2015. május 10. vasárnap

máj. 10
0:06
La Liga: a 93. percben lopott pontot a Deportivo (She)
Aritz Aduriz 14. percben szerzett góljával ugyan sokáig vezetett az Athletic Bilbao hazai pályán a Deportivo La Coruna ellen a Primera División 36. fordulójában, de Alberto Lopo 93. percben szerzett találatával pontot mentettek a vendégek.
máj. 10
0:24
Bajban a Real Madrid (Infostart)
A Real Madrid hazai pályán kétgólos hátrányt ledolgozva 2-2-es döntetlent ért el a Valencia ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának szombati játéknapján.
máj. 10
0:24
NS: kitépett győri szív; a Fradi demonstrálni akar - vasárnap (She)
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.
máj. 10
7:18
Ajánló: FTC-DVSC és Chelsea-Pool - program (She)
Vasárnapra maradt az NB I 27. fordulójának rangadója, a Ferencváros–DVSC-Teva bajnoki. Azt követően pedig pályára lép a honi bajnokcsapat, a Videoton a paksiakhoz látogat. Az angol bajnok Chelsea-re jóval nagyobb kihívás vár, ugyanis José Mourinho együttese a Liverpoolt fogadja. A PL-trónról letaszított Manchester Cityhez a QPR látogat. Olaszországban a Lazio–Inter összecsapás zárja a játéknapot,…
máj. 10
7:36
NHL: gödörben a Tampa Bay, kapaszkodik a Montreal (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság rájátszásában a Montreal Canadiens hazai környezetben minimális különbséggel nyert a Tampa Bay Lightning ellen, így az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban feljött ellenfelére. Pedig a Tampa Bay már 3–0-ra is elhúzott – két montreali sikerrel kezdett –, de legutóbb pályaválasztóként futott bele egy 6–2-es vereségbe, így nem tudta lezárni a…
máj. 10
7:38
NBA: hazai sikerek, előnyben a Washington és a Memphis (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság rájátszásában a Washington Wizards és a Memphis Grizzlies is hazai környezetben nyert, így az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban 2–1-re alakította az állást az Atlanta Hawks, illetve a Golden State Warriors ellen.
máj. 10
7:54
MLS: Washingtonban jutottak egy ponthoz Némethék (She)
Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság alapszakaszában a DC United vendégeként Washingtonban jutott egy ponthoz a Sporting Kansas City. A vendégcsapat magyar légiósa, Németh Krisztián a 71. percben a kispadról szállt be – övéi első cseréje volt –, és a gólszerző Dominic Dwyert váltotta.
máj. 10
8:48
Bayern: Guardiola szóban megegyezett a Cityvel - sajtóhír (She)
A katari tulajdonban lévő beIN Sports információja szerint Pep Guardiola szóban megegyezett a Manchester Cityvel. A tréner és a klub közeledéséről korábban már beszámolt az angol sajtó.
máj. 10
9:06
Videó: a spori is „benne volt” a Dárdaiéknak lőtt gólban (She)
Magabiztosan, 2–0-ra nyert a Borussia Dortmund a Hertha BSC ellen a Bundesliga 32. fordulójában. A dortmundiak a második gól előtt a mérkőzés játékvezetőjét is bevették a játékba, aki látványosan oldotta meg a helyzetet.
máj. 10
9:24
Női kézi BL: a Buducsnoszt vagy a Larvik duplázik? - program (She)
A női kézilabda Bajnokok Ligája final fourjának második napján a Dinamo Volgográd és a Vardar Szkopje a harmadik helyért csap össze, míg az aranyért a norvég Larvik és a montenegrói Buducsnoszt Podgorica küzd 17 órától.
máj. 10
9:33
Kétgólos hátrányból mentett pontot a Real Madrid (Metropol)
Carlo Ancelotti együttesének két fordulóval a vége előtt így már négy pont a hátránya a listavezető Barcelonával szemben.
máj. 10
9:51
Madridi tenisztorna: Nadal Murray ellen szerezheti meg ötödik madridi trófeáját (Agroinform)
Vasárnap késő este Nadal-Murray döntőt rendeznek Madridban, a két ikon 21. alkalommal méri össze tudását.
máj. 10
10:00
Videó: irdatlan csapás, Kirkland kiterült - az év K. O.-ja? (She)
Saúl „El Canelo” Álvarez és James Kirkland houstoni bokszmérkőzése irdatlan nagy kiütéssel végződött, igazolva azt, hogy a két bunyóstól látványos, de rövid meccset lehet várni.
máj. 10
10:18
Videoton: Biztosnak tűnik, hogy nem maradok - mondta a csapatkapitány (She)
A Videoton FC csapatkapitánya, Sándor György a Nemzeti Sportnak elmondta, minden bizonnyal távozik a 2014–2015-ös szezon végén a bajnoki címet már megszerző fehérváriaktól.
máj. 10
10:36
MU: 18 millió font a Southampton játékosáért (She)
A héten eldőlt, hogy a holland Memphis Depay a nyáron a PSV-től a Manchester Unitedhez szerződik, de a Sunday Times szerint a „vörös ördögök” itt nem állnak meg: tetemes összeget költhetnek Nathaniel Clyne-ra, a Southampton jobbhátvédjére.
máj. 10
10:54
Profi boksz: Csudinov kipontozta Sturmot, világbajnok (She)
Meglepetésre Fjodor Csudinov győzelmével zárult a frankfurti Festhalléban megrendezett szombat esti gála főmérkőzése, miután a Carl Froch címfosztása miatt a WBA nagyközépsúlyú világbajnoki címéért kiírt találkozón az orosz reménység megosztott pontozással megverte az előzetesen esélyesebbnek tartott Felix Sturmot.
máj. 10
11:12
Videó: nagyot akart CR, meghiúsult a terve (She)
A Real Madrid 2–2-es döntetlent játszott a Valencia ellen a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában. A találkozón Cristiano Ronaldo büntetőt hibázott, de nem ez volt az egyetlen lehetősége, amely meghiúsult.
máj. 10
11:14
NB I: a DVSC legyőzésével teheti biztossá érmét az FTC (She)
Ferencváros–DVSC-Teva és Paksi FC–Videoton mérkőzésekkel zárul vasárnap a labdarúgó NB I 27. fordulója. Ha az FTC legyőzi a Debrecent, akkor már biztosan dobogós, míg a már bajnok Videoton a DVSC 74 pontos rekordját űzi. Az NB I két leghosszabb veretlenségi szériában menetelő csapata (FTC – 16, Videoton – 15) lép pályára. Érdekességek a vasárnapi meccsek elé.
máj. 10
11:21
NB I: A Debrecen is elbukik a bevehetetlen erődben? (Agroinform)
A Ferencváros esélyesként lép pályára hazai pályán a Loki ellen, de Kulcsárék célja is a három bajnoki pont.
máj. 10
11:30
Real: Casillas beszólt az őt kifütyülő madridi nézőknek (She)
A Valencia elleni madridi döntetlennel (2–2) négy pontra került a Real az éllovas Barcelonától, amely a Real Sociedad ellen győzött (2–0). Carlo Ancelotti ennek ellenére nem hajlandó lemondani még a bajnoki címről, és az önkritika helyett a pozitívumokra próbálta meg felhívni a figyelmet. Nincs könnyű dolga, ha meg akarja őrizni a hitelét: a szurkolók által kifütyült Iker Casillas…
máj. 10
12:06
Atlétika: Powell megvillant, 9.84 az év eddigi legjobb száza (She)
A jamaicai Asafa Powell kitűnő, 9.84 másodperces eredménnyel nyert 100 méteres férfi síkfutásban a kingstoni meghívásos atlétikai viadalon, megelőzve az amerikai Ryan Bailey-t (9.93) és a szintén jamaicai Nesta Cartert (9.98).
máj. 10
12:15
Végtörlesztésre kapott 3 millió forintot az elnök (Metropol)
A Jobbik lemondásra szólítja fel Deutsch Tamást, a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnökét és Gömöri Zsoltot, a szervezet elnökét.
máj. 10
12:24
Brazília: nincs tumor, kiengedték Pelét a kórházból (She)
Kiengedték a Sao Pauló-i Albert Einstein Kórházból a brazilok futball-legendáját, Pelét, aki prosztatagondok miatt került a klinikára.
máj. 10
12:26
Kína: hiába Elek gólpassza, kikapott otthon a Jataj (She)
A kínai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában hazai környezetben szenvedett 2–1-es vereséget a Csangcsun Jataj a Peking Guoantól. A vesztes együttes magyar légiósai közül Elek Ákos kezdőként lépett pályára, és gólpasszt adott.
máj. 10
12:42
Babát vár a félkarú szörfös (Blikk)
Hawaii – Első kisbabáját várja Bethany Hamilton (25). Az ameriaki profi szörfös mindössze 13 éves volt, amikor reggeli szörfözés közben cápatámadás érte és az állat leszakította a bal karját.
máj. 10
12:42
F1: a Red Bull nyomatékosította fenyegetését, változást akar (She)
A Red Bull szerint véget kell vetni annak a rendszernek, amely szabályalkotó hatalmat ad a csapatoknak, s egy-egy módosítást csak akkor hajthatnak végre, ha abba minden istálló beleegyezik – azaz egyetlen nem elég ahhoz, hogy ne valósuljon meg valamilyen ötlet.
máj. 10
12:51
Római tenisztorna: Djokovics és Nadal dominálhat az olasz Mastersen (Agroinform)
Még véget sem ért a madridi viadal, máris kezdődik a római Masters, amely a Roland Garros előtti utolsó nagy torna.
máj. 10
13:18
Barcelona: Küzd majd a Bayern, de mi is - Luis Enrique (She)
A Bayern elleni BL-elődöntő idegenbeli visszavágójára 2–0-s bajnoki sikerrel hangolt a Barcelona, amely remek sorozatban van. Immár 18 meccsen veretlenek a katalánok – a sevillai iksz (2–2) piszkít bele a mérlegbe –, zsinórban nyolc győzelmük van, az utóbbi hét találkozón gólt sem kaptak. Miközben szereztek huszonötöt...
máj. 10
13:20
BVB: Tuchellel együtt mainzi kulcsember is jön - sajtóhír (She)
Johannes Geis, a Mainz futballcsapatának védekező középpályása megállapodott a Dortmunddal, így az év végén a fekete-sárgákhoz igazol – adta hírül a Ruhr Nachrichten és a goal.com.
máj. 10
13:36
Atélétika: Márton Anita aranyérmet nyert Tokióban (She)
Márton Anita nyerte meg a női súlylökést vasárnap a Tokióban rendezett atlétikai versenyen.
máj. 10
13:38
F1: Spanyol Nagydíj, a futam élőben az NSO-n! (She)
Nico Rosberg a Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzését megnyerve az idén először fosztotta meg a pole pozíciótól Lewis Hamiltont, s a Mercedes német pilótája azt tervezi, hogy remek rajthelyét kihasználva meg is nyeri a futamot. A világbajnoki címvédő persze mindezt nem akarja hagyni, a mögülük rajtoló Sebastian Vettel pedig felkészült rá, hogy ha hibázik valamelyik vagy mindkét Mercedes,…
máj. 10
13:40
Evezés: magyar ezüstérem a világkupában Szlovéniában (She)
A Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes remek versenyzéssel ezüstérmet szerzett az evezősök idei első világkupa-viadalán, a szlovéniai Bledben.
máj. 10
13:45
Elhagyta a kórházat Pelé (Metropol)
A labdarúgás egyetlen háromszoros világbajnokán sikeres prosztataműtétet hajtottak végre.
máj. 10
13:54
Dárdai csapata öt mérkőzés óta nyeretlen (Infostart)
Dárdai Pál, a kieséstől fenyegetett Hertha BSC vezetőedzője szerint csak a győzelem számít jövő szombaton, a német labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában.
máj. 10
13:54
Atlétika: Márton Anita aranyérmet nyert Kavaszakiban (She)
Márton Anita nyerte meg a női súlylökést vasárnap a Kavaszakiban rendezett atlétikai versenyen.
máj. 10
13:56
Harmadik Félidő: csak a bennmaradás lehet a cél (She)
A Pécs a csapat számára talán legfontosabb bajnokiját nyerte meg a szezonban, míg a Haladás nem tudott Győrből pontokkal távozni, az új vezetőedző azonban nem volt elégedetlen. Mindezekről bővebben két érintett, Mészöly Géza és Márkvárt Dávid beszél majd a Harmadik Félidőben.
máj. 10
14:03
Sorsdöntő mérkőzés előtt Dárdai csapata (Metropol)
A kieséstől fenyegetett Hertha BSC vezetőedzője szerint csak a győzelem számít jövő szombaton, a német labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában.
máj. 10
14:12
La Liga: Torres a hajrában mentett pontot az Atléticónak (She)
Döntetlent játszott a címvédő Atlético Madrid a Levante vendégeként a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (la Liga) 36. fordulójában.
máj. 10
14:14
Erőemelés: 184 induló az ob-n, 505 kg az új női rekord (She)
Harminchárom egyesület 42 női és 142 férfi versenyzője vett részt a RAW erőemelő ob-n. A résztvevők négy korosztályban 22 felnőtt, 19 junior, 23 ifjúsági és 37 masters országos csúcsot döntöttek meg.
máj. 10
14:16
Nyílt vízi úszás: két bravúrbronz az Európa-kupa rajtján (She)
Két bronzérmet szereztek a magyar fiatalok a LEN nyílt vízi Európa-kupa idei premierjén, az izraeli Eilatban, ahol mindjárt két fordulót is megrendeztek: pénteken 5, vasárnap pedig 10 km-en volt verseny. Először a mindössze 15 esztendős Juhász Janka lett harmadik a hölgyeknél 5 km-en, majd Székelyi Dániel állhatott dobogóra a férfiak 10km-es viadalának végén.
máj. 10
14:30
Elhagyta a kórházat Pelé (Infostart)
Sikeres prosztataműtéte után elhagyta a kórházat Pelé, a brazilok legendás futballistája.
máj. 10
14:48
Labdarúgás: nyári edzőkeringő Angyalföldtől Felcsútig (She)
A hazai futballszezon végéhez közeledve az átigazolási hírek mellett a nyári edzőcserékről szóló információk is szaporodnak. Azt már jeleztük, hogy a DVTK-nál jövő héten jelenthetik be, hogy a következő szezontól a Kecskemétről távozó Bekő Balázs irányítja a csapatot. Hamarosan újabb edzőcserék jöhetnek...
máj. 10
14:50
Serie A: négy találat és iksz a veronai derbin (She)
Remek első félidőt, négy gólt, hat sárga lapot és egy keresztlécet hozott az olasz élvonalbeli Chievo–Hellas Verona derbi – a folytatás már kevésbé lett mozgalmas, két további sárga volt ugyan még, gól azonban nem, a városi rangadó 2–2-re végződött.
máj. 10
15:06
Íme, az év legbrutálisabb kiütése – Videó (Blikk)
Houston – Nem kegyelmezett a mexikói Saúl Álvarez (24) az amerikai James Kirklandnek (31) a houstoni profi ökölvívó nagyváltósúlyú mérkőzésen.
máj. 10
15:24
Két magyar bronzérem a nyíltvízi úszó Európa Kupa izraeli rajtján (Infostart)
Két bronzérmet szereztek a magyarok a nyíltvízi úszó Európa Kupa idei első versenyén Izraelben.
máj. 10
15:24
Puskás-póló Rossi kabalája (Blikk)
Az Aranycsapat legendája szerencsét hozott a kispesti focicsapat olasz edzőjének. A tréner a meccsen zakóban feszít, a sajtótájékoztatóra a kabalaruhát veszi fel
máj. 10
15:42
Döntetlent játszott a címvédő Atlético (Infostart)
A címvédő és jelenleg a harmadik helyen álló Atlético Madrid 2-2-es döntetlent játszott a 15. Levante vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának vasárnapi játéknapján.
máj. 10
15:42
Videó: lenyűgöző atmoszféra a francia stadionbúcsúztatón (She)
A Girondins Bordeaux labdarúgócsapata szombaton a Nantes ellen játszotta utolsó meccsét a jelenlegi stadionjában, május végétől ugyanis új, a 2016-os Európa-bajnokságra épített arénában lép pályára a hazai mérkőzésein.
máj. 10
15:44
Videó: gyönyörű szabadrúgásgóllal vezet a PSV (She)
Memphis Depay látványos góljával 1–0-ra vezet a PSV a Heracles ellen a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában. Íme, a találat!
máj. 10
16:00
Spanyol Nagydíj - Rosberg hibátlanul vezetve győzött (Infostart)
Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája a rajttól a célig vezetve megnyerte a vasárnapi Formula-1-es Spanyol Nagydíjat, ezzel közelebb került az összetettben élen álló csapattársához, a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltonhoz.

Keresés