a vb-selejtező afrikai zónájának utolsó fázisába –, aki a footafrica365.fr információi szerint a találkozót követően az öltözőben lemondta a válogatottságot.
szept. 9
8:26
Focifeszt: profik előtt egy „amatőr” lett a szabadrúgáskirály (She)
A Vasas Fáy utcai sporttelepén immár harmadik alkalommal rendezték meg a Focifesztivált.
szept. 9
8:42
Túraautó-vb - Michelisz dobogóra állhatott Sonomában (Infostart)
Michelisz Norbert a harmadik helyen végzett a túraautó-világbajnokság egyesült államokbeli versenyének második futamán, Sonomában.
szept. 9
8:42
Újabb rekordot állított be a tojáslabda Picassója (Agroinform)
A Denver Broncos irányítója, Peyton Manning hét touchdownt passzolt a szezonnyitón; csak úgy záporoztak rá a dicséretek.
szept. 9
9:00
Ökölvívás: Vitalij Klicsko már csak egy mérkőzést vállal (She)
Tom Loeffler, a Klicsko fivérek tulajdonában levő K2 Promotions üzleti igazgatója nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy az idősebb ukrán fivér még egy alkalommal lép szorítóba, és ezután lezárja sikerekben gazdag pályafutását.
szept. 9
9:00
Michelisz dobogóra állhatott Sonomában (Metropol)
Michelisznek ez volt az idénybeli ötödik dobogós helyezése.
szept. 9
9:00
Serena Williams egy szinten Roger Federerrel (Agroinform)
Ötödször lett a US Open bajnoka, összesen pedig a tizenhetedik Grand Slam-trófeáját gyűjtötte be az amerikai.
szept. 9
9:02
Videó: el kell felejteni a hibákat, hosszabbításos DAB-siker (She)
A Dab.Docler hosszabbítás után 4–3-ra győzött a HSC Csíkszereda otthonában a jégkorong Mol Liga vasárnapi játéknapján. A találkozó után Ladányi Balázs, a DAB hokisa elmondta, elajándékoztak egy pontot az ellenfélnek, míg Papp Szabolcs, a Csíkszereda játékosa szerint nem kell őket leírni.
szept. 9
9:04
FTC: Tisztában vagyok az ország történelmével - Moniz (She)
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vasárnap Szerbiában a TSK Temerin centenáriumi tornáján szerepelt, amelyet végül jobb gólkülönbségének köszönhetően meg is nyert. Ricardo Moniz a mérkőzés után csapata honlapján, a fradi.hu-n elmondta: örül, hogy a helyi szurkolók is elégedett voltak a vasárnapi mérkőzések után.
szept. 9
9:18
Tenisz: Babos kikapott a taskenti torna 1. fordulójában (She)
Babos Tímea három szettben vereséget szenvedett az osztrák Yvonne Meusburgertől a taskenti női tenisztorna egyesének első fordulójában.
szept. 9
9:20
Real Madrid: Egy futballista sem ér százmillió eurót - Zidane (She)
Ritkán szólal meg a nyilvánosságot úgy általában kerülő francia Zinedine Zidane, ám ahogyan az ilyenkor lenni szokott: mindig van tartalom abban, amit mond. Most például a walesi Gareth Bale 100 millió eurós vételárával kapcsolatban mondta azt, hogy ennyi pénzt egyik futballista sem ér. Mint ahogyan ő sem ért tíz évvel ezelőtt 75 millió eurót...
szept. 9
9:22
Kajak-kenu ob: 15 aranyéremmel zártak a győriek (She)
Kammerer Zoltánnak, Csay Renátának és a kenus csoportnak köszönhetően 15 elsőséggel a Graboplast Győri VSE lett a legeredményesebb klub a hétvégi szolnoki országos bajnokságon. Kammerer négy, Lantos Ádám öt elsőséget gyűjtött be a Rába-partiaktól, míg a nőknél a legtöbb bajnoki címet szerző versenyző a G4S-Honvéd kajakosa, Szabó Gabriella lett.
szept. 9
9:36
Románia: 900 ezer euróra emelték a steauás fizetését (She)
A prosport.ro értesülései szerint a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Steaua Bucuresti 900 ezer euróra (nagyjából 270 millió forintra) emelte Alexandru Bourceanu éves fizetését.
szept. 9
9:54
Videó: újabb Williams-siker a US Openen, és a díjátadás (She)
Női egyesben Serena Williams nyerte meg a US Opent, miután a döntőben – csakúgy, mint tavaly – legyőzte a fehérorosz Viktorija Azarenkát. Az amerikai világelső 7:5, 6:7, 6:1-re diadalmaskodott.
szept. 9
9:54
Babos maradt a 107. (Metropol)
Babos Tímea legjobb magyarként továbbra is a 107. helyen áll a női teniszezők világranglistáján.
szept. 9
9:54
Babos Tímea szettelőnyről búcsúzott az első fordulóban (Agroinform)
Babos Tímea az első fordulóban búcsúzott a Taskentben zajló, 235 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztornán.
szept. 9
9:56
Jégkorong: Széligék legyőzték Vasékat a Szuperkupa-meccsen (She)
Szélig Viktor jégkorongklubja, a Briancon igazi kupacsapat lett: a  tavasszal a Rouen ugyan kiejtette a bajnokság elődöntőjében, előtte viszont februárban a Bercy-sportcsarnokban Francia Kupa-győztes lett, és most a „bajnokok mérkőzését” is megnyerte, a Szuperkupa-mérkőzésen visszavágott a Rouennak.
szept. 9
9:56
Mészöly vagy Henk Ten Cate - ki lesz Egervári utódja? (Agroinform)
Meg nem erősített sajtóhírek szerint a románok elleni csúfos vereség után megingott a szövetségi kapitány pozíciója.
szept. 9
9:58
Tömegsport: a hétvégén 13. Nagy Sportágválasztó Pesten (She)
Szeptemberben a tanévkezdés időszakában sok családban felvetődik a kérdés, hogy valamit sportolni is kellene a gyereknek. De vajon milyen mozgásformát válasszanak, ami tetszik is neki, van hozzá érzéke, viszonylag közel van a lakhelyhez, és a családi kassza is elbírja a finanszírozását?
szept. 9
10:00
Válogatott: „Alap nélküli, roskadozó épület” - Szatmári (She)
Szatmári Sándor, a Dinamo Bucuresti és a VfB Stuttgart korábbi kitűnő, harmincszoros román válogatott labdarúgója úgy véli, a magyar nemzeti csapatnak nem volt hadvezére a Bukarestben 3–0-ra elveszített világbajnoki selejtezőn, ráadásul kiütköztek a magyar futball általános problémái is.
szept. 9
10:12
13. CikaKupa Siófokon (Behaviour)
Ismét megrendezték Siófokon a 13. CikaKupát. A társasági tenisztornán, amelyet Juhász László évek óta szervez és támogat, egyre többen indulnak.
szept. 9
10:12
Az olimpiai eszme csorbult volna a birkózás nélkül - Módos Péter (Agroinform)
Biztosak nem voltak a sikerben a sportvezetők, de az előzetes pletykák alapján bíztak a birkózás műsoron tartásában.
szept. 9
10:30
Olimpia: nem adja fel a fallabda és a baseball/softball (Infostart)
Továbbra is szeretne felkerülni az ötkarikás játékok műsorára a közösen induló baseball/softball, valamint a fallabda azok után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vasárnap a birkózás 2020-as és 2024-es programban tartása mellett szavazott.
szept. 9
10:30
Olimpia: nem adja fel a baseball, a softball és a fallabda (She)
Továbbra is szeretne felkerülni az ötkarikás játékok műsorára a baseball, a softball és a fallabda azok után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vasárnap a birkózás 2020-as és 2024-es programban tartása mellett szavazott.
szept. 9
10:30
Két győzelem, egy vereség a mérleg (Metropol)
A magyar labdarúgó-válogatott története során eddig három alkalommal találkozott az észtek legjobbjaival.
szept. 9
10:30
Ingyen is az Arsenalhoz mentem volna - Özil (Agroinform)
A német középpályás az átigazolási időszak utolsó napján elhagyta a Real Madridot és az Arsenalhoz szerződött.
szept. 9
10:32
Michelisznek bejött a taktika, ötödször dobogós (Agroinform)
Az előzetes terveknek megfelelően az Amerikai Nagydíj második futamán odaért a dobogóra a Zengő Motorsport versenyzője.
szept. 9
10:48
Román-magyar: „Nem a magyar drukkerek okoztak milliós kárt” (She)
Az előzetes felmérések alapján több millió forintos kár keletkezett abban a különvonatban, amely a magyar labdarúgó-válogatott szurkolóit szállította a bukaresti világbajnoki selejtező mérkőzésre és vissza – közölte a MÁV-Start Zrt. szóvivője vasárnap az MTI-vel. Ma pedig a MÁV-Vonatösszeállítás a Facebook-oldalán adott ki egy állásfoglalást a rongálásokkal kapcsolatban, melyben hangsúlyozta,…
szept. 9
10:48
NOB: nem adják fel a vesztesek (Metropol)
Továbbra is szeretne felkerülni az ötkarikás játékok műsorára a baseball/softball és a fallabda.
szept. 9
11:06
Videó: jó kezdés után feljebb tudott kapcsolni a Volán (She)
A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata győzelemmel kezdte az EBEL 2013–14-es kiírásának alapszakaszát: a fehérváriak először 2–0-ra vezettek, majd a csehek kiegyenlítettek, erre azonban tudott válaszolni a magyar csapat, és két góllal eldöntötte a találkozót.
szept. 9
11:08
Vb 2014: magyar-észt, román-török, olasz esély - program (She)
Kedd este 23 mérkőzéssel folytatódnak a 2014-es labdarúgó-világbajnokság európai selejtezői, és a játéknapon meglehet az első válogatott, amely megváltja a jegyét Brazíliába.
szept. 9
11:10
Férfi kézi: Laluska távozott Veszprémből, Dubaiban folytatja (She)
Laluska Balázs közös megegyezéssel megszüntette szerződését az MKB-MVM férfi kézilabdacsapatával – számolt be róla a klub hivatalos honlapja. A jobbátlövő új csapata a dubai székhelyű al-Vaszl, a játékos egyéves kontraktust írt alá az arab emírségekbeli klub vezetőivel.
szept. 9
11:24
A győzelemmel maradhat matematikai esély (Metropol)
Ha kedden győz a magyar labdarúgó-válogatott az észtek ellen, elvileg marad esélye a vb pótselejtezőre.
szept. 9
11:24
Laluskát és Prodanovicsot elpasszolta a Veszprém (Agroinform)
A veszprémi csapat hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Laluska Balázzsal.

Keresés