2013. szeptember 10. kedd

szept. 10
0:00
NS: Egervári bizakodik; Kovács István a repülőterek réme - kedd (She)
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:
szept. 10
0:54
Busztragédia: adománygyűjtés - ön is segíthet! (She)
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége adománygyűjtést indít a szombaton buszbalesetet szenvedő győri női kosárlabdacsapat elhunyt edzője, Fűzy Ákos és klubigazgatója, Tapodi Péter családjának megsegítésére.
szept. 10
3:00
US Open: Nadalnak megvan a 13. GS-tornagyőzelme (She)
Egy rövid hullámvölgyet leszámítva Rafael Nadal a tökéletes kemény pályás teniszt mutatta be a US Open fináléjában, ahol a zsinórban negyedszer döntőbe jutó, de még mindig csak egyszeres győztes Novak Djokovicsot legyőzve begyűjtötte 13. Grand Slam-trófeáját.
szept. 10
3:18
Nadal megtörte Djokovicsot (Infostart)
Rafael Nadal meggyőző játékkal 6:2, 3:6, 6:4, 6:1-re legyőzte Novak Djokovicsot a US Open döntőjében, így a Roland Garros mellett az év utolsó Grand Slam tornáját is ő nyerte.
szept. 10
6:54
Blamázs Bukarestben, búcsú a vb-től (Behaviour)
A mai mérkőzést sajnáljuk, de három év munkáját, előrelépését nem lehet megkérdőjelezni. Egervári Sándor szövetségi kapitány nyilatkozott ekként, miután csapata 3-0-s vereséget szenvedett egy sorsdöntőnek kikiáltott meccsen, amelyen a magyarok csak azért nem kaptak hatot vagy hetet, mert Bogdán Ádám sorozatban kompenzálta társai kapitális hibáit.
szept. 10
6:56
Bach-korszak a NOB-ban? (Behaviour)
A Magyar Birkózó Szövetség elnöke szerint a birkózással foglalkozók közül senki nem gondolta igazán komolyan, hogy a sportág kikerülhet az olimpiai programból. Hegedűs Csaba úgy véli, a hercehurca végül is jót tett a sportágnak, sokat írtak, beszéltek róla, s ez a népszerűség jól jön a vasárnap kezdődő budapesti világbajnokságnak is.
szept. 10
7:12
Tenisz: Nadal 920 pontra Djokovicstól - ATP-világranglista (She)
A férfiteniszezők legfrissebb ATP-világranglistáján a US Opent megnyerő, amúgy második helyen álló spanyol Rafael Nadal belátható távolságra, 920 pontra került az éllovas szerb Novak Djokovicstól, döntőbeli riválisától. A legutóbbi rangsorban a két klasszis még 2120 pontra volt egymástól.
szept. 10
7:12
Serena Williams ismét bevette New Yorkot (Behaviour)
A tegnap, lapzártánk után megrendezett Novak Djokovics-Rafael Nadal szuperdöntővel véget ért az idei utolsó Grand Slam-torna. Ha az említett férfi finálé legalább olyan színvonalú játékot hozott, mint a tegnap hajnalban véget ért női döntő - valljuk meg, erre hatalmas az esély - akkor a nézők mindent megkaptak a pénzükért, amit csak egy teniszmeccstől várni lehet.
szept. 10
7:14
Meccsek helyett gyász (Behaviour)
Öt ember van még kórházban a győri női kosárlabdacsapat szombati tragédiája után, a gyúró Burdi Szabolcsot felébresztették a mélyaltatásból, állapota stabil - tudta meg lapunk. Az azonban még kérdés, tudja-e vállalni a csapat a hazai és a nemzetközi megmérettetéseket, attól függ minden, milyen gyorsan épülnek fel a játékosok. A rendőrség indítványozta a vétkes sofőr előzetes letartóztatását.
szept. 10
7:30
Légiósok: a Slask Wroclaw edzőjét nem győzte meg Vass (She)
A próbajáték során nem győzte meg Vass Ádám a lengyel Slask Wroclaw vezetőedzőjét, Stanislav Levyt arról, hogy nélkülözhetetlen lenne, s így szerződéshez jusson. Erről most a szakember nyilatkozott, bár arról már korábban a válogatott középpályás menedzsere is nyilatkozott, hogy Vass nem lesz a lengyel klub labdarúgója.
szept. 10
7:48
Busztragédia: a közösségi oldalon üzent a legsúlyosabban sérült játékos (She)
Hihetetlen lelkierőről és életösztönről tanúbizonyságot tévő bejegyzést tett Facebook-oldalán Natasa Kovacsevics, a győri kosárlabdacsapat szombati buszbalesetében legsúlyosabban megsérülő játékos.
szept. 10
8:06
Tó-futás Tatán (Metropol)
Hetvenegyedik alkalommal rendezik meg vasárnap Tatán a hagyományos futóversenyt az Öreg tó körül.
szept. 10
8:06
Nyelni muszáj, nyerni kötelező! (Agroinform)
Bukarestben negyvenezer román üvöltése bénítólag hatott. Most negyedannyi magyar előtt még nyomasztóbb lesz a teher.
szept. 10
8:24
NFL: vendégként nyert a Houston és a Philadelphia (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának első fordulójában a Philadelphia Eagles és a Houston Texans is idegenben nyert, előbbi a Washington Redskins, utóbbi a San Diego Chargers otthonában.
szept. 10
8:24
Nadal nyerte a férfi döntőt (Metropol)
A 3 óra 21 perces fináléban Nadal a harmadik US Open győzelmét és pályafutásának 13. egyéni grand slam-győzelmét aratta.
szept. 10
8:26
Alonso visszatáncolhat ha Räikkönen is (Metropol)
Tényként közölte a német Auto Motor und Sport, hogy a finn Kimi Räikkönen jövőre visszatér a Ferrarihoz.
szept. 10
8:42
Armstrong még nem adta vissza olimpiai bronzérmét (Infostart)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) még mindig nem kapta vissza a doppingvétség miatt örökre eltiltott amerikai kerékpárostól, Lance Armstrongtól a 2000-es sydneyi játékokon szerzett bronzérmét.
szept. 10
8:42
Labdarúgás: eltiltott játékosa miatt bűnhődik a Csanádpalota (She)
A MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatóságának versenybizottsága játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt elmarasztalta a Csanádpalota FC-t, így a Hódmezővásárhelyi FC ellen 2–2-re végződő bajnoki három pontját a HFC-nek írták jóvá. A döntés egyelőre nem jogerős.
szept. 10
8:42
Djokovics csúcsra járatta Nadalt (Agroinform)
Négyszettes csatában megőrizte keménypályás veretlenségét, és második US Open-trófeáját nyerte Rafael Nadal.
szept. 10
8:44
Vasas: 450 millió forint a klub költségvetése (She)
Dirk Berger, a Vasas vezetőedzője a Nemzeti Sportnak elárulta, a labdarúgóklub másfél millió euróból (450 millió forintból) gazdálkodhat, ráadásul a tulajdonos adósságtörlesztésre betett már kétmilliót.
szept. 10
9:00
NHL: visszavonul a világ egyik legjobb kapusa (She)
Nem szerepel többet az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) Miikka Kiprusoff, a világ egyik legjobb kapusa.
szept. 10
9:00
Armstrong nem adta vissza olimpiai bronzérmét (Metropol)
A NOB kilenc hónapja várja, hogy a kerékpáros visszaszolgáltassa bronzérmét, amelyet az egyéni időfutamban gyűjtött be.
szept. 10
9:02
Videó: henger - az Újpest kiütésével javított a Csíkszereda (She)
A HSC Csíkszereda megszerezte szezonbeli első sikerét, miután a Mol Ligában hazai pályán 6–1-re kiütötte a harmadik mérkőzését is elvesztő Újpestet. A fővárosiak trénere, Ancsin János szerint hamar összeestek, míg Becze Tihamér, a csíkiak hokisa elmondta, nincs ekkora különbség a két csapat között.
szept. 10
9:04
U19: a Mészöly-csapat négy góllal elbukta a döntőt (She)
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott 5–1-re elveszítette a Belgium elleni döntőt a Vilotics-tornán.
szept. 10
9:06
Női kézi BL: Budapest megpályázza a négyes döntőt (She)
A Magyar Kézilabda-szövetség megpályázza a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének megrendezését, a tervek szerint a Papp László Budapest Sportaréna adna otthont a jeles eseménynek.
szept. 10
9:18
Válogatott: Király nyilatkozata tetszett az észteknek (She)
Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa úgy nyilatkozott, az észtek megérdemelték volna a sikert Hollandia ellen múlt pénteken.
szept. 10
9:20
Vízilabda: Kásás Zoltán vezeti a magyar edzőképzést (She)
Immár hivatalossá vált, hogy Kásás Zoltán vezeti a most kezdődő magyar vízilabda-edzőképzést. Az első évfolyam október 7-én kezdi el a tanulmányait, a (leendő) szakembereknek szeptember 30-ig kell jelentkezniük.
szept. 10
9:22
Kerékpár: Armstrong olimpiai érmére 9 hónapja várnak (She)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) még mindig nem kapta vissza a doppingvétség miatt örökre eltiltott amerikai kerékpárostól, Lance Armstrongtól a 2000-es sydneyi játékokon szerzett bronzérmét.
szept. 10
9:36
Úszás: hat magyart hívtak meg a kontinensválogatottba (She)
Hat magyar úszó kapott meghívást a december 20–21-i Európa–Amerika gálaversenyre.
szept. 10
9:38
Videó: óriási labdamenetek, Nadal-siker a US Openen (She)
Egy rövid hullámvölgyet leszámítva Rafael Nadal tökéletes kemény pályás teniszt mutatott be a US Open fináléjában, az egyszeres New York-i győztes Novak Djokovicsot legyőzve begyűjtötte a 13. Grand Slam-trófeáját.
szept. 10
10:12
Női kézi BL: lesz magyar pályázat a négyes döntőre (She)
Már biztosan lesz magyar pályázat a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének megrendezésére, a tervek szerint a Papp László Budapest Sportaréna adna otthont a jeles eseménynek.
szept. 10
10:12
Kihagyja a baleset miatt a Közép-európai Ligát a Győr (Behaviour)
Várhatóan a magyar bajnokságban és az Euroligában indul, a Közép-Európai Ligát viszont kihagyja a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapata,amely szombaton szenvedett súlyos buszbalesetet soproni mérkőzésére tartva - írja keddi számában a Kisalföld.
szept. 10
10:14
Busztragédia: a Győr kihagyja a Közép-európai Ligát? (She)
Várhatóan a magyar bajnokságban és az Euroligában elindul, a Közép-európai Ligát viszont kihagyja a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapata,amely szombaton szenvedett súlyos buszbalesetet soproni mérkőzésére tartva – írja keddi számában a Kisalföld.
szept. 10
10:16
Videoton: Nem vagyok rosszabb futballista - Gyurcsó (She)
Gyurcsó Ádám óriási gólt rúgott a Paks ellen, majd a következő hazai találkozón, amikor az MTK látogatott a Videotonhoz, pályára sem lépett. Pedig a hétszeres válogatott labdarúgó korábban kihagyhatatlan volt a piros-kék csapatból.
szept. 10
10:18
Videó: kabalapofon, hátsóvillantás - NFL-videók (She)
Az alábbi videónkban az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság 1. játékhetének legviccesebb jeleneteit láthatják – az egészen vonal előtt elejtett labdától kezdve a kabalafigurától kapott „pofonon” keresztül a feldöntött bíróig. Íme!
szept. 10
10:30
Vb 2022: a nyári rendezés kapcsán már Blatter is bizonytalan (She)
Bár eddig különösebb nem zavarta, a heves reakciókat látva immár Sepp Blatter FIFA-elnöknek is kétségei támadtak azzal kapcsolatban, hogy a katari rendezésű 2022-es labdarúgó-világbajnokságot szerencsés lenne-e a megszokott, nyár eleji időpontban tartani.
szept. 10
10:48
Ligakupa: Tatabányán az FTC, Pakson a Vidi - heti program (She)
Kedden két mérkőzést rendeznek a labdarúgó Ligakupa csoportkörében: a Videoton Paksra látogat, a Gyirmót pedig az Ajkát fogadja. A nagyüzem azonban szerdán jön, a DVTK–MTK és a Tatabánya–Ferencváros meccset a Sport Televízió élőben közvetíti. A szerdai játéknapon pályára lép még többek között a Győri ETO és a DVSC-Teva is.
szept. 10
10:48
Räikkönen és Alonso helyet cserélnek? (Agroinform)
Egyre többen látják a Jégembert a Ferrarinál, de nagyon meglepődnénk, ha a spanyollal együtt versenyeztetnék.
szept. 10
11:06
Tömegsport: Tatán ezer futóra számítanak a 74. Tó-futáson (She)
Hetvenegyedik alkalommal rendezik meg vasárnap Tatán a hagyományos futóversenyt az Öreg-tó körül. A rendezvényre az ország minden részéből csaknem ezer érdeklődőre számítanak a szervezők.
szept. 10
11:08
F1: Massát megbüntették az olasz rendőrök (She)
Felipe Massa túl gyorsan ment vasárnap a monzai F1-es Olasz Nagydíjra, ezért az olasz rendőrök leállították és megbüntették.
szept. 10
11:10
Kajak-kenu: Sok embernek akartam bizonyítani - Vajda (She)
Nagy sikert aratott Vajda Attila a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon. A szegediek olimpiai bajnoka 2007 és 2011 után ismét aranyérmet ünnepelhetett az ötkarikás programban is szereplő C–1 1000 méteren. Londoni olimpiai hatodik helye után ismét a csúcsra ért – igaz, a diadal érdekében váltania kellett a versenyzőnek.
szept. 10
11:12
Női kézi BL: már kaphatók a jegyek a népligeti selejtezőre (She)
A női kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi népligeti selejtezőire kedden 10 és 15 óra, valamint szerdán 12 és 19 óra között lehet elővételben jegyet vásárolni az Elek Gyula Arénában.
szept. 10
11:24
Videó: könnyed dekázgatással edzett a Juve francia sztárja (She)
A francia labdarúgó-válogatott javában készül a fehéroroszok elleni vb-selejtezőre. A Juventus ifjú tehetsége, Paul Pogba nem vette olyan komolyan a gyakorlást, és inkább könnyed dekázgatással ütötte el az időt.
szept. 10
11:24
Repülőjegyért játszanak az olaszok (Agroinform)
Csehország elleni győzelmével az olasz válogatott jegyet válthatna Brazíliába.
szept. 10
11:26
Ökölvívás: újra övért megy a mérlegelésen megbukó bunyós (She)
November 9-én, Texasban méri össze a tudását Román „Rocky” Martínez, a WBO szervezet nagypehelysúlyú világbajnoka és kihívója, Migel Ángel „Mikey" Garcia.
szept. 10
11:28
Tokió 2020: a török kormányfő szerint nem volt fair a döntés (She)
Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök szerint nem volt sportszerű Isztambul helyett Tokiónak adni a 2020-as olimpiát, és a döntés bizonyítja, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem vesz tudomást a muszlim világról.
szept. 10
11:30
West Ham: válogatott csatár jöhet Carroll pótlására (She)
Egybehangzó brit sajtóhírek szerint az angol élvonalbeli West Ham United labdarúgócsapata felvette a kapcsolatot Mladen Petriccsel. A Fulhamtől távozó horvát válogatott csatár jelenleg szabadon igazolható, és a „kalapácsosok" a sérült Andy Carroll pótlására szemelték ki.
szept. 10
11:42
Olimpia 2022: a város lakói támogatják Oslo pályázatát (She)
Oslo polgárai támogatják a város pályázati szándékát a 2022-es téli olimpia rendezésére. A norvég fővárosban szavazást tartottak a kérdésben, s a hétfő estére összesített adatok szerint a voksolók 55 százaléka a rendezési szándék mellett volt.
szept. 10
12:00
Adevarul: nem kell a magyarokat a futballhuligánokkal azonosítani (Behaviour)
Az Adevarul című liberális román lap több keddi véleménycikkében azt hangsúlyozta a román-magyar labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzés kapcsán, hogy nem kell a magyarokat a futballhuligánokkal azonosítani.
szept. 10
12:18
Román-magyar: nem kell a magyarokat a huligánokkal azonosítani (She)
Az Adevarul című liberális román lap több keddi véleménycikkében azt hangsúlyozta a román–magyar labdarúgó-világbajnoki selejtező kapcsán, hogy nem kell a magyarokat a futballhuligánokkal azonosítani.

Keresés