2014. szeptember 10. szerda

szept. 10
0:06
NS: Az NB I legértékesebb játékosa a Fradié; Elég az óvodából! - szerda (She)
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.
szept. 10
0:27
Megjelent a Karancs-Medves vidékének túrakalauza (Síelők)
Túrakalauz jelent meg a Karancs-Medves vidékéről. Szepessy Gábor panorámarajzokkal, térképvázlatokkal, túrametszetekkel és fényképekkel ellátott kalauza részletes túraleírásokkal mutatja be a Salgótarján környéki és Szlovákiába irányuló kirándulási lehetőségeket és hegyikerékpáros útvonalakat.
szept. 10
2:12
Tenisz: Babos Tímea nagyon megharcolt a győzelemért (She)
A nyolcadik helyen kiemelt Babos Tímea kedd este három játszmában győzött Romina Oprandi ellen a 250 000 dollár összdíjazású québeci WTA-teniszverseny első fordulójában.
szept. 10
7:36
Bundázások elleni együttműködés a NOB és az Interpol között (Infostart)
A bundázások és az illegális fogadások ellen az eddiginél szorosabbra fűzi kapcsolatait a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és az Interpol.
szept. 10
7:54
Hollandia: Julian Jenner „gyakornokként” tért vissza (She)
Visszatért a hazája élvonalában szereplő Vitesse-hez a Ferencváros korábbi holland szélsője, Julian Jenner, aki úgymond szakmai gyakorlaton vesz részt egykori csapatánál, amelyet 2008 és 2012 között erősített.
szept. 10
7:56
FTC: Lamah 2-3 hét múlva érheti utol magát - Doll (She)
Többhetes tárgyalássorozat után szerződtette a Ferencváros labdarúgócsapata a 26 éves Roland Lamah-t, aki szélsőként és klasszikus támadóként is bevethető. Az ötszörös belga válogatottra a zöld-fehérek edzője, Thomas Doll elsősorban a széleken számít majd.
szept. 10
7:58
Felkészülés: gyönyörű figurának köszönhetően nyertek a brazilok (She)
Második mérkőzését is megnyerte a brazil labdarúgó-válogatott a második Dunga-korszakban. A selecao a New Jerseyben rendezett felkészülési találkozón Willian tetszetős góljával egygólos győzelmet aratott Ecuador fölött. A chilei nemzeti csapat Haitit, a mexikói Bolíviát verte meg minimális különbséggel.
szept. 10
8:12
Férfi kosár: amerikai irányító érkezett Szolnokra (She)
A bajnok és Magyar Kupa-győztes Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapata szerződést kötött Lazeric Jonesszal.
szept. 10
8:30
DVTK: 4.5 milliárd támogatás a stadionra, indulhat a projekt (She)
A Borsod Online információi szerint hétfőn a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma megkötötte a DVTK Stadion átalakításával kapcsolatos szerződést.
szept. 10
8:48
Válogatott: Most lefutballoznak minket - Csank (She)
Csank János, korábbi szövetségi kapitány a DIGI Sport „Reggeli Start” című műsorának vendégeként beszélt a válogatott Eb-selejtezős kudarcáról: hazai pályán 2–1-es vereséggel kezdtünk Észak-Írország ellen. A váciakat irányító szakember elmondta: a magyar futball egészét tekintve a csoport harmadik helyénél jobbat reálisan nézve nem érdemelnénk.
szept. 10
9:06
Videó: Bale csitította a játéktérre bezúduló szurkolókat (She)
Mint megírtuk, a walesi labdarúgó-válogatott 2–1-es győzelmet aratott Andorra felett a 2016-os labdarúgó Eb selejtezősorozatának B-csoportjában. Wales mind a két találatát a Real Madrid sztárja, Garreth Bale szerezte, aki nagyszerű szabadrúgásgólja után csitította a játéktérre beözönlő szurkolókat.
szept. 10
9:08
Jégkorong: a Fradi elkapta a Dab.Doclert (She)
Felkészülési mérkőzésen a Ferencváros-Budapest ESMTK jégkorongcsapata szétlövéssel bizonyult jobbnak a Dab.Doclernél. A zöld-fehérek az előző idényben közelebb tudtak kerülni a liga legjobbjaihoz, jelen állás szerint ezúttal még komolyabb riválisok lesznek a meghatározó, trófeákra törő kluboknak, így a bajnoki címvédő dunaújvárosiaknak.
szept. 10
9:10
F1: Vettel a negyedik kasztnit kapja, sorozatban a harmadikat (She)
A Formula–1-es Red Bull csapatnál a harmadik futamon sorozatban harmadik, összesen negyedik karosszériáját kapja meg idén Sebastian Vettel a következő, Szingapúri Nagydíjon.
szept. 10
9:24
Videó: elképesztő gól - így verték meg magukat a hollandok (She)
Mint megírtuk, Csehország 2–1-re legyőzte Hollandiát a labdarúgó Eb-selejtező 1. fordulójában. A mérkőzés győztes találata a csereként beállt Václav Pilar nevéhez köthető, aki egy elképesztő „önkapufa” után jókor volt jó helyen. Íme!
szept. 10
9:26
NBA: a Szolnoki Olajból igazolt a Golden State Warriors (She)
Az előző évadban a Szolnoki Olajban remeklő Justin Holiday szerződést kapott az észak-amerikai profi bajnokságban (NBA) szereplő Golden State Warriorstól.
szept. 10
9:28
Eb 2016: Bevallom, voltak aggályaim a meccs előtt - Conte (She)
Megkönnyebbülten és elégedetten értékelt a Norvégiában aratott 2–0-s győzelmet követően Antonio Conte, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki elismerte, voltak aggályai az első tétmeccse előtt, és úgy véli, nagyon nehéz dolga lesz annak, aki szeretne bekerülni a nemzeti csapat keretébe.
szept. 10
9:42
F1: vége a Montezemolo-érának, távozik a Ferrari főnöke (She)
Bár az Olasz Nagydíjon is már hasonló bejelentést vártak, szerdán lett biztos, hogy távozik posztjáról a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo: október 13-ával a FIAT ügyvezetője, Sergio Marchionne váltja.
szept. 10
9:44
MK: Vecsés-Fradi, pályán a Vidi és a DVTK - program (She)
A labdarúgó Magyar Kupa 2. fordulójában a szerdai játéknapon lép pályára az NB I több meghatározó, bajnoki címre, vagy éppen dobogóra vágyó együttese, így a bajnoki címvédő Debreceni VSC, a Diósgyőr, a Ferencváros, a Győri ETO vagy éppen a Videoton. A Nemzeti Sport Online a Vecsés–FTC találkozót (amelyet a REAC-pályán rendeznek) percről percre élőben közvetíti, a többi mérkőzést…
szept. 10
10:00
MU: Falcao az új Beckam, fogják a fejüket Van Gaalék - kép (She)
Radamel Falcao, a Manchester United labdarúgócsapatának talán legnagyobb nyári szerzeménye még pályára sem lépett új együttesében, a „vörös ördögök” máris a fejüket foghatják a kolumbiai miatt. Jobban mondva a meze miatt…
szept. 10
10:02
Gyász: elhunyt az első játékos a „Csoda a jégen” válogatottjából (She)
Ötvenhét éves korában elhunyt Bob Suter, az 1980-as Lake Placid-i olimpián óriási meglepetésre aranyérmes amerikai jégkorong-válogatott tagja.
szept. 10
10:18
Quebec City-i tenisztorna - Babos a nyolcaddöntőben (Infostart)
Babos Tímea bejutott a nyolcaddöntőbe a kanadai Quebec Cityben zajló, 250 ezer dollár összdíjazású női keménypályás tenisztornán, miután kedden három játszmában legyőzte a svájci Romina Oprandit.
szept. 10
10:18
Birkózó-vb: Sastin legyőzője kiesett, így ő sem folytathatja (She)
A 60 kilogrammos Sastin Marianna kiesett a taskenti birkózó-világbajnokság szerdai versenynapján, miután első fordulós legyőzője, a kanadai Michelle Fazzari nem jutott döntőbe.
szept. 10
10:20
Eb 2016: „Bale mellett csak Messi képes hasonlóra” (She)
Mint arról már beszámoltunk, a walesi labdarúgó-válogatott győzelemmel kezdte meg szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában, miután kínkeservesen 2–1-re megverte a lényegesen gyengébb játékerőt képviselő andorrai nemzeti csapatot. A vendégek mindkét gólját Gareth Bale szerezte, akit nem győzött dicsérni a meccs után Chris Coleman szövetségi kapitány.
szept. 10
10:22
Lombard: A héten újra mosolyt láttam az arcokon - Kovács L. (She)
Mátyus János lemondása után Kovács László, a korábbi kapusedző tölti be a labdarúgó NB I-ben szereplő Lombard Pápa vezetőedzői feladatait. Kovács elismerte, játékosai csalódottak voltak Mátyus távozása miatt, de a héten újra jó hangulatban zajlottak az edzések.
szept. 10
10:24
NBA: visszavonul Detroit hőse, a 2004-es MVP (She)
Bejelentette visszavonulását a profi kosárlabdázástól Chauncey Billups, a 2004-es NBA-döntő legértékesebb játékosa.
szept. 10
10:36
MU: Flacao az új Beckam, fogják a fejüket Van Gaalék - kép (She)
Radamel Falcao, a Manchester United labdarúgócsapatának talán legnagyobb nyári szerzeménye még pályára sem lépett új együttesében, a „vörös ördögök” máris a fejüket foghatják a kolumbiai miatt. Jobban mondva a meze miatt…
szept. 10
10:38
F1: elhunyt Alonso mecénása és atyai pártfogója (She)
Gyászol a spanyol sport-, illetve bankvilág: 79 éves korában elhunyt Emilio Botín, a Banco Santander elnöke, aki sportkedvelőként számos sportágnak, sportrendezvénynek és klubnak adott gazdasági támogatást. Mind közül a legszorosabb kapcsolata a Formula-1-gyel, valamint azon belül a világbajnok honfitárssal, Fernando Alonsóval alakult ki, utóbbi nemcsak mecénásként, hanem azon túl atyai…
szept. 10
11:12
Birkózó-vb - Sastin kiesett (Infostart)
A 60 kilogrammos Sastin Marianna kiesett a taskenti birkózó-világbajnokság szerdai versenynapján, miután első fordulós legyőzője, a kanadai Michelle Fazzari nem jutott döntőbe.
szept. 10
11:12
Barcelona: megsérült, ezért nem edzett az új igazolás (She)
Bokasérülést szenvedett Jérémy Mathieu, a spanyol Primera Divisiónban szereplő FC Barcelona labdarúgója.
szept. 10
11:30
NFL: a barátnőjét ájultra verő játékos mezéért pizza jár - kép (She)
Ray Rice, az NFL-ben szereplő Baltimore Ravens korábbi futója teljes közutálatnak „örvend” az Egyesült Államokban. Most azonban úgy tűnik, a szurkolók, akik még nem égették el a Rice-trikójukat, jól is járhatnak.
szept. 10
11:32
FTC: Urbán Flórián biztosan feltüzeli a futballistáit - Máté Cs. (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő FTC a Vecsés ellen játszik a Magyar Kupa második fordulójában szerdán. Máté Csaba, a zöld-fehérek edzője fel van készülve rá, hogy Urbán Flórián, a korábbi Újpest-játékos feltüzeli csapatát a Fradi ellen.
szept. 10
11:34
Everton: Besicnek nincs szüksége barátokra (She)
Nyár óta az Everton kötelékébe tartozik az előző szezonban még a Ferencvárosban futballozó Muhamed Besic, aki a bosnyák válogatott tagjaként a vb-n nyomta fel az ázsióját. A több poszton is bevethető játékos – aki pont ma ünnepli 22. születésnapját – az Azra magazinnak nyilatkozott magánéletről is és arról, hogy neki nincs szüksége barátokra.
szept. 10
11:36
Para-asztalitenisz-vb: Pálos Péter bronzérmet szerzett (She)
A londoni paralimpiai bajnok Pálos Péter bronzérmes lett a Pekingben zajló para-asztalitenisz-világbajnokságon.
szept. 10
11:48
Honvéd: Csupán az eredménnyel vagyok elégedett - Vierchowod (She)
A labdarúgó Magyar Kupa második fordulójában a Honvéd 1–0-ra győzte le a harmadosztályú Felsőtárkányt. Pietro Vierchowod, a kispestiek vezetőedzője érthető módon nem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal.
szept. 10
11:48
Lemondott a Ferrari elnöke (Metropol)
Az elmaradó Forma-1-es eredmények miatt mondott le Luca di Montezemolo.
szept. 10
11:50
Sportlövő-vb: Tobai-Sike Renáta döntőbe jutott (She)
Tobai-Sike Renáta nagyszerű szerdai teljesítményével a második helyen zárta a sportpisztolyosok alapversenyét, ezzel bejutott a nyolcas döntőbe a granadai olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon, melyen ebben a számban öt riói indulási jogot osztanak ki.
szept. 10
12:06
Barca: Alves előtt nyitva a világ, ha nem számítanak rá (She)
Sajtóhírek szerint Luis Enrique a közép-távoli jövőben – értsd ezalatt a következő szezont – már nem számít Daniel Alvesre, aki 2008-as érkezése óta alapembere a Barcelona labdarúgócsapatának. A jobbhátvédnek 2015 nyarán lejár a szerződése, négy hónap múlva már szabadon tárgyalhat más klubokkal, a katalánok viszont jelen állás szerint utoljára januárban láthatnak pénzt érte.
szept. 10
12:08
PL: 40 milliós bírság az újoncnak, a tulaj értetlenkedik (She)
Negyvenmillió fontos pénzbüntetést kap a Premier League-ben újonc Queens Park Rangers labdarúgócsapata, miután megszegte az UEFA pénzügyi fair play szabályait. A londoni együttes tulajdonosa, Tony Fernandes alapesetben támogatja a szabályzatot, azzal azonban nem ért egyet, hogy egy olyan csapatra is vonatkozik a rendelet, amely egy idényt a másodosztályban töltött.
szept. 10
12:10
Bayern: a Barca játékmestere nemet mondott Guardiolának? (She)
Spanyol sajtóhírek szerint a nyári átigazolási időszakban a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője, Pep Guardiola többször is megkörnyékezte korábbi játékosát, a Barcelonában futballozó Xavit, aki azonban közölte, a BL-rivális csapathoz nem akar átigazolni.
szept. 10
12:24
FTC: Most kell megmutatnunk, mennyi van bennünk - Busai (She)
Busai Attila a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros középpályása a szezonkezdetről és a szerdai Magyar Kupa-mérkőzésről nyilatkozott.
szept. 10
12:42
Női válogatott: kerethirdetés - az MTK alapemberei jubilálhatnak (She)
Kijelölte keretét az Ausztria és a Bulgária elleni világbajnoki selejtezőre készülő keretét Markó Edina, a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember meghívót postázott Szőcs Rékának és Hummel-Smuczer Angélának, az MTK két alapemberének is, akik mérföldkőhöz érkezhetnek a soros feladatok alkalmával.
szept. 10
12:44
Davis-kupa: rövidebb meccsek és eltörölt második szervák? (She)
A Davis-kupa reformtörekvései kapcsán rövidebb mérkőzésekről, továbbá a második szerva eltörléséről is beszélt Francesco Ricci Bitti, a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) elnöke.
szept. 10
12:46
Anglia: „Hodgsontól mindig kapunk egy kis házi feladatot” (She)
Jack Wilshere, az angol labdarúgó-válogatott középpályása elmondta, a klubcsapatnál sem feledkezhetnek meg a nemzeti együttesről, ugyanis Roy Hodgson szövetségi kapitány „házi feladatokkal” látja el a játékosokat.
szept. 10
12:48
Rg: intenzíven a 20 éves olimpiai bajnok, az életéért küzdenek (She)
Súlyos, életveszélyes állapotban került kórházba az oroszok olimpiai, világ- és Európa-bajnok ritmikus gimnasztikázója, a mindössze 20 esztendős Anasztaszija Bliznyuk.
szept. 10
13:00
Videó: Bale tovább ronaldósodik, már úgy ünnepel, mint CR7 (She)
Gareth Bale a jelek szerint rengeteget tanul Ronaldótól a Real Madrid edzésein – és ebbe a gólszerzés mellett a gólok ünneplése is beletartozik.
szept. 10
13:02
Férfi kézilabda: Krivokapics Izraelben folytatja (She)
Krivokapics Milorad egy évre az izraeli Maccabi Rison Lecion férfi kézilabdacsapatához igazolt.
szept. 10
13:04
Válogatott: A játékosokban látom a problémát - Kiss L. (She)
Ma ünnepli 65. születésnapját Kiss László labdarúgóedző, aki a Sport Klub „Dodzsem” című műsorában a tőle megszokott karakán stílusban beszélt a válogatott Eb-selejtezős premierjéről, Pintér Attiláról és a magyar futballról.
szept. 10
13:06
Videó: vér folyt a pályán - kővel dobták meg a kapust (She)
Kővel dobták meg a szurkolók Agustín Oriónt a Copa Sudamericana sorozat Rosario Central–Boca Juniors labdarúgó-mérkőzésén. Először úgy tűnt, nem komoly az argentin kapus sérülése, azonban nem sokkal később vérezni kezdett a futballista feje. Az ápolás után Orión folytatta a játékot, a találkozó 1–1-es döntetlennel zárult. Csak erős idegzetűeknek!
szept. 10
13:18
Kézi BL: a veszprémi Ortega Dujshebajev babérjaira tör (She)
Eddig csak Talant Dujshebajevnek sikerült játékosként és edzőként is férfi kézilabda Bajnokok Ligáját nyernie, ha viszont az MKB-MVM Veszprém jövő májusban a csúcsra érne, Carlos Ortega is elmondhatná ezt magáról.
szept. 10
13:20
Újpest: rosszabb a helyzet, mint várták - Ojót műteni kell (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint műtét vár Kim Ojóra, az Újpest nigériai csatárára, aki részleges combizomszakadást szenvedett a Himesháza elleni Magyar Kupa-mérkőzésen, amelyen kezdőként lépett pályára és két gólt szerzett.

Keresés