2014. szeptember 9. kedd

szept. 9
7:36
Eb 2016: újra gurult a spanyol henger, Luxemburg meg ikszelt (She)
A címvédő spanyolok a papírformát igazoló 5–1-es hazai győzelemmel kezdték a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjét, ellenfelük Macedónia volt. Luxemburg majdnem legyőzte Fehéroroszországot, de végül az 1–1-gyel is meglepetést keltett, és nem éppen az esélyeket igazolta a C-csoport harmadik hétfői meccse sem: Szlovákia idegenben 1–0-ra legyőzte Ukrajnát.
szept. 9
7:36
Összeverekedtek a profik a bicikliversenyen - videó! (Blikk)
La Farrapona – A hétfői királyszakasz megnyerésével megerősítette éllovas pozícióját Alberto Contador (31) a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen.
szept. 9
7:38
Videó: a klasszikus tiki-taka is előkerült a spanyol gólesőben (She)
A spanyol labdarúgó-válogatott látványos gólokkal 5–1-re legyőzte Macedóniát labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn. Az angolok Danny Welbeck duplájával idegenben verték Svájcot.
szept. 9
7:40
Futsal: kiütéses ETO-siker; már csak a Szeged pont nélküli (She)
A futsal NB I harmadik fordulójának hétfői játéknapján könnyedén nyert a Győri ETO, a címvédő MVFC-Berettyóújfalu azonban csak szoros meccsen kerekedett ellenfele fölé. Miután az újonc Békéscsaba legyőzte a Szegedet, a Tisza-partiak maradtak egyedül pont nélkül az első osztályban.
szept. 9
7:42
NS: magyar futball - lenni vagy nem lenni?; Bíráskodó iskolaigazgató (She)
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.
szept. 9
7:44
Fradi: Doll egy gólpasszra volt jó(l) a legendák meccsén (She)
Legendák gálamérkőzésen vett részt Hamburgban Thomas Doll, az NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzője.
szept. 9
7:46
US Open: Cilic három sima szettben nyerte meg a döntőt (She)
Marin Cilic nyerte a 2014-es US Opent, miután a fináléban három szettben (6:3. 6:3, 6:3) legyőzte japán ellenfelét, Nisikori Keit. A horvát óriás mindhárom játszmában jól adogatott, míg Nisikori feszültebben, görcsösebben teniszezett.
szept. 9
7:48
NFL: a ligát is sokkolták a felvételek, kirúgták a futót (She)
A Baltimore Ravens azonnal felbontotta Ray Rice futó szerződését, miután a TMZ amerikai bulvárhonlap nyilvánosságra hozta a felvételeket, amelyeken látszik, hogy a Super Bowl-győztes futó egy liftben ájultra veri a barátnőjét.
szept. 9
7:50
Eb 2016: Feröer ellen nehezebb lesz - mondja az északír hős (She)
Az északír válogatott Magyarország elleni győzelme során gólt és gólpasszt jegyző Kyle Lafferty arra figyelmezteti hazája szurkolóit, hogy ne higgyék azt, a budapesti győzelem után egyenes út vezet az Európa-bajnokságra, a következő, Feröer elleni hazai mérkőzésen ugyanis máris csalódhatnak.
szept. 9
7:52
NFL: Eli Manning nem javult, kikapott a Giants és a Chargers (She)
Az NFL első fordulójának hétfői játéknapján a Detroit Lions könnyedén legyőzte a New York Giantset, amelyben Eli Mannint tavalyi szokását folytatva kétszer is eladta a labdát. Az Arizona pedig hatalmas csatában, 11 pontos hátrányból fordítva diadalmaskodott a San Diego ellen.
szept. 9
7:54
US Open - Cilic legyőzte Nisikorit a döntőben (Infostart)
A horvát Marin Cilic nyerte meg az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi egyesének küzdelmeit, miután a hétfő esti döntőben 6:3, 6:3, 6:3-ra verte a japán Nisikori Kejt.
szept. 9
8:12
MK: Himesházán az Újpest, Tevelen az MTK - program (She)
Az NB I-es csapatok közül a Bp. Honvéd, az Újpest, a Puskás Akadémia és az MTK is pályára lép szerdán a labdarúgó Magyar Kupa 2. fordulójában.
szept. 9
8:12
Quebec City-i tenisztorna: Babosék sikere (Metropol)
Babos Tímea, oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal bejutott a második fordulóba a Quebec City-i tenisztornán.
szept. 9
8:30
Eb-selejtezők - Simán nyertek a spanyolok (Infostart)
A címvédő spanyol válogatott magabiztos, 5-1-es győzelmet aratott a vendég macedón együttes felett az Európa-bajnoki selejtezők nyitányának hétfői játéknapján.
szept. 9
8:30
Eb 2016: cseh-holland, norvég-olasz - program (She)
Utolsó játéknapjához érkezett a labdarúgó Eb-selejtezők 1. fordulója: a játéknap két rangadója a Csehország–Hollandia és a Norvégia–Olaszország mérkőzés.
szept. 9
8:32
Videó: „puskalövéssel” ünnepelte gólját az uruguayi (She)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) a New England Revolution 2–1-re nyert a Chicago Fire ellen. A hazaiak egyenlítő találatát a 19 éves uruguayi tehetség, Diego Fagúndez lőtte, majd szokatlan módon ünnepelt. A csatár kiszaladt a pálya melletti muskétásokhoz és lőtt egyet. Íme!
szept. 9
8:48
AS Roma: Benatia mérgező volt és hazug - állítja az elnök (She)
James Pallotta, az AS Roma labdarúgócsapatának elnöke kíméletlenül bírálta a Bayern Münchenbe igazolt Mehdi Benatiát, mondván, a marokkói védő hazudott a klubvezetőknek, mikor szóbeli egyezséget kötött velük a szerződéshosszabbításról.
szept. 9
8:50
Tenisz: Babosék sikerrel kezdtek Kanadában (She)
Babos Tímea, oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal, bejutott a második fordulóba a kanadai Québec Cityben zajló, 250 ezer dollár összdíjazású női kemény pályás tenisztornán.
szept. 9
9:06
F1: Hamilton kockáztatott, mázlija volt, nem büntették meg (She)
Lewis Hamilton hatalmas mázlival úszta meg a büntetést az Olasz Nagydíjon, a rajtnál ugyanis 0.0 másodperces reakcióidővel reagált a piros lámpák kialvására. Ha egy tizedmásodperccel előbb elindul, büntetést kap – írja az Auto Motor und Sport német szaklap.
szept. 9
9:24
Férfi kosár-vb: az ausztrálok direkt kaptak ki Angolától? (She)
A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) fegyelmi vizsgálatot indított az ausztrál válogatott ellen, amely a gyanú szerint szándékosan veszített az utolsó csoportfordulóban Angola ellen a világbajnokságon. Az afrikaiak elleni 91–83-as kudarc során szemmel láthatóan nem adtak bele mindent az ausztrálok, akik így akarták elkerülni az Egyesült Államokat – legalábbis az elődöntőig. Sikerült, nem csak…
szept. 9
9:42
Videó: ne érj Zlatanhoz, különben szemmel öl! (She)
Zlatan Ibrahimovic nem igazán szereti, ha hozzáérnek. Ezt az Ausztria elleni Eb-selejtezőn is kinyilvánította, amikor Rubin Okotie tolt rajta egyet, a PSG svéd légiósa pedig igen csúnyán nézett... Íme!
szept. 9
9:44
Női kézi: már külön tábora is van a Fehérvár japánjainak (She)
Júliusban két japán kézilabdázó hölgy érkezett a Fehérvár KC-hoz. Az 57-szeres válogatott, 27 éves Isitate Majuko korábban az Omron Corporation csapatát erősítette, élete álma valósult meg azzal, hogy Magyarországra szerződhetett.
szept. 9
9:46
Légiósok: Falcao szuperügynöke Szalait is szerette volna (She)
A portugál játékosügynök, Jorge Mendes 2010-ben a jelenleg a német Hoffenheimet erősítő Szalai Ádámot (26) is megvette volna a Real Madrid második csapatától, a Castillától.
szept. 9
9:48
Edzősors: Váczi Zoltán távozott a Fradi-szurkolók csapatától (She)
Újra edzőt keres a a Fradi-szurkolók BLSZ I-ben szereplő csapata, a Ferencvárosi FC, amelytől a KISE ellen 4–0-ra elszenvedett vereséget követően távozott a játékosként kétszeres válogatott Váczi Zoltán.
szept. 9
10:00
MK: négyszeres telt ház lesz az Újpest meccsén (She)
Több izgalmasnak ígérkező mérkőzést vívnak kedden és szerdán a Magyar Kupában, az egyik legpikánsabb egyértelműen az Újpest himesházi vendégjátéka. A fővárostól százkilencven kilométerre lévő, mindössze 1056 főt számláló község apraja-nagyja a kedd délutáni találkozóra készül, a csapat tagjai pedig ígérik, nem adják olcsón a bőrüket.
szept. 9
10:00
Vereséget szenvedett Hatos és Szmik (Metropol)
A szabadfogásúak második napja is rosszul kezdődött magyar szempontból a taskenti birkózó-világbajnokságon.
szept. 9
10:02
NB I: aláírt a belga válogatott támadó a Fradihoz (She)
Belga válogatott támadót szerződtetett a Ferencváros NB I-es labdarúgócsapata, miután aláírt a klubbal már egy ideje hírbe hozott Roland Lamah.
szept. 9
10:18
Birkózó-vb: Hatos és Szmik is kikapott első meccsén (She)
A szabadfogásúak második napja is rosszul kezdődött magyar szempontból a taskenti birkózó-világbajnokságon, mivel mindkét magyar, Hatos Gábor és Szmik Attila is rögtön az első mérkőzésén kikapott.
szept. 9
10:36
Videó: a Fradi szerzeménye az Atléticónak is bevágott egyet (She)
A Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy Roland Lamah aláírt a klubhoz. Az ötszörös belga válogatott labdarúgó a holland, a francia, a spanyol és az angol élvonalat is megjárta, és nagy gólokat is szerzett. Íme!
szept. 9
10:38
Válogatott: Mészöly inkább maradna az U20-as csapat élén (She)
Mészöly Géza nem cserélné le az U20-as világbajnokságon szövetségi edzőként való részvételt a magyar A-válogatott szövetségi kapitányi posztjára.
szept. 9
10:54
Babosék a negyeddöntőben Quebec City-ben (Infostart)
Babos Tímea, oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal bejutott a második fordulóba hétfőn a kanadai Quebec Cityben zajló, 250 ezer dollár összdíjazású női keménypályás tenisztornán.
szept. 9
10:54
Tenisz: javítottak a US Open-döntősök, Fucsovics 140. (She)
A US Open-győztes Marin Cilic négy, míg a hétfői döntőben alulmaradt japán Nisikori Kei három helyet javított a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. Az ATP a tegnapi finálét még nem számította bele a rangsorba, ha ez megtörténik, a horvát teniszező a kilencedik helyre jön fel.
szept. 9
11:12
MU: Moyes 11 hónapja 50 millió fontba került a klubnak (She)
A Manchester United éves pénzügyi jelentésének részeként készül bejelenteni, hogy David Moyes nem kevesebb, mint 50 millió fontjába került a klubnak – írja a The Telegraph.
szept. 9
11:12
Korábbi belga válogatott a Ferencvárosban (Metropol)
Roland Lamah korábban megfordult az Anderlecht, a Le Mans és az Osasuna csapatában is.
szept. 9
11:14
Haladás: nincs feszültség Artner és Rocchi között (She)
Mint tegnap beszámoltunk róla, aláírt a Haladáshoz az olasz Tommaso Rocchi, a szlovák Kamil Kopúnek és az ukrán Andrij Jefremov. Az újonnan érkezők közül a legnagyobb egyéniség alighanem a háromszoros olasz válogatott Rocchi, aki nem érzi, hogy feszültség lenne közte és Artner Tamás vezetőedző között.
szept. 9
11:16
Jégkorong: svéd helyett kanadai légiós a Fradiban (She)
A francia első osztályból, a Bresttől igazolt támadót a Ferencváros férfi jégkorongcsapata.
szept. 9
11:18
Légiósok: Tajtit a Barca-akadémia nagy ígéretei közé sorolják (She)
A katalán Sport Munir és Sandro bemutatkozásán felbuzdulva körbejárta a Barcelona utánpótláscsapatait, és 26 fős keretet közölt azokról, akiknek valós esélyük van arra, hogy a jövőben állandó tagjai legyenek a Barca első csapatának – a listán Munir, Sandro és a Luis Enrique által szintén már számításba vett Masip kapus mellett ott van Tajti Mátyás is, Matías néven.
szept. 9
11:30
Blog: Érzelmek viharában - Észak-Írország után (She)
Újabb bejegyzéssel jelentkezett blogjában Szabados Gábor sportközgazdász, aki ezúttal a magyar labdarúgó-válogatott Észak-Írország elleni vereségét boncolgatja.
szept. 9
11:48
Wisla: Guzmics higgadtságával a pályaedzőt már meggyőzte (She)
Jó véleménnyel van Guzmics Richárdról a Wisla Kraków labdarúgócsapatának pályaedzője, Marcin Broniszewski, aki a a lengyel klub hivatalos honlapján véleményezte a próbajátékon náluk lévő válogatott középhátvédet.
szept. 9
11:50
Birkózó-vb: Hatos Gábor és Szmik Attila kiesett (She)
Hatos Gábor és Szmik Attila is gyorsan kiesett a taskenti birkózó-világbajnokság keddi versenynapján, így a magyar szabadfogásúak számára véget ért a viadal.
szept. 9
11:52
Paks: marad a bevált módszer, levél a diósgyőriekhez (She)
Szombaton 20.30-kor rendezik a labdarúgó NB I 7. fordulójában a Paks–DVTK bajnokit, a második és a harmadik helyezett találkozóját. A paksiak a beléptetés részleteiről levélben tájékoztatták a vélhetően nagy számban érkező diósgyőri szurkolókat. A levelet az alábbiakban szöveghűen közöljük.
szept. 9
12:24
F1: túl sok a segítség, korlátozzák a rádiós üzeneteket (She)
A Nemzetközi Automobil-szövetség a jövő hét végi Szingapúri Nagydíjtól fogva szigorúbban járna el ama szabály betartása kapcsán, amely a versenyzőknek nyújtott külső segítséget korlátozza. Azaz alaposan csökkenhet a versenymérnöktől a pilóták felé áramló információ mennyisége.
szept. 9
12:24
Hatos és Szmik kiesett (Metropol)
A magyar szabadfogásúak számára véget ért a viadal a taskenti birkózó-világbajnokságon.
szept. 9
12:26
NB II: törött fogak, mentő, kórház - így járt az SZTK-kapus (She)
A labdarúgó NB II 4. fordulójában lejátszott Csákvár–Szigetszentmiklósi TK mérkőzés 37. percében egy csattanást hallva még a nézők is összeborzongtak a lelátón, mivel a csákváriak játékosa, Gajdos Zsolt és az ellenfél kapusa, Horváth László összefutott a vendégek tizenhatosa előtt – számolt be róla a csákváriak honlapja.
szept. 9
12:26
Tajti a Barcelona ígéretei között (Metropol)
Egy spanyol lap szerint Tajtinak esélye van arra, hogy a felnőtt csapatba is bekerülhessen.
szept. 9
12:28
Barca: Wenger 12 milliót ígért, a La Masía-sztár nemet mondott (She)
Spanyol értesülések szerint az Arsenal örömmel kifizette volna Sergi Samper, a Barcelona 19 éves tehetségének kivásárlási árát, de a játékos elkötelezett a katalánok felé, így visszautasította az angolok ajánlatát.
szept. 9
12:42
Videó: jól kinevették az MU legenda énektudását (She)
Egy dán pubot választott helyszínül énektudása bemutatására a Manchester United kapuslegendája. Úgy tűnik, Peter Schmeichel jól tette, hogy annak idején a futballt választotta. Ön szerint?
szept. 9
13:00
Válogatott: Kovács Ferenc hiányolta a fiatalokat (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség utánpótlásprogramjáért felelős szakmai igazgató, Kovács Ferenc mesteredző nem temetne a szerinte nagyon rossz ütemben jött Eb-selejtezős vereség után, ám hiányolt néhány fiatalt a Pintér-csapatból, amelyen szerinte a szokásos magyar betegség ült: nem képesek felszabadultan focizni, kerülik a kockázatokat; ezt kellene feloldani edzőnek, pszichológusnak – Kovács…
szept. 9
13:02
Válogatott: Nem sokkal, de ennél több a magyar foci - Kovács Z. (She)
Kovács Zoltán, az Újpest sportigazgatója a Sport Klub Dodzsem című műsorában beszélt a labdarúgó-válogatott északírek elleni kudarcáról. Kovács több játékos hozzáállásával sem volt kibékülve, véleménye szerint a bukaresti meccs előtt valamivel fel kell rázni a társaságot.
szept. 9
13:36
Videó: cipő nélkül is megy; a rúgó útjában a rezes banda (She)
Az NFL és a főiskolai amerikaifutball-bajnokság legérdekesebb, leghumorosabb pillanatait felvonultató heti C'Mon Man-összeállítás ezúttal is bővelkedett érdekességekben. Van, aki a csapattársától akarta elvenni a labdát, van, aki cipő nélkül is tarthatatlan. A rezes banda meg útban van...

Keresés