2014. szeptember 7. vasárnap

szept. 7
0:06
Férfi kosár-vb: jöhet az újabb spanyol-francia csata (She)
A házigazda spanyol válogatott 89–56-ra nyert Szenegál ellen a férfi kosárlabda-világbajnokság nyolcaddöntőjében. A negyeddöntőben a spanyolok azokkal a franciákkal találkoznak, akiktől a tavalyi Eb-elődöntőben kikaptak, a mostani vb csoportkörében viszont visszavágtak nekik.
szept. 7
0:10
NS: irány Európa!; Neymar „visszarúgott”; Beckham mint taxisofőr - vasárnap (She)
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.
szept. 7
0:24
US Open: Federer is kikapott, jön a Nisikori-Cilic döntő (She)
Novak Djokovics után Roger Federer is vereséget szenvedett a US Open elődöntőjében. A svájci teniszezőt a horvát Marin Cilic verte meg (három játszmában), aki a japán Nisikori Keivel találkozik a hétfői döntőben.
szept. 7
6:57
US Open: Hingis álmát összetörték az oroszok (She)
Az orosz Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina duó nyerte meg a női párosok küzdelmét a tenisz US Openen, miután a döntőben 2:6, 6:3, 6:2-re legyőzte a Martina Hingis, Flavia Pennetta svájci, olasz duót.
szept. 7
7:15
Erős magyarokra számítanak az északírek (Infostart)
Erősnek tartja a magyar csapatot Michael O'Neill, az északír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki nehéz mérkőzésre számít vasárnap a Groupama Arénában a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság selejtezősorozatának nyitányán.
szept. 7
7:15
Felkészülés: ikszelt a PAFC a DAC elleni gálameccsen (She)
A Dunaszerdahelyi AC fennállásának 110. évfordulóját ünnepli, az ünnepségsorozat keretében pedig a Puskás Akadémiával is megmérkőzött egy gálamérkőzésen a labdarúgócsapat: a találkozó 2–2-re végződött. A felcsútiaknál Benczés Miklós vezetőedző az utazó keret minden tagjának lehetőséget adott.
szept. 7
7:17
Felkészülés: Ochoa vb-formáját hozta, megmentette Mexikót (She)
Világbajnoki formáját mentette át a Chile elleni felkészülési mérkőzésre Guillermo Ochoa, a mexikói válogatott kapusa, aki hatalmas védéseket bemutatva állta útját a chileiek minden próbálkozásának – így 0–0-ra végződött a San Franciscóban, 61 175 néző előtt lejátszott mérkőzés. Játszott a vb-résztvevők közül Ecuador is, nem is akárhogy – a sárga-kékek valósággal elgázolták Bolíviát.
szept. 7
8:09
Átigazolás: egyszeres francia válogatott csatár az MLS-ben (She)
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Chicago Fire-ben folytatja az egyszeres francia válogatott csatár, Florent Sinama-Pongolle.
szept. 7
8:27
A Federert búcsúztató Cilic is döntős (Infostart)
US Open: Legyőzte az ötszörös bajnok Roger Federert a szombati második elődöntőben három sima szettben a horvát Marin Cilic.
szept. 7
8:27
Profi boksz: Frampton-diadalnak tombolhattak az északírek (She)
A Budapestre, a Magyarország–Észak-Írország labdarúgó Eb-selejtezőre érkező északír szurkolótábor felettébb jó hangulatban tölthette a szombat éjszakát, mivel ökölvívó kedvencük, Carl Frampton pontozással legyőzte a spanyol Kiko Martínezt az IBF kispehelysúlyú világbajnoki címmérkőzésén.
szept. 7
8:30
Cilic-Nisikori döntő lesz (Metropol)
Borult a papírforma az idei US Openen.
szept. 7
8:45
US Open - Nisikori Djokovicot legyőzve a döntőben! (Infostart)
Óriási meglepetésre a japán Nisikori Kej négy szettben legyőzte a világelső szerb Novak Djokovicot az amerikai nyílt teniszbajnokság szombati első elődöntőjében.
szept. 7
9:03
PAFC: büntetés - a játékosoknak le kellett adniuk az autókat (She)
A Videotontól elszenvedett vereség (0–3) után a Puskás Akadémia vezetősége úgy döntött, megerősíti pozíciójában Benczés Miklós vezetőedzőt, ám a játékosok nem úszták meg retorzió nélkül a gyengébb produkciót (két döntetlen és négy vereség az eddigi mérleg). Le kellett adniuk a használatra kapott gépjárművek kulcsait.
szept. 7
9:21
Kosár: több helyen is megemlékeznek a győriek buszbalesetére (She)
Délután 14 óra 2 perckor, pontosan egy évvel a Győr női kosárlabdacsapatának tragikus kimenetelű buszbalesetét – a karambol következtében Tapodi Péter klubigazgató is életét vesztette – követően a pécsi Lauber Dezső Városi Sportcsarnok oldalában leleplezik a 2013. szeptember 7-én elhunyt Fűzy Ákos vezetőedző emléktábláját.
szept. 7
9:39
Kosár: több helyen is megemlékeznek a győriek buszbalesetéről (She)
Délután 14 óra 2 perckor, pontosan egy évvel a Győr női kosárlabdacsapatának tragikus kimenetelű buszbalesetét – a karambol következtében Tapodi Péter klubigazgató is életét vesztette – követően a pécsi Lauber Dezső Városi Sportcsarnok oldalában leleplezik a 2013. szeptember 7-én elhunyt Fűzy Ákos vezetőedző emléktábláját.
szept. 7
9:41
Afrika-kupa: az exvidis gólja is kellett a sikerhez (She)
Több nagy meglepetést is hozott a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupájának szombati játéknapja: Ghána nem bírt hazai pályán Ugandával, Nigéria otthon kapott ki Kongótól, Elefántcsontpartnak pedig vért kellett izzadnia Sierra Leone ellen. A Nigert idegenben legyőző Zöld-foki-szigetek harmadik gólját a Videoton volt csatára, Zé Luís szerezte.
szept. 7
10:15
Videó: Dzsudzsákra kiemelten készülnek az északírek (She)
Erősnek tartja a magyar csapatot Michael O’Neill, az északír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az edző elmondta, Dzsudzsák Balázsra kiemelten készülnek, részletesen kielemezték a csapat és a magyar légiós játékát is.Nézze meg az NSO Tv összefoglalóját!
szept. 7
10:33
Eb 2016: az északír kapitány az állásával játszik a selejtezőkön (She)
Michael O’Neill, az északír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az állásával is játszik a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőin – ha a válogatott újfent rosszul szerepel, a szakvezető aligha kap új szerződést. A selejtezősorozat nyitányán, Magyarország ellen mindenesetre a kapitány még biztonságban ül a kispadon, pláne, hogy az utóbbi évek pocsék eredményei miatt az elvárások sem nagyok.
szept. 7
10:51
F1: a Williams megtartja pilótapárosát 2015-re (She)
Frank Williams, a Formula–1-es Williams istálló alapítója Monzában bejelentette: az angol csapat a 2015-ös szezonnak is Felipe Massa és Valtteri Bottas párosával vág neki.
szept. 7
10:53
Videó: Thierry Henry kegyetlenül kipókhálózta a bal felsőt (She)
Többek közt a szédületes gólt szerző Thierry Henrynak köszönhetően a New York Red Bulls 2–1-re győzött a címvédő Sporting Kansas City ellen az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság, az MLS hétvégi fordulójában. A találat jó eséllyel pályázhat a hét gólja címre. Íme!
szept. 7
11:09
Eb 2016: akár el is kezdhetjük foglalni a szállást (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szokatlanul korán, már az első Eb-selejtező előtt közzétette bázislistáját a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra.
szept. 7
11:11
Werder: három Aílton-gól, Lisztes és 115 kilós Wiese a búcsúmeccsen (She)
Telt ház, 40 ezer néző ünnepelte Brémában a profi pályafutását befejező korábbi brazil kedvencet, Aíltont, akinek búcsúmeccsén újra összeállt a Werder 2003–2004-es szezonban duplázó (bajnokság, Német Kupa) csapata.
szept. 7
12:39
F1: jövőre húsz futam lesz, július végén Magyar Nagydíj (She)
A szokásosnál ugyan később, de megjelent a következő évi F1-es versenynaptár tervezete, amelyet a Speedweek közölt F1-es forrásokra hivatkozva. A 2015-ös Magyar Nagydíj július 26-án lesz, szokás szerint egy héttel a Német GP után, és a nyári szünet előtt. A 20 futamos, Mexikói Nagydíjjal kiegészülő idény 11. állomása lenne a hungaroringi futam.
szept. 7
12:57
Videó: Bognár-bomba, Gera-gól az északírek ellen (She)
Ma este ötödik alkalommal csap össze a magyar labdarúgó-válogatott Észak-Írországgal. A két csapat tétmeccsen ez idáig csak az 1990-es világbajnokság selejtezősorozatában találkozott egymással, kétszer, ezen kívül két felkészülési mérkőzésen mérte össze erejét. A nemzeti tizenegy mind a négy meccsen győzelmet aratott az északírek felett, akik csak egyszer lőttek gólt nekünk, 1989-ben.
szept. 7
12:59
MU: Welbeck eladását még megbánhatják - Ferdinand (She)
Rio Ferdinand, a Queens Park Rangers veterán hátvédje meglepetésének adott hangot, miután a Manchester United az átigazolási időszak utolsó napján eladta Danny Welbecket az Arsenalnak.
szept. 7
13:18
Bottas és Massa marad a Williamsnél (Metropol)
Mindkét pilóta aláírt a következő esztendőre.
szept. 7
13:51
Lovas Világjátékok - Bronzérmes a magyar csapat négyesfogathajtásban (Infostart)
Bronzérmet nyert a Lázár Zoltán, Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József összeállítású magyar csapat négyesfogathajtásban a franciaországi Caenben zajló Lovas Világjátékokon, amely négyévente mind a hét szakág világbajnokságát magában foglalja.
szept. 7
13:51
Lovas Világjátékok: magyar bronz négyesfogat-hajtásban (She)
Bronzérmet nyert a Lázár Zoltán, Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József összeállítású magyar csapat négyesfogat-hajtásban a franciaországi Caenben zajló Lovas Világjátékokon, amely négyévente mind a hét szakág világbajnokságát magában foglalja.
szept. 7
13:53
Válogatott: Nagy szó lenne, ha kezdő lehetnék - Varga Roland (She)
Ha Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy dönt, az északírek ellen léphet pályára először tétmeccsen a nemzeti tizenegyben Varga Roland. A Győri ETO támadója a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, nem szeretne rágörcsölni a mérkőzésre.
szept. 7
14:09
F1: Olasz Nagydíj, a futam élőben az NSO-n! (She)
Lewis Hamilton az Olasz Nagydíjon térhet vissza a győzelmi ösvényre, a rajtelsőség megszerzésével legalábbis nagy lépést tett a diadal felé – hogy az esetleges diadala mennyire lehet nagy lépés a világbajnoki cím felé, más kérdés, 1990 óta (azaz a legutóbbi 23 Olasz GP-n) ugyanis csak négyszer nyerte meg az a pilóta a monzai futamot, aki az év végén a pontversenyt is az élen zárta. Persze koránt…
szept. 7
14:11
Eb 2016: így szakított időt a pihenésre a magyar válogatott (She)
Hosszú felkészülésen vannak túl a válogatott játékosai, a keret tagjai hétfő óta Telkiben készültek a vasárnapi, Észak-Írország elleni első Európa-bajnoki selejtezőre. A szakmai stáb a többnapos edzőtáborozás alatt a kikapcsolódásra is hagyott időt.
szept. 7
14:45
Videó: „Nincs reális esélyünk kijutni az Eb-re” - vélemények (She)
A magyar labdarúgó-válogatott Észak-Írországgal játssza első Eb-selejtező mérkőzését. Az NSO Tv felvezetőjének második részében pénteken szakértőket, valamint újságíróinkat kérdeztük arról, vajon mire lehet képes Pintér Attila csapata az F-csoportban. A korábbi válogatott Hrutka János szerint a magyar futball jelenlegi helyzetében nincs reális esélyünk az Eb-szereplésre, míg a szintén volt…
szept. 7
14:47
FTC: Gera sérülése nem súlyos, már a jövő héten játszhat (She)
Nem súlyos Gera Zoltánnak, a labdarúgó NB I-ben szereplő FTC támadójának sérülése, így akár már a jövő hétvégén pályára léphet.
szept. 7
15:06
Bronzérmes a magyar csapat négyesfogathajtásban (Metropol)
Bronzérmet nyert a Lázár Zoltán, Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József összeállítású magyar csapat.
szept. 7
15:21
Junior nyílt vízi úszó-vb: második hely az éremtáblán (She)
Dicséretesen helytállt és végül a negyedik helyen végzett a Miksi Richárd, Drigán Zoltán, Sztankovics Dóra összetételű együttes az ifjúsági csapatversenyben, a junior nyílt vízi úszó-világbajnokság záró számában Balatonfüreden. A magyar csapat összességében szenzációs vb-t zárt: második helyen végzett az éremtáblázaton.
szept. 7
15:23
FTC: Kubatov visszakérdezett, de azért még képben a belga (She)
A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor látszólag nem tud a labdarúgócsapat ötszörös belga válogatott kiszemeltjéről, Roland Lamah-ról, ám klubközeli forrásaink szerint a szélső megszerzéséről továbbra sem mondtak le az Üllői úton.
szept. 7
15:39
Junior nyíltvízi vb - Magyar aranyérem a csapatversenyben (Infostart)
Megszületett a második magyar aranyérem a balatonfüredi junior nyíltvízi úszó-világbajnokságon: a Kiss Attila, Orosz Ádám, Kiss Nikoletta trió megnyerte a junior csapatversenyt.
szept. 7
15:39
Barcelona: „Suárez nyugodt, udvarias, csendes ember” (She)
Ivan Rakitic, a spanyol Primera Divisiónban szereplő Barcelona labdarúgócsapatának ezen a nyáron szerződtetett középpályása szerint Luis Suárez senkit sem harap meg többé.
szept. 7
15:41
Olasz Nagydíj - Hamilton nyert Monzában (Infostart)
Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája nyerte a vasárnapi Formula-1-es Olasz Nagydíjat, amelyen csapattársa, az összetettben vezető német Nico Rosberg második lett, így 29-ről 22 pontra csökkent az előnye brit riválisával szemben.
szept. 7
15:41
F1: Hamilton nyerte meg az Olasz Nagydíjat, Alonso kiesett (She)
Lewis Hamilton nyerte meg az Olasz Nagydíjat a pole pozícióból indulva, a második a brit csapattársa, Nico Rosberg lett, míg a harmadik helyre Felipe Massa futott be. Fernando Alonso kiesett, így megszakadt a spanyol nagy sorozata, a szezon 13. versenyén már nem jött össze neki a pontszerzés.
szept. 7
15:57
Asztalitenisz Extraliga: nem termett babér a vendégeknek (She)
Mind a két férfi, mind a két női mérkőzésen hazai siker született az asztalitenisz Extraliga vasárnapi játéknapján.
szept. 7
16:15
Eb 2016: sör és guminő - északír megszállás a Vörösmarty téren (She)
Az északír szurkolók megszállták a Vörösmarty teret és környékét: mintegy 600 szurkoló gyülekezik jelenleg is ott, de a környéken még több vendégdrukker készül a 18 órakor kezdődő Magyarország–Észak-Írország Európa-bajnoki selejtezőre.
szept. 7
16:18
Magyar arany a junior nyíltvízi vb-n (Metropol)
Csapatversenyben született meg a második magyar arany.
szept. 7
16:20
Navratilova a US Openen kérte meg partnere kezét (Metropol)
A 18-szoros Grand Slam-győztes szombaton meglepte meg a közönséget.
szept. 7
16:22
Hamilton nyert Monzában (Metropol)
A rajtot ugyan elrontotta, de Rosberg is hibázott a futamon, így végül Hamilton örülhetett. Massa lett a harmadik.
szept. 7
16:51
Olasz Nagydíj - Végeredmény, a pontversenyek állása (Infostart)
A vasárnapi Formula-1-es Olasz Nagydíj végeredménye és a világbajnoki pontversenyek állása (a formula1.com alapján):
szept. 7
16:51
Eb 2016: angolok és skótok is biztatják az északíreket (She)
Az Üllői úton 18 órakor kezdődő Magyarország–Észak-Írország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre már javában gyülekeznek a hazai drukkerek, és kisebb-nagyobb csoportokban a külföldiek is. Utóbbiak között nemcsak északír, hanem számos skót és angol szurkoló is megtalálható.
szept. 7
16:53
Videó: északír fesztiválhangulat a Vörösmarty téren (She)
Fergeteges hangulatot teremtettek az északír drukkerek a budapesti Vörösmarty téren, ahol már javában hangolódnak a 18 órakor kezdődő Magyarország–Észak-Írország labdarúgó Eb-selejtezőre.
szept. 7
17:09
Eb 2016: együtt isznak a magyar és az északír drukkerek (She)
Javában érkeznek szurkolók a 18 órakor kezdődő Magyarország–Észak-Írország labdarúgó Eb-selejtezőre. A találkozóra a mérkőzésnek otthont adó FTC-stadion előtt egyre többen gyülekeznek.
szept. 7
17:11
Eb 2016: Bogdán helyett Gulácsi véd, újpesti újonc a kezdőben (She)
Gulácsi Péter védi a magyar kaput, és Pintér Attila szövetségi kapitány a kezdő tizenegybe jelölte az újonc Balogh Balázst is a hamarosan kezdődő Magyarország–Észak-Írország labdarúgó Eb-selejtezőre.

Keresés