2013. szeptember 13. péntek

szept. 13
6:18
NFL: a Patriots nyerte meg a védelmi háborút (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2. fordulójának nyitó mérkőzésén a New England Patriots óriási védelmi csatát követően 13–10-re legyőzte hazai pályán a csoportrivális New York Jetset.
szept. 13
6:54
Haladás: lesznek stadionok (Behaviour)
Tízmilliárdos futballstadionokat építeni már csak azért is megéri, mert így a kormány folyamatos hangoztathatja: az ország jobban teljesít. Szépül és fejlődik, évtizedek óta érintetlen területeken invesztál. Sajtótájékoztatón lehet méltatni az erőfeszítéseket, a legújabban Szombathelyen, ahol tegnap az hangzott el: a kabinet teljes egészében biztosítja az új, tízezer férőhelyes Haladás-stadion,…
szept. 13
7:12
F1: az FIA kérdőre vonta a Lotust a nyulas üzenet miatt (She)
A Nemzetközi Automobil-szövetség kérdőre vonta a Lotus-istállót, amely Kimi Räikkönen Ferrarihoz szerződésének hírére ízléstelen Twitter-üzenettel reagált.
szept. 13
7:12
Hat pontra volna szükség (Behaviour)
A 32-ből 10 hely már elkelte a jövő évi labdarúgó-világbajnokságra. A magyarok az észtek fölött aratott 5-1-es siker és a románok törökökkel szembeni hazai veresége ellenére továbbra is roppant nehéz helyzetben vannak. Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint a pótselejtezőhöz hat pontra volna szükség a hátralévő két meccsen. Csapata számára mindenesetre legalább él a remény, több kollégája…
szept. 13
7:14
Teniszkirályok lépnek pályára a Davis-kupában (Behaviour)
A világranglista négy első helyezettje közül három ott lesz a ma kezdődő Davis-kupa elődöntőjében, illetve az ugyancsak most induló világcsoport rájátszásában. Az elődöntő első mérkőzésén, a Szerbia-Kanada összecsapáson salakra lép a világelső Djokovics, míg a világcsoport rájátszásában pályán lesz Nadal és Murray is.
szept. 13
7:16
F1: beindul a pilótakeringő (Behaviour)
Úgy tűnik, a Red Bull múlt heti, és a Ferrari szerdai bejelentése után - az energiaitalosok az ausztrál Ricciardót, az olaszok pedig a finn Räikkönent igazolták le - elindította az idei szezon pilótakeringőjét, azaz innentől kezdve a sportágban való maradásért küzdők elsődleges szempontja az lesz, vajon el tudják-e adni magukat.
szept. 13
7:30
Vb 2014: Kongó hiába óvott, Burkina Faso készülhet a rájátszásra (She)
A FIFA elutasította Kongó óvását, így biztossá vált Burkina Faso szereplése az afrikai világbajnoki selejtező rájátszásában. Kongó a Niger elleni mérkőzés miatt fordult a nemzetközi szövetséghez, mert szerintük az ellenfél első gólját szerző Mahamane Cissé állampolgársága nem egyértelmű, de a FIFA szerint alaptalan volt az óvás.
szept. 13
7:30
Bundabotrány: újabb letartóztatások (Metropol)
A cseh és a szlovák rendőrség szerdán és csütörtökön összesen 19 embert vett őrizetbe a nemzetközi labdarúgó bundabotrány kapcsán.
szept. 13
7:32
Tenisz: horvát lányok felemás napja Québecben (She)
A három horvát játékosból kettő búcsúzott a Québecben zajló női tenisztorna második fordulójában, mindkettő némiképp balszerencsés módon. Mirjana Lucic a cseh Luci Safárovától kapott ki úgy, hogy az első és a második szettet is rövidítésben veszítette el, utóbbit 12–10-re! Petra Martic még rosszabbul járt, hiszen elveszítette ugyan az első játszmát a 2. kiemelt Kristina Mladenoviccsal…
szept. 13
7:48
Ajánló: itt Paks-Rákóczi, ott Bordeaux-PSG - a mai program (She)
A labdarúgó NB I-ben Pakson kezdődik el a 7. forduló, a Duna-partiak a Kaposvárt fogadják pénteken 19 órakor. A magyar bajnokság mellett két topligában, a Bundesligában és a Ligue 1-ben is pénteken kezdődik a hétvégi forduló.
szept. 13
8:06
Vb 2022: a katariak nem engedik, hogy elvegyék tőlük a rendezést (She)
Hiába a rengeteg ellenérv, senki sem veheti el Katartól a 2022-es világbajnokság rendezésének jogát – jelentette ki Haszan el-Thavadi, a kilenc év múlva esedékes vb szervezőbizottságának vezetője.
szept. 13
8:08
Bundesliga: mainzi edzője örül Szalai Ádám játékának (She)
A német labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a Mainz a Schalkét fogadja szombaton, átigazolása óta először látogat tehát korábbi csapatához Szalai Ádám, aki kétségkívül szíves fogadtatásra számíthat a korábbi játékostársaktól és edzőktől.
szept. 13
8:42
Videó: edzésben - Hosszú 31 km-t úszott a mézeshetek alatt (She)
Hosszú Katinka számára nem ért véget a szezon a Barcelonában szerzett két világbajnoki címmel, a négy rövidpályás világrekorddal végződő Világkupával és a seychelle-szigeteki esküvővel, hiszen hazatérve azonnal a medencébe ugrott. A háromszoros világbajnok úszó az NSO Tv-nek beszélt a felkészülésről és a nászútról.
szept. 13
9:00
F1: Schumachernek tetszik az Alonso, Räikkönen párosítás (She)
Michael Schumacher izgatottan várja, mire lesz képes Kimi Räikkönen és Fernando Alonso jövőre együtt a Ferrarinál. A hétszeres világbajnok 2006 végén visszavonulásával teremtett helyet a csapatban a finnek, akit 2010-ben a spanyol váltott le. Jövőre viszont Felipe Massa távozása után együtt szerepelnek a Ferrariban.
szept. 13
9:00
Taróczy Balázs: most lesz a legmagasabb a színvonal (Metropol)
A világranglista negyedik és nyolcadik helyezettje is pályára lép a decemberi Tennis Classicson.
szept. 13
9:02
Készül a BL új idényére a Győr női és a Veszprém férficsapata (Metropol)
Az új idényben is a Digi Sport csatornái közvetítik a magyar csapatok BL-mérkőzéseit. Interjú ​Nagy Lászlóval.
szept. 13
9:36
Armstrong visszaküldte olimpiai bronzérmét (Infostart)
Visszaküldte olimpiai bronzérmét a hétszeres Tour de France-győztes, de doppingügyei miatt sikereitől hivatalosan megfosztott Lance Armstrong.
szept. 13
9:36
Kerékpár: Armstrong visszaküldte a várva várt érmet (She)
Visszaküldte olimpiai bronzérmét a hétszeres Tour de France-győztes, de doppingügyei miatt sikereitől hivatalosan megfosztott Lance Armstrong.
szept. 13
9:36
Armstrong visszaküldte olimpiai bronzérmét (Metropol)
Az amerikai kerékpáros hosszú tagadás után januárban vallotta be, hogy éveken keresztült tiltott szerekkel élt.
szept. 13
9:54
Légiósok: A Samptól jövök, tudom, mi az a nyomás - Laczkó (She)
A válogatottól való visszaérkezés után az olasz másodosztályú Padova labdarúgócsapatánál csütörtökön bemutatták Laczkó Zsoltot, aki hosszasan válaszolt a kérdésekre. A bal oldalon bevethető futballista biztos benne, hogy az egyelőre a tabella hátsó felében tanyázó együttese hamarosan megindul felfelé.
szept. 13
9:56
Premier League: az Arsenalnál a jegy, az MU-nál a tea drága (She)
Az Arsenal hazai mérkőzésein kell a legtöbbet fizetni a belépőkért, és a szezonbérlet tekintetében is az „ágyúsok” állnak az élen a Premier League-ben – derül ki a BBC nagyszabású pénzügyi jelentéséből.
szept. 13
10:12
Videó: a magyar duónak nem jött be az Ajax trükkös büntetője (She)
A futsal NB I-ben 9–3-as vereséget szenvedett a Nagykáta Szegeden. Varga Péter és Fülöp Lajos, a Nagykáta játékosai Johan Cruyff és Jesper Olsen legendás tizenegyesét próbálták utánozni, de akciójuk balul sült el. Hasonló büntetővel próbálkozott 2006-ban Robert Pires és Thierry Henry az Arsenalnál, de ők még lövésig sem jutottak el. Íme!
szept. 13
10:14
Kajak-kenu: Azt sem tudták, kajakozok-e még - Medveczky (She)
Medveczky Erika csodás visszatérést produkált Duisburgban: az MTK korábbi kajakosáról az év elején még azt hitték társai, befejezte pályafutását, ő azonban felállt a padlóról, és a montemor-o-velhói Európa-bajnokságon megnyert bronzérem után Duisburgban világbajnoki címet ünnepelhetett K–1 1000 méteren.
szept. 13
10:30
Djokovics és Berdych vezérletével alakulhat ki az álomdöntő (Agroinform)
Pénteken elkezdődnek a tenisz Davis Kupa elődöntői, ahol Szerbia Kanadát, míg Csehország Argentínát látja vendégül.
szept. 13
10:48
Roma: Totti 2016-ig hosszabbít, majd nagykövet lesz - sajtóhír (She)
A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint az AS Roma labdarúgócsapata és Francesco Totti között gyakorlatilag megszületett az egyezség: a csapatkapitány 2016-ig meghosszabbítja szerződését, és 40 éves koráig folytatja pályafutását.
szept. 13
10:48
A vezérét vesztő Bordeaux bosszút forral a tartalékos PSG ellen (Agroinform)
A (közel)múlt tapasztalatai alapján inkább küzdelmes, mint látványos lehet a francia bajnokság pénteki rangadója.
szept. 13
10:50
Paris SG: Igazából óriási szívem van - Ibrahimovic (She)
Zlatan Ibrahimovic, a Paris SG svéd csatára nem érti, miért alakult ki róla ellenséges kép a világsajtóban. A támadó szerint az őt közelebbről is ismerők kifejezetten kedvesnek tartják.
szept. 13
11:06
FTC: Azt kaptam, amihez külföldön hozzászoktam - Buzsáky (She)
Mint arról beszámoltunk, Buzsáky Ákos a Ferencváros NB I-es labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A 31 éves középpályás a FradiMédia videójában nyilatkozott céljairól. Elmondta többek között, hogy mi a hasonlóság Henk ten Cate és Ricardo Moniz között, és hogy a Fradinál azt kapta, amihez korábban külföldön hozzászokott.
szept. 13
11:24
Videó: parádés szólógól a Tottenham új játékosától (She)
Mint arról beszámoltunk, a Tottenham Hotspur a Twitteren bejelentette, hogy megállapodott az Ajax vezetőivel Christian Eriksen átigazolásáról. A dán játékmester a Tottenham egyik edzésén pazar szólót mutatott be, amelynek végén betalált a kapuba. Íme!
szept. 13
11:42
Vasas: Zamostny „jó gyerek”, de már Gál a csapatkapitány (She)
Péntektől Zamostny Balázs helyett Gál Mátyás a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasas csapatkapitánya.
szept. 13
11:42
Serie A: a szezon első rangadója következik (Metropol)
Bajnoki címre pályázó csapatok, méghozzá a Juve és az Inter csapnak össze.
szept. 13
12:00
FTC: Azt kaptam, amihez külföldön hozzászoktam - Buzsáky (She)
Mint arról beszámoltunk, Buzsáky Ákos a Ferencváros NB I-es labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A 31 éves középpályás a FradiMédia videójában nyilatkozott céljairól. Elmondta többek között, hogy mi a hasonlóság Henk ten Cate és Ricardo Moniz között, és hogy a Fradinál azt kapta, amihez korábban külföldön hozzászokott.
szept. 13
12:02
Videó: Marcelo, Benzema és Bale pózolt a Real új mezében (She)
Mint arról beszámoltunk, a Real Madrid hivatalosan is bemutatta harmadik számú szerelését a 2013–2014-es szezonra. A mez kissé szokatlan, narancssárga színben pompázik. Íme!
szept. 13
12:04
Tenisz: Federer a kínai Csang Cövel párosozik Sanghajban (She)
Roger Federer a kínai Csang Cö oldalán elindul a sanghaji tenisztorna páros küzdelmeiben.
szept. 13
12:18
Liverpool: Rodgers és Sturridge augusztus legjobbja a ligában (She)
A Premier League-et a 4. forduló előtt egyedüli százszázalékosként vezető Liverpool besöpörte az angol élvonal augusztus havi különdíjait. Brendan Rodgers lett a hónap menedzsere, a legjobb játékosnak pedig Daniel Sturridge-ot szavazták meg.
szept. 13
12:20
Ausztria: a Sturmnál már nem számolnak Szabiccsal (She)
Nagyon úgy tűnik, a Sturm Graznál már nem számolnak Szabics Imrével. Legalábbis erre utalnak Gerhard Goldbrich, a klub általános igazgatójának szavai, aki szerint a magyar támadó már nem fog pályára lépni a graziaknál.
szept. 13
12:36
Tenisz: Babos párosban döntőbe jutott a taskenti tornán (She)
Babos Tímea döntőbe jutott Jaroszlava Svedova oldalán a taskenti kemény pályás teniszversenyen. Az első helyen kiemelt magyar, kazah duó 6:2, 6:2-re nyert az elődöntőben a Valerija Szavinih, María-Teresa Torró-Flor orosz, spanyol kettős ellen.
szept. 13
12:36
Bognárgyuri vs. tények, sokadik felvonás (Agroinform)
Bognár megint nekiment Sousának, de megint elfelejtkezett a tényekről. A hatharom.com szembesíti az igazsággal.
szept. 13
12:38
F1: a Ferrari újabb ászt igazolt át a Lotustól (She)
James Allison technikai igazgató és Kimi Räikkönen után újabb ászt igazol a Ferrari a Lotus-istállótól: a maranellóiak pénteken bejelentették Dirk de Beer, az aerodinamikai részleg vezetőjének érkezését.
szept. 13
12:54
Légiósok: Kikönyörögtem még 15 percet - Gera (She)
Gera Zoltán Facebook-oldalán elárulta, hogy az eredetileg tervezett 45 perc helyett miért is kapott plusz negyedórát tegnap az Arsenal–West Bromwich Albion U21-es mérkőzésen.
szept. 13
12:54
Babosék a döntőben Taskentben (Metropol)
Az első kiemelt Babos-Svedova páros a második kiemelt duóval találkoznak a finálében.
szept. 13
12:56
Schalke: Furcsa és nehéz lesz a Mainz ellen - Szalai (She)
Szalai Ádám és a Schalke labdarúgócsapata szombaton a magyar válogatott támadó korábbi együtteséhez, a Mainzhoz látogat a német Bundesliga ötödik fordulójában. A 25 éves csatár számára nehéz és furcsa is lesz egyben nyári klubváltása után visszatérni előző alakulatához.
szept. 13
12:58
Videó: Jó tripla - Ronaldinhóék kiütötték Robinhóékat (She)
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában az Atlético Mineiro 3–0-ra nyert a Coritiba ellen. A találkozón jó napja volt Jónak, aki mesterhármassal küldte haza a vendégeket. Íme!
szept. 13
13:12
Asztalitenisz: megvan a férfiválogatott Eb-kerete (She)
A férfi asztalitenisz-válogatott felkészülése a hajrájához érkezett, három hét múlva, október 4-én kezdődik a kontinensbajnokság, amelynek ezúttal Ausztria, közelebbről Schwechat ad otthont.
szept. 13
13:14
Real Madrid: Bale játszik a hétvégén, jobbszélsőként (She)
A Real Madrid labdarúgócsapatát irányító Carlo Ancelotti eldöntötte, hogy mindenképpen pályára küldi az együttes friss szerzeményét, Gareth Bale-t a Villarreal elleni szombat esti idegenbeli bajnokijukon.
szept. 13
13:30
Női kézi BL: három magyar pályázat a Krimé ellen - hivatalos (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség nyilvánosságra hozta a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére pályázók listáját. Korábbi hírünknek megfelelően valóban három magyar anyag érkezett a szeptember 10-i határidőig, mellettük a Krim Ljubljana kandidál még az esemény megrendezésére.
szept. 13
13:48
NB I: Gundelé a DVSC-Vidi - a 7. forduló kommentátorai (She)
A világbajnoki selejtezők után újra itt a magyar bajnokság, a klubcsapatok visszatérnek a képernyőre.  A hétvégi hetedik fordulótól már őszi menetrendben játszanak a csapatok, azaz szombaton az első meccs 16 óra helyett 14 órakor kezdődik, az utolsó pedig 21 helyett 20 órakor, és vasárnap három helyett két mérkőzést játszanak. És megvannak a 7. forduló kommentátorai is!
szept. 13
13:48
Szalai korábbi sikereinek színhelyén kellemetlenkedne (Agroinform)
A Schalke a Mainz otthonában lép fel, a Bayern Münchenre és a Dortmundra kötelező házi feladat vár a hétvégén.
szept. 13
14:06
Videó: CR kipécézte Bale-t a Real edzésén, odalépett neki (She)
A Real egyik edzésén a madridi játékosok addig-addig játszadoztak, cicáztak, amíg Cristiano Ronaldo odalépett a királyiak új szerzeményének, Gareth Bale-nek. A walesi nem sérült meg, bár kicsit húzta a lábát a becsúszás után, és nem is hagyta szó nélkül az esetet. Íme!
szept. 13
14:08
Férfi kézi: a veszprémi beálló a négyes döntőről álmodik (She)
Zsivan Pesics, az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának húszéves szerb beállósa kezébe kapta a marsallbotot, amikor a klub vezetői a sokkal rutinosabb chilei Marco Oneto, a szerb Uros Vilovszki és a perzsa Alireza Muszavi (mindhárman másutt folytatják) elé, Renato Sulic és Schuch Timuzsin mögé/mellé helyezték a veszprémi beállók rangsorában.

Keresés