2015. május 28. csütörtök

máj. 28
0:33
NS: fehér foltok a térképen; kattant a bilincs; látogatóban Lovrencsicsnél (She)
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.
máj. 28
3:33
900 milliót buknak a kizárt csapatok (Blikk)
Budapest — Nincs menekvés az NB I-es licenc nélkül maradó öt klub számára. Információink szerint a Kecskemét, a Pécs, a Pápa, a Győr és a Nyíregyháza is a harmadosztályban folytatja a 2015/2016-as szezontól.
máj. 28
5:57
Vágtak a foci vb költségvetésén az oroszok (Infostart)
Az orosz kormány 3,6 milliárd rubellel (20 milliárd forint) csökkentette a 2018-as labdarúgó-világbajnokság rendezésére szánt kiadásokat.
máj. 28
6:51
Copa América: az MU-kiszemelt kimaradt az argentin keretből (She)
Gerardo Martino, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 23 fős, utazó keretét a Chilében rendezendő Copa Américára.
máj. 28
6:53
FIFA: a korrupcióval vádolt korábbi alelnök is őrizetben (She)
Feladta magát a rendőrségen szerdán Jack Warner, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) volt alelnöke, aki ellen körözést adtak ki korrupciós vádakkal.
máj. 28
7:09
FIFA - Őrizetbe vették a korrupcióval vádolt korábbi alelnököt is (Infostart)
Feladta magát a rendőrségen szerdán Jack Warner, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) volt alelnöke, aki ellen körözést adtak ki korrupciós vádakkal.
máj. 28
7:09
Liverpool: a klub vezetősége döntött Balotelli jövőjéről (She)
Mario Balotelli, angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool csatára nem távozik a nyáron – írja a Sky Sports Mino Raiolára, az olasz válogatott támadó ügynökére hivatkozva.
máj. 28
7:11
Női kézi: Damnjanovics a Vardar Szkopjéban folytatja (She)
A Viborgot nyáron elhagyó Szanja Damnjanovics a Vardar Szkopje női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását. A 28 éves szerb balátlövő kétéves szerződést kötött a macedón sztárcsapattal.
máj. 28
7:42
Nagy László: A siker mindenért kárpótolna (Metropol)
Az MKB-MVM Veszprém csapatkapitánya szerint a tavalyinál egységesebben és erősebben utaznak Kölnbe.
máj. 28
7:45
NBA: otthon már nyert a Golden State és a döntőbe jutott (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában a Golden State Warriors hazai pályán 104–90-re legyőzte a Houston Rockets együttesét, ezzel 4–1-es összesítéssel bejutott a fináléba, ahol a Cleveland Cavaliers lesz az ellenfele.
máj. 28
7:47
NHL: a Chicago ötöt lőtt az Anaheimnek, jöhet a 7. meccs (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) Nyugati főcsoportdöntőjében a hetedik mérkőzésen dől el a továbbjutás, miután a Chicago Blackhawks 5–2-re legyőzte az Anaheim Ducks együttesét.
máj. 28
8:00
Őrizetbe vették a FIFA korábbi alelnökét is (Metropol)
Feladta magát a rendőrségen szerdán Jack Warner, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség volt alelnöke, aki ellen körözést adtak ki korrupciós vádakkal.
máj. 28
8:03
MPB: neves szponzor függesztette fel a támogatását (She)
A Coca-Cola HBC Magyarország felfüggesztette a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) milliós nagyságrendű támogatását, amíg a szervezet nem rendezi vitás pénzügyeit – írja csütörtöki számában a Népszabadság.
máj. 28
8:05
PL: a holland edző három hónapot sem bírt ki egy helyen (She)
Dick Advocaat távozott az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Sunderland menedzseri pozíciójából.
máj. 28
8:21
Valóságos maffiát működtetett a FIFA (Infostart)
A világ labdarúgásának legbefolyásosabb emberei közül többet őrizetbe vettek a FIFA tisztújító kongresszusának helyt adó Zürichben. A vád szerint a korrupt sportvezetők százmillió dollár értékben fogadtak el kenőpénzt az elmúlt két évtizedben, de pozíciójukkal visszaélve zsaroltak és pénzt is mostak. A közgyűlésen a történtek ellenére megtartják a tisztújítást, amelyben Joseph Blatternek egy…
máj. 28
8:36
Végre valaki elszámoltatja a FIFA-t (Metropol)
A FIFA megérezheti, milyen messzire elér az amerikai igazságszolgáltatás keze, s végre valaki elszámoltatja a világ futballszervezetét - foglal állást a Financial Times.
máj. 28
8:39
MTK: a végéhez közeledik a stadion bontása - fotók (She)
Újabb képek láttak napvilágot az átépítés alatt lévő Hidegkuti-stadion mostani állapotáról. A kivitelezők jelenleg még a bontásnál tartanak, de lassan már nem lesz mit bontaniuk, ugyanis a végére érnek ennek a munkafázisnak. A NB I-es klub honlapja, az mtkbudapest.hu heti rendszerességgel közöl képeket – a legfrissebbeket mutatjuk be.
máj. 28
8:57
Gömöri miatt lelépett a Coca-Cola (Blikk)
Budapest – Az üdítőital-gyártó cég megelégelte az elnök, Gömöri Zsolt zavaros pénzügyeit
máj. 28
9:27
Roland Garros: Az első teszt következik Nadalnak (Agroinform)
Kiválasztottuk a Roland Garros csütörtöki játéknapjának legizgalmasabb, legérdekesebb női és férfi mérkőzéseit.
máj. 28
9:30
Jobban van az EL - döntőben összeesett játékos (Metropol)
A brazil légiós a hajrában terült el a pályán váratlanul, hordágyon vitték le a pályáról, és kórházba vitték.
máj. 28
9:33
NHL - Hetedik meccs dönt a nyugati döntőben is (Infostart)
A Chicago Blackhawks hazai pályán 5-2-re nyert szerdán az Anaheim Ducks ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, így a keletihez hasonlóan a nyugati főcsoportdöntő is 3-3-ra áll.
máj. 28
9:33
Videó: Robben teafilterrel üzent a kínai Bayern-drukkereknek (She)
Látványos és vicces videót készített a Bayern München labdarúgócsapatának YouTube-csatornája. A felvételt a német klub kínai drukkereinek szánják.
máj. 28
9:35
Dunaújváros: öngyilkos lett a pszichiátrián kezelt volt edző (She)
Gyászol a dunaújvárosi, szabadbattyáni és székesfehérvári labdarúgás, mi­után szíven szúrta magát és meghalt Jung József, írta csütörtöki számában a Bors.
máj. 28
9:51
Európa-liga: jól van a pályán összeesett Matheus (She)
Az Európa-liga 2014–2015-ös kiírásának döntőjében a Sevilla 3–2-re legyőzte a Dnipro Dnipropetrovszkot, így megvédte a címét, a finálét azonban beárnyékolta, hogy a találkozó végén Matheus, a Dnipro játékosa összeesett a pályán. Miron Markevics, az ukrán csapat vezetőedzője azóta elmondta, Matheusnak szerencsére nincs komoly baja.
máj. 28
10:06
U20-as vb: Nigéria Brazíliát legyőzné, minket nem ismernek (She)
Manu Garba, a nigériai U20-as válogatott szövetségi edzője elmondta, csapatával szeretné legyőzni Brazíliát, a magyarokról azonban keveset tud.
máj. 28
10:08
NB I: demonstrációt szerveznek a Szpari-szurkolók (She)
A Spartacus 1928 Egyesület felháborítónak találja az MLSZ Fellebbviteli Licencadó Bizottságának május 26-i ülésén jogerősen meghozott döntést – több élvonalbeli csapat, így a Nyíregyháza sem kapott NB I-es licencet –, ezért demonstrációt szervez a csapatért.
máj. 28
10:10
FIFA: Blatter a balhé után rács mögött, de borítón - mémvihar (She)
Mint arról beszámoltunk, szerda reggel Zürichben magas beosztásban lévő FIFA-tisztviselőket vett őrizetbe a rendőrség. Sepp Blatter a botrányok után úgy döntött, nem vesz részt a csütörtöki FIFA-kongresszuson. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hosszú évek óta támadások kereszttüzében álló elnöke nem volt közöttük, az internet népe nem kegyelmezett a korábban Jézushoz és Abraham Lincolnhoz is…
máj. 28
10:39
Sportfogadás: Hatalmasat kaszálhatsz az Egerrel, a Szolnokkal és a Veszprémmel! (Agroinform)
Az Eger és a Szolnok lőtt góljai, míg a Veszprém továbbjutása most aranyat ér az Unibeten!
máj. 28
10:41
Vélemény: Ilyen, amikor egy vérproli irányítja a világ legarisztokratikusabb klubját (Agroinform)
Ez jutott eszembe arról, hogy a Real elnöke, a megalomán bolond Florentino Pérez kirúgta Carlo Ancelottit.
máj. 28
10:42
NBA - Golden State-Cleveland csata a nagydöntőben (Infostart)
A Golden State Warriors legyőzte szerdán a vendég Houston Rocketst, ezzel 4-1-re nyert az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nyugati fináléjában, és készülhet a Cleveland Cavaliers elleni nagydöntőre.
máj. 28
10:42
Real Madrid: Benítez már tudja, ki lesz az első szerzemény? (She)
A nemzetközi sportsajtó az utóbbi napokban kész tényként kezeli, hogy Rafa Benítez, a Napoli labdarúgócsapatának mestere ül le a Real Madrid kispadjára. Már olvashattunk a spanyol szakember madridi terveiről is, az angolok pedig most azt is megsúgták, ki lehet az első szerzeménye.
máj. 28
11:00
Európa Liga - Jobban van a döntőben összeesett Matheus (Infostart)
Jobban van Matheus, az ukrán Dnyipro labdarúgója, aki szerda este összeesett az Európa Liga varsói döntőjében.
máj. 28
11:00
Hertha: Dárdai elégedetlen az ajánlattal, felállhat - Kicker (She)
A német Kicker értesülései szerint eredménytelenül zárultak a szerdai tárgyalások a Hertha BSC labdarúgócsapata és Dárdai Pál között. Az egyeztetések ma tovább folynak, ám a szaklap úgy tudja, Dárdai mind a klub ajánlatával, mind a jövőképével elégedetlen volt.
máj. 28
11:02
FIFA: Blatter bujkál? Kihagyja a csütörtöki konferenciát (She)
Mint arról beszámoltunk, szerda reggel Zürichben magas beosztásban lévő FIFA-tisztviselőket vett őrizetbe a rendőrség. Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke a botrányok után úgy döntött, nem vesz részt a pénteki FIFA-kongresszust megelőző csütörtöki orvosi konferencián.
máj. 28
11:04
Férfi kézi: Mikler és Lékai is hosszabbított a Veszprémmel (She)
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő MKB-MVM Veszprém szerződést hosszabbított két magyar válogatott játékosával, Mikler Rolanddal és Lékai Mátéval.
máj. 28
11:06
MTK: Garami mégsem vonul vissza? László Csaba a kispadon? (She)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint Garami József, az MTK szakmai igazgatója még nem döntött véglegesen a szezon végi visszavonulásáról, és elképzelhető, hogy továbbra is irányítaná a munkát az együttesnél. A 75 éves szakembernek nem meghatározott idejű a szerződése. Abban az esetben, ha üresen maradna a kispad, a klub elképzelései szerint a nyártól László Csaba lenne a szakmai munka…
máj. 28
11:36
Férfi kosár: Dzunics Paksról távozik, de az NB I-ben maradhat (She)
Távozik posztjáról a férfi kosárlabda-bajnokságban bronzérmes Atomerőmű SE szakvezetője, Dzunics Braniszlav. A trénert külföldi klubok is megkeresték, de akár a honi élvonalban is folytathatja.
máj. 28
11:54
Felkészülés: a ciprusi dobogós Budapesten edzőtáborozik (She)
Magyarországon tartja szezon előtti felkészülését a ciprusi Apollon Limassol.
máj. 28
11:54
Dagad parabotrány! Lemondtak Gömöri emberei (Blikk)
Budapest - Feladatát elvégezte, majd lemondott a Magyar Paralimpiai Bizottság felügyelő bizottsága.
máj. 28
12:12
Nyugtalanság a futballvilágban (Metropol)
Sokak szerint egyáltalán nem biztos, hogy Joseph Blatter elnök többséget szerez a FIFA pénteki tisztújító közgyűlésén.
máj. 28
12:12
Belebukott a vezetőség a paralimpiai botrányba (Blikk)
Budapest - Feladatát elvégezte, majd lemondott a Magyar Paralimpiai Bizottság felügyelő bizottsága.
máj. 28
12:27
Bundesliga: Szomorú történelmet írhat a Hamburg (Agroinform)
Csütörtökön este rendezik a Bundesliga osztályozójának első felvonását. A Hamburg ellenfele a Karlsruhe lesz.
máj. 28
12:30
Szerb balszélsőt igazoltak a szegedi kézisek (Infostart)
Marko Curuvija személyében szerb balszélsőt igazolt a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdaklub.
máj. 28
12:30
Blatter nem hagyhatja el Svájcot! (Blikk)
Zürich – Egyre nagyobb bajban van Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) svájci elnöke. Embereit szerdán letartóztatták, őt pedig állítólag utasították, hogy nem hagyhatja el az országot
máj. 28
13:06
Videó: „Finish him!” - szédítő élőképpel sokkolták az ellenfelet (She)
Az al-Hilal drukkerei hétről hétre bizonyítják, hogy nem csak Európában él a futballfanatizmus. A szaúdi együttes az ázsiai Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az iráni Perszepolisszal csapott össze, a szurkolók pedig hozták a formájukat, és egy egészen elképesztő, Mortal Kombatből átültetett Sub-Zero-élőképpel próbálták két vállra fektetni az ellenfelet. Az akció sikeresen zárult, hiszen az első…
máj. 28
13:24
Napoli: távozik Rafa Benítez vezetőedző - hivatalos (She)
Rafa Benítez csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy nyáron távozik az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Napoli vezetőedzői posztjáról.
máj. 28
13:42
Soling-vb - Litkeyék második vb-címüket nyerték (Infostart)
Második világbajnoki címét nyerte Litkey Farkas és csapata a csütörtökön véget ért vitorlázó Soling-vb-n.
máj. 28
13:42
Juventus: a Real-középpályás átesett az orvosin - sajtóhír (She)
Angol sajtóértesülés szerint a Juventus titkos orvosi vizsgálatot végzett Madridban, amelyen Sami Khedira megfelelt, így hamarosan aláír az olasz labdarúgócsapathoz.
máj. 28
13:44
U20-as vb - Nem befolyásolja a tornát a FIFA-botrány (Infostart)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hét magas rangú tisztségviselőjének szerdai letartóztatásával kirobbant legújabb korrupciós botrány nem érinti a szombaton rajtoló U20-as világbajnokságot az új-zélandi szervezők tájékoztatása szerint. A tornán a magyar válogatott is szerepel.
máj. 28
13:57
Átigazolások: Argentin válogatott védővel robbantana bankot a United (Agroinform)
Otamendi már szólt a Valenciának, hogy menni akar, a kérdés csak az, kifizeti-e érte a United a kivásárlási árat.

Keresés