2015. május 14. csütörtök

máj. 14
0:06
U17-es Eb: ez az olaszok napja, megvan a negyeddöntő (She)
Olaszország bejutott a legjobb nyolc közé a Bulgáriában zajló U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon, miután utolsó csoportmeccsén 1–1-es döntetlent játszott Hollandiával. A franciák szintén a nyolc között vannak – százszázalékos teljesítménnyel.
máj. 14
0:10
Tenisz: Federer és Nadal is 16 között; Wozniacki kiesett (She)
A világranglista második helyén álló Roger Federer és a negyedik Rafael Nadal is bejutott a nyolcaddöntőbe a római salakpályás tenisztorna férfi versenyében, mindkét klasszis két szettben győzte le aktuális ellenfelét. A nőknél búcsúzott Caroline Wozniacki és Ana Ivanovics is.
máj. 14
0:24
NS: Miriuta és a győri rémes; Tomoriék bajnokok lesznek? - csütörtök (She)
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk:
máj. 14
3:06
A gyógyszerfüggőséget is legyőzte Janics - videó! (Blikk)
Győr — A nulláról kellett újra felépítenie magát a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasának (32).
máj. 14
7:18
NBA: ezt jól kicentizte az Atlanta; előnyben a Golden State (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában egy győzelemre került a főcsoportdöntőtől az Atlanta Hawks és a Golden State Warriors: előbbi keleten a Washingtont, utóbbi nyugaton a Memphist győzte le hazai pályán az ötödik mérkőzésen. Pedig Paul Pierce hárompontosa révén 8.3 másodperccel a vége előtt még a Wizardsnál volt az előny Atlantában, de 1.9 másodperccel a lefújás…
máj. 14
7:36
NHL: hosszabbításos sikerrel döntős keleten a Rangers (She)
A New York Rangers lesz a keleti döntőben a Tampa Bay ellenfele az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, miután a mindent eldöntő hetedik meccsen hosszabbítás után 2–1-re legyőzte a Washington Capitalst.
máj. 14
7:54
BL: a Barca vagy a Juve nyeri a berlini döntőt? Szavazzon! (She)
A labdarúgó Bajnokok Ligája idei, berlini döntőjében a spanyol FC Barcelona és az olasz Juventus találkozik egymással. Ön szerint a katalánok vagy a torinóiak hódítják el a serleget? Szavazzon!
máj. 14
8:12
La Liga: csütörtökön dönt a bíróság a játékosok sztrájkjáról (She)
A spanyol bíróság csütörtökön dönt a spanyol játékos-szakszervezet (AFE) sztrájkjának törvényességéről. A profi labdarúgóliga (LFP) szerint a munkabeszüntetés szabályellenes, ezenkívül fordulónként 50 millió eurós bevételkieséssel járna, és a bajnokságok végét jelentené. A futballisták bíznak az igazukban.
máj. 14
8:30
Ajánló: Fiorentina-Sevilla az El-ben, Győr-Fradi női kéziben (She)
A labdarúgó Bajnokok Ligája után az Európa-ligában is az elődöntő visszavágóit rendezik a héten. A két olasz csapat közül a Fiorentinának háromgólos hátrányt kellene ledolgoznia, míg a Napoli idegenben harcolhat meg a továbbjutásért. A jégkorong-vb már a negyeddöntőnél jár, míg idehaza a Győr–Ferencváros női kézilabdadöntő második mérkőzésére kerül sor.
máj. 14
8:39
Torghellével és Kantával ünnepeltek a gyerekek (Metropol)
Az MTK és a Vasas U14-es csapata játszott barátságos meccset a foci és barátság nemzetközi napján, az MTK fiataljai 1-0-ra nyertek.
máj. 14
9:06
Videó: Jamesék után Casillasé az év legbénább bedobása (She)
A Juventus 1–1-es döntetlent játszott a Real Madriddal a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, így 3–2-es összesítéssel bejutott a döntőbe. A mérkőzés 94. percében Iker Casillas bedobásával játszott csapattársai idegeivel.
máj. 14
9:08
Győri ETO: Miriuta kizárta, hogy az NB III-ban folytatja (She)
Bár a héten két napot Romániában töltött, Miriuta László, a Győri ETO labdarúgócsapatának vezetőedzője a Nemzeti Sportnak elmondta: nem állásügyben járt ott, családi kötelezettsége volt.
máj. 14
9:10
NB II: reklámszerződést köthet Siófok városa a fociklubbal (She)
Ha a hétfőre tervezett rendkívüli képviselő-testületi ülés áldását adja rá, reklámszerződést köt a város a futballklubbal, ezzel dobhat az önkormányzat mentőövet az NB II-es csapatnak – értesült a sonline.hu.
máj. 14
9:42
Videó: Evra és Pogba már a pályán rázta, eközben Chiellini... (She)
A Juventus 1–1-es döntetlent játszott a Real Madriddal a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, így 3–2-es összesítéssel bejutott a fináléba. A mérkőzést követően így ünnepeltek az olasz klub labdarúgói.
máj. 14
10:00
MLSZ: Csányi Sándor vezeti a leggazdagabb magyarok listáját (She)
Továbbra is Csányi Sándor, az OTP Bank vezére, a Mol alelnöke, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke a leggazdagabb magyar a Napi.hu gazdasági hírportál gondozásában megjelent, „A 100 leggazdagabb” című kiadvány szerint.
máj. 14
10:09
A jövőjéről faggatták Ancelottit (Metropol)
Az olasz szakember az első lehetett volna a Bajnokok Ligája történetében, aki négyszer is elhódítja a győztesnek járó serleget.
máj. 14
10:18
Videó: Bale-re fröcsögtek a Real-szurkolók, az anyját is szidták (She)
A Juventus 1–1-es döntetlent játszott a Real Madriddal a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, így 3–2-es összesítéssel bejutott a berlini fináléba. A lefújást követően a madridiak walesi sztárját, Gareth Bale-t ellenségesen fogadták a Real szurkolói, akik a klasszis édesanyját is szájukra vették és keresetlen szavakkal fejezték ki csalódottságukat.
máj. 14
10:36
Parasport: a megfélemlített sportolók váltást követelnek (She)
A Nemzeti Sport szerkesztősége levelet kapott magyar paralimpiai bajnokoktól, paralimpikonoktól és parasportolóktól, akik egyebek mellett „a paralimpiai mozgalom rossz hírbe hozása miatt” változásokat követelnek a Magyar Paralimpiai Bizottságban.
máj. 14
10:54
BL: a Barca vagy a Juve nyer? Az Arsenalnak nem mindegy! (She)
A katalán sport.es információi szerint a Premier League-ben szereplő Arsenal 3.8 millió euróval gazdagodik abban az esetben, ha a Juventusszal találkozó Barcelona nyeri meg a Bajnokok Ligáját a berlini fináléban.
máj. 14
11:12
Nyíregyháza: Mátyus reméli, licencügyben győz az igazság (She)
Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője igyekszik függetleníteni magát az MLSZ szerdai bejelentésétől – mint ismert, a Szpari nem kapott licencet a labdarúgó NB I következő idényére –, és bízik abban , hogy pénteken, a Haladás otthonában is folytatódik csapata jó tavaszi sorozata.
máj. 14
11:30
BL: „Fel Berlinre, de ne csak védekezzünk!”; „Moratazo” (She)
A Juventus 2003 óta először szerepelhet a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében, legutóbbi sikerét pedig 19 éve aratta, így nem csoda, hogy az olasz sajtó euforikus hangulatban ünnepelte a Real Madrid elleni szerda esti továbbjutást. Spanyolországban ezzel szemben nagy a csalódottság.
máj. 14
11:30
Elképesztő összeget osztott szét a Forma-1-es nagyágyú (Blikk)
London – Dől a lé a Forma–1-ben: a jogtulajdonos Bernie Ecclestone egészen elképesztő összeget osztott szét a tavalyi bevételek után.
máj. 14
11:57
Előrehozott Olasz Kupa döntő a Juve miatt (Metropol)
Előrehozhatják a labdarúgó Olasz Kupa június 7-re kiírt döntőjét, miután az egyik résztvevő, a Juventus egy nappal korábban a BL fináléjában lép pályára.
máj. 14
12:06
Vb 2014: 500 milliót költöttek rá, akar benne csocsózni? - képek (She)
Nem is olyan rég még a világ középpontjának számított a riói Maracana Stadion, amely a 2014-es világbajnokság döntőjének is helyt adott. Most azonban, kevesebb mint egy évvel később – ahogy az várható volt – ötletelésbe fogtak, mi mindent kezdhetnének (a riói klubok egyes meccsein kívül) a létesítménnyel, melynek felújítására több mint 500 millió dollárt költöttek. A legújabb projekt keretében…
máj. 14
12:06
Átok sújtja a BL-címvédőt – videó! (Blikk)
Madrid – Ismét nem lesz címvédés a foci BL-ben, a Real Madrid is elvérzett az elődöntőben, az olasz Juventus ejtette ki.
máj. 14
12:08
NB I: volt csapata győzelme Artner szerint elképzelhetetlen (She)
Artner Tamás, a labdarúgó NB I-ben maradásért harcoló Dunaújváros vezetőedzője győzelmet remél szombaton a Pécsi MFC otthonában, és közben azt gondolja, hogy a vetélytárs Haladás nem veri meg a Nyíregyházát.
máj. 14
12:08
Bekő lesz a Diósgyőr edzője (Blikk)
Kecskemét-Miskolc – Alig egy nappal azután, hogy kiderült, nem kap élvonalbeli licencet a Kecskemét focicsapata a következő NB I-es szezonra, felgyorsultak az események Bekő Balázs (43) edző körül.
máj. 14
12:24
BL: az internet megőrül a Suárez vs. Chiellini és Evra találkozóért (She)
Szerdán eldőlt, hogy 2015 júniusában a Barcelona és a Juventus vívja a Bajnokok Ligája fináléját. A párharc több érdekes találkozást is tartogat. A Barcelona csatára, Luis Suárez karrierje két súlyos eltiltásának főszereplőjével is farkasszemet nézhet: Giorgio Chiellinivel és Patrice Evrával.
máj. 14
12:26
PL: megműtötték Besicék kulcsemberét, júliustól játszhat (She)
Az angol élvonalbeli Everton labdarúgója, Leighton Baines bokaműtéten esett át, így nem léphet pályára a Premier League utolsó két fordulójában.
máj. 14
12:42
Olasz Kupa: előrehozták a Juventus-Lazio döntőt (She)
Az Olasz Labdarúgó-szövetség döntése értelmében május 20-án rendezik az Olasz Kupa döntőjét a Juventus és a Lazio között.
máj. 14
12:42
Lúzerek! Majdnem megverték a csókolózókat a kosármeccsen – videó! (Blikk)
Atlanta – Nem csak a pályán zajlottak izgalmas események az Atlanta Hawks–Washington Wizards NBA-kosármeccsen. Egy szurkoló párt is híján elkalapált egy előttük ülő néző, mert őt és kedvesét nyakon öntötték sörrel.
máj. 14
12:44
Real Madrid: „Ancelotti távozik, Zidane ül le a kispadra” (She)
A Real Madrid–Juventus BL-elődöntőt (1–1) követően a nemzetközi sportsajtó darabjaira szedte a blancókat. Angliában a pályafutása befejezése után szakkommentátornak álló Jamie Carragher is elmondta a véleményét, mely szerint edzőváltás várható a spanyol fővárosban.
máj. 14
12:46
Spanyolország: a bíróság közbeszólt, elmarad a sztrájk! (She)
A spanyol Nemzeti Törvényszék felfüggesztette a korábban a labdarúgók szakszervezete (AFE) által meghirdetett sztrájkot, így az élvonalbeli bajnokság (Primera División) hátralévő két fordulóját is megrendezhetik – többek között. A szövetség (RFEF) hivatalos közleményben jelezte, hogy mégsem függeszti fel a bajnokságokat és egyéb sorozatokat.
máj. 14
13:00
A Juventus miatt előrehozhatják az Olasz Kupa döntőjét (Infostart)
Előrehozhatják a labdarúgó Olasz Kupa június 7-re kiírt döntőjét, miután az egyik résztvevő, a Juventus egy nappal korábban a Bajnokok Ligája fináléjában lép pályára.
máj. 14
13:00
Eurofutball: érzékeny búcsút vettek magyar légiósuktól (She)
Elismerő szavakkal engedte útjára klubja, a Slavia Praha a magyar U20-as labdarúgó-válogatottal a május 30-án kezdődő új-zélandi korosztályos világbajnokságra tartó Tamás Krisztiánt.
máj. 14
13:09
Babosék a negyeddöntőben (Metropol)
Babos Tímea oldalán Kristina Mladenoviccsal bejutott a negyeddöntőbe a római salakpályás tenisztorna női páros versenyében.
máj. 14
13:18
Jégkorong: olimpiai előselejtező tornát rendeznek Budapesten (She)
A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) Prágában zajló kongresszusán eldőlt, hogy jövő februárban Magyarország lesz a házigazdája az egyik olimpiai előselejtező tornának.
máj. 14
13:20
Tenisz: Babosék bejutottak a negyeddöntőbe Rómában (She)
Babos Tímea, oldalán Kristina Mladenoviccsal bejutott a negyeddöntőbe csütörtökön a római tenisztorna női páros versenyében. A magyar-francia duó két sima szettben, 59 perc alatt győzött a Vera Dusevina, María José Martínez Sánchez orosz-spanyol kettős ellen.
máj. 14
13:22
NBA: csókkamera ennél röhejesebb csattanót nem hozhat - videó (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában a magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezett Atlanta Hawks–Washington Wizards mérkőzésen a játékosok elképesztő izgalmakat és drámai véghajrát szolgáltattak, de nem csak a pályán akadt emlékezetes látnivaló.
máj. 14
13:36
Római tenisztorna - Babosék a negyeddöntőben (Infostart)
Babos Tímea oldalán Kristina Mladenoviccsal bejutott a negyeddöntőbe csütörtökön a római salakpályás tenisztorna női páros versenyében.
máj. 14
13:36
BL: Casillas bénázása nem úszta meg a mémeket (She)
Iker Casillas jót akart, de nagyon rosszul jött ki belőle. A Real Madrid kapusa a Juventus elleni BL-elődöntő visszavágójának 94. percében egy általa elvégzett bedobással próbált időt spórolni csapatának, de szabálytalanul végezte el, így a terv pont visszafelé sült el. A bedobás jogát az olaszok kapták, akik ezután már nem is vesztették el a labdát a lefújásig. A spanyol kapus nem úszta meg a…
máj. 14
13:38
Felfüggesztették a spanyol futballsztrájkot (Infostart)
A spanyol Nemzeti Törvényszék felfüggesztette a játékosok szakszervezete (AFE) által meghirdetett sztrájkot, így van rá esély, hogy folytatódhatnak a labdarúgó-bajnokságok, közte a Primera División, amelyből két forduló van hátra.
máj. 14
13:45
Felfüggesztették a spanyol futballsztrájkot (Metropol)
A spanyol Nemzeti Törvényszék törvénytelennek minősítette a játékosok szakszervezete által meghirdetett sztrájkot.
máj. 14
13:54
PL: megnyílhat az út Bogdán előtt; az MU akarja a kapust? (She)
Lapértesülések szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Stoke City kapusáért, Asmir Begovicért a Manchester United is bejelentkezett, ha pedig a bosnyák távozik, megnyílhat az út Bogdán Ádám előtt.
máj. 14
13:56
Videó: Ferling tréner lenne, de nem kézilabdaedző (She)
Ferling Bernadett húsz évig szolgálta a dunaújvárosi kézilabdát, de úgy döntött, idén befejezi aktív sportolói pályafutását. A harminchét éves sportoló az NSO Tv-nek beszélt döntésének okairól, családjáról és jövőbeli terveiről is. Ferlinget vonzzák a kihívások, s edzőként szeretné folytatni, azonban nem a megszokott módon.
máj. 14
14:12
BL: Kezet fogok vele a döntőben, de... - Evra Suárezről (She)
A Bajnokok Ligája 2015-ös fináléjának egyik legpikánsabb momentuma lesz Luis Suárez és Patrice Evra találkozása. A sok közül.
máj. 14
14:14
Lengyelország: Kádár Tamás készen áll, bajnok akar lenni (She)
Beszámoltunk róla, hogy Kádár Tamásra, a Lech Poznan eddig rendszerint a kispadról beszálló magyar labdarúgójára fontos szerep vár a Jagiellonia elleni vasárnapi bajnokin – a védőt meg is szólaltatta a lengyel média.
máj. 14
14:30
Parasport: névtelen levél - négyen elhatárolódtak (She)
Négy parasportoló és edző a nevét vállalva elhatárolódott annak a névtelen levélnek a tartalmától, amelyet parasportolók küldtek el szerdán a sajtónak az elnök és az elnökség lemondását követelve.
máj. 14
14:30
Kínos! Ronaldo mégsem segített a rászorulókon? (Blikk)
Madrid – Az adományokat gyűjtő jótékonysági szervezet közleménye szerint egy petákot sem kaptak a Real Madrid labdarúgójától
máj. 14
14:48
BL: ezt csak a közönséggel ünneplő Real-játékos látta gólnak - videó (She)
A Real Madrid–Juventus Bajnokok Ligája-elődöntő szerdai visszavágóján a spanyol gárda szurkolói nem ünnepelhettek hazai gólt az 1–1-re végződő összecsapás második félidejében. Bezzeg Marcelo, a királyi együttes brazil balhátvédje kitörő örömmel fogadta Gareth Bale találatát – legalábbis ő azt hitte, hogy gól született…

Keresés