2014. szeptember 12. péntek

szept. 12
14:50
Kézi BL: fotókiállítás a Győr és a Veszprém meneteléséről (She)
Fotókiállítás nyílt a Győri Audi ETO KC női és az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának előző idénybeli Bajnokok Ligája-meneteléséről a Magyar Villamos Művek (MVM) budapesti, Szentendrei úti székházában.
szept. 12
14:52
Eb 2020: van-e értelme budapesti helyszínnel pályázni? (She)
A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra 13 ország egy-egy városában kerül sor. Van-e értelme budapesti helyszínnel pályázni? Szavazzon!
szept. 12
15:06
DVTK: elmarad a Paks elleni szombati bajnoki - hivatalos (She)
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a paksi pálya alkalmatlansága miatt elmaradhat a szombatra kiírt MVM-Paks–DVTK NB I-es labdarúgó-mérkőzés. A hírt a diósgyőriek hivatalos honlapja is megerősítette.
szept. 12
15:08
Videó: fájdalmas gólöröm - Kaká előtt fejelte le a korlátot (She)
Josef de Souza Dias négy perc alatt kétszer talált a kapuba a Botafogo–Sao Paulo brazil első osztályú labdarúgó-mérkőzésen. Az egyik szurkoló gólörömét azonban gyorsan felváltotta a megrendítő fájdalom, miután a nagy őrjöngés közben lefejelte a korlátot. A szerencsétlenül járt drukker megúszta nagyobb sérülés nélkül, a technikai személyzet a helyszínen ellátta a férfit. A találkozót a Sao…
szept. 12
15:24
Eb 2016: Megverjük a magyarokat, hat pontunk lesz - Piturca (She)
A román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Victor Piturca bizakodóan tekint a jövőre, reményei szerint legyőzik Magyarországot, hat ponttal állnak majd – és minden nagyszerű lesz.
szept. 12
15:42
NB II: Kaposvári Rákóczi-Vasas élőben az NSO-n! (She)
A labdarúgó NB II-ben az 5. forduló első találkozóján pénteken a tabellát vezető Vasas az előző idényben még az NB I-ben szereplő Kaposvári Rákóczihoz látogat. Kövesse a találkozót élő, szöveges tudósításunk segítségével!
szept. 12
15:42
Sportlövő-vb: bronzérmes a magyar csapat (Metropol)
Tobai-Sike Renáta a magyar csapattal szerzett bronzérme után az egyéni döntőben az ötödik helyen végzett.
szept. 12
15:44
BL 2014-2015: megjelent a Nemzeti Sport Magazin legújabb száma! (She)
Megjelent a Nemzeti Sport Magazin legújabb száma, amely a Bajnokok Ligájára fókuszál.
szept. 12
16:00
Videó: speciális szidalom a női bíróknak? - „Megszokható” (She)
Az NSO Tv stábja Kulcsár Katalin FIFA-játékvezetővel készített interjút, aki nyáron az U20-as női világbajnokságon kapott lehetőséget és a Németország–Franciaország elődöntőn fújta a sípot. A játékvezető arról is mesélt, hogyan fogadják a szurkolók a női bírókat a labdarúgó NB I-ben.
szept. 12
16:18
Davis-kupa: nagy bajban a címvédő; előnyben Federerék (She)
A férfi teniszezők Davis-kupájának elődöntőjében az első két egyes mérkőzés után 2–0-s hátrányban van a címvédő Csehország, Svájc viszont vezet az olaszok ellen.
szept. 12
16:20
Férfi kézi: rangadó a nyitányon - dobogóra vágyik a Fradi (She)
A Ferencváros férfi kézilabdacsapata igazi rangadóval kezdi meg vasárnap az NB I/B 2014–2015-ös szezonját. Adorján Gábor együttese a bajnoki címre is esélyes Nyíregyházát fogadja. A tavaly negyedik helyet elérő, nyáron megerősödött Fradi az új idényben a dobogót veszi célba, kezdésként nagy lökést adhatna, ha meg tudnák szorítani az egyik nagy favoritot.
szept. 12
16:36
Brazília: forradalmi újítás - a játékosok termelik a világítást (She)
Egy Rio de Janeiró-i favelában felépítették a világ első olyan futballpályáját, amelyen a játékosok pályára lépésükkel termelik a világításhoz szükséges energiát.
szept. 12
16:54
DVTK: a hit visszahozza Miskolcra a spanyol légióst (She)
José Luque is vendége lesz szombaton a Katolikus Társadalmi Napok nevű rendezvénynek Miskolcon: a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának volt csapatkapitánya a hitről osztja meg gondolatait a hallgatósággal – írja a boon.hu.
szept. 12
16:56
Birkózó-vb: Lőrincz Viktor bronzérmet szerzett Taskentben (She)
Lőrincz Viktor bronzérmet nyert a kötöttfogásúak 85 kilogrammos kategóriájában a taskenti birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján.
szept. 12
17:12
Sportlövő-vb - A magyar csapat bronzérmes, Tobai-Sike ötödik légpisztolyban (Infostart)
Tobai-Sike Renáta a magyar csapattal szerzett bronzérme után az egyéni döntőben az ötödik helyen végzett női légpisztolyban a granadai olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokság pénteki versenynapján.
szept. 12
17:12
Videó: „A Videoton játéka most már felszabadult, ötletesebb” (She)
Bognár György szerint nagyon a Videotonnak „áll” a labdarúgó NB I őszi szezonja. Nemcsak az eredmények, hanem a mutatott játék is Joan Carrillo együttese mellett szól. A korábbi válogatott labdarúgó elemzése a 7. forduló előtt.
szept. 12
17:12
Birkózó-vb: Lőrincz bronzérmes (Metropol)
A ceglédi versenyző a harmadik helyért kiírt mérkőzésen a svéd Kristofer Johanssont 3-0-ra győzte le.
szept. 12
17:30
Haladás: Rocchi előbb kimaradt, majd bekerült a meccskeretbe (She)
Bár a játékengedélye megérkezett, Tommaso Rocchi a Honvéd elleni szombati NB I-es bajnokin még nem lesz ott a Haladás labdarúgócsapatában – tudtuk meg a szombathelyiek hivatalos honlapjáról. Aztán azt tudtuk meg, hogy az olasz mégis kerettag lett.
szept. 12
17:32
NB II: hármat vágott a Kaposvár az éllovas Vasasnak (She)
A labdarúgó NB II-ben az 5. forduló első találkozóján pénteken a tabellát vezető Vasas 3–1-es vereséget szenvedett az előző idényben még az NB I-ben szereplő Kaposvári Rákóczitól.
szept. 12
17:34
Atlético: Godín bosszúra és sikerre készül a Real ellen (She)
Az Atlético Madrid védője, Diego Godín elmondása szerint a bajnoki címvédő győzelmi szándékkal utazik a Real Madrid otthonába.
szept. 12
17:36
Videó: „Nehéz újra teljesen hinni az NB I-es csodában” (She)
A válogatott mérkőzés után a hetedik fordulóval folytatódik hévégén a labdarúgó NB I. Takács Rita és Petur András, a Sport Tv riporterei szerint nehéz újra százszázalékosan hinni az itthoni csodában, de megteszik.
szept. 12
17:48
Real Madrid: Casillas 15 éve, egyetlen Atlético-vereséggel (She)
Iker Casillas, a spanyol Primera Divisiónban szereplő Real Madrid labdarúgócsapatának kapusa pénteken ünnepli debütálásának tizenötödik évfordulóját, egy nappal később pedig harmincadik alkalommal lép pályára madridi derbin az Atlético ellen.
szept. 12
18:06
U21-es Eb: holland-portugál és szerb-spanyol a pótselejtezőben (She)
Elkészítették a 2015-ben Csehországban sorra kerülő U21-es Európa-bajnokság pótselejtezőjének párosítását. A legérdekesebb párharcnak a hollandok és a portugálok összecsapása ígérkezik, míg a címvédő spanyolok útja a szerbeken át vezet a kontinenstornára.
szept. 12
18:06
Elhalasztották a Paks-Diósgyőr mérkőzést (Metropol)
Az esőzések miatt halasztották el az OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombat esti találkozóját.
szept. 12
18:24
Férfi kézi: Ilics rendbe jött, Alilovic jövő héten már játszana (She)
A sérülések jelentősen hátráltatják, hogy az MKB-MVM Veszprém felvegye az utazó ritmust az új idényben, amelyben pedig két nemzetközi sorozatban, a Bajnokok Ligájában és a SEHA-ligában kell megmutatnia tudását.
szept. 12
18:42
Újpest: győzni mennek a százszázalékos Videotonhoz (She)
Nebojsa Vignjevics győzelemre törő Újpesttel érkezik vasárnap az NB I listavezetője, a Videoton otthonába – ez derül ki a vezetőedző interjújából, amely a lila-fehér labdarúgóklub hivatalos honlapján tekinthető meg.
szept. 12
18:44
Vuelta: ausztrál szakaszsiker; az élen nincs változás (She)
Az ausztrál Adam Hansen nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny pénteki szakaszát, míg összetettben továbbra is a spanyol Alberto Contador vezet.
szept. 12
18:46
Női kézi BL: megvan a Győr csoportkörös programja (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elkészítette a Győri Audi ETO KC őszi Bajnokok Ligája-csoportkörös programját. Íme!
szept. 12
19:00
Videó: Sergio Ramos beszólt a francia kosársztárnak a vb-n (She)
Sergio Ramos és Iker Casillas a helyszínen tekintette meg a Spanyolország–Franciaország kosárlabda világbajnoki negyeddöntőt szerdán. Amikor a franciák sztárja, Mickaël Piétrus arcon ütötte Sergio Llullt, Ramos bekiabált a Piétrusnek: „Disznó!". A kosaras sokat sejtetően csak a vállát vonogatta: „Téged meg ki kérdezett?". A valamivel higgadtabb Casillas csak ennyit jegyzett meg: „Ez egy…
szept. 12
19:02
NB I: Lombard Pápa-MTK élőben az NSO-n! (She)
Lombard Pápa–MTK találkozó percről percre: gólok, helyzetek, érdekességek – kövesse figyelemmel a mérkőzést a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósítása segítségével, majd olvassa el a meccs összefoglalóját, kommenteljen, mondja el a véleményét a találkozóról!
szept. 12
19:18
Birkózó-vb - Lőrincz Viktor bronzérmes (Infostart)
Lőrincz Viktor bronzérmet nyert pénteken a kötöttfogásúak 85 kilogrammos kategóriájában a taskenti birkózó-világbajnokságon.
szept. 12
19:18
PL: szombaton összecsapnak a hónap legjobbjai (She)
Az első három fordulóban négy gólt szerző Diego Costát választották meg augusztus legjobb játékosának az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A Chelsea csatárán kívül csapattársát, Cesc Fabregast, a Swansea húzóembereit, Nathan Dyert és Gylfi Sigurdssont, valamint az Aston Villa alkalmazásában álló Andreas Weimannt jelölték a díjra.
szept. 12
19:20
Videó: ijesztő bukást úszott meg a kerekes a Vueltán (She)
Megúszta nagy bukását Dario Cataldo a Vuelta de Espana 19. szakaszán. A Sky csapat olasz kerekese az egyik lejtmenetben kisodródott az útról, majd mozdulatlanul elterült. Az első hírek szerint szerencsére nem lett nagyobb baja, s később folytatni tudta a versenyt.
szept. 12
19:36
MotoGP: Dovizioso volt a leggyorsabb vizes pályán (She)
A második szabadedzésen az élen végző spanyol Andrea Dovizioso nevéhez fűződik a pénteki nap legjobb ideje a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján. Dovizioso a vizes körülmények, és egy korai bukás ellenére is legjobb köridőt motorozta délután.
szept. 12
19:54
Női vízilabda Euroliga: a Szentes selejtezőt rendez (She)
Két magyar csapat indul a női vízilabdázók legrangosabb sorozatában, az Euroligában, s amint az a pénteki római sorsoláson kiderült: az UVSE-Central Lille-be utazik, a hazai bajnok Szentes pedig házigazdája lesz az egyik selejtezőcsoport küzdelmeinek.
szept. 12
19:56
Női kézi: Böhn barátja utánpótlástornára hívta a Győrt (She)
A leukémiában elhunyt Karl Erik Böhn egykori barátja, Andreas Smeby jövő áprilisban utánpótlástornát rendez a néhai kézilabdás szakember emlékére szülővárosában, Sandefjordban, amelyre meghívta a Győri ETO 15 és 16 éves játékosokból álló csapatát is.
szept. 12
19:58
Megyei foci: megütötte a bírót, 25 hónapon át nem játszhat (She)
Kirívóan súlyos büntetést szabott ki Murinyi Csabára, a Dunafalva labdarúgójára a Bács-megyei fegyelmi testület, amiért megütötte a játékvezetőt egy kupameccsen. A megyei harmadosztályban érdekelt csapatot kizárták, a játékost pedig nem kevesebb, mint 25 hónapra eltiltották.
szept. 12
20:12
Eurofutball: Guzmics csapata megszilárdította vezető helyét (She)
A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ekstraklasa) nyolcadik fordulójának nyitó mérkőzésén a Guzmics Richárdot egyelőre nélkülöző Wisla Kraków fordulatos mérkőzésen 4–2-es győzelmet aratott a sorozatban hetedik vereségét elszenvedő Zawisza otthonában, így négypontos előnyre tett szert a második helyen álló, de egy meccsel kevesebbet játszó Górnik Zabrze előtt.
szept. 12
20:14
Férfi kézi NB I: harmadszor is kikapott a Komló (She)
Harmadik mérkőzését is elveszítette a Komló a férfi kézilabda NB I alapszakaszában: a baranyaiak a Cegléd vendégeként kaptak ki 39–33-ra a 3. forduló pénteki játéknapján.
szept. 12
20:30
MotoGP: Dovizioso volt a leggyorsabb vizes pályán (She)
A második szabadedzésen az élen végző spanyol Andrea Dovizioso nevéhez fűződik a pénteki nap legjobb ideje a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján. Dovizioso a vizes körülmények, és egy korai bukás ellenére is legjobb köridőt motorozta délután.
szept. 12
20:32
Asztalitenisz Extraliga: nyert is, vesztett is a Pénzügyőr (She)
A Pénzügyőr SE első csapata biztos győzelmet aratott vendégként, második együttese viszont simán kikapott idegenben a férfi asztaliteniszezők Extraligájának pénteki játéknapján.
szept. 12
20:48
Formula -1 - Visszatér Mexikó (Infostart)
A Mexikói Nagydíj 23 év után jövőre visszatér a Formula-1-es világbajnoki sorozatba, amely így húszfutamosra bővül.
szept. 12
20:48
Férfi kézi: megint a Barca nyerte a klubcsapatok világkupáját (She)
A spanyol bajnok Barcelona 34–26-os győzelmet aratott a katari al-Szadd fölött az IHF Super Globe elnevezésű, a klubcsapatok világkupájának is beillő férfi kézilabdatorna döntőjében, ezzel megvédte címét.
szept. 12
21:06
NB I: az MTK elvitte a pontokat Pápáról (She)
A labdarúgó NB I 7. fordulójának nyitó mérkőzésén az MTK 1–0-ra győzni tudott a Lombard otthonában. A fővárosiak gólját Vass Patrik szerezte az első félidő utolsó percében.
szept. 12
21:24
NB II: a vendég Szeged nyerte meg az újoncok csatáját (She)
A Szeged 2011 idegenben 1–0-ra legyőzte a Csákvárt a labdarúgó NB II két újoncának péntek esti mérkőzésén.
szept. 12
21:24
Pápán nyert az MTK (Metropol)
A találkozó előtt egyperces gyászszünetet tartottak az MTK szerdán elhunyt legendás játékosa, Sándor Károly emlékére.
szept. 12
21:26
Videó: kórházba szállították az arcon dobott baseballost (She)
Hordágyon kellett levinni Giancarlo Stantont, a Miami Marlins baseballosát, miután Mike Fiers, a Milwaukee Brewers játékosa nagyon eltalálta az egyik dobásával az észak-amerikai profi ligában (MLB) megrendezett nérkőzésen. Stantont kórházba szállították, de már jobban van.
szept. 12
21:42
Labdarúgó NB I - Eredmények és tabella (Infostart)
A labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának pénteki eredménye és további programja:
szept. 12
21:42
EBEL: nagy csatában kiharcolt győzelemmel rajtolt a Fehérvár (She)
A Fehérvár AV 19 legénysége győzelemmel kezdte szereplését az osztrák profi jégkorong-bajnokság (EBEL) 2014–15-ös alapszakaszában: péntek este hazai jégen a Volán az 59. percben ütött Andrew Sarauer-góllal 4–3-ra legyőzte a Villachot.
szept. 12
22:00
NB I: Látszott, hogy be vagyunk tojva, de mitől? - Kovács László (She)
A labdarúgó NB I 7. fordulójának nyitó mérkőzésén az MTK Vass Patrik góljával 1–0-ra legyőzte a Lombard Pápát. A találkozó után a két szakvezető értékelt.

Keresés