2015. május 17. vasárnap

máj. 17
0:24
Federer simán nyert Wawrinka ellen (Infostart)
A második helyen kiemelt Roger Federer bejutott a fináléba a római salakpályás tenisztorna férfi versenyében.
máj. 17
6:06
Labdarúgó NB II - A Vasas visszatér az élvonalba (Infostart)
Elsőként a listavezető Vasas ünnepelhet feljutást a labdarúgó NB II-ből: az angyalföldiek a 28. forduló szombati játéknapján 6-0-ra kiütötték a vendég Csákvár együttesét, ám az élvonalbeli tagság kiharcolásához az is kellett, hogy a harmadik helyen álló Békéscsaba pontot veszítsen otthon a Szegeddel szemben.
máj. 17
6:24
Gerrardot elbúcsúztatták - videó (Infostart)
Nem sikerült a hazai búcsúja Steven Gerrardnak: a Liverpooltól a szezon végén 17 év után távozó saját nevelésű középpályás utolsó bajnoki mérkőzésén az Anfield Roadon 3-1-es vereséget szenvedett csapatával a Crystal Palace együttesétől.
máj. 17
7:00
Olimpia 2024: az európaiak támogatják a budapesti rendezést (She)
Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára azt mondta: számos európai sportvezető támogatásáról biztosította az esetleges 2024-es budapesti olimpiapályázat kapcsán.
máj. 17
7:18
MLS: Németh kezdő lett volna, de az időjárás közbeszólt (She)
A zord időjárási körülmények miatt elhalasztották Németh Krisztián csapata, az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Sporting Kansas City magyar idő szerint vasárnap hajnali meccsét.
máj. 17
7:36
Ajánló: bajnok lehet a Barca; Angliában MU-Arsenal, Rómában Federer-Djokovics (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 37., utolsó előtti fordulójában már minden meccset egy időben rendeznek. A listavezető Barcelona a címvédő Atlético Madrid otthonában lép pályára, és ha a katalánok nyernek, behozhatatlan előnyre tesznek szert a tabella élén az ősi rivális Real Madrid előtt. A Premier League-ben a Manchester United az Arsenalt fogadja, míg az olasz…
máj. 17
8:12
Libertadores-kupa: kizárták a Bocát, 53 milliós pénzbírság (She)
A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) kizárta a legrangosabb kontinentális kupasorozatból, a Libertadores-kupából a Boca Juniorst, miután a csapat szurkolóinak rendbontása miatt félbe kellett szakítani a River Plate elleni mérkőzést.
máj. 17
8:14
Ajánló: a DVTK a Győrt, a Loki a sereghajtót fogadja (She)
A labdarúgó NB I 28. fordulójának vasárnapi játéknapján a DVTK a Győri ETO-t fogadja, míg a három bajnoki óta nyeretlen DVSC-Teva a sereghajtó Lombard Pápát látja vendégül. Az NB II-ben és az NB III-ban összesen három meccsre kerül sor. Íme, a mai program!
máj. 17
9:15
Gerrard vereséggel búcsúzott az Anfield Roadon (Metropol)
A legendás középpályás 5-én írta alá első profi szerződését a Liverpoolnál, amelyet azóta is erősített.
máj. 17
9:17
A Vasas visszatér az élvonalba (Metropol)
6-0-ra kiütötték a vendég Csákvár együttesét.
máj. 17
9:24
Női kézi: Tóth Tímea és Kirsner Erika arannyal búcsúzott (She)
A Vácon megrendezett DVSC II–Göd (26–38) mérkőzésen búcsúzott el aktív játékos-pályafutásától Tóth Tímea és Kirsner Erika. A női kézilabda NB I/B Keleti csoportjában bajnokként záró gödiek két erősségét a találkozó előtt köszöntötték.
máj. 17
9:42
Pool: Balotelli 175 km/órával száguldott, elvették a jogsiját (She)
Az angol labdarúgó-bajnokságban tizenhat mérkőzésen csak egy gólt szerzett a Liverpool csatára, Mario Balotelli, a pályán tehát nem villog, de így is rendre felhívja magára a figyelmet. Most épp azzal, hogy pénteken a bíróság nyolcszáz fontra megbüntette, valamint huszonnyolc napra elvette a jogosítványát, amiért tavaly decemberben a tűzpiros Ferrarijával 175km/órás sebességgel száguldozott,…
máj. 17
10:00
Videó: „elaludt” a kapus, fájdalmas gólpassz lett belőle... (She)
Óriási hibát vétett a kolumbiai Atlético Nacional kapusa a Cúcuta Deportivo elleni élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésen. A szerencsétlen gólpasszból Edwards Jiménez profitált, aki a 31. percben egyenlített a vendégeknek. A találkozó 2-2-es döntetlennel zárult.
máj. 17
10:02
Boksz: Golovkin sorozatban 20-adszor nyert kiütéssel - videó (She)
Szombat este a kaliforniai Inglewoodban, karrierje során 33. alkalommal lépett kötelek közé a középsúly jelenlegi WBA- és IBO-világbajnoka, Gennagyij Golovkin. A várakozásoknak megfelelően ellenfele, Willie Monroe Jr. nem tudta felvenni a versenyt a kazah bunyóssal, Golovkin kiütéssel nyert.
máj. 17
10:33
Férfi kézi: Pastor már nem számol Vadkertivel (She)
Kedden 18 órakor a magyar bajnoki döntő második meccsén a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az MKB-MVM Veszprémet fogadja az újszegedi sportcsarnokban. Vadkerti Attila az utolsó szegedi mérkőzését játssza, a csapatkapitánnyal ugyanis nem számol a következő szezonban Juan Carlos Pastor vezetőedző.
máj. 17
10:35
Videó: Inter-baki - Mancini feszültségében hagyatt vágta magát (She)
Hatalmas lehetőséget hagyott ki Danilo D'Ambrosio az Internazionale-Juventus (1-2) olasz élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésen. Az esetet látva Roberto Mancini vízszintes helyzetbe tette magát.
máj. 17
10:51
Real Madrid: Ramos kiosztotta C. Ronaldót - nem is egyszer (She)
Spanyolországi sajtóértesülések szerint Sergio Ramos, a Real Madrid középhátvédje felhívta csapattársa, Cristiano Ronaldo figyelmét arra, hogy a saját érdekeit ne helyezze előtérbe az együttes céljaival szemben. A spanyol válogatott labdarúgónál állítólag más megnyilvánulásaival is kihúzta a gyufát a portugál.
máj. 17
11:09
PSG: „A Ligue 1 csak a kezdet, BL-t szeretnénk nyerni” (She)
Nasszer al-Kelaifi, a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain elnöke a csapat szombaton megszerzett bajnoki címe után elmondta, a klub következő célja a Bajnokok Ligája megnyerése lesz.
máj. 17
11:11
Videó: Morata sötét szűrőn keresztül ünnepelte potya gólját (She)
Álvaro Morata „Deal with it” gólörömével ünnepelte szerencsés találatát, amellyel a Juventus 2–1-re legyőzte az Internazionalét az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában. A napszemüveges akciónak több jelentése is lehet, de csak találgathatunk, hogy amennyiben valóban volt címzett, akkor a sötét szűrővel kinek és mit kívánt üzenni a „zebrák” spanyolja.
máj. 17
11:27
Videó: Inter-baki - Mancini feszültségében hanyatt vágta magát (She)
Hatalmas lehetőséget hagyott ki Danilo D'Ambrosio az Internazionale–Juventus (1–2) olasz élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésen. Az esetet látva Roberto Mancini vízszintes helyzetbe tette magát.
máj. 17
12:03
MU: „Megtisztel, hogy CR-hez hasonlítanak, de ne szálljunk el” (She)
Memphis Depay, a Premier League-ben szereplő Manchester United labdarúgócsapatának legújabb szerzeménye rendkívül megtisztelőnek érzi, hogy rengetegen már a példaképéhez hasonlítják, és a „holland Cristiano Ronaldo” jelzővel illetik, azonban a 21 éves játékos semmiképpen sem szeretné elbízni magát.
máj. 17
12:05
NB I: pályán a VVV, azaz a „Vitelkivel veretlen vasgyáriak” (She)
A labdarúgó NB I 28. fordulójában vasárnap két mérkőzést játszanak. Az előző két bajnokiján veretlen DVTK a jövőre minden bizonnyal NB III-as Győri ETO-t fogadja, míg a DVSC-hez a Lombard látogat, amely a Loki otthonában még soha nem tudott bajnokit nyerni – érdekességek a játéknap mérkőzéseihez.
máj. 17
12:21
La Liga: tavaly a Camp Nouban koronázták meg az Atléticót, idén Madridban a Barcát? (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 37. fordulójában a listavezető Barcelona a címvédő Atlético Madridhoz látogat. Ha a katalánok nyernek, behozhatatlan előnyre tesznek szert a tabella élén az ősi rivális Real Madrid előtt, és a Vicente Calderón Stadionban ünnepelhetnék meg a bajnoki elsőségüket – revánsot véve ezzel Diego Simeone csapatán.
máj. 17
12:39
Úszás: Hosszú szombaton is két aranyat nyert Charlotte-ban (She)
Akárcsak pénteken, szombaton is két számban győzött Hosszú Katinka az egyesült államokbeli Charlotte-ban zajló nemzetközi úszóversenyen.
máj. 17
12:41
Videó: Putyin nyolc gólt vágva ünnepelte a szovjet diadalt (She)
Vlagyimir Putyin orosz elnök nyolc góllal járult hozzá csapata 18–6-os sikeréhez a Szovjetunió második világháborús győzelmének 70. évfordulójára rendezett amatőr jégkorongmérkőzésen Szocsiban. A hatvankét éves politikus csak a közelmúltban kezdett hokizni, de láthatóan otthonosan mozog a jégen. A gálameccsen több egykori NHL-játékos, köztük Pavel Bure és Valerij Kamenszkij is pályára lépett.
máj. 17
12:43
Moto3: az olasz versenyzők bevették Le Mans-t (She)
„Kiütéses" győzelmet arattak az olasz pilóták a Francia Nagydíj Moto3-as versenyén.
máj. 17
12:57
Futsal: már megmozdult a korábbi Fradi-kapus (She)
Mint megírtuk, Hacker Gábor, a Ferencváros korábbi és a Dunakeszi Kinizsi jelenlegi kapusa a Fradi női kézilabdacsapata bajnoki címének ünneplése közben összeesett, ezt követően újraélesztették, és mentővel kórházba szállították. A Fradi futsalosai elérték a kapus testvérét, aki friss információkkal szolgált.
máj. 17
13:09
Kajak-kenu vk: Fazekas-Zur Krisztina aranyérmes (Metropol)
A második helyezettnél is több mint két másodperccel volt gyorsabb 1000 méteren.
máj. 17
13:11
Babosék nyertek Rómában (Metropol)
A Martina Hingis, Sania Mirza duót győzték le a törna döntőjében.
máj. 17
13:13
Hosszú Katinka szombaton újabb két aranyat nyert (Metropol)
A Vasas világ- és Európa-bajnoka már 4 aranynál tart Charlotte-ban.
máj. 17
13:15
Topligák: a Barca és a Real is hamar számol a fiatalokkal (She)
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) legfrissebb kimutatásából kiderül, hogy az európai csapatok fiataljai átlagosan hány éves korukban kerülnek be a felnőttek közé. A legjobb tízben ott van a két spanyol gigász, a Barcelona és a Real Madrid is.
máj. 17
13:17
Tenisz: Babosék megverték Hingiséket, újabb tornát nyertek (She)
A Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros két szettben legyőzte az első helyen kiemelt Martina Hingis, Sania Mirza duót a Rómában rendezett salakpályás tenisztorna páros versenyének döntőjében, ezzel a magyar játékos harmadszor nyert WTA-viadalt francia partnere oldalán.
máj. 17
13:19
Videó: hatalmasat potyázott a Milan kapusa, jöhet a gólbíró? (She)
Diego López óriásit hibázott, így egygólos hátrányba került az AC Milan a Sassuolo elleni olasz élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés 13. percében. Domenico Berardi találatának érvényességét vitatták a vendégek, de a játékvezető megadta a gólt. A 2015–2016-os szezontól a Serie A-ban is bevezetnék a játékvezetők munkáját segítő gólvonal-technológiát. Ön mit gondol róla?
máj. 17
13:21
Tereptriatlon-vk: Poór Brigitta bronzérmes Portugáliában (She)
Poór Brigitta bronzérmes lett az extrém tereptriatlonosok portugáliai világkupaversenyén.
máj. 17
13:33
Ilyen volt Steven Gerrard 17 éve az Anfielden - búcsú videókkal (Infostart)
Az angol Premier League hétvégi fordulójában Steven Gerrard, a Liverpool FC ikonja lejátszotta pályafutása utolsó hazai bajnoki mérkőzését az Anfield Roadon. A néhány éve a "Vörösök" valaha volt legnépszerűbb futballistájának választott futballista 17 idényt töltött a Pool színeiben a Premier League-ben. Az inforadio.hu ezért 17 fontos ténnyel emlékezik Gerrard liverpooli pályafutására.
máj. 17
13:51
Newcastle: Carver eltiltotta a játékosokat a médiától (She)
John Carver, a Premier League-ben szereplő Newcastle United menedzsere szeretné, ha játékosai csak a bajnokság végére koncentrálnának, ezért úgy döntött, hogy minden médium használatát megtiltja futballistáinak.
máj. 17
14:09
Moto2: Lüthi méltó módon ünnepelte a tízéves évfordulót (She)
Öt verseny – ennyi kellett Thomas Lüthinek, hogy Kalex vázzal is a dobogó legtetejére állhasson a Moto2-es géposztályban. A 28 éves svájci tíz évvel ezelőtt éppen Le Mans-ban szerezte meg élete első világbajnoki futamgyőzelmét, így igazán méltó módon ünnepelhette ma az évfordulót. Akkor az év végén megnyerte a 125 kcm-es világbajnokságot.
máj. 17
14:45
Serie A: Berardi triplájával Sassuolo-siker a Milan ellen (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 36. fordulójában a Sassuolo Domenico Berardi mesterhármasával 3–2-re legyőzte az összecsapást kilenc emberrel befejező Milant.
máj. 17
15:39
Videó: Neymar aláírta, Messi nem (She)
Neymar eleget tett egy idős férfi kérésének, Lionel Messi azonban némi tétovázás után elsétált az autogramra vágyó öregúr mellett a madridi repülőtéren. A Barcelona labdarúgócsapata este hét órakor az Atlético Madrid ellen lép pályára.
máj. 17
15:41
QPR: kiesett a csapat, a szurkolók mégis „ünnepeltek” (She)
Furcsa jelenetnek lehettek szemtanúi azok a nézők, akik a Premier League-ben szereplő Queens Park Rangers Newcastle United ellen 2–1-re megnyert – szezonbeli utolsó hazai – mérkőzésére kilátogattak. A QPR szurkolói ugyanis kedvenceik sikerét „ünnepelve” berohantak a pályára – mindezt annak ellenére, hogy az már az előző, 36. fordulóban biztossá vált, hogy a csapat kiesik az angol élvonalból.
máj. 17
15:43
Harmadik Félidő: a lila-fehér sorozat és a mesterhármas (She)
A labdarúgó NBI 28. fordulójában zsinórban ötödször nyert az Újpest, a Puskás Akadémia játékosa, Tischler Patrik pedig mesterhármast szerzett. Ezek mellett a teljesítmények mellett nem lehet elmenni szó nélkül.
máj. 17
16:15
Atlétika, Gyémánt Liga: Márton Anita ötödik lett Sanghajban (She)
A súlylökő Márton Anita ötödik lett vasárnap az atlétikai Gyémánt Liga sanghaji versenyén.
máj. 17
16:33
Babosék megnyerték a római döntőt (Infostart)
Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic harmadik helyen kiemelt duója két szettben legyőzte a vasárnapi döntőben a Martina Hingis, Sania Mirza svájci, indiai kettőst, és ezzel megnyerte a római salakpályás tenisztorna női páros versenyét.
máj. 17
16:33
PL: a Man. City Touré-duplával került közelebb az ezüsthöz (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában a Manchester City 4–2-re legyőzte a Swansea-t, így egyre közelebb van ahhoz, hogy a második helyen zárja a szezont.
máj. 17
16:35
NB I: DVTK-Győri ETO élőben az NSO-n! (She)
DVTK–Győri ETO találkozó percről percre: gólok, helyzetek, érdekességek – kísérje figyelemmel a mérkőzést a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósítása segítségével, majd olvassa el az összefoglalót, kommenteljen, mondja el a véleményét a meccsről!
máj. 17
16:37
Tenisz: Sarapova fordított és nyert a római döntőben (She)
A római női tenisztorna döntőjében az orosz Marija Sarapova két és fél óra alatt szetthátrányból fordítva győzte le a spanyol Carla Suárez-Navarrót.
máj. 17
16:51
Rali ob: Herczig győzött Szombathelyen is (She)
A Herczig Norbert, Igor Bacigal páros diadalmaskodott az Iseum Rallyn, az országos bajnokság harmadik futamán.
máj. 17
17:09
Serie A: megvan az olasz bajnokság harmadik kiesője is (She)
A Parma és a Cesena után a Cagliari is búcsúzik az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból, miután 1–0-ra kikapott hazai pályán a Palermótól a 36. fordulóban. Ezzel megvan a Serie A mindhárom kiesője ebben az idényben, és az is biztos már, hogy a másodosztályból két kiscsapat, a Carpi és a Frosinone az első osztályban folytatja.
máj. 17
17:11
PL: Manchester United-Arsenal rangadó élőben az NSO-n! (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 37. fordulójának rangadóján a Manchester United az Arsenallal csap össze az Old Traffordon. A tét nem kicsi, hiszen mindkét együttes azért küzd, hogy az első három hely valamelyikén végezzen, ezzel biztosítva az automatikus szereplést a BL csoportkörében. Kövesse velünk a mérkőzés alakulását online, szöveges tudósításunk segítségével!
máj. 17
17:27
Giro: a 37 éves olasz győzött, Contador maradt az élen (She)
A 37 éves olasz Paolo Tiralongo nyerte meg a Giro d'Italia kerékpáros körverseny kilencedik szakaszát, de az összetettben élen állónak járó rózsaszín trikót a következő etapon is a spanyol Alberto Contador viselheti.

Keresés