2015. május 18. hétfő

máj. 18
0:03
Videó: így ünnepelte meg Kanada a hokivilágbajnoki címet (She)
A lefújás és az utána következő pillanatok, amelyek bemutatják, hogyan ünnepelte meg Kanada a jégkorong-világbajnokság első helyét.
máj. 18
0:39
NBA: a Houston 1-3-ról fordított a Clippers ellen (She)
A Houston Rockets hazai pályán 113–100-ra nyert a Los Angeles Clippers ellen, ezzel a párharcot 4–3-ra megnyerve bejutott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Nyugati főcsoportjának döntőjébe.
máj. 18
0:43
NS: pengés Bognár, gólvágó Balogh; naná, hogy Messi! - hétfő (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.
máj. 18
0:57
Hoki-vb: Szentpéterváron játszunk majd - többek között Kanadával és Finnországgal (She)
A csehországi jégkorong-világbajnokság döntője után eldőlt, hogy a magyar válogatott mely csapatokkal kerül egy csoportba a jövő évi oroszországi vb-n.
máj. 18
3:21
Centiken múlt a 13 éves atléta lány élete (Blikk)
Szombathely – Hajszálon múlott a tragédia. Egy elhajított kalapács találta arcon a szombathelyi Dobó SE fiatal atlétáját, M. Júliát (13) a pénteki edzésen.
máj. 18
3:25
Bronzérmes lett Biszku unokája (Blikk)
Budapest — Bronzéremig jutott az idén Biszku Béla (93) unokája a röplabdabajnokságban.
máj. 18
5:27
Jégkorong-vb - Kanada az aranyérmes (Infostart)
A kanadai válogatott nyerte a csehországi jégkorong-világbajnokságot, miután a vasárnapi, prágai döntőben álomszerű játékkal 6-1-re legyőzte a tavalyi aranyérmes orosz csapatot. A tengerentúli együttes százszázalékos mutatóval zárta a tornát.
máj. 18
6:57
Portugál bajnok a Benfica (Infostart)
Megvédte címét a Benfica a portugál labdarúgó-bajnokságban, mivel az utolsó előtti fordulóban megőrizte hárompontos előnyét üldözőjével, a Portóval szemben.
máj. 18
7:15
NHL: előnyben a Ducks a főcsoportdöntőben (She)
Az első meccsen az Anaheim Ducks szerzett vezetést az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) Nyugati főcsoportjának fináléjában. A konferenciadöntő első felvonásán a Kacsák 4–1-re győzték le hazai jégen a Chicago Blackhawkst.
máj. 18
7:33
NB I: ez a csúcs - 4200-an a legnézettebb meccsen (She)
Olvasóink már megszokhatták, hogy a Nemzeti Sport Online a labdarúgó NB I aktuális fordulóját követően a kluboktól összegyűjti a mérkőzések hivatalos látogatottsági adatait. A 28. forduló meccseit összesen alig többen, mint 17 ezren látták, ám a Ferencváros vendégjátéka így is nézőcsúcsot hozott, ezúttal Pakson. A bajnoki kör legnézettebb mérkőzése a DVSC­-Teva–Lombard Pápa találkozó volt.
máj. 18
7:45
Kanada nyerte a jégkorong vb-t (Metropol)
A kanadai válogatott a prágai döntőben álomjátékkal 6-1-re legyőzte a tavalyi aranyérmes orosz csapatot.
máj. 18
7:51
Tenisz: nem volt még Babosénál jobb magyar helyezés párosban (She)
Babos Tímea egy lépésre a top tíztől! Első számú női teniszezőnk Kristina Mladenovic oldalán megnyerte a római tornát, és ezzel a 11. helyre lépett előre a párosok világranglistáján, alig elmaradva a tizedik Hszieh Szuvejtől. Babos társa, Mladenovic az 5. a rangsorban, az élen az indiai Sania Mirza áll.
máj. 18
8:09
Női kézi: a Budaörs megnyerte az NB I/B Nyugati csoportját (She)
A Budaörs női kézilabdacsapata nyerte meg az NB I/B Nyugati csoportját, így jogot formált az élvonalbeli indulásra.
máj. 18
8:21
Menekül a Szombathely (Metropol)
Zsinórban ötödik bajnokiján győzött az Újpest.
máj. 18
8:39
Kanadával egy csoportban a magyarok (Metropol)
A magyar jégkorong-válogatott többek között a friss világbajnok, olimpiai aranyérmes Kanadával játszik majd a jövő évi vb-n.
máj. 18
8:45
Jégkorong-vb - Kanadával egy csoportban a magyarok (Infostart)
A magyar jégkorong-válogatott többek között a friss világbajnok, olimpiai aranyérmes Kanadával játszik majd azonos csoportban a jövő évi oroszországi vb-n.
máj. 18
9:03
NB III: autóbalesete után hét hónappal újra pályán a védő (She)
Hét hónappal a halálos áldozattal is járó autóbalesetet követően pályára lépett Huszty Dániel, az NB III-ban szereplő Újbuda labdarúgója. A korábban a Ferencvárosban is futsalozó védő elsőként a tartalékcsapatban, a BLSZ II-ben (budapesti másodosztályban) kapott szerepet.
máj. 18
9:21
Babos magyar rekordot döntött párosban (Infostart)
Babos Tímea, aki vasárnap Kristina Mladenoviccsal megnyerte a római tornát, magyar rekordot döntve a 11. helyen áll a női teniszezők páros világranglistáján.
máj. 18
9:21
Videó: az NB I-ben ritkán látni ilyet, a Vidi-támadó megcsinálta (She)
Látványos csellel csapta be ellenfelét Arturo Álvarez a Budapest Honvéd–Videoton 1–1 labdarúgó NB I-es mérkőzésen. A Videoton futballistája magyar pályán ritkán látott mozdulatot mutatott be. Íme!
máj. 18
9:23
Jégkorong-vb - Jagr lett a torna legjobbja (Infostart)
A 43 éves cseh Jaromir Jagrt választották a vasárnap zárult csehországi jégkorong-világbajnokság legértékesebb játékosának (MVP).
máj. 18
9:23
Ajánló: MK-döntő, négy topligában záró kör - heti program (She)
A héten több futballsorozat is véget ér Európában. Szerdán a Magyar és az Olasz Kupában is a döntőt játsszák, a hét végén pedig a Bundesligában, a Primera Divisiónban, a Premier League-ben és a Ligue 1-ben rendezik meg az utolsó fordulót. A bajnoki címről már mind a négy ligában döntöttek, de vannak még nyitott kérdések, Dárdai Pál Herthája például még a bennmaradásért küzd, a sorsdöntő meccset…
máj. 18
9:39
Hosszú Katinka két arannyal zárt (Infostart)
A vasárnapi zárónapon is két szám döntőjében győzött Hosszú Katinka az egyesült államokbeli Charlotte-ban rendezett nemzetközi úszóversenyen.
máj. 18
9:39
BL: a Real Madrid csak második kalapos lesz ősztől (She)
Csak második kalapos lesz a Bajnokok Ligája 2015–2016-os szezonjában a Real Madrid, miután az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) új szabályai szerint csak a topbajnokságok aranyérmesei és a BL címvédője lehet kiemelt.
máj. 18
9:51
Hosszú Katinka két arannyal zárt (Metropol)
A vasárnapi zárónapon is két szám döntőjében győzött Hosszú Katinka az egyesült államokbeli Charlotte-ban rendezett nemzetközi úszóversenyen.
máj. 18
10:15
Jégkorong-vb - Magyarország a 19. a világranglistán (Infostart)
A magyar jégkorong-válogatott - tartva korábbi pozícióját - a 19. helyen áll a legfrissebb világranglistán, amelynek élére visszakerült a friss világbajnok kanadai csapat.
máj. 18
10:15
Férfi vízi ob I: Szécsi Zoltán lett a Kaposvár edzője (She)
Szécsi Zoltán lett a férfi vízilabda ob I-ben hetedik helyen végző Kaposvár edzője. Az olimpiai bajnok kinevezésére azért volt szükség, mert az eddig irányító Fekete Szilveszter ezentúl a szakosztályelnöki pozíciót tölti be.
máj. 18
10:17
Fucsovics 17 helyet rontott a tenisz-világranglistán (Infostart)
A legjobb magyar, Fucsovics Márton 17 helyet rontva a 168. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.
máj. 18
10:17
Férfi kézi NB I: bírócsere a döntő második meccse előtt (She)
Kedden rendezik a férfi kézilabda NB I döntőjének második mérkőzését (18 óra, tv: Duna World). Az első felvonás 29–23-as bakonyi győzelme után a Mol-Pick Szeged célja, hogy megakadályozza az MKB-MVM Veszprém ünneplését.
máj. 18
10:19
Videó: Rudolfnak zúgott az „ennyit tudsz” Diósgyőrben (She)
Rudolf Gergelyt nem zárták szívükbe a DVTK szurkolói. A korábban Diósgyőrben is futballozó ETO-csatár minden rosszul sikerült megmozdulásánál zúgott a lelátóról az „ennyit tudsz” a két csapat vasárnapi, borsodi meccsén. A támadó a találkozó után ennek kapcsán csak annyit jegyzett meg, nem a diósgyőri volt pályafutása legsikeresebb időszaka…
máj. 18
10:51
Kamion Eb - Kiss Norbert legyőzhetetlen volt Spielbergben (Infostart)
Mindkét időmérőt és mind a négy futamot megnyerte a címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Energy Truck Race Team pilótája a kamion Európa-bajnokság idei második versenyhétvégéjén, az ausztriai Spielbergben, így jelentősen növelte az előnyét összetettben.
máj. 18
10:51
MU: Di María elmondta, hol folytatja, Falcao búcsút intett (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United tavaly nyáron több igazolást is végrehajtott, közülük a két legnagyobb szenzáció Radamel Falcao és Ángel Di María szerződtetése volt. Egyik játékos szezonja sem sikerült fényesen, ám a jövőjük más-mást tartogat.
máj. 18
10:53
Videó: hihetetlen, Ronaldinho mit művelt már megint?! (She)
A mexikói Querétaro együttesében futballozó Ronaldinho profi pályafutása alkonyán is hétről hétre zseniális megoldásokkal kápráztatja el a futball szerelmeseit. Ezt megtette a hétvégi, Veracruz elleni (2–2) bajnokin is. A brazil legenda kivitelezésében a legnehezebb trükkök is rutinfeladatnak tűnnek: előbb felpörgette a labdát, majd a támadásnak háttal, sarokkal adott csodapasszt.
máj. 18
10:55
Légiósok: távozásra szólította fel a kényelmeskedőket Köteles (She)
A Genk csupán a hetedik helyen végzett a belga labdarúgó-bajnokság alapszakaszában, majd az Európa-liga-indulásért zajló rájátszásban is lemaradt a sorsdöntő helyosztókról. Köteles László, a csapat magyar kapusa rendkívül csalódott a szezon alakulása miatt.
máj. 18
11:09
Real: Casillas a kispadon mobilozott, Ancelotti a lelátón füstölt (She)
Carlo Ancelottit dohányzáson érték a Real Madrid Espanyol elleni mérkőzésén: a királyiak vezetőedzője az eltiltása miatt a lelátóról, pöfékelve nézte a Real 4–1-es győzelmét. A kispadon helyet foglaló Iker Casillast különösebben nem kötötte le Cristiano Ronaldo hetedik szezonbeli mesterhármasa, a királyiak kapusa mobiltelefonozással ütötte el az időt a találkozó alatt. Mindeközben a Barcelona…
máj. 18
11:11
NB I: Böde Pakson, Horváth Grumicson - képgaléria (She)
A labdarúgó NB I hétvégén megrendezett 28. fordulójának mérkőzésein ott voltak a Nemzeti Sport fotósai is, az ő munkáikból válogatottunk.
máj. 18
11:27
Női kézi: Sulland érkezik Győrbe, Pigniczki hazatér - hivatalos (She)
A Győri Audi ETO KC tájékoztatása szerint szerződést kötött a norvég jobbátlövővel, Linn Jörum Sullanddal. Ezzel a csapat kerete véglegesnek tekinthető a következő szezonra. Emellett az utánpótlás-edzői stáb is bővül, hazatér Franciaországból Pigniczki Krisztina, illetve ebben a szerepkörben Szepesi Ivett is marad a klubnál.
máj. 18
11:27
Hihetetlen! Vak lány nyert bronzérmet rúdugrásban - videó! (Blikk)
Dallas - Vakvezető kutyával állt fel egy texasi középiskolai bajnokságon egy vak lány. Charlotte Brown 3,58 méterrel lett harmadik.
máj. 18
11:39
A norvég átlövőt igazolt a Győri Audi ETO KC (Metropol)
A következő szezonban a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatában szerepel a norvég Linn Jörum Sulland.
máj. 18
11:45
Kamion Eb: Kiss Norbert sikert sikerre halmozott Ausztriában (She)
Mindkét időmérőt és mind a négy futamot megnyerte a címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Energy Truck Race Team pilótája a kamion Európa-bajnokság idei második versenyhétvégéjén az ausztriai Spielbergben, így jelentõsen növelte az előnyét összetettben.
máj. 18
11:47
Videó: kispesti kapufaparádé, Ojo égbe tartó lövése (She)
A labdarúgó NB I 28. fordulójában is láthattunk kimaradt ziccereket, elbaltázott próbálkozásokat. Ezek közé tartozik Kim Ojo égbe tartó lövése és a Honvéd–Videoton találkozó kapufaparádéja is.
máj. 18
11:49
Úszás: Hosszú még két aranyat csapott a charlotte-i parádéhoz (She)
A vasárnapi záró napon is két szám döntőjében győzött Hosszú Katinka az egyesült államokbeli Charlotte-ban rendezett nemzetközi úszóversenyen.
máj. 18
12:03
Videó: Djokovics fejbe lőtte magát a pezsgősdugóval (She)
A címvédő Novak Djokovics nyerte meg a római salakpályás tenisztornát, miután a döntőben 6:4, 6:3-ra legyőzte Roger Federert. A szerb klasszis a győzelem ünneplése közben olyat tett magával, hogy a hosztesz hölgy is elképedt.
máj. 18
12:05
Barcelona: így ünnepelték a bajnoki címet - képgaléria (She)
A Barcelona vasárnap megnyerte a spanyol labdarúgó-bajnokságot, amit nemcsak a játékosok, hanem a szurkolók is alaposan megünnepeltek.
máj. 18
12:07
Atlétika: Polyák és Staicu az országos bajnok 50 km-en (She)
Szombaton Velencén rendezték az 50 kilométeres futás országos bajnokságát, amely egyben az OptiVita Ultrafutókupa idei 3. állomása is volt. Hatvan induló vett részt az 50 kilométeres számban, a betétfutamokkal kiegészítve csaknem 90 résztvevő volt a pályán. A férfiaknál végül Polyák Csaba nyert Zabari János és Szabó Gábor előtt, míg a nőknél Staicu Simona diadalmaskodott Makai Viktóriát és…
máj. 18
12:21
MK: Ősszel a Videoton dominált, most mi szeretnénk - Dibusz (She)
A labdarúgó Magyar Kupa 2014–2015-ös kiírásának döntőjében szerdán a Videoton és a Ferencváros csap össze egymással. A két együttes részéről Gyurcsó Ádám, illetve Dibusz Dénes állt az újságírók rendelkezésére. A Videoton szélsője elmondta, nem gondolja hátránynak, hogy az Üllői úton lesz a döntő, míg a Fradi kapusa úgy fogalmazott, szeretnék megmutatni, van olyan jó csapatuk, mint a Vidinek.
máj. 18
12:23
Női futsal: három meccsen 22 gól; címvédés az NB I-ben (She)
A címvédő Astra HFC sikerével zárult a női futsal NB I 2014–2015-ös szezonja. A kiskunfélegyházi csapat mögött a Hajdúböszörmény végzett a második, míg az Árkád ETO a harmadik helyen.
máj. 18
12:36
Labdarúgó NB I - Sok csapat még messze van az új légiósszabálytól (Infostart)
Az OTP Bank Liga legutóbbi fordulója alapján sok csapatnál lesz szükség jelentős változtatásra a légiósok szerepeltetésében, ha a következő idénytől nagyobb részt szeretnének kapni a szövetség központi forrásából: a 16-ból hat együttesben játszott maximum három külföldi a hétvégén.
máj. 18
12:39
ETO: két év múlva újra az NB I-ben akarnak lenni (She)
Az ETO a jelenlegi otthonában, az ETO Parkban szándékozik lejátszani hazai mérkőzéseit a labdarúgó NB III-ban is, és két év alatt vissza akar kerülni az élvonalba – többek között erről beszélt a Kisalföldnek a nehéz pénzügyi helyzetben lévő győri élvonalbeli labdarúgócsapat NB III-as indulási jogát átvevő ETO Futsal Kft ügyvezetője, Drucskó Zoltán.
máj. 18
12:57
Műkorcsolya: visszatér a háromszoros világbajnok (She)
Visszatér a japánok háromszoros világbajnok műkorcsolyázója Egy év kihagyás után visszatér a versenyzéshez Aszada Mao, a japánok háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes műkorcsolyázója.
máj. 18
12:59
Gyász: mérkőzésen ütközött, elhunyt a dunaszerdahelyi futballista (She)
Tragédia Dunaszerdahelyen. A klub tájékoztatása szerint a hétvégi utánpótlás-mérkőzésen történt ütközés következtében elhunyt Érsek Zsolt, a DAC fiatal labdarúgója.

Keresés