2015. május 12. kedd

máj. 12
6:42
Jégkorong-vb - Svéd és szlovén győzelem (Infostart)
A svéd válogatott a francia csapatot, valamint nagy meglepetésre az eddig nyeretlen és már biztos kieső szlovén együttes pedig a dánokat győzte le a csehországi jégkorong-világbajnokság hétfői esti mérkőzésein.
máj. 12
6:44
Premier League - Bombameglepetés az Emirates Stadionban (Infostart)
A harmadik helyen álló Arsenal hatalmas meglepetésre 1-0-ás vereséget szenvedett a Swansea City együttesétől az angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén. Az Ágyúsok ezt megelőzően legutóbb a 24 fordulóban kaptak ki, azóta tíz győzelem és mindössze egy döntetlen volt a gárda mérlege.
máj. 12
6:46
Primera División - Két góllal nyert a Rayo Vallecano (Infostart)
A Rayo Vallecano kétgólos győzelmet aratott a vendég Getafe együttes felett a spanyol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén.
máj. 12
6:48
Serie A - Könnyedén nyert a Genoa (Infostart)
A Genoa rendkívül simán, 5-1-re nyert a vendég Torino ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén.
máj. 12
7:00
NBA: a Hawks és a Warriors is idegenben egyenlített (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában az Atlanta Hawks a Washington Wizards, a Golden State Warriors pedig a Memphis Grizzlies otthonában tudott nyerni. Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcok állása 2–2.
máj. 12
7:36
Ajánló: Fradi-Honvéd, Bayern-Barca, kosár és póló - program (She)
A labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében a Barcelona 3–0-s előnyről várja a Bayern elleni müncheni visszavágót. Este kiderül, lesz-e fordítás, vagy a katalánok jutnak be a döntőbe. Itthon a Bp. Honvéd a Ferencváros vendégeként szerepel a Ligakupa elődöntőjének első felvonásán. A férfi kosárlabdázóknál az elődöntő harmadik mérkőzéseit rendezik meg, míg a férfi vízilabdázóknál kezdetét veszi a…
máj. 12
7:38
Játékossors: nem kell az NB I-es gólkirály - lengyelek keresik (She)
A 2013–2014-es NB I-es idény (Nemanja Nikoliccsal holtversenyben) társgólkirálya, Simon Attila tavaly nyáron igazolt az osztrák élvonalbeli Wolfsberger AC-hez, de csak nyolc bajnokin játszott (gólt nem szerzett), és miután nyáron lejár a szerződése, biztosan csapatot vált.
máj. 12
8:12
BL: „Karrierem legfontosabb meccse lesz a Real elleni” (She)
A Real Madrid szerdán a Juventust fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. Az első mérkőzésen a torinóiak hazai pályán 2–1-re győztek. Giorgio Chiellini, a Juve védője szerint karrierje legfontosabb mérkőzése előtt áll.
máj. 12
8:21
Csak a remény maradt (Metropol)
Még mielőtt valaki azt hinné, hogy a Barcelona nem kaphat ki Münchenben 4-0-ra, az pillantson vissza a 2013-as Bajnokok Ligája-elődöntőre.
máj. 12
8:30
Ötmeccses párharcra számít az OSC sportigazgatója (Infostart)
Ma este megkezdődik az E.ON férfi vízilabda ob I döntője, a Szolnok az OSC csapatát fogadja. A bajnoki döntő első meccsét este negyed 8-tól játsszák, a mérkőzést a DIGI Sport 2 élőben közvetíti.
máj. 12
8:30
Videoton: a lehetőség adott - Nikolicsnak döntenie kell (She)
A már bajnok Videoton válogatott csatára, az NB I-es góllövőlistát 21 találattal vezető Nikolics Nemanja a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt arról, minek köszönhetik jó szereplésüket ebben a szezonban, és kitért a saját jövőjére is.
máj. 12
9:15
NFL: Bradyt eltiltották (Metropol)
A csapatot is megbüntették, mert leeresztették a labdákat, hogy könnyeben el lehessen kapni azokat.
máj. 12
9:24
NFL: szigorú ítélet - Tom Bradyt eltiltották! (She)
Mint azt már megírtuk, a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New England Patriotsot azzal vádolták meg, hogy túlságosan laposra eresztették a Colts elleni győzelem során a labdát. A vizsgálódás azóta lezárult, és a liga rendkívül szigorú ítéletet hozott – mind Tom Bradyt, mind pedig a Patset megbüntette.
máj. 12
9:33
Bajnokok Ligája: Hazai pályán is kiüti a Barcelona Guardioláékat? (Agroinform)
Óriási meglepetés lenne, ha akár csak szorossá tudná tenni a párharcot a háromgólos hátrányban lévő Bayern.
máj. 12
9:42
NHL: váratlan műtét miatt dőlt ki a Tampa gólerős csatára (She)
Vakbélműtéten esett át Ryan Callahan, az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) keleti elődöntőjének 6. mérkőzésére készülő Tampa Bay Lightning csatára. A liga honlapjának beszámolója szerint a ponterős játékost hétfőn azonnal meg kellett operálni, és kérdéses, mikor játszhat újra.
máj. 12
9:42
51 milliárdos csúcsfizetést kaphat Hamilton (Blikk)
London - A brit Forma–1-es világbajnok pilóta három évvel hosszabbíthatja meg a szezon végén lejáró szerződését, amennyiben elfogadja a Mercedes-istálló ajánlatát.
máj. 12
9:44
Copa América: Cascóval utaznak az argentinok Chilébe? (She)
Az argentin labdarúgó-válogatottat irányító Gerardo Martino kihirdette bő, 30 fős keretét a nyári Copa Américára.
máj. 12
10:00
Tíz napig gipszben lesz Szalai orra (Blikk)
Miskolc – Balszerencsésen végződött a DVTK labdarúgója számára az NB I hét végi fordulója, a Dunaújváros ellen eltört az orra ezért három napja kórhátban van.
máj. 12
10:00
Videoton: 350 ezer euróért érkezett a légiós - sajtóhír (She)
A Videoton 24 éves játékosának, Dinko Treboticnak a jövője felkapott téma a horvát sajtóban, gyakran írnak róla, sok információ jelenik meg vele kapcsolatban. Egy korábbi cikk hivatkozásában bukkantunk rá arra az eddig kevésbé közismert értesülésre, mely szerint a Videoton tavaly nyáron 350 ezer eurót fizetett érte.
máj. 12
10:18
NB I: nívódíjat kapott Miskolctól az idő előtt távozó Szivics (She)
Miskolc város napja alkalmából Miskolc Város Sportjáért-díjat kapott Veréb György, a DVTK kapusedzője, Tomiszlav Szivics pedig nívódíjban részesült.
máj. 12
10:18
Életéért küzd az agydaganatos atléta (Blikk)
Budapest – A magyar atlétika egyik legszínesebb egyénisége, Ordina Tibor az életéért küzd – számolt be a sport.hir24.hu.
máj. 12
10:20
NB II: 2015-ben már aligha játszhat a kaposvári kapus (She)
Még egy évig szerződés köti a korábbi utánpótlás-válogatott Somodi Bencét a Kaposvári Rákóczihoz, ám jó ideig nem védhet a kapus.
máj. 12
10:22
DVSC: Bouadla idénye véget ért, Sidibéé is? (She)
Hatalmas küzdelem zajlott a pályán a Debreceni VSC–Ferencváros bajnoki mérkőzésen, a találkozón több hazai játékos megsérült.
máj. 12
10:36
Real: Casillas és tíz másik, a kapus érinthetetlen (She)
A madridi kiadású spanyol sportnapilap, a Marca arról számolt be, hogy a Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti a szerdai kezdőcsapat összeállítását illetően egy poszton biztos: történjen bármi, a kapuban Iker Casillasszal kezdenek a „királyiak” a Juventus elleni BL-elődöntő hazai visszavágóján.
máj. 12
10:38
Videoton: tudják, ki pótolhatja a távozó Calatayudot (She)
Visszavárja a Videoton Tomás Tujvelt, a Kecskeméti TE-nek a bajnokság végéig kölcsönadott labdarúgót.
máj. 12
10:40
Videó: üveggel dobták meg az MU ellen, sarokkal levette (She)
Parádésan reagálta le Yannick Bolasie, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Crystal Palace támadója, hogy megdobták a Manchester United elleni mérkőzésen. Az eset akkor történt, amikor Jason Puncheon parádés szabadrúgásgólját ünnepelték a hazai játékosok a 2–1-es manchesteri győzelmet hozó találkozón.
máj. 12
10:42
Magyar Kupa: a polgármester levelet írt Csányi Sándornak (She)
Székesfehérváron több fórumon is téma volt hétfőn a május 20-i Ferencváros–Videoton mérkőzés, melynek rendezési körülményeit többen igazságtalannak tartják.
máj. 12
10:44
Norvégia: döbbenet, Böhn barátja, Lunde exférje is rákos (She)
Másfél éve sincs, hogy Tom Reidar Haraldsen elvesztette leukémiás barátját, Karl Erik Böhnt – a korábbi norvég labdarúgónak most saját magának kell megküzdenie a rákkal.
máj. 12
11:03
Római tenisztorna: Gasquet-Ferrer a nap slágermeccse (Agroinform)
Nagy csatát hozhat a két római menő, Richard Gasquet és David Ferrer mérkőzése.
máj. 12
11:12
Boksz: kómában a nehézsúlyú, a metróalagútban találtak rá (She)
Internetes hírforrások szerint Berlinben egy metróvezető talált rá a profi nehézsúlyú ökölvívó Gyenyisz Bojcovra, aki két állomás között, súlyos fej- és kézsérülésekkel feküdt az alagútban.
máj. 12
11:14
Man. City: megaajánlat Pogbának, sztárokat adnának érte (She)
Angol lapértesülések szerint a Premier League-ben szereplő Manchester City tovább emelte a tétet Paul Pogba megszerzésének érdekében – a klub készpénz mellett már nem csak az elefántcsontparti Yaya Tourét adná a Juventus 22 éves középpályásáért cserébe, hanem további egy, vagy akár több sztárját is belevonná az üzletbe.
máj. 12
11:16
Videó: Neymar aláírásáért oszlopnak ment a drukker (She)
Mindent elkövetett egy lelkes szurkoló, hogy aláírást szerezzen az FC Barcelona labdarúgójától, Neymartól. A katalán együttes a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágójára érkezett Münchenbe, és a reptéren nagy örömmel fogadták a rajongók Lionel Messiéket.
máj. 12
11:30
Jégkorong-vb: a kiesés után lemondott a szlovén kapitány (She)
Csapata kiesése után lemondott posztjáról Matjaz Kopitar, a szlovén jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya. A szlovénok a csehországi világbajnokságon csoportjukban az utolsó helyen végeztek hat vereséggel és egy győzelemmel, noha világsztárjuk, az LA Kingsszel kétszeres Stanley-kupa-győztes Anze Kopitar – az edző fia – is játszhatott.
máj. 12
11:48
Anglia: a szurkoló lyukat ütött a falra, a gólszerző fizeti a kárt (She)
Angliában jelenleg zajlik a futballszezon egyik legizgalmasabb szakasza: a másodosztály (Championship) rájátszása. A már biztos feljutó Watford és Bournemouth együtteséhez még egy klub csatlakozik, azaz vízumot vált az ígéret földjére. A tét hatalmas: a rájátszás győztese a Premier League-be jutással körülbelül 200 millió fontot kaszál, a döntő vesztese pedig semmit sem kap.
máj. 12
12:06
Lemondott a szlovén jégkorongkapitány (Infostart)
Csapata kiesése után lemondott posztjáról Matjaz Kopitar, a szlovén jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.
máj. 12
12:06
NB I: licencre várva - kinek mit kellett pótolnia a mai döntés előtt? (She)
Pénteken lejárt a licenceljárás harmadik hiánypótlásának határideje, az elsőfokú licencadó bizottság pedig kedden határoz a rajtengedélyek megadásáról, illetve a licenckérelmek elutasításáról. Lássuk, kiknek kell izgulniuk, és miért.
máj. 12
12:24
Öregfiúk: Brockhauser két gólt lőtt, bajnok az Újpest (She)
Az Újpest 5–1-re nyert az Ikarus vendégeként, ezzel négy fordulóval a vége előtt megnyerte az NB I-es öregfiúk-bajnokságot.
máj. 12
12:24
Csalással nyerhetett Mayweather (Blikk)
Las Vegas – Botrány robbant ki Floyd Mayweather Jr. (38) és Manny Pacquiao (36) bokszmérkőzése kapcsán, a szakértők statisztikája szerint döntetlenre kellett volna végződnie az összecsapásnak.
máj. 12
12:26
Chelsea: elárulta a csodagyerek, a „kékeknél” folytatja (She)
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premier League) szereplő Chelsea-nél folytatja a pályafutását a 19 éves brazil Nathan, akit világszerte hatalmas tehetségként tartanak számon.
máj. 12
12:42
MOB: új alelnököt választottak; módosított doppingszabályzat (She)
Mészáros Jánost, a Magyar Karate Szakszövetség elnökét választották meg a nem olimpiai sportágak versenysportjáért felelős alelnöknek a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) keddi évi rendes közgyűlésén. A poszt a korábbi alelnök, Leyrer Richárd év eleji halálával üresedett meg.
máj. 12
13:00
Mészáros János a MOB új alelnöke (Infostart)
Mészáros Jánost, a Magyar Karate Szakszövetség elnökét választották meg a nem olimpia sportágak versenysportjáért felelős alelnöknek a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) keddi évi rendes közgyűlésén.
máj. 12
13:00
Kajak-kenu: az elnök akkor lenne büszke Csipesékre, ha... (She)
Minden bizonnyal fellebbez a kokainfogyasztással megbukott két kajakos a honi szövetség fegyelmi bizottságának hétfői döntése ellen, mert túlzónak érzik a tíz hónapos eltiltást. Csipes Tamara és Dombvári Bence többhetes kemény edzőtábor után egy hétvégi buliban drogozott. Megbánták, s miután minden anyagi támogatástól elestek, a szövetségnek most áthidaló megoldást kell találni bűnhődés és…
máj. 12
13:18
PL: a szakíróknál is a Chelsea játékosa az év legjobbja (She)
A játékosok után az újságírók is Eden Hazard-t, a bajnok Chelsea középpályását választották az év labdarúgójának az angol Premier League-ben.
máj. 12
13:36
Barca: rágóval dekázott, zavarba jött Messi tekintetétől - videó (She)
Egyéni módszerrel készült a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágójára Rafinha, az FC Barcelona labdarúgója. A 22 éves játékos a rágójával dekázott ügyesen, egészen addig, míg meg nem zavarodott Lionel Messi figyelő tekintetétől.
máj. 12
13:36
Rákos a győri kapus exférje (Blikk)
Győr – Katrine Lunde (35) a zöld-fehérek norvég olimpiai világ- és Európa-bajnok kézilabdázójának korábbi párja, Tom Reidar Haraldsen (34) a gyilkos kórral küzd.
máj. 12
13:38
Videó: nekifutásból rúgta fejbe az ellenfél szurkolóját (She)
A hondurasi labdarúgó-bajnokság rájátszása zajlik, a negyeddöntőben a Real Espana és a Marathón is összecsapott. A hazai 4–1-es győzelem után idegenben 2–0-ra kikapott az Espana, s a visszavágó lefújását követően elszabadultak az indulatok.
máj. 12
13:40
HFL: pontot sem kapott a címvédő, másfél év után nyert a Győr (She)
A Váry Tamás vezette címvédő Budapest Cowbells 37 pontos sikerének köszönhetően gyakorlatilag a magyar amerikaifutball-elitliga (HFL) rájátszásában érezheti magát. Az újonc Újpest Bulldogs három mérkőzés után is nyeretlen, ahogyan a Győr Sharkstól vereséget szenvedő Miskolc is.
máj. 12
13:45
A MOB módosította a doppingszabályzatot (Metropol)
Mészáros János lett a Magyar Olimpiai Bizottság új alelnöke.
máj. 12
13:54
El: szlovén és szerb bíró az elődöntő-visszavágókon (She)
A szlovén Damir Skomina és a szerb Milorad Mazsics vezeti a labdarúgó Európa-liga csütörtöki elődöntő-visszavágóit. Előbbit a Fiorentina–Sevilla, utóbbit a Dnipro–Napoli mérkőzésre küldték.
máj. 12
13:56
NB I: két gólt lőtt a Fradinak, a fővárosba vinnék (She)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint egy csapatra való játékosnak jár le a szerződése az NB I-ben szereplő PMFC-nél. Közéjük tartozik a 26. fordulóban a Ferencváros ellen két gólt szerző Szatmári Lóránd is, akinek már van kérője.

Keresés