2013. október 13. vasárnap

okt. 13
0:42
Férfi vízilabda ob I - Kikapott a Vasas a Kaposvártól (Infostart)
A Vasas meglepetésre hazai pályán egy góllal kikapott a Kaposvártól a férfi vízilabda ob I szombati játéknapján.
okt. 13
7:00
Ökölvívás: Bradley megosztott pontozással nyert Márquez ellen (She)
Megosztott pontozással nyert az amerikai Timothy Bradley Las Vegasban a Bokszvilágszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki címéért kiírt mérkőzésen a mexikói Juan Manuel Márquez ellen.
okt. 13
7:02
NHL: tovább menetel a Colorado, St. Louis, San Jose hármas (She)
A Colorado, a St. Louis és a San Jose is megőrizte százszázalékos mérlegét az NHL 2013–2014-es idényében. A Blues még sohasem kezdett idényt négy győzelemmel.
okt. 13
7:36
MLSZ: a főtitkár szerint Egervári és csapata elherdálta az esélyt (She)
Bár minimális matematikai esélye még maradt, messze került a pótselejtezőt jelentő második helytől a magyar labdarúgó-válogatott a vb-selejtezős csoportjában. A pénteki, Hollandiában elszenvedett 8-1-es vereség után Egervári Sándor szövetségi kapitány azonnal felmondott, amit elfogadtak. Vági Márton MLSZ-főtitkár szerint a szakember és csapata utóbbi két meccsén elherdálta azt az esélyt, amit…
okt. 13
7:54
F1: Japán Nagydíj, a futam élőben az NSO-n! (She)
Sebastian Vettel a Red Bullja KERS-ének meghibásodása miatt csak a második rajtkockát szerezte meg csapattársa, Mark Webber mögött, de mondani sem kell, még innen is jó esélye van arra, hogy megnyerje az 53 körös versenyt. Ha elsőként ér célba, és Fernando Alonso nem végez az első nyolcban, a német matematikailag is bebiztosítja negyedik vb-címét, s az utolsó négy futamon már négyszeres…
okt. 13
7:54
Nem csak a pole-ból tud győzni Vettel (Agroinform)
Nem a pole-ból indult, a rajtot is elrontotta, mégis simán nyert Szuzukában Vettel. Még nem világbajnok.
okt. 13
8:12
Budapest Maraton: jelentős forgalomkorlátozások (She)
A Budapest Maraton és az Egészség Hídja elnevezésű rendezvény miatt szinte egész nap jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a maraton szervezője a távirati irodával.
okt. 13
8:30
Tenisz: Stosur szetthátrányból nyerte meg 5. WTA-tornáját (She)
A harmadik helyen kiemelt ausztrál Samantha Stosur nyerte meg a 235 ezer dollár összdíjazású, oszakai WTA-tornát, miután a döntőben szetthátrányból nyert az ötödik helyen rangsorolt kanadai Eugenie Bouchard ellen.
okt. 13
8:32
Videó: a kétszeres olimpiai bajnok K.O.-val debütált (She)
Mint beszámoltunk róla, negyedik menetes K.O.-val mutatkozott be a profik között a kétszeres olimpiai bajnok Vaszil Lomacsenko. Ellenfele a jó mérleggel rendelkező mexikói Jose Ramírez (25–3, 15 K.O.) , a mérkőzés tétje pedig a WBO pehelysúlyú nemzetközi címe volt. Íme!
okt. 13
8:34
Tenisz: Federer szakított edzőjével, Paul Annacone-nal (She)
A 2013-ban a saját elvárásaitól (is) messze elmaradó Roger Federer bejelentette, hogy befejezi a közös munkát eddigi edzőjével, Paul Annacone-nal. A svájci teniszező mintegy három és fél évig dolgozott együtt az amerikai szakemberrel.
okt. 13
8:48
Videó: Grosjean elképesztően nagyot rajtolt Szuzukában (She)
Romain Grosjean remekül kapta el a rajtot a Formula–1-es Jápán Nagydíjon, míg Giedo van der Garde és Jules Bianchi kicsúsztak az első kanyarban. Íme!
okt. 13
8:48
Federer szakított edzőjével (Agroinform)
Roger Federer három év után véget vetett a Paul Annaconével közös munkának.
okt. 13
8:50
Válogatott: elfogadhatatlan bizonyítvány, mindenki bukott (She)
Olvasóinkat szokásunknak megfelelően ezúttal is arra kértük, hogy osztályozzák 1–10-es skálán a magyar labdarúgó-válogatott soros mérkőzésén pályára lépő játékosok teljesítményét. Nos, a mindig kritikus – bár győzelmek során a dicséretekkel, magas osztályzatokkal sem csínján bánó – szurkolók nem voltak szívbajosak: a Hollandia elleni vb-selejtezőn (8–1) pályára lépő összes magyar futballistát…
okt. 13
9:06
Vb 2014: Nem dráma a pótselejtező - C. Ronaldo (She)
Minimális esélye maradt a portugál labdarúgó-válogatottnak arra, hogy a vb-selejtezők során a csoportkört követően automatikusan kvalifikációhoz jusson, hiszen a záró fordulót megelőzően hárompontos hátrányban van az élen álló Oroszország mögött. A portugálok – akik pénteken otthon játszottak 1–1-t Izraellel – klasszisa, Cristiano Ronaldo nem aggódik a pótselejtező miatt.
okt. 13
9:08
Videó: Neymar kegyetlenül bebőrözte a koreai bekket (She)
Mint beszámoltunk róla, nemzetközi felkészülési mérkőzésen a 2014-es labdarúgó-világbajnokság házigazdája, Brazília idegenben 2–0-ra legyőzte Dél-Koreát. A vendégeknél a csípősérüléssel bajlódó Barcelona-sztár, Neymar pályára tudott lépni, sőt gólja mellett zseniális megmozdulásai voltak. Íme!
okt. 13
9:10
MotoGP: a spanyol pilótanő történelmi pontszerzése (She)
Az élről rajtoló spanyol Luis Salom nyerte meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság Maláj Nagydíján a Moto3-as géposztály küzdelmeit. A spanyol és a világsajtó ezúttal a győzteshez hasonló terjedelemben foglalkozik a 15. helyen végző honfitárssal is. Ana Carrasco tette ugyanis történelmi: spanyol motorversenyzőnő korábban még soha nem szerzett vb-pontot.
okt. 13
9:42
Vb 2014: Van Gaal nagy esélyt lát a törökországi sikerükre (She)
Kedden a D-csoport legfontosabb mérkőzését Törökországban játsszák majd a labdarúgó vb-selejtező során, a házigazdák a csoportelsőként már biztos vb-résztvevő Hollandiát fogadják. Utóbbi szövetségi kapitánya, Louis van Gaal szerint jó esélyük van az újabb három pont megszerzésére.
okt. 13
9:43
A Real Madrid tagadja Bale sérülését (Agroinform)
A Real Madrid szerint nem igaz, hogy a walesi szélsőnek porckorongsérve van.
okt. 13
9:44
Videó: Falcao eksztázisban - Kolumbia vb-résztvevő (She)
Mint beszámoltunk róla, a világbajnoki selejtezősorozat dél-amerikai zónájában Kolumbia 0–3-ról mentett pontot Chile ellen – bár ehhez kellett két tizenegyes és az emberelőny is –, így 1998 után ismét ott lesz a labdarúgó-világbajnokságon. Tekintse meg a mérkőzés összefoglalóját és Falcao örömét!
okt. 13
9:46
F1: Vettel nyerte meg a Japán Nagydíjat (She)
Sebastian Vettel nyerte meg a Japán Nagydíjat a második helyről indulva, de még nem tette biztossá negyedik világbajnoki címét, mert Fernando Alonso a negyedik helyen végzett. A második Mark Webber lett, míg a dobogó legalsó fokára Romain Grosjean állhatott fel.
okt. 13
10:00
Japán Nagydíj - Vettel nyert, ám még nem világbajnok (Infostart)
Sebastian Vettel a rajtot elrontotta a Japán Nagydíjon, de a harmadik helyen haladva türelmesen várt a hajráig és megelőzte a sokáig élen álló Romain Grosjeant.
okt. 13
10:18
Videó: rajt után óriási bukás, újraindították a Moto2-t (She)
A Moto2-esek malajziai viadalának első körében óriási tömegbaleset történt. Axel Pons bukott, motorja pedig négy versenyzőt sodort el. Szerencsére mindenki megúszta komolyabb sérülés nélkül és a pilóták saját lábukon hagyták el a helyszínt. Íme!
okt. 13
10:18
Vettel győzött, de még nem világbajnok (Metropol)
A Red Bull német pilótája a Japán Nagydíjon elért győzelmével tovább növelte előnyét az összetettben, de még nem ünnepelheti sorozatban negyedik vb-diadalát.
okt. 13
10:20
F1: A gumistratégiánkkal tudtunk nyerni - Vettel (She)
Sebastian Vettel nyerte meg a Japán Nagydíjat, ezzel ő lett a Formula–1 történelmének hatodik olyan pilótája, aki öt, vagy annál több versenyt tudott zsinórban megnyerni. A háromszoros világbajnok a versenyt követően elmondta, hogy nem volt könnyű két kerékcserével végigmenni, de ennek köszönhetően tudott győzni.
okt. 13
10:22
MotoGP: csoportos bukás után a listavezető 11 pontot veszített (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Maláj Nagydíján a Moto2-es géposztály küzdelmeit a spanyol Esteve Rabat nyerte meg, honfitársa, Pol Espargaró és a svájci Thomas Lüthi előtt. A második helyezett Espargaró 11 pontot azonban így is ledolgozott az összetettben élen álló Scott Reddinggel szembeni hátrányából, aki a hetedik helyen zárt.
okt. 13
10:24
F1: Kár a defektért, ez volt a legjobb rajtom idén - Hamilton (She)
Lewis Hamilton versenye már a Japán Nagydíj rajtjánál véget ért, jó indulását követően ugyanis koccant Sebastian Vettellel, a jobb hátsó gumija defektes lett, és bár új kerekeket kapott, az autója megszenvedte a károkat, nem lehetett vele versenyezni, ezért hét kör megtétele után kiállt az angol. Úgy véli, a csapat kemény munkája mellett idei legjobb rajtja veszett kárba.
okt. 13
10:26
F1: Mindent kihoztam magamból - Webber (She)
Mark Webber lett a második a Japán Nagydíjon, az ausztrál pilóta a futamot követően elárulta, hogy a lehető legjobb teljesítménnyel rukkolt el, ami csak lehetséges volt, de így sem sikerült győznie, ugyanakkor azt is elmondta, hogy elégedett a második hellyel.
okt. 13
10:28
Rali: Európa-bajnok lett a Bessenyey, Nyirfás kettős (She)
A Bessenyey Zoltán, Nyirfás Julianna kettős az összetett értékelésben megszerezte a rali Európa-bajnoki címet a kétkerékhajtású kategóriában.
okt. 13
10:36
F1: Csak Webberrel tudtam felvenni a harcot - Grosjean (She)
A Japán Nagydíjat a 3. helyen záró Romain Grosjean nem volt csalódott, hiszen remek versenyt futott, s külön kiemelte a remek rajtját. A verseny végén azonban csak Webberrel tudta felvenni a harcot a két Red Bull közül.
okt. 13
10:36
Bárhogyan is, de a Fradinak nyernie kell! (Agroinform)
Az első fordulós vereség után Dabason, a kőkemény Buducsnoszt ellen kellene javítaniuk Szucsánszki Zitáéknak a BL-ben.
okt. 13
10:38
Tenisz: felső nyomásra nem játszott izraeli ellenfelével? (She)
Az ATP vizsgálatot kezdeményezett azok után, hogy a tunéziai Malek Dzsaziri pénteken térdsérülésre hivatkozva nem állt ki az izraeli Amir Weintraub elleni negyeddöntőre a taskenti tenisz challengertornán.
okt. 13
10:40
F1: Vettel világbajnok lesz Indiában, ha… (She)
Fernando Alonso a Japán Nagydíjat követően elfogadta, hogy véget ért a világbajnoki címért folyó küzdelem, és csak idő kérdése, mikor koronázzák négyszeres bajnokká a szuzukai győztes Sebastian Vettelt. Az Indiai Nagydíj előtt Vettel 90 ponttal előzi meg Alonsót, akinek Noidában 15 pontnál többet kell faragnia a hátrányából ahhoz, hogy életben tartsa matematikai esélyét. Íme, a bontás:
okt. 13
10:54
Egy sima, egy fordított (Agroinform)
A vasárnap kora este kezdődő olasz férfi kosárlabda-bajnokságot két remek tippel indítjuk.
okt. 13
10:56
Majdnem elkaptuk a bikát - Grosjean (Agroinform)
Sebastian Vettel tovább növelte előnyét az összetettben, de még nem ünnepelheti sorozatban negyedik vb-diadalát.
okt. 13
11:12
Videó: kiütés - ismét parádéztak Görbiczék (She)
Mint beszámoltunk róla, a Győri Audi ETO KC 33–21-es győzelmet aratott a román Baia Mare otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának második fordulójában. Tekintse meg a mérkőzés hajráját a Digi Sport felvételén!
okt. 13
11:48
MotoGP: Pedrosa nyert, de így is nőtt Márquez előnye (She)
A spanyol Dani Pedrosa nyerte meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság Malajziai Nagydíján a MotoGP-es géposztály küzdelmeit, megelőzve az összetett pontversenyben előtte álló duót.
okt. 13
11:49
Schwarzenegger szerint Ronaldo izmos, vagyis jó játékos (Agroinform)
Az amerikai filmcsillag és politikus Arnold Schwarzenegger kifejtette véleményét a Real Madrid sztárjáról.
okt. 13
12:24
Videó: remek helyzetfelismerés után félpályás gól a 19 éves írtől (She)
Az Írország–Svédország U19-es labdarúgó-válogatott mérkőzésen tökéletes helyzetfelismerés után Liam Kelly a félpályáról vette be a svédek kapuját. Íme!
okt. 13
12:26
Férfi vízi BL: egynegyednyi vesszőfutás után 2. a Szolnok (She)
A második helyen jutott tovább BL-selejtezős csoportjából a Szolnoki Dózsa-Közgép férfi vízilabdacsapata, amely a nagyváradi torna záró fordulójában egygólos vereséget szenvedett az így csoportelsőként végző házigazdáktól. Kovács István együttese az első félidőben kézben tartotta a találkozót, ám a borzasztó harmadik negyed után (6–1 oda) későn hajrázott. A szolnokiak csoportmásodikként nehezebb…
okt. 13
12:42
Real Madrid: Pepe Reina a távozást javasolta Casillasnak? (She)
Egy spanyol televíziós csatorna „szakértői” szerint Pepe Reina azt sugallta Iker Casillasnak, hogy el kellene hagynia a Real Madridot, a Napolit erősítő kapus azonban ezt kategorikusan cáfolta.
okt. 13
12:42
Dehogy harcolok a világbajnoki címért - Alonso (Agroinform)
Ugyan Fernando Alonsónak megmaradt a matematikai esélye, a Ferrari pilótája szerint felesleges ezzel foglalkozni.
okt. 13
13:18
Videó: amerikai bomba - mintha zsinóron húzták volna (She)
Az amerikai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a DC United 1–1-es döntetlent játszott a Philadelphia Unionnal. A találkozón Nick DeLeon 30 méterről tökéletesen találta el a labdát. Íme!
okt. 13
13:20
F1: az összes pilóta nyilatkozata a Japán Nagydíj után (She)
Sebastian Vettelnek a Japán Nagydíjon aratott győzelme után Indiában már egy ötödik helyezés is elég ahhoz, hogy sorozatban negyedszer is világbajnok legyen. A Red Bull német pilótája  megdicsérte Romain Grosjeant, aki fantasztikus rajtja után sokáig az élen állt, de a kemény gumikon lelassuló Lotusszal nem tudta megakadályozni a Red Bullt a kettős győzelem megszerzésében. Fernando…
okt. 13
13:36
Tenisz: Djokovics óriási csatában legyőzte Del Potrót (She)
A címvédő Novak Djokovics nyerte meg a sanghaji kemény pályás tenisztornát, miután a döntőben 6:1, 3:6, 7:6-ra nyert Juan Martín del Potro ellen.
okt. 13
13:36
Djokovics lett a hős a sanghaji drámában (Agroinform)
Egy nagy bajnok és egy óriási játékos mérkőzésén előbbi nyert.
okt. 13
13:54
F1: Alonso nem mérges Massára, aki nem engedte el (She)
Fernando Alonsót nem zavarja, hogy Felipe Massa visszautasította a Ferrari csapatutasítását, és nem engedte el a Japán Nagydíj elején, amikor a brazil a spanyol előtt haladt.
okt. 13
14:12
Triatlon: belga és ausztrál siker a hawaii ironman-vb-n (She)
A férfiaknál a tavaly bronzérmes belga Frederik Van Lierde, a nőknél pedig a 2010-ben is győztes ausztrál Mirinda Carfrae nyert a Hawaii-on rendezett ironman-világbajnokságon.
okt. 13
14:14
Videó: útban volt a bíró, az irányító fellökte (She)
Az egyetemi amerikaifutball-bajnokság szombat esti mérkőzésén a Navy Midshipmen a Duke Blue Devilsszel játszott idegenben. A vendégek irányítója, Keenan Reynolds az egyik akciónál rohanni kezdett a labdával, és miután nem tudta kikerülni, ellökte magától a játékvezetőt. Íme!
okt. 13
14:30
Vb 2014: Pokoli lesz Isztambulban, jó alkalom a tanulásra - Kuyt (She)
A már biztos csoportelső, 2014-es világbajnoki kvalifikációját már kivívó holland labdarúgó-válogatott kedden Törökországban lép pályára, hogy a mélyről felkapaszkodó, Magyarországot és Romániát is megelőző, a továbbjutásért küzdő házigazdák ellen fejezze be a D-csoport selejtezősorozatát. A Fenerbahcében játszó Dirk Kuytnek a Sükrü Saracoglu Stadion ezúttal nem lesz hazai pálya…
okt. 13
14:30
Részvételi rekord a 28. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon (Metropol)
Az idei versenyre összesen 21 930-an neveztek, jócskán megdöntve ezzel a tavalyi 19 200 fős csúcsot. Videó és képgaléria!

Keresés