2015. július 23. csütörtök

júl. 23
0:00
NS: forró pillanatok előtt; álommunka a Red Bullnál – csütörtök (She)
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.
júl. 23
0:30
Csütörtöki sportműsor: pályán a Loki, a Fradi és a Bayern is (She)
Csütörtökön rendezik a visszavágók zömét a labdarúgó Európa-liga 2. selejtezőkörében, a magyar csapatok közül a DVSC-ért és a Ferencvárosért szoríthatunk. A Bayern München felkészülési mérkőzését is láthatjuk a tévében (a Luiz Felipe Scolari által irányított kínai bajnok ellen), éppúgy, mint a Tour de France 18. szakaszát. Az umagi tenisztornán kialakul a negyeddöntő mezőnye. Íme, a csütörtöki…
júl. 23
0:48
BL: Ez elég kevés volt - Juhász Roland a Vidi teljesítményéről (She)
A Videoton 2–1-es összesítéssel továbbjutott a walesi The New Saints csapatán a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében. A visszavágót követően Bernard Casoni, a Videoton vezetőedzője, valamint Juhász Roland, a fehérváriak védője értékelt az NSO Tv-nek.
júl. 23
1:07
BL: vastaps a walesi hősöknek, füttykoncert a „kedvenceknek” (She)
A Videoton 2–1-es összesítéssel továbbjutott a walesi The New Saints ellen a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében. A lefújás után a hazai drukkerek felállva tapsolták meg a vendégcsapat levonuló játékosait, miközben a fehérváriakat füttyszóval büntették.
júl. 23
1:42
Női foci: az MTK hatot hintett a BL-résztvevő szlovák bajnoknak (She)
Az MTK női labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 6–1-re megverte a szlovák bajnok és Bajnokok Ligája-résztvevő Nové Zámky együttesét. A magyar csapatban Kaján Zsanett három, Pádár Anita két, míg Nagy Ágnes egy gólig jutott az Érsekújvár ellen.
júl. 23
7:06
Felkészülés: „Nem működtek a reflexei” – Mourinho a négyet kapó Begovicról (She)
Az International Champions Cup elnevezésű felkészülési torna keretében a New York Red Bulls kétgólos győzelmet aratott a Chelsea ellen.
júl. 23
7:24
Arany-kupa: Bombameglepetés! Amerika is a jamaicaiaké! (She)
Jamaica–Mexikó döntőt rendeznek a 2015-ös Arany-kupán, miután előbbi óriási meglepetésre legyőzte a házigazda, egyben címvédő Egyesült Államokat.
júl. 23
8:00
El: boszniai pokol várhat a Fradira 20 ezer néző előtt (She)
A bosnyák sajtó szerint pokoli hangulat fogadja a ma Szarajevóban El-selejtezőt játszó Fradit – 20 ezer nézőt várnak a Zeljeznicar–Ferencváros mérkőzésre.
júl. 23
8:36
NB II: Pécsről Mislenyen át Sopronig vezet a védő útja (She)
Az NB III-ból érkező 20 éves védővel erősíthet a másodosztályú Sopron labdarúgócsapata.
júl. 23
8:54
Szenvedve jutott tovább a Videoton (Metropol)
A fehérváriak a hosszabbításban mentették döntetlenre a mérkőzést a fehérváriaknak, így továbbjutottak a BL-ben.
júl. 23
9:12
Hertha: Dibuszhoz vb-selejtezős szomorítónk nyitja meg az utat? (She)
Hirtelen eggyel kevesebb kapusa lett a Herthának, miután a norvég Valerenga az év végéig kölcsönvette a 25 éves német Sascha Burchertet. Dárdai Pál együttesének keretében két létszámfeletti kapus volt – a másik a 30 éves Rune Jarstein –, és a német sajtóban napok óta tartja magát az a hír, hogy a távozásukkal Dibusz Dénesnek készítik elő a terepet.
júl. 23
9:14
Chelsea: „Tízből kilencszer nyerünk, de ez katasztrófa volt” (She)
Mint arról beszámoltunk, a Premier League-ben címvédő Chelsea felkészülési mérkőzésen meglepetésre 4–2-es vereséget szenvedett az MLS-ben szereplő New York Red Bullstól, amely a második félidőben fordította meg a meccset. A londoni csapat menedzsere, José Mourinho nem bánta, hogy az amerikai együttes komoly próba elé állította tanítványait, de állítja, tízből kilencszer az angolok sikerét…
júl. 23
9:30
DVTK: már beszéltek Vanczákkal a közös jövőről (She)
Árki Gábor, a DVTK labdarúgócsapatának sportigazgatója a boon.hu-nak elmondta: májusban már beszélt arról a 2007 óta Svájcban légióskodó, 78-szoros válogatott Vanczák Vilmossal, hogy sioni szerződésének kifutásával, vagyis 2016 nyarán a miskolciakhoz szerződjön. Sőt, adott esetben akár már előbb is...
júl. 23
9:32
Bayern: Rummenigge bejelentette Vidal érkezését (She)
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján megerősítette azokat a sajtóhíreket, melyek szerint Arturo Vidal, a Juventus középpályása a bajoroknál folytatja a pályafutását.
júl. 23
9:42
Tenisz: Újabb meccset foghat a kanadai csodafiú (Agroinform)
A TippmixPro-nál jól fizet, ha a 14 éves Felix Auger-Aliassime-nek a barbadosi Darien Kinget is sikerül megviccelnie.
júl. 23
9:48
Honvéd: újabb játékos távozott, ezúttal a volt Juve-támadó (She)
A Honvéd labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel távozik a szomáliai támadó, Ayub Daud.
júl. 23
9:50
SEHA-liga: két újonccal teljes a tízcsapatos mezőny (She)
A férfi kézilabda SEHA-ligában szerdán elnökségi ülést tartottak, amelyen véglegesítették a 2015–2016-os idényben részt vevő klubok listáját. A címvédő MVM Veszprém mellett két újonc is bekerült a mezőnybe, amelyben viszont nem találjuk ott a macedón Metalurg Szkopjét és a szerb Radnicskit.
júl. 23
10:06
A rajongók döntenek Hamilton Bianchira emlékező feliratairól (Infostart)
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton a rajongói segítségét kérte abban, hogy milyen felirat kerüljön a sisakjára és az autójára a hétvégi 30. Forma-1-es Magyar Nagydíjon a múlt pénteken elhunyt Jules Bianchi emlékére.
júl. 23
10:06
Barca: „Nem állatkertbe jött!” - kiakadtak Messi öltözete miatt (She)
Lionel Messi két napja Gabonba utazott az ország elnökének meghívására. A Barcelona szupersztárja a látogatásért és a közreműködésért állítólag 3.5 millió eurós fizetséget kapott. De nem mindenki volt elájulva Messi felbukkanásától, sőt, egy politikai vezető kemény kritikával illette a négyszeres aranylabdás futballistát.
júl. 23
10:06
Ramos marad a Real Madridban (Metropol)
A 29 éves Ramost az utóbbi hetekben a Manchester Uniteddel hozták hírbe, de Benítez állítása szerint nem megy sehova.
júl. 23
10:08
Szlovákia: a DAC ellen már bevetnék a volt győri kapust (She)
A szlovák élvonalbeli Spartak Trnava egy évre szerződtette Lubos Kamenárt, a Győri ETO nyáron szabadügynökké váló labdarúgóját.
júl. 23
10:42
Sergio Ramos marad a Real Madridban (Infostart)
A világ- és Európa-bajnok védő, Sergio Ramos marad a Real Madrid labdarúgócsapatánál - legalábbis ezt mondta az együttes új vezetőedzője, Rafael Benítez.
júl. 23
10:42
Hertha: Dzsudzsáktól távolodnak, Dibuszhoz közelednek – sajtóhír (She)
A fussballinfo.net mai cikkében a Hertha játékoskeretének nyári átalakításáról ír, és azt a következtetést vonta le, hogy a Dárdai Pál irányította együttes egyre inkább távolodik Dzsudzsák Balázstól, ellenben egyre közelebb kerül Dibusz Déneshez.
júl. 23
10:44
Libertadores-kupa: Tigres–River Plate döntő lesz (She)
A mexikói Tigres és az argentin River Plate jutott be a döntőbe a labdarúgó Libertadores-kupában.
júl. 23
11:00
BL: „Összetört walesi szívek”; megint Juhász – sajtóvisszhang (She)
A labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján a Videoton hazai pályán hosszabbításban 1–1-es döntetlent játszott a walesi bajnok The New Saints csapatával, ezzel 2–1-es összesítéssel továbbjutott, és készülhet a BATE Boriszov elleni párharcra. A szigetországi sajtótermékek összetört walesi szívekről írnak a székesfehérvári találkozót követően.
júl. 23
11:12
Bajnokok Ligája: Ajándék odds a Videoton ellen? (Agroinform)
A legelső oddsok szerint a Videoton az esélyese a jövő hét keddi, BATE Boriszov elleni odavágónak. Szerintünk nem!
júl. 23
11:18
Videoton: Rudolf Gergely rövidesen aláír két évre (She)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint Rudolf Gergely még csütörtökön aláír a Videotonhoz – a csatár kétéves szerződést köt a fehérváriakkal.
júl. 23
11:20
Magyar Nagydíj: a „nulladik” napon is várják a nézőket (She)
Bár a száguldás csak pénteken kezdődik meg a Magyar Nagydíjon, már csütörtökön is mozgalmas élet zajlik a Hungaroringen. A pilóták ma érkeznek meg a pályára, amelyet körbejárnak a mérnökökkel, lezajlanak az első értekezletek és sajtótájékoztatók, a késő délutáni órákban pedig már a háromnapos bérletet váltó szurkolók is bemehetnek a kapukon, és a bokszutcában találkozhatnak a versenyzőkkel.
júl. 23
11:36
HLSZ: bajnoki meccs 36 fokban, levelet írtak az MLSZ-nek (She)
A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) a játékosok kérésére levelet írt a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, hogy a tikkasztó hőségre való tekintettel módosítsa az NB I második fordulójában rendezendő Budapest Honvéd–MTK mérkőzés kezdési időpontját.
júl. 23
11:38
NB II: munkába állt az új zalaegerszegi klubmenedzser (She)
A Zalai Hírlap beszámolója szerint csütörtökön munkába állt a labdarúgó NB II-ben szereplő Zalaegerszegnél Ágoston Zoltán klubmenedzser.
júl. 23
11:40
Arany-kupa: botrány, tolvajozás, az aljas műesés csak ráadás (She)
Mexikó Panama legyőzésével bejutott az Arany-kupa fináléjába, ahol az Egyesült Államokat kiejtő Jamaicával találkozik. Mexikó útja a döntőig igencsak érdekesen alakult, legutóbbi mérkőzése különös bírói ítéletektől és botránytól sem volt mentes.
júl. 23
11:42
NB III: a korábbi élvonalbeli védővel teljes a Cegléd kerete (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint a labdarúgó NB III-ban szereplő Ceglédi VSE együttesében folytatja a pályafutását a korábban az MTK-ban, a DVTK-ban és a Haladásban is futballozó védő, Farkas Viktor.
júl. 23
11:54
Real: Benítez száz százalékig biztos Sergio Ramos jövőjében (She)
A világ- és Európa-bajnok védő, Sergio Ramos marad a Real Madrid labdarúgócsapatánál – legalábbis ezt mondta az együttes új vezetőedzője, Rafael Benítez.
júl. 23
11:54
Vidal a Bayern Münchené (Metropol)
Vidalnak már csak az orvosi vizsgálaton kell átesnie és aláírhatja a szerződését.
júl. 23
11:56
Jégkorong: a DVTK „átvette” Miskolctól a Jegesmedvéket (She)
Minden bizonnyal DVTK Jegesmedvék néven folytatja létezését a legutóbbi idényben magyar bajnok, Mol Liga- és Magyar Kupa-győztes Miskolc jégkorongcsapata.
júl. 23
11:56
Végleges a SEHA Liga mezőnye (Metropol)
A Veszprémen kívül további kilenc csapat vesz részt a küzdelmekben
júl. 23
12:12
Békéscsaba: érkezik a KTE-vel szerződést bontó szélső (She)
A Nemzeti Sport Online értesülésének megfelelően a labdarúgó NB I-ben szereplő Békéscsabában folytatja a pályafutását Szalai Dániel, a Kecskemét saját nevelésű futballistája.
júl. 23
12:14
Boksz: Fury 40 éves öregnek nevezte Vladimir Klicskót (She)
A veretlen Tyson Fury 40 éves öregnek nevezte Vladimir Klicskót, és kizártnak tartja, hogy az október 24-i düsseldorfi profi ökölvívógálán kikapjon a világbajnoki címeit megvédeni készülő ukrántól.
júl. 23
12:16
Sakk: Lékó Péter–Li Csiao párosmérkőzés lesz Szegeden (She)
Lékó Péter augusztus 14. és 20. között a kínai Li Csiaóval játszik páros sakkmérkőzést Szegeden - hangzott el az eseményt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón.
júl. 23
12:18
NB III: Kecskemétről Ciprusra vezetett a középpályás útja (She)
A ciprusi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Doxában folytatja a pályafutását Henri Eninful, az Újpest és a Kecskemét korábbi togói középpályása.
júl. 23
12:30
F1: megvan a Sauber 2016-os párosa; Ecclestone dönt a gumikról (She)
A Brit Nagydíj óta majdnem három hét telt el, viszonylag hosszú szünet után gyűlik össze ismét az F1-es mezőny, így nem csoda, hogy már a hétvége előtt több hír lát napvilágot. A Sauber például  bejelentette, kik lesznek a pilótái 2016-ban, s az is eldőlt, hogy jövőre az eddiginél sokkal kevesebb tesztlehetőséget kapnak a csapatok. Rövid hírek egy csokorban.
júl. 23
12:32
Felkészülés: a Győri ETO legyőzte a dunaszerdahelyieket (She)
Nemzetközi felkészülési labdarúgó-mérkőzésen az NB III-ban szereplő Győri ETO 1–0-ra legyőzte a szlovák élvonalbeli dunaszerdahelyieket – tudatta a Kisalföld.
júl. 23
12:48
Videó: biztos, hogy menjen? Elképesztő gólt rúgott Shaqiri (She)
Remek találattal vétette észre magát az Internazionale edzésén Xherdan Shaqiri, akit gyakran emlegettek az olasz klub nyári távozói között. A svájci válogatott támadó a tréningen megmutatta, nem biztos, hogy bölcs döntés lenne megválni tőle.
júl. 23
12:48
Bögyös bombázó csavarta el a Real Madrid-sztár fejét - fotó! (Blikk)
New York - Kigolyózták Rihannát Karim Benzema mellől.
júl. 23
13:00
Darts: Felszálltunk a Wade vonatra (Agroinform)
A World Matchplay csütörtöki és pénteki játéknapján már a legjobb négy közé jutás a tét.
júl. 23
13:06
Válogatott: „Dárdai hátat fordított!”; „Ki a t…m az a Storck?” (She)
A magyar labdarúgó-válogatott élén történt változásokról, Dárdai Pál távozásáról és Bernd Storck kinevezéséről kérdeztük a szurkolókat, akik vegyes érzelmekkel fogadták a kapitányváltást.
júl. 23
13:08
Férfi kézi: „Veszprémbe akartam jönni” – Pálmarsson megérkezett (She)
Megjött Magyarországra az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának nyári szerzeménye, Aron Pálmarsson. A THW Kieltől érkező izlandi irányító-átlövő a magyar klub hivatalos honlapjának adott bemutatkozó interjújában elmondta, utál veszíteni, valamint nem tesz különbséget aközött, hogy irányítóként vagy átlövőként kell játszania.
júl. 23
13:24
F1: mintha Bianchi 48 méterről zuhant volna le – FIA-jelentés (She)
Az FIA csütörtöki jelentése szerint nem 92, hanem 254 g-s erő hatott Jules Bianchi fejére a tavaly októberi Japán Nagydíjon. A szövetség biztonsági tanácsának alelnöke szerint akkor sem lettek volna jobb esélyei a franciának a túlélésre, ha zárt lett volna az autója.
júl. 23
13:26
El: 50 biztonsági embert visz magával a Fradi Boszniába (She)
A Zeljeznicar és a Ferencváros csütörtök esti Európa-liga-selejtezője kiemelt kockázatú mérkőzésnek számít, amely különleges felügyelet alá esik az európai szövetség (UEFA) által – tudatta a faktor.ba.
júl. 23
13:28
Képgaléria: Gyurcsó ismét lendített; emelt fővel búcsúzott a TNS (She)
A Videoton túlórás hazai visszavágót követően, 2–1-es összesítéssel búcsúztatta a walesi The New Saints gárdáját a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. A becsülettel helytálló – a fehérvári drukkerek által vastapssal jutalmazott – TNS ellen az idegenbeli találkozót követően Székesfehérváron is Gyurcsó Ádám volt eredményes. Tekintse meg a hazai visszavágó legjobb képeiből…

Keresés