2014. szeptember 19. péntek

szept. 19
0:03
Férfi röpi-vb: francia-brazil és német-lengyel elődöntő (She)
Franciaország–Brazília és Németország–Lengyelország mérkőzést rendeznek a Lengyelországban zajló férfi röplabda-világbajnokságon az után, hogy a mai játéknapon a házigazdák öt szettben nyertek Oroszország ellen, míg a franciák szintén öt játszmában legyőzték Iránt. A két csütörtöki vesztes egymás ellen játszik az ötödik helyért.
szept. 19
0:07
NS: Dárdai: Hazaviszem a mentalitásom; miért másolják Gyurtát? - péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:
szept. 19
6:57
Vitorlázó-vb: Berecz Zsombor továbbra is 19. helyen (She)
Hat futam után a továbbra is a 19. helyen áll Berecz Zsombor Finndingiben a vitorlázók Santanderben zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságán.
szept. 19
6:59
NB II: Mezőkövesd után Siófokon kötött ki Szilvási (She)
Két éves szerződést kötött a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Siófok a 21 éves, ukrajnai Szilvási Zoltánnal.
szept. 19
7:33
NFL: a Falcons 56-0-ra is vezetett; Hester rekordja (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 3. fordulójának csütörtök esti mérkőzésén az Atlanta Falcons hazai pályán 56–14-re kiütötte a Tampa Bay Buccaneerst.
szept. 19
7:35
Válogatott: Lőw Zsolt lehet Dárdai Pál segítője (She)
Csütörtökön menesztették Pintér Attilát a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi pozíciójából, és ideiglenesen, három mérkőzésre Dárdai Pált nevezték ki a helyére. Azt egyelőre nem lehet tudni, ki lehet a megbízott szakember stábjában, de a korábbi középpályás segítője jó eséllyel egykori válogatott csapattársa, Lőw Zsolt lesz.
szept. 19
8:09
Eb 2020: ma eldől, lesz-e társrendező Budapest - élő (She)
Ma Genfben hozza meg döntését az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a 2020-as Európa-bajnokság társrendezésére érkező pályázatokról. Sikeres pályázat esetén három csoportmeccset és egy nyolcad- vagy negyeddöntő-mérkőzést játszanak a tervek szerint 2018-ra felépülő Puskás Ferenc Stadionban. Kövesse velünk a bejelentési ceremóniát!
szept. 19
8:11
Válogatott: Nincs miért csalódottnak lennem - László (She)
Csütörtökön menesztették Pintér Attilát, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. Az elmúlt napokban László Csaba is szóba került, mint lehetséges utód, ám végül Dárdai Pálra esett a választás. Az MTK játékosmegfigyelői rendszerének vezetője a Nemzeti Sport megkeresésére reagált az új kapitány kinevezésére.
szept. 19
8:45
Videó: okostelefont talált a pályán a játékvezető (She)
A Mönchengladbach–Villarreal Európa-liga-mérkőzésen (1–1) nem mindennapi közjáték miatt állt néhány másodpercre a találkozó. Michal Tomcik, a szlovák Ivan Kruzliak játékvezető segítője ugyanis egy okostelefont talált a pályán. Mint kiderült, a készülék a spanyol gárda csapatorvosáé volt, akinek akkor esett ki a zsebéből, amikor az ápolást kérő Ikechukwu Uchéhoz sietett a gyepre.
szept. 19
8:47
DVSC: „Nincs akkora baj, hogy temetni kellene minket” (She)
Csalódást keltő egyelőre a DVSC labdarúgócsapatának szezonja. Hét mérkőzésen mindössze nyolc pontot szereztek a debreceniek. Korhut Mihály, az együttes hátvédje szerint azonban még korai temetni őket.
szept. 19
9:03
Válogatott: „Biztos, hogy Dárdai nem kész a feladatra” (She)
Dárdai Pál szövetségi kapitányi kinevezéséről elmondta véleményét a korábbi válogatott Sallói István is. A KTE klubigazgatója szerint Dárdai még nem kész erre a feladatra.
szept. 19
9:05
Tenisz: visszavonult az Australian Open kínai címvédője (She)
Bejelentette visszavonulását Li Na, az Australian Open első ázsiai bajnoka. A 32 éves teniszező úgy érzi, már nem tud tökéletes állapotba kerülni, ami nélkülözhetetlen a sport világában.
szept. 19
9:21
Videó: magyarosodás és bizalom - a veretlen Vidi titka (She)
A Videoton labdarúgócsapata hét bajnoki mérkőzés után hét győzelemmel áll a labdarúgó NB I tabellájának élén. Gyurcsó Ádám szerint fontos, hogy érzik az edző bizalmát, így könnyebb a futballistáknak játszani és kiteljesedni. Joan Carrillo vezetőedző úgy látja, megvan a kellő önbizalmuk a fiainak, de fontos, hogy a végső cél mellett mindig a soron következő feladatra koncentráljanak.
szept. 19
9:23
Újpest-FTC: „A drukkerek és a hangulat miatt lesz különleges” (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő FTC jobbhátvédje, Emir Dilaver nagyon várja az Újpest elleni vasárnapi derbit.
szept. 19
9:39
Válogatott: Elfogadom a fiam döntését - id. Dárdai (She)
Dárdai Pál szövetségi kapitányi kinevezésével kapcsolatban édesapja, a korábbi NB I-es játékos és edző, idősebb Dárdai Pál is elmondta véleményét.
szept. 19
9:41
Ligue 1: fél évre eltiltották a Mottát lefejelő Brandaót (She)
Féléves eltiltást kapott Brandao, a Bastia labdarúgócsapatának csatára, aki a múlt hónapban az öltözőfolyosón lefejelte a Paris Saint-Germain olasz válogatott középpályását, Thiago Mottát a két együttes bajnoki mérkőzése után.
szept. 19
9:57
F1: enyhítik a rádiós korlátozást, a java csak jövőre jön (She)
A Nemzetközi Automobil-szövetség a Szingapúri Nagydíj péntek esti szabadedzései előtt jelezte, hogy az idén csak enyhített formában jelentkezik a rádiós üzenetek korlátozása – azaz csupán a vezetési technikára vonatkozó információk átadását tiltják meg, az autó beállításait továbbra is a mérnöke segítségével módosíthatja a versenyző.
szept. 19
10:15
Real Madrid: Raúl vissza akar jönni, ez az otthona - Pérez (She)
Florentino Pérez, a spanyol élvonalbeli Real Madrid elnöke megbeszélést tartott a klub vezetőségi tagjaival a hamarosan esedékes éves közgyűlés előtt. A találkozón a királyi gárda első embere többek között Raúlról is beszélt.
szept. 19
10:17
Válogatott: Jenei Imre még hisz Bölöni kinevezésében (She)
Román sajtóhírek szerint januártól Bölöni László lesz a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
szept. 19
10:51
Videó: lenyűgözően csavart a jobb ficakba a liverpooli (She)
Fabio Borini, a Liverpool csatára bebizonyította, érdemes a bizalomra a Poolnál. Az olasz a szezonban eddig mindössze tizenkilenc percet játszott tétmérkőzésen, de az edzéseken nyújtott teljesítménye alapján nagy erőssége lehet még az angol klubnak. Borini a jobb felső sarokba csavarta a labdát, a kapus meg sem tudott mozdulni.
szept. 19
11:09
MU: hiába a sztárigazolások, így is övék a legtöbb saját nevelésű (She)
Annak ellenére, hogy az angol élvonalbeli Manchester United a nyári átigazolási időszakban mintegy 150  millió fontot költött el sztárigazolásokra, így is a legtöbb saját nevelésű játékossal büszkélkedhet a Premier League-ben.
szept. 19
11:27
DVSC: Kognitív képességekben keletkeztek problémák - Kondás (She)
Kondás Elemér, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC vezetőedzője állítja, a megoldás már megvan a problémájukra. A debreceniek hét mérkőzésen mindössze nyolc pontot szereztek a bajnokságban.
szept. 19
11:29
Jégkorong: a magyar hoki 2. a világon létszámnövekedésben (She)
Az elmúlt öt év adatai alapján a magyar jégkorong produkálta a második legnagyobb létszámnövekedést az igazolt játékosok tekintetében –derült ki a nemzetközi szövetség (IIHF) által közzétett statisztikából.
szept. 19
11:45
Szkander: négy magyar érem a világbajnokságon (She)
19 versenyző képviseli hazánkat a szeptember 14. és 21. között megrendezésre kerülő szkander-világbajnokságon, a magyar versenyzők eddig négy éremnél tartanak.
szept. 19
12:03
F1: Szingapúri Nagydíj, 1. szabadedzés élőben az NSO-n! (She)
A Szingapúri Nagydíjjal megkezdődik az F1-es szezon európai szakaszát követő hajrája, amely hat versenyből áll, és amelynek a végén kiderül, melyik Mercedes-pilóta, esetleg a nevető harmadikként befutó Daniel Ricciardo lesz-e 2014 világbajnoka. Az éjszakai verseny hétvégéje előtt az FIA a boxból a pilóta felé áramló rádiós üzenetek jelentős korlátozását hirdette ki, majd pénteken jelezte, a…
szept. 19
12:05
NB I: új mezben a Honvéd, sárgában játszik szombaton (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd szombaton új, sárga mezében lép pályára a Diósgyőr otthonában.
szept. 19
12:07
Válogatott: a románok máris megijedtek Szalai Ádámtól (She)
„Egy jó hír és egy rossz Magyarországról" – így kommentálta Pintér Attila szövetségi kapitány leváltását a román prosport.ro.
szept. 19
12:09
PSG: forrong az öltöző, az Ibrahimovic-klánt is támadják (She)
Palotaforradalom van kibontakozóban a Paris Saint-Germainnél: két francia napilap, a L’Équipe és a Le Parisien pénteki száma egyaránt a címlapján foglalkozik a párizsi futballisták elégedetlenségével, amelynek egyik oka Zlatan Ibrahimovic és baráti körének állítólagos kivételezett helyzete.
szept. 19
12:21
12,5 millióért csaltak el egy NB I-es meccset (Blikk)
Budapest — Kocsiban adhatták át a pénzt magyar focistáknak a manipulált bajnoki előtt.
szept. 19
12:57
El: a Tottenham panaszt tett a belgrádi rasszizmus miatt (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vizsgálatot indított a Tottenham Hotspur bejelentése nyomán, mely szerint a Partizan Beograd drukkerei rasszista transzparenssel, a londoni csapat sértegetésével fűszerezték szurkolásukat a két csapat csütörtöki Európa-liga-csoportmérkőzésén (0–0).
szept. 19
12:59
Videó: Usher nindzsaként zúzott keresztül a pályán (She)
A híres énekes, Usher nem csak a színpadon tud jól mozogni. Egy tévéműsor felkérésére száznegyven másodperc alatt teljesítette az Amerikai nindzsa című filmből ismert akadálypályát. Nézze meg, hogyan!
szept. 19
13:33
EURO-2020 - A Wembley Stadionban rendezik a finálét (Infostart)
A londoni Wembley Stadion adhat otthont a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság fináléjának, illetve két elődöntőjének.
szept. 19
13:33
Eb 2020: a döntő és az elődöntők Londonban lesznek (She)
Az UEFA élő ceremóniáján bejelentették, hogy az elődöntőket és a döntőt Londonban rendezik.
szept. 19
13:35
Futball Európa-bajnoki mérkőzések Magyarországon! (Infostart)
Jelentős sportdiplomáciai sikert aratott Magyarország Genfben. Az UEFA péntek délután döntött a 2020-as Európa-bajnokság mérkőzéseinek helyszíneiről. Budapest is a nyertes pályázók között van: a főváros három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek adhat otthont.
szept. 19
13:35
Tenisz: Fucsovics elődöntős; Kirilenko a négy között (She)
Fucsovics Márton 7:5, 6:3-ra nyert a spanyol Pere Riba-Madrid ellen a 42 500 euró összdíjazású nagyszombati salakpályás teniszverseny negyeddöntőjében, így bejutott az elődöntőbe.
szept. 19
13:37
Eb 2020: a rendezők közé választották Budapestet! (She)
Magyarország fővárosa, Budapest is bekerült ama tizenhárom város közé, amely otthont adhat a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek – derült ki az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntésének péntek kora délutáni genfi bejelentésekor.
szept. 19
13:51
F1: Alonso megelőzte a két Mercedest Szingapúrban (She)
Fernando Alonso a Ferrari rémesen sikerült Olasz Nagydíja után Szingapúrban a két Mercedest megelőzve az élen zárta az első, kora esti pénteki szabadedzést. A Ferrari az első tréningeken rendszerint jól teljesít, ha nem is veri meg a Mercedeseket, az első háromba oda szokott érni az egyik pilótája, de aztán a hétvége hátralévő részén visszaesik a csapat. Hogy így lesz-e most is? Az csak a…
szept. 19
13:53
Eb 2020: Nem csak Budapest rendez először Eb-meccset (She)
Magyarország fővárosa, Budapest is bekerült ama tizenhárom város közé, amely otthont adhat a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek. Magyarországon kívül Azerbajdzsán (Bakiban), Oroszország (Szentpéterváron), Románia (Bukarestben), Írország (Dublinban), Skócia (Glasgow-ban) és Dánia (Koppenhágában) is először rendezhet Eb-meccset.
szept. 19
14:09
Balatonfüreden lesz a vb előtti utolsó nyíltvízi világkupaverseny (Infostart)
Balatonfüred rendezheti meg a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának záróversenyét a jövő évi kazanyi vizes világbajnokság előtt.
szept. 19
14:09
Watford: Tőzsérék edzője elhagyhatja a kórházat (She)
A BBC beszámolója szerint pénteken elhagyja a kórházat Óscar García, a Tőzsér Dánielt is foglalkoztató Watford labdarúgócsapatának menedzsere.
szept. 19
14:11
Szingapúri Nagydíj - Alonso a Mercedesek előtt az első szabadedzésen (Infostart)
Fernando Alonso, a Ferrari spanyol pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj pénteki első szabadedzésén.
szept. 19
14:11
Videó: Riquelme gyönyörű gólt lőtt új csapatában (She)
Juan Román Riquelme megmutatta, még mindig megállja a helyét a labdarúgó-élvonalban. A harminchat éves középpályás remek szabadrúgásgólt lőtt a Racing Club–Argentinos Juniors Argentin Kupa-mérkőzés ötvenkettedik percében, amellyel 1–0-ra győzött új csapata. A veterán klasszisnak ez volt az első gólja az Argentinos Juniorsban.
szept. 19
14:27
Real Madrid: sorban állnak a klubok Iscóért (She)
Angol lapinformációk szerint a spanyol élvonalbeli Real Madrid fiatal labdarúgóját, Iscót januárban több nagy klub is szerződtetné.
szept. 19
14:29
Jégkorong: Jaromír Jágr 50 évesen is játszana (She)
Ha elkerülik a sérülések, akkor nem a mostani lesz az utolsó szezonja Jaromír Jágrnak, a csehek legendás jégkorongozójának.
szept. 19
14:45
Honvéd: így kerül Rocchi neve a Chevantón-ügyletbe (She)
Olasz források szerint Ernesto Chevantón egy olasz érdekeltségű cég szponzori segítségével kerülhet a labdarúgó NB I-ben szereplő Bp. Honvédhoz.
szept. 19
14:47
Eb 2020: ha kijutunk, két meccsünk garantált a Puskásban (She)
Az UEFA szabályrendszere értelmében a rendező országok két-két csoportmeccsüket biztosan hazai pályán játszhatják a 2020-as Európa-bajnokságon.
szept. 19
14:49
Úszás: Balatonfüreden újabb rangos versenyt rendeznek (She)
Balatonfüred rendezheti meg a nyílt vízi úszók világkupa-sorozatának záró versenyét a jövő évi kazanyi vizes-világbajnokság előtt.
szept. 19
15:03
Női kézi NB I: Amorim és Müller régi barát ellen a Balatonnál (She)
Az idényt remekül, két győzelemmel (Dunaújváros, Érd) és egy döntetlennel (FTC, idegenben) kezdő Siófok szombaton a címvédő Győri ETO-t fogadja a női kézilabda NB I-ben. A rangadóvá előlépő párharcban magyar, brazil és német válogatottbeli csapattársak kerülnek szembe egymással.
szept. 19
15:05
Eb 2020: Wembley, Allianz Arena, Puskás… - a 13 stadion fotói (She)
Pénteken kiderült, Magyarország fővárosa, Budapest is bekerült ama tizenhárom város közé, amely otthont adhat a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek. Rajtunk kívül 12 város rendezhet Eb-meccset – fotók.
szept. 19
15:21
FIFA: Blatter szerint a szövetség példamutatóan etikus (She)
Joseph Blatter FIFA-elnök szerint az utóbbi időszakban bevezetett reformoknak köszönhetően a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) minden más sportszervezet számára példát mutat etika terén.

Keresés