2013. október 12. szombat

okt. 12
0:06
Videó: a labdarúgó-válogatott történelmi veresége - gólok (She)
A holland labdarúgó-válogatott egymás után dolgozta ki helyzeteit a magyar csapat ellen a vb-selejtezőn, és meg sem állt nyolc gólig. Csak Dzsudzsák Balázs válaszolt büntetőből, így a magyar válogatott történelme legsúlyosabb vereségét szenvedte el.
okt. 12
0:07
Van Gaalnak eszében sem jutott visszafognia csapatát (Agroinform)
Elégedetten értékelte csapata teljesítményét a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a 8-1 után.
okt. 12
0:10
Vb 2014: 32 helyből 13 foglalt a brazíliai tornán - a kijutók (She)
Az európai selejtezők utolsó előtti játéknapján további három hely kelt el, immár tizenhárom válogatott szereplése biztos a 2014-es, brazíliai labdarúgó-világbajnokságon. Október 11-ről 12-re virradóra Dél-Amerikában és a CONCACAF-zónában további helyek kelhetnek el.
okt. 12
0:14
Vb 2014: a spanyolok egy pontra a brazíliai részvételtől (She)
A világbajnoki selejtezősorozat I-csoportjában a spanyol labdarúgó-válogatott Mallorcán 2–1-es győzelmet aratott Fehéroroszország ellen, így karnyújtásnyira került a vb-részvételtől. Vicente del Bosque együttesének egy pont is elegendő a Grúzia elleni hazai meccsen a továbbjutáshoz.
okt. 12
0:24
Vb-selejtezők - Svájc és Németország is kijutott (Infostart)
Győzelmével a svájci és a német labdarúgó-válogatott is kijutott a 2014-es, brazíliai világbajnokságra: előbbi Albániában nyert, utóbbi a vendég Írországot múlta felül az európai selejtezősorozat pénteki játéknapján.
okt. 12
0:24
NS: Történelmi pofon; Egervári lemondott - szombat (She)
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.
okt. 12
0:28
Egervári Sándor mérlege (Infostart)
Egervári Sándor szövetségi kapitány 34 mérkőzésen irányította a magyar labdarúgó-válogatottat, amely a szakember 2010 júliusi kinevezésekor a 62. helyen állt a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáján, pénteki lemondásakor pedig 30. a rangsorban.
okt. 12
0:28
Válogatott: Ki legyen a kapitány? Szavazzon! (She)
Egervári Sándor lemondott a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. Ön kit választana új kapitánynak? Szavazzon!
okt. 12
1:00
Férfi vízi ob I: továbbra is veretlen a Honvéd (She)
Benedek Tibor és Merész András, vagyis a férfi és a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya jól szórakozhatott, mert remek mérkőzés kerekedett a veretlen Racionet-Honvéd és a szezonban már több meglepetést szerző KSI összecsapásából.
okt. 12
1:04
Felkészülés: vágtak egy hatost a franciák, nyertek a szerbek (She)
A világbajnoki selejteződömping mellett három válogatott felkészülési labdarúgó-mérkőzést is játszottak pénteken: Szerbia Japánt győzte le, Franciaország kíméletlenül vágott egy hatost a vb-résztvevő ausztráloknak, Marokkó ikszelt Dél-Afrikával. A franciák kedden Finnországban már vb-selejtezővel folytatják, nyerniük kell, hogy legyen esélyük a csoportelsőségre – de sorsuk így is a tabella…
okt. 12
1:18
Vb 2014: 32 helyből 14 foglalt a brazíliai tornán - a kijutók (She)
Az európai selejtezők utolsó előtti játéknapján további három hely kelt el, Dél-Amerikában egy, immár tizennégy válogatott szereplése biztos a 2014-es, brazíliai labdarúgó-világbajnokságon. Október 11-ről 12-re virradóra Dél-Amerikában és a CONCACAF-zónában további helyek kelhetnek el.
okt. 12
1:22
Videó: Legszívesebben elbújnék és egy nagyot sírnék - Dzsudzsák (She)
Legszívesebben elbújnék, és egy jó nagyot sírnék – mondta Dzsudzsák Balázs a 8–1-es vereséggel végződött Hollandia–Magyarország vb-selejtező után. Az egyetlen magyar gólt szerző támadó hozzátette, továbbra is nagyon szeretik ezt a játékot, ezért élnek, de ilyenekre nincsenek felkészülve. Németh Krisztián szerint nehéz mit mondani, nem így készültek.
okt. 12
1:26
Válogatott: Korcsmár Zsoltot megviselte Egervári döntése (She)
Korcsmár Zsolt, a magyar labdarúgó-válogatott védője kicsit megrendülten nyilatkozott a hollandok elleni történelmi vereséget követően, miután megtudta, hogy Egervári Sándor szövetségi kapitány lemondott.
okt. 12
1:30
Vb 2014: Kolumbia feltámadása világbajnoki részvételt ért (She)
A világbajnoki selejtezősorozat dél-amerikai zónájában Kolumbia 0–3-ról mentett pontot Chile ellen – bár ehhez kellett két tizenegyes és az emberelőny is –, így 1998 után ismét ott lesz a labdarúgó-világbajnokságon. Az ecuadori válogatott 1–0-ra nyert Uruguay ellen, amely szinte biztosan pótselejtezőre kényszerül. Argentína Peru elleni győzelmével biztosan elsőként zárja zónája küzdelmeit.
okt. 12
1:36
Hajnal a holland éjszakában: "Ez ma egy mélypont" (Infostart)
Összetörten nyilatkoztak a magyar labdarúgó-válogatott játékosai, akik péntek este rendkívül súlyos, 8-1-es vereséget szenvedtek Hollandiában világbajnoki selejtezőmérkőzésen. A találkozót követően lemondott posztjáról Egervári Sándor szövetségi kapitány, Hajnal Tamás csapatkapitány így fogalmazott: "Ilyen vereséget talán még serdülőben sem szenvedtem el. Ez ma egy mélypont."
okt. 12
1:36
Videó: Ez a meccs túl nagy hatással van ránk - Hajnal (She)
Érthető, hogy nem túl boldog magyar válogatott játékosok nyilatkoztak az NSO Tv-nek a hollandok ellen elszenvedett súlyos vereség után. Korcsmár Zsolt szerint a hollandok ennyivel nem jobbak. A védő hozzátette, megviselte Egervári Sándor lemondása, mert jó embernek és jó szakembernek ismerte. Hajnal Tamás úgy véli, ez a meccs túl nagy hatással van mindenkire, de kedden Andorra ellen mindent…
okt. 12
4:18
F1: Japán Nagydíj, 3. szabadedzés élőben az NSO-n! (She)
Folytatódik a száguldás Szuzukában, ahol a pénteki szabadedzések után úgy tűnik, ezt a futamot csak Sebastian Vettel veszítheti el. Egy körön ugyanis csak a Mercedes lehet versenyben a Red Bull-lal, de a hosszabb menetek azt sugallják, hogy  versenytávon Lewis Hamiltonék esélytelenek. A Lotusoknak és a Ferrariknak viszont nemigen van esélyük arra, hogy az első sorba kerüljenek, így pedig nem…
okt. 12
5:12
F1: Webberé a 3. edzés Japánban, Vettel autója elromlott (She)
Nem Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Japán nagydíj harmadik szabadedzésén – persze megvan ennek a prózai oka, a német Red Bulljában az edzés utolsó 20 percében szerelték a KERS-t, amellyel nem végeztek időben, így a vb-éllovas a boxból figyelte, ahogy a többiek a gyorsabbik gumikeveréken száguldanak, és visszataszítják a lista 9. helyére. A magyar idő szerint 7 órakor kezdődő időmérőre…
okt. 12
5:12
Tragikomédia statisztákkal - értékelés (Agroinform)
Dzsudzsák büntetője után azt hittük, megvan a becsületgólunk. Tévedtünk. A gól ugyan megmaradt, de a becsület elveszett.
okt. 12
5:48
Vb 2014: Argentína újabb diadalával zónája győztese lett (She)
Argentína hátrányból Ezequiel Lavezzi duplájával és Rodrigo Palacio góljával legyőzte Perut a 2014-es világbajnokság dél-amerikai selejtezőjének 15. fordulójában, és bebiztosította csoportelsőségét a zónában.
okt. 12
6:24
Vb 2014: Mexikó csodagóllal tartotta életben reményeit (She)
Honduras legyőzte Costa Ricát a 2014-es labdarúgó-világbajnokság CONCACAF zónabeli selejtezőjének utolsó előtti fordulójában, így az eddig nyeretlen Jamaica ellen egy pont is elég neki ahhoz, hogy kijusson története harmadik vb-jére. Vagy az is elég neki, ha a Panamát Raúl Jiménez parádés ollózásos góljával legyőző Mexikó pontot veszít Costa Ricában. A vb-szereplését már korábban bebiztosító Costa…
okt. 12
6:42
NHL: elveszítette hibátlan mérlegét a Pittsburgh (She)
Elszenvedte első vereségét a Pittsburgh Penguins az NHL 2013–2014-es idényében, így már nincs nyeretlen csapat a Keleti főcsoportban.
okt. 12
7:00
Japán Nagydíj - Webber nyerte a harmadik szabadedzést (Infostart)
Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája autózta a leggyorsabb köridőt a Forma-1-es Japán Nagydíj harmadik szabadedzésén, szombaton.
okt. 12
7:18
Felkészülés: Scolari Neymarra vár, bevetheti Hulkot (She)
A szöuli Világbajnoki Stadionban Dél-Korea együttese Brazíliát fogadja ma felkészülési labdarúgó-mérkőzésen. Luiz Felipe Scolari brazil szövetségi kapitány egyelőre nem tudja, hogy számolhat-e a csípősérülést szenvedő Neymarral.
okt. 12
7:36
Női kézi BL: Lekics négy, Radicsevics öt gólt lőtt (She)
A női kézilabda Bajnokok Ligája D-csoportjának pénteki mérkőzésén a norvég Larvik 27–27-es döntetlent játszott a macedón Vardar Szkopje otthonában.
okt. 12
7:54
Holland-magyar: Az ellenfelünk nem volt túl jó - Strootman (She)
Kevin Strootman finoman fogalmazva kijelentette, hogy nem túl erős ellenféllel játszottak a tegnapi Hollandia–Magyarország világbajnoki selejtezőn.
okt. 12
8:12
Kosárlabda: 211 centis válogatott center az Albánál (She)
A magyar bajnok és kupagyőztes Alba Fehérvár kosárlabdacsapata szerződést kötött a dominikai Eloy Vargasszal (24).
okt. 12
8:12
A Crvena Zvezda helyre teheti a Radnicskit (Agroinform)
Az eddig jól szereplő Radnicski az Adria Liga egyik legerősebb együttesének otthonában veszítheti el veretlenségét.
okt. 12
8:14
Holland-magyar: RVP szépen vette át a rekordot - Kluivert (She)
Az eddigi holland válogatottsági gólrekorder, Patrick Kluivert örül annak, hogy Robin van Persie lekörözte őt a szerzett gólok számában a nemzeti csapatban. Együtt dolgoztak a Manchester United csatárával, hogy játéka még jobb legyen.
okt. 12
8:30
Japán Nagydíj: nem Vettel nyerte az időmérőt (Infostart)
A Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber indulhat a vasárnapi Japán Nagydíj éléről.
okt. 12
8:30
F1: Webberé a pole Szuzukában, Vettel a 2. (She)
Mark Webber szerezte meg a pole pozíciót a Japán Nagydíjra, megelőzve Sebastian Vettelt, akinek a 3. szabadedzés után az időmérőn is előjöttek a problémák a KERS-ével, és csak második lett. A második rajtsorból Lewis Hamilton és Romain Grosjean indul a vasárnap magyar idő szerint 8 órakor rajtoló futamon.
okt. 12
8:31
Vettelt megtréfálta a technika, Webberé a pole (Agroinform)
A döntő pillanatban Vettelt cserben hagyta a KERS, de így is csak a csapattársa tudott elé kerülni a szuzukai időmérőn.
okt. 12
8:48
Webber indulhat az élről (Metropol)
Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája autózta a leggyorsabb köridőt a Forma-1-es Japán Nagydíj harmadik szabadedzésén.
okt. 12
9:06
Hátrányból taroltak az argentinok, Kolumbia ünnepelhet (Agroinform)
Argentína megnyerte a dél-amerikai zónát, Kolumbia kvalifikálta magát, Uruguay, Ecuador és Chile fél lábbal kijutott.
okt. 12
9:24
Válogatott: Egervári a 15. a kapitányok örökrangsorában (She)
A hollandiai 8–1-es vereség után lemondó Egervári Sándor szövetségi kapitány 34 mérkőzésen 17 győzelemmel, nyolc döntetlennel és kilenc vereséggel fejezte be kapitányi munkáját. Megvizsgáltuk, hogy az örökrangsorban ez a mérleg hányadik helyre elegendő.
okt. 12
9:42
Röplabda: januárban Rovinjban selejteznek a hölgyek (She)
A Nemzetközi Röplabdaszövetségben (FIVB) kisorsolták a 2014-es olaszországi női világbajnokság harmadik, utolsó selejtezőkörének csoportjait.
okt. 12
9:44
Válogatott: a matek maradt! Hogyan szerezhetjük meg a második helyet? (She)
A magyar válogatottnak a történelmi, Hollandiában elszenvedett 8–1-es vereségét követően minimális matematikai esélye maradt arra, hogy megszerezze a pótselejtezőt érő második helyet a világbajnoki selejtezőcsoportjában. Illúzióink nincsenek, de a korrekt tájékoztatás érdekében megnéztük, hogy milyen csodának kellene megtörténnie ahhoz, hogy a magyar csapat mégis a második helyen végezzen a…
okt. 12
10:00
F1: Felejthetetlen időmérő - Mark Webber (She)
A Formula–1-es Japán Nagydíj időmérő edzésén a Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber szerezte meg a pole pozíciót, méghozzá egy számára felejthetetlen első szektorral, azok után, hogy csapattársa, a címvédő és zsinórban negyedik világbajnoki címe mellett ötödik suzukai edzéselsőségére hajtó Sebastian Vettel KERS-problémákkal küzdött.
okt. 12
10:18
Videó: káprázatos cselsorozatot mutatott be a fiatal angol focista (She)
Ravel Morrison, az U21-es angol válogatott és a West Ham United 20 éves játékosa San Marino ellen brillírozott,  varázslatos cselsorozatot mutatott be.
okt. 12
10:18
Parádés góllal nyert Mexikó - videó (Agroinform)
Mexikó Raúl Jiménez ollózós találatával 2-1-re verte Panamát a CONCACAF zónabeli selejtezőjének 9. fordulójában.
okt. 12
10:20
Ausztrália: elküldték a kapitányt, Hiddink visszatérhet? (She)
Az Ausztrál Labdarúgó Szövetség (FFA) hivatalos közleményben jelezte, hogy a Brazília és Franciaország elleni felkészülési mérkőzésen elszenvedett 6–0-s vereség után menesztették Holger Osieck szövetségi kapitányt.
okt. 12
10:22
F1: a KERS-re nem foghatom – Vettel (She)
Sebastian Vettel csapattársa, Mark Webber mögött a második helyet szerezte meg a Japán Nagydíj időmérő edzésén Suzukában, ami megfosztotta annak a lehetőségétől, hogy újabb tökéletes versenyhétvégét (Grand Slam – pole pozíció, rajt-cél győzelem, leggyorsabb kör) teljesítsen. Annak ellenére, hogy teljesítményében szerepet játszott az energia-visszatápláló rendszer meghibásodása, Vettel nem ebben…
okt. 12
10:37
Webber elérzékenyült, Vettel nem panaszkodott (Agroinform)
Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája indulhat majd az élről a vasárnapi Forma-1-es Japán Nagydíjon.
okt. 12
10:54
Tragédia: Adrian Peterson kétéves fiát megverték - belehalt sérüléseibe (She)
Hatalmas tragédia érte Adrian Petersont, az NFL egyik, ha nem a legjobb futójátékosát, miután gyermekét úgy megverte a fiú édesanyjának új barátja, hogy belehalt a sérüléseibe.
okt. 12
10:56
MotoGP: Malajziában is Márquez és Salom volt a leggyorsabb (She)
Marc Márquez szerezte meg a pole pozíciót a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának időmérőjén a Maláj Nagydíjon. A Moto3-as géposztályban Luis Salom, a Moto2-ben pedig Esteve Rabat indulhat az első helyről vasárnap.
okt. 12
10:58
F1: a széltől csak jobb lett a pálya tapadása - Hamilton (She)
Lewis Hamilton lett a harmadik a Formula–1-es Japán Nagydíj időmérő edzésén a két Red Bull Renault mögött, így a második sorból, de a pálya tiszta oldaláról rajtolhat. A Mercedes brit pilótája elárulta, hogy a szélirány megváltozása és az új fejlesztési csomag csak segített neki a kvalifikáció során, de az energiaitalos autók ellen még így sem volt esélye.
okt. 12
11:12
DVTK: Szivicset valóban keresték a Zvezdától, de marad (She)
A héten szerb sajtóértesülések alapján számoltunk be arról, hogy a DVTK szakvezetője, Tomiszlav Szivics a Crvena zvezda edzőjelöltje. A szakember a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, valóban érdeklődtek nála a szerb klubtól, de nem akar távozni Diósgyőrből.
okt. 12
11:30
Videó: a foga bánta a koronggal való találkozást - NHL (She)
Mondhatnánk, klasszikus eset egy jégkorongmérkőzésen, John Tavares (New York Islanders) alighanem ezért is viselte egykedvűen, hogy elveszítette egyik fogát a Chicago Blackhawks ellen.
okt. 12
11:30
Alonso már nem Vettelt üldözi (Agroinform)
A spanyol pilóta immár azért küzd, hogy a Ferrari a Mercedes előtt zárjon a konstruktőrök versenyében.
okt. 12
11:32
Szavazás: mire jut az Alba Fehérvár az Európa-kupában? (She)
Jövő szerdán bemutatkozik az Európa-kupa csoportkörében a magyar bajnok Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata. A székesfehérvári együttes az orosz Nyizsnij Novgorod otthonában kezdi meg szereplését a második számú európai sorozatban. Tíz meccséből hányat tud megnyerni az Alba?

Keresés