2015. május 16. szombat

máj. 16
0:06
Eurofutball: az első fordulót túlélte a magyar támadó csapata (She)
A holland élvonalbeli tagságért folyó rájátszás első fordulójának visszavágóján a Vida Kristophert végig a soraiban tudó De Graafschap hazai pályán hosszabbítás után 2–1-re megverte az Almere Cityt, ezzel 3–2-es összesítéssel továbbjutott a párharcból.
máj. 16
0:24
NS: halvány fény az alagút végén; zöld-fehér bajnoki pillanatképek - szombat (She)
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.
máj. 16
7:18
NBA: az Atlanta és a Golden State is továbbjutott (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, a legutóbbi játéknapon az Atlanta Washingtonban, a Golden State Memphisben győzött, és ezzel mindkét együttes tovább is jutott a következő körbe.
máj. 16
7:36
Vb 2026: Blatter nem engedné pályázni az európaiakat (She)
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke megtiltaná az európai országoknak, hogy a 2026-os világbajnokság megrendezésére pályázzanak.
máj. 16
9:06
Válogatott: az MLSZ Dárdai nyári távozására is felkészült (She)
A Hertha ma kivívhatja a bennmaradást a német élvonalban, ha otthon legyőzi a Frankfurtot. Mindez azért érdemel említést, mert ha a berlini együttes meghosszabbítja élvonalbeli tagságát, Dárdai Pál megbízott edzőből vezetőedzővé léphet elő, és két- vagy hároméves szerződést írhat alá.
máj. 16
9:24
Női kosár: Krivacsevics távozik, Bishop érkezik, Sterbenz hosszabbított (She)
A bajnok és kupagyőztes Uniqa Euroleasing Sopron ügyvezetője, Török Zoltán az átépítés alatt álló Novomatic Arénában tartott szurkolói ankét keretében jelentette be, milyen változások várhatók a női kosárlabdacsapat keretében.
máj. 16
9:26
Ajánló: Pakson a Fradi, Kispesten a Vidi - hazai program (She)
A labdarúgó NB I 28. fordulójában ma öt meccset rendeznek. A Paks a második helyen álló Ferencvárost fogadja, a már bajnok Videoton a kiesés ellen küzdő Honvédhoz látogat. Ugyancsak a bennmaradásért harcol az egymással csatázó Pécs és a Dunaújváros, míg az Újpest fővárosi derbin fogadja az MTK-t. Az élvonal mellett az NB II-ben és az NB III-ban is rendeznek szombaton meccseket.
máj. 16
9:28
Ajánló: Dárdaiék második meccslabdája - program (She)
Dárdai Pál, a bennmaradásért harcoló Hertha BSC vezetőedzője a dortmundi kirándulás előtt elmondta, három meccslabdája van csapatának, az első elrontása után szombaton, az utolsó előtti fordulóban következik a második. A berliniek az Eintracht Frankfurtot fogadják a Bundesligában. A Ligue 1-ban a PSG-nek egy pont is elég a Montpellier ellen a francia bajnoki címhez, Olaszországban Inter–Juventus…
máj. 16
10:18
Dinamo: a fizetési sapka miatt biztosra veszik Dzsudzsák távozását (She)
Pénteken először Olaszországban terjedt el a hír, hogy Dzsudzsák Balázs immár biztosan nem hosszabbít a Dinamo Moszkvával, így nőtt az esélye, hogy a nyáron az Interhez szerződhet. Azóta orosz források is megerősítették ezt, és a klubnál a következő szezontól életbe lépő fizetési sapkával magyarázzák, hogy a szélső nem hosszabbítja meg decemberben lejáró szerződését.
máj. 16
10:36
Hátsó füves: honfoglalók nyilai alatt futballozik az Ópusztaszer (She)
Nem jött el az ellenfél, az öttömösi játékosok a spárgaföldeken takarítják be a termést, így a Csongrád megyei IV. osztályú Ópusztaszer ölébe hullott a három pont. Sovány vigasz a települést megtépázó, háztetőket lebontó, kispadokat felborogató, félelmetes vihar után. A helyi csapatot az Árpád vezér TSZ egykori sofőrje alapította, és a falubeliek honfoglaló őseink nevezetes földjén, a híres…
máj. 16
10:38
Juventus: Nincs előnyünk a Barcelonával szemben - Allegri (She)
Massimiliano Allegri, a Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a spanyol bajnokság gyakorlatilag eldőlt, így a Barcelona ugyanúgy pihentetheti játékosait, mint ő.
máj. 16
10:54
NB I: Mátyus nem akar a szánalmas edzők közé tartozni (She)
A labdarúgó NB I 28. fordulójának pénteki mérkőzése, a Haladás–Nyíregyháza (3–1) találkozó után a két vezetőedző gyorsértékelését már idéztük, most lássuk a meccs utáni sajtótájékoztatón adott interjúkat!
máj. 16
11:48
MU: De Gea megegyezett a Real Madriddal - sajtóhír (She)
A Marca információi szerint David de Gea, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United spanyol kapusa megegyezett a Real Madriddal, már csak a két klubnak kell megállapodnia az átigazolás összegéről. Louis van Gaal, az MU menedzsere már keresi az utódot.
máj. 16
12:06
Videó: két sarkazás után pimasz gól Guzmics csapattársától (She)
Látványos támadás végén szerzett pimasz gólt a Lechia Gdansk ellen az uruguayi Jean Pierre Barrientos, aki Guzmics Richárd csapattársa a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Wisla Kraków-nál.
máj. 16
12:08
WTCC: Michelisz negyedik lett a történelmi futamon (She)
Michelisz Norbert a rajtpozícióját megtartva a negyedik helyen végzett a túraautó-vb nürburgringi állomásának első futamán. A második már kevésbé alakult jól, rögtön az elején ki kellett mennie a boxba.
máj. 16
12:24
La Liga: a Dortmund sztárja a Barcával tárgyalt - sajtóhír (She)
Ilkay Gündogan, a Bundesligában szereplő Borussia Dortmund labdarúgója Barcelonában járt a minap, és nem várost nézett. A Bild úgy tudja, a német válogatott középpályás a Bajnokok Ligája-döntős FC Barcelona képviselőivel tárgyalt az átigazolásról, és 2016 januárjától a katalán alakulatban szerepelhet.
máj. 16
12:26
Gyász: 2500-an kísérték utolsó útjára a volt NB I-es olasz edzőt (She)
A napokban eltemették a múlt héten, 51 éves korában elhunyt olasz futballedzőt, Vincenzo Coscót, aki korábban Sopronban is dolgozott.
máj. 16
12:28
Pool: az Anfieldtől búcsúzó Gerrard öt legszebb gólja - videó (She)
Bajnoki mérkőzésen utoljára lép pályára az Anfielden Steven Gerrard. A Pool csapatkapitánya a Crystal Palace elleni szombati találkozón búcsúzik a liverpooli szurkolóktól. A klub legendája a következő szezontól a Los Angeles Galaxy játékosa lesz. A Liverpool felnőtt csapatában 1998 óta szereplő Gerrard öt legszebb találatát idézzük fel.
máj. 16
12:33
Hosszú Katinka országos csúcsa (Metropol)
Két számban is győzött pénteken Hosszú Katinka az egyesült államokbeli Charlotte-ban.
máj. 16
12:42
Hosszú Katinka országos csúcsot úszott 200 méter gyorson (Infostart)
Két számban is győzött pénteken Hosszú Katinka az egyesült államokbeli Charlotte-ban zajló nemzetközi úszóversenyen, ahol a 200 méter gyors döntőjét országos csúccsal nyerte.
máj. 16
12:42
NB I: a Fradi saját magának és az Újpestnek is jót tehet (She)
A labdarúgó NB I 28. fordulójában szombaton öt mérkőzést rendeznek. Az Újpest–MTK találkozó 113 éves múltra tekint vissza; a Ferencváros támadója, Böde Dániel hazatér Paksra; két olyan csapat is pályára lép, amelynek a következő szezonra nincs még meg az NB I-es klublicence – érdekességek a játéknap mérkőzéseihez.
máj. 16
12:44
Nadal kiesett Rómában (Infostart)
A korábbi hétszeres győztes Rafael Nadal nem jutott be a legjobb négy közé a római salakpályás tenisztorna férfi versenyében.
máj. 16
12:51
Nadal kiesett Rómában (Metropol)
A korábbi hétszeres győztes Rafael Nadal nem jutott be a legjobb négy közé a római salakpályás tenisztorna férfi versenyében.
máj. 16
13:00
Úszás: Hosszú Katinka országos csúcsot úszott 200 gyorson (She)
Két számban is győzött pénteken Hosszú Katinka az egyesült államokbeli Charlotte-ban zajló nemzetközi úszóversenyen, amelyen a 200 méter gyors döntőjét országos csúccsal nyerte.
máj. 16
13:18
Kajak-kenu vk - Két magyar arany a szombati döntőkben (Infostart)
A magyar küldöttség két aranyérmet szerzett szombaton, az első döntős napon a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világkupaversenyen.
máj. 16
13:18
Libertadores-kupa: kizárhatják a Boca Juniorst a botrány után (She)
A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) egy napot adott a Boca Juniorsnak, hogy videofelvételekkel bizonyítsa ártatlanságát az ősi rivális River Plate elleni Libertadores-kupa-mérkőzésen történt botrány kapcsán, különben kizárják a sorozatból.
máj. 16
13:20
Törökország: őrület! Eltiltott edző így még nem kukkolt meccset (She)
Március végén számoltunk be arról az angol futballedzőről, aki egy pimasz trükkel játszotta ki eltiltását: a stadionba nem tehette be a lábát, így a pálya szomszédságában álló ház tetőtéri ablakából kukkolta játékosai (a televízióban nem közvetített) mérkőzését. A török negyedosztályban szereplő Corum Belediyespor mestere (látványban) még ezt is überelni tudta.
máj. 16
13:22
FTC: magyar válogatott játékost igazoltak - hivatalos (She)
A Ferencváros labdarúgócsapata hivatalos honlapján, a fradi.hu-n jelentette be, hogy ismét szerződtette a brazil származású, 12-szeres magyar válogatott Leandrót.
máj. 16
13:36
Kajak-kenu vk: két magyar arany a szombati döntőkben (She)
A magyar küldöttség két aranyérmet szerzett szombaton, az első döntős napon a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világkupaversenyen.
máj. 16
13:38
Tenisz: Babos Tímeáék döntőbe jutottak Rómában (She)
Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic harmadik helyen kiemelt duója két szettben jobbnak bizonyult szombaton az Alla Kudrjavceva, Anasztaszija Pavljucsenkova orosz kettősnél, s ezzel bejutott a döntőbe a római salakpályás tenisztornán.
máj. 16
13:54
Római tenisztorna - Babosék a döntőben (Infostart)
Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic harmadik helyen kiemelt duója két szettben jobbnak bizonyult szombaton az Alla Kudrjavceva, Anasztaszija Pavljucsenkova orosz kettősnél, s ezzel bejutott a döntőbe a római salakpályás tenisztornán.
máj. 16
14:03
Babosék a döntőben (Metropol)
Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic bejutott a döntőbe a római salakpályás tenisztornán.
máj. 16
14:12
NB I: Újpest FC-MTK Budapest élőben az NSO-n! (She)
Újpest FC–MTK Budapest találkozó percről percre: gólok, helyzetek, érdekességek – kísérje figyelemmel a mérkőzést a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósítása segítségével, majd olvassa el a meccs összefoglalóját, kommenteljen, mondja el a véleményét a találkozóról!
máj. 16
14:14
Eurofoci: 4 gól a 90. perctől, bajnoki cím mesés fordítással (She)
Elképesztő hajrát követően lett bajnok egy fordulóval a zárás előtt a francia harmadosztályban a párizsi székhelyű Red Star FC együttese.
máj. 16
14:30
Videó: mesterhármas 3 perc alatt - a PL leggyorsabb triplája (She)
Sadio Mané mesterhármasával a 16. percben 3–0-ra vezetett a Southampton az Aston Villa ellen az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában. A szenegáli középpályás 2 perc 56 másodperc alatt vette be háromszor Shay Given kapuját, ezzel megdöntötte a Liverpool kiválóságának, Robbie Fowlernek a rekordját, aki 1994-ben 4 perc 33 másodperc alatt talált be háromszor az Arsenal ellen.
máj. 16
14:48
Haladás: „Radó iránt most még itthonról is alig érdeklődnek” (She)
Radó András ebben a szezonban eddig nem idézte korábbi önmagát. A tegnapi, Nyíregyháza elleni meccsig csak három gólt szerzett az NB I mostani kiírásában. Menedzsere, Filipovics Vladan még a találkozó előtt nyilatkozta a csatárról, hogy jelentősen csökkent az iránta érdeklődő csapatok száma, pénteken azonban Radó két góllal jelezte, érdemes őt visszaírni a kiszemeltek közé.
máj. 16
14:50
Vívó Eb: a legerősebb magyar csapat utazik Svájcba (She)
A legerősebb összeállításában vesz részt a magyar vívóválogatott a június 5. és 11. közötti montreux-i Európa-bajnokságon.
máj. 16
15:06
Leandro visszatér a Ferencvároshoz (Infostart)
A következő szezontól ismét a Ferencváros labdarúgócsapatát erősíti a magyar válogatott Leandro de Almeida.
máj. 16
15:24
Tenisz: jön a 39.! A római fináléban Federer-Djokovics! (She)
A római női tenisztorna elődöntőjében a spanyol Carla Suárez-Navarro két és fél óra alatt, szetthátrányból fordítva legyőzte a román Simona Halepet.
máj. 16
15:26
Championship: emberelőny, büntető, fináléban a Norwich (She)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) felsőházi rájátszásában a Norwich City hazai pályán 3–1-re legyőzte az Ipswich Townt, így 4–2-es összesítéssel bejutott a döntőbe.
máj. 16
15:42
PSG: 14 év, 12 bajnoki cím? Ibra egy lépésre az újabb sikertől (She)
Zlatan Ibrahimovic az Ajax, a Juventus, az Inter, a Barcelona és a Milan labdarúgójaként is nyert korábban bajnoki címet, harmadik párizsi idényében pedig harmadszor diadalmaskodhat a francia élvonalbeli bajnokságban a Paris Saint-Germainnel. Ehhez a hátralévő két fordulóban elég egyetlen pontot szereznie a PSG-nek. Ez akár már ma este meglehet a Montpellier elleni idegenbeli találkozón. Ezzel a…
máj. 16
15:44
Real Madrid: döntöttek, megválnak a szélsőtől - sajtóhír (She)
Jesé Rodríguez, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid szélsője kevés játéklehetőség és gyengébb teljesítménye miatt távozhat a nyáron a spanyol fővárosból.
máj. 16
15:46
Copa América: újpesti játékos a kolumbiai bő keretben (She)
Darwin Andrade, az Újpest FC hátvédje a 2014–2015-ös szezont kölcsönben a belga élvonalbeli Standard Liege-nél tölti, remek teljesítményének köszönhetően José Pékerman szövetségi kapitány meghívta a Copa Américára készülő kolumbiai labdarúgó-válogatott bő keretébe.
máj. 16
15:48
PL: történelmi tripla, hatot vágott a Southampton a Villának (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 37. fordulójának nyitó mérkőzésén a Southampton 6–1-re kiütötte az Aston Villát. Sadio Mané 2 perc 56 másodperc alatt szerzett mesterhármasával megdöntötte a PL rekordját (Robbie Fowler 1994-ben 4 perc 33 másodperc alatt talált be háromszor az Arsenal ellen), Shane Long négy találatban vállalt aktív szerepet, a kegyelemdöfést…
máj. 16
16:00
Megdőlt a Premier League rekordja! (Infostart)
A Southampton az első félidőben öt gólt szerezve magabiztos győzelmet aratott a vendég Aston Villa felett az angol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.
máj. 16
16:00
NB I: az Újpest legyőzte az MTK-t, sorozatban ötödször nyert (She)
A labdarúgó NB I 28. fordulójában az Újpest Litauszki Róbert szabadrúgásból szerzett góljával 1–0-ra legyőzte az MTK-t. A lila-fehérek sorozatban ötödször nyertek a bajnokságban, amire legutóbb 2010 tavaszán volt példa.
máj. 16
16:00
Rózsa focistából lett a Kecskemét elnöke (Blikk)
Kecskemét — Visszahúzta a szíve a focihoz Rózsa Pált (57). A szállítmányozással, kereskedelemmel, ingatlanhasznosítással és logisztikával foglalkozó Bertrans Csoport milliárdos vagyonú cégvezetője fiatal korában húsz éven keresztül volt a Kecskemét igazolt labdarúgója.
máj. 16
16:02
NB I: Paks-Ferencváros élőben az NSO-n! (She)
Paksi FC–Ferencváros (Tv: Sport 1) találkozó percről percre: gólok, helyzetek, érdekességek – kísérje figyelemmel a mérkőzést a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósítása segítségével, majd olvassa el a meccs összefoglalóját, kommenteljen, mondja el a véleményét a találkozóról!
máj. 16
16:18
Labdarúgó NB I - Tovább menetel az Újpest (Infostart)
Az Újpest FC sorozatban ötödik győzelmét aratva 1-0-ra nyert a vendég MTK Budapest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának első szombati mérkőzésén.
máj. 16
16:18
Liverpool: szívszorító üzenet Gerrard „búcsúcipőjében” - kép (She)
Steven Gerrard, a Liverpool legendás futballistája utoljára lép pályára az Anfielden a Crystal Palace elleni szombati bajnokin, mivel a következő szezontól a Los Angeles Galaxyban szerepel. A Liverpool csapatkapitánya most megmutatta a világnak különleges cipőjét, amelyet a búcsúhoz készített neki a sportszergyártó.

Keresés