2014. szeptember 26. péntek

szept. 26
19:42
Világfutball: Gibraltár harcot indít a FIFA ellen (She)
Gibraltár labdarúgó-szövetsége a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul, így tiltakozván az ellen, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nem fogadta a tagjai közé.
szept. 26
19:54
Férfi kézi NB I: a PLER a Csurgó ellen sem szerzett pontot (She)
A Csurgó 27–21-re győzött a PLER Budapest otthonában a férfi kézilabda NB I pénteki mérkőzésén, így előbbi csapat továbbra is százszázalékos, míg a fővárosiak még mindig pont nélkül állnak.
szept. 26
19:54
Élvonalbeli marad a férfi asztalitenisz csapat (Metropol)
Legyőzte az olaszokat, ezzel teljesítve a célkitűzést kiharcolta az élvonalban maradást a férfi válogatott.
szept. 26
20:12
Asztalitenisz Eb: nyert, így élvonalbeli marad a férfi csapat (She)
Legyőzte az olaszokat, ezzel teljesítve a célkitűzést kiharcolta az élvonalban maradást a magyar férfi válogatott a lisszaboni asztalitenisz csapat Európa-bajnokságon.
szept. 26
20:14
Válogatott: Szalainak magas volt a léc a Schalkénál - Piturca (She)
Victor Piturca román szövetségi kapitány nem aggódik amiatt, hogy Szalai Ádám is bekerült a magyar válogatott pénteken kihirdetett keretébe. Az október 11-i bukaresti Eb-selejtező ellenfelének szakvezetője szerint a Hoffenheim támadója nem jelent akkora veszélyt, mint pár éve.
szept. 26
20:30
Mol Liga: a Dunaújváros fordítani tudott Brassóban (She)
A Dab.Docler 3–1-re nyert a Corona Brasov otthonában a jégkorong Mol Liga pénteki játéknapján.
szept. 26
20:32
F1: rejtélyes szennyeződés okozta Rosberg kiesését (She)
Érdekes eredménnyel zárult a Mercedes vizsgálata, amelyet Nico Rosberg Szingapúri Nagydíjon történt kiesése miatt végzett el: a kormányoszlopban futó kábelkötegben egy rejtélyes, láthatatlan idegen anyag okozott szennyeződést, s ebből eredően rövidzárlatot.
szept. 26
20:48
Videó: Balotelli nagyon beverte a szabadrúgást Mignolet-nak (She)
Rövidke jelenet a Liverpool labdarúgócsapatának edzéséről: Mario Balotelli szabadrúgásával szemben a kapus Simon Mignolet-nak nem sok esélye volt.
szept. 26
20:48
Barcelona: A sajtó szerint Suárez kövér, Luis Enrique cáfol (Agroinform)
Az uruguayi támadó pályára lépett a Barcelona B szerdai edzőmeccsén, a sajtó a testsúlyán élcelődik.
szept. 26
20:50
Bundesliga 2.: a Fürth elleni sikerrel indult a Moniz utáni éra (She)
Korcsmár Zsolt végigjátszotta a Greuther Fürth 1860 München elleni idegenbeli bajnokiját a Bundesliga 2.-ben, amelyen 2–0-s vereséget szenvedett csapata.
szept. 26
20:52
Női kézi BL: első fokon elutasították a Fradi óvását (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) első fokon elutasította az FTC-Rail Cargo Hungaria óvását, amelyet a zöld-fehér klub a Lipcsében elveszített BL-selejtezője után nyújtott be – adta hírül a fradi.hu.
szept. 26
21:06
Női röplabda NB I: nagy hátrányból győzött a Vasas (She)
A Vasas-Óbuda kétjátszmás hátrányról fordítva győzte le újonc vendégét, a Jászberényt péntek este a női röplabda NB I 2014–2015-ös idényének első játéknapján.
szept. 26
21:08
NB I: a Pécs kilenc emberrel is nyert a Honvéd otthonában (She)
A labdarúgó NB I 9. fordulójának nyitómérkőzésén a Budapest Honvéd hazai pályán kapott ki a Pécstől. Az első félidő nem hozott sok helyzetet, a fordulás után aztán a vendégek kerültek kétgólos előnybe, majd Danijel Romic kiállítása után emberhátrányban kellett játszaniuk a 65. perctől (aztán a mérkőzés végén a játékvezető a csereként beálló Pölöskey Pétert is kiállította a 90. percben). A hazaiak…
szept. 26
21:24
Labdarúgó NB I - Pécsi siker Kispesten (Infostart)
A Pécs 2-1-es győzelmet aratott a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.
szept. 26
21:24
Mol Liga: a Miskolc kilencet vágott, az FTC is otthon nyert (She)
A Ferencváros 3–2-re nyert a Debrecen ellen, míg a Miskolc 9–1-re legyőzte az Újpestet szintén hazai pályán a jégkorong Mol Liga pénteki játéknapján.
szept. 26
21:42
Jégkorong MOL Liga - Hazai sikerek (Infostart)
A Miskolci Jegesmedvék csapata könnyedén, 9-1-re verte az Újpestet, míg a Ferencváros nehezen, 3-2-re győzött a Debrecen ellen a jégkorong Mol Liga pénteki játéknapján.
szept. 26
21:42
Saját kapujából lőtt gólt! (Blikk)
szept. 26
21:42
NB I: Előjött az az énem, amit nem nagyon szeretek - Véber (She)
Még Véber Györgynek sem tetszett, ahogy a Honvéd–Pécs NB I-es mérkőzés szünetében a csapatával kellett beszélnie a jó eredmény érdekében, de hatékony volt a „haddelhadd”, a vendégek emberhátrányban 2–1-re nyertek a Bozsik Stadionban.
szept. 26
21:42
Pécsi siker Kispesten (Metropol)
A vendégcsapat kilenc emberrel fejezte be a mérkőzést, de így is nyerni tudott.
szept. 26
21:44
Jégkorong, EBEL: simán kikapott a Fehérvár a Graztól (She)
A Fehérvár és a Graz egyaránt jól kezdte az alapszakaszt az osztrák profi jégkorong-bajnokság élvonalában (EBEL), de péntek este már a második harmad közepén látszott: nem a magyar csapat folytatja a jó szériát. Nem is következett be fordulat, a hazai jégen korán nagy előnyt építő Graz 4–1-re győzött.
szept. 26
22:00
Női kézilabda BL: első fokon elutasították a Ferencváros óvását (Infostart)
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) első fokon elutasította a Ferencváros női kézilabdacsapatának óvását.
szept. 26
22:00
Fellélegezhet Hosszú Katinka (Blikk)
Hongkong - Fellélegezhet Hosszú Katinka (25), újra saját szerelésében sportolhat a világ és Európa-bajnok úszónő.
szept. 26
22:00
Rg-vb: űrtornász ellen nem lehet harcolni, címvédés (She)
Az orosz Jana Kudrjavceva hatodikként tudta megvédeni összetett ritmikus gimnasztika világbajnoki címét a sportág történetében, így személyében a sportág valaha volt legfiatalabb kétszeres összetett elsőjét is köszönthetjük. Oroszország minden egyéni aranyérmet megnyert a vb-n, ötödször mutatott be teljes tarolást.
szept. 26
22:18
Csak kluboknál lehet a futballisták játékjoga (Infostart)
Kizárólag klubok birtokolhatják a futballisták játékjogát a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottságának pénteki döntése értelmében.
szept. 26
22:18
FIFA: a labdarúgó legyen a klubé! - Anglia a példa (She)
A FIFA pénteken közölte, elkészíti annak a világszerte bevezetendő szabálynak a tervezetét, amely megtiltja, hogy a játékosok játékjogát harmadik fél birtokolja.
szept. 26
22:18
Első fokon elutasították a Ferencváros óvását (Metropol)
A Lipcse elleni vasárnapi BL-selejtezőben az FTC szerint a német együttes időn túl dobta azt a gólt, amellyel kicsikarta a számára végül győzelmet hozó büntetőpárbajt.
szept. 26
22:36
Videó: remek támadásokkal nyert a Pécs a Honvéd ellen (She)
Mint arról beszámoltunk, a labdarúgó NB I 9. fordulójának nyitó mérkőzésén a Budapest Honvéd hazai pályán 2–1-re kikapott a Pécstől. Nézze meg a találkozó összefoglalóját!
szept. 26
22:38
Bundesliga: Szalai Ádám nem szerzett gólt volt klubja ellen (She)
Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim 0–0-s döntetlent játszott a Mainz vendégeként a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 6. fordulójának péntek esti mérkőzésén.
szept. 26
22:40
Maratoni kajak-kenu vb: remekeltek a magyar fiatalok (She)
Magyar szempontból nagyszerűen indult az oklahomai maratoni kajak-kenu világbajnokság: az ifjúsági versenyzők két arany-, két ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttek, míg az U23-asoknál két első és egy második hely jutott.
szept. 26
22:42
Tenisz: Babos kikapott a 109 decibeles portugáltól (She)
A második helyen kiemelt Babos Tímea 6:3, 6:4-es vereséget szenvedett a portugál Michelle Larcher de Britótól a Las Vegasban zajló kemény pályás ITF-tenisztorna negyeddöntőjében.
szept. 26
22:54
Ökölvívás: első menetes kiütéssel győzött Roy Jones Jr. (She)
Helyi idő szerint péntek este az oroszországi Krasznodarban lépett kötelek közé a korábbi többszörös világbajnok, élő ökölvívólegenda Roy Jones Jr., aki első menetes kiütéssel győzött az egyiptomi Hani Atijo ellen.
szept. 26
22:56
Férfi vízi BL: az OSC tönkreverte a Posillipót (She)
Az A Híd-OSC-Újbuda férfi vízilabdacsapata harmadik mérkőzésén 10–1-re legyőzte az olasz Posillipót a Bajnokok Ligája marseille-i selejtezőjében, és vezeti a hatcsapatos tabellát.
szept. 26
23:12
Primera División: Nolito a 90. percben döntött a Celta javára (She)
A Celta Vigo egy 90. percben szerzett góllal 1–0-ra legyőzte idegenben az Elchét a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság élvonalában, a 6. forduló nyitó mérkőzésén.
szept. 26
23:48
Férfi vízilabda BL - A Posillipót is legyőzte az OSC (Infostart)
A csütörtöki döntetlen, majd a péntek délelőtti győzelem után harmadik csoportmérkőzésén újból nyert az OSC, amely péntek este az olasz Posillipo ellen diadalmaskodott kilenc góllal a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2014/15-ös szezonjának első selejtezőszakaszában, Marseille-ben.
szept. 26
23:48
NS: Dárdai és csapata; indul a férfi kézi BL - szombat (She)
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:

Keresés