2016. március 18. péntek

márc. 18
0:06
NS: Lencse lila-zöld álma; MAC-verő Macik – péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:
márc. 18
0:06
EL: Kiesett a MU és a Tottenham (Metropol)
A Liverpool és a Dortmund jutott tovább az Európa Liga két legnehezebb párosításából.
márc. 18
0:24
Eb 2016: C. Ronaldóék meglepő mezben játszhatnak ellenünk (She)
Csütörtökön bemutatták a portugál labdarúgó-válogatott új mezeit, amelyekben Cristiano Ronaldóék az idei Európa-bajnokságon is szerepelnek majd – többek között a mieink ellen.
márc. 18
0:28
Pénteki sportműsor: BL- és El-sorsolás, kezdődik az F1 (She)
Pénteken sorsolják a labdarúgó Bajnokok Ligája és Európa-liga negyeddöntőjének párosítását. Ezen a napon veszi kezdetét a Formula–1-es világbajnokság, valamint a fedett pályás atlétikai vb is. Íme, a mai sportműsor.
márc. 18
4:18
F1: az időjárás és Hamilton volt az úr az év első edzésén (She)
Lewis Hamilton zárta az élen az idénynyitó Ausztrál Nagydíj első szabadedzését, amelyen az időjárás is fontos szerepet játszott, hiszen többször is eleredt, illetve elállt az eső, s végig nagyon erős szél nehezítette a versenyzők feladatát. A Mercedes vb-címvédője mögött a Red Bull két pilótája zárt.
márc. 18
6:24
F1: Ausztrál Nagydíj, 2. szabadedzés élőben az NSO-n! (She)
Az F1-es idény első szabadedzése után egyik csapat vezetői sem lehettek boldogok, hiszen semmi olyan sem derült ki az olykor esős, olykor száraz, végig nagyon szeles 90 perc alatt, amit a teszteken ne deríthettek volna ki. Az F1 történetének legrövidebb, nyolc tesztnapból álló felkészülését követően szép időnek örültek volna Ausztráliában, de erre még várni kell. Talán a második szabadedzésen…
márc. 18
7:00
Tenisz: Babosék sem tudták megállítani az amerikai duót (She)
Az Indian Wellsben zajló tenisztorna női párosversenyének elődöntőjében a Babos Tímea, Jaroszlava Svedova kettős 6:2, 4:6, 4:10 arányban kikapott a Bethanie Mattek-Sands és Coco Vandeweghe alkotta amerikai párostól.
márc. 18
7:02
Atlétikai vb: hat méter felett a fantasztikus Lavillenie (She)
Az amerikai rúdugró, Jennifer Suhr lett a magyar idő szerint péntek hajnalban Portlandben megkezdődő atlétikai fedett pályás világbajnokság első aranyérmese (490 cm). Hamarosan követte őt a szám férfi világcsúcstartója, a francia Renaud Lavillenie, aki szintén új vb-csúccsal diadalmaskodott (602).
márc. 18
7:15
NBA: megvan a Spurs 34. hazai sikere, a Suns csak 69 pontot dobott (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) csütörtöki játéknapján a San Antonio Spurs hazai parketten 118–110-re nyert a Portland Trail Blazers ellen, ezzel szezonbeli 34. hazai mérkőzését is megnyerte. A rekordot a legendás 1995–1996-os Chicago Bulls tartja, amely az idény első 37 hazai összecsapásán aratott győzelmet. A Utah Jazz remek védekezéssel 103–69-re győzött a Phoenix Suns…
márc. 18
7:33
NHL: a Devils tizenegy gólos meccsen nyert a Wild ellen (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) csütörtöki játéknapján a New Jersey Devils hazai jégen 7–4-re legyőzte a Minnesota Wildot.
márc. 18
7:33
Forma-1: Kevés, de bonyolult változás (Metropol)
Vasárnap rajtol el az idei első nagydíj Melbourne-ben. Más lesz az időmérő, és újak a gumiszabályok is.
márc. 18
8:09
Tenisz: Cilic és Monfils is kiesett Indian Wellsben (She)
Az Indian Wellsben zajló tenisztornán a nőknél kialakult a legjobb négy mezőnye Serena Williams és Agnieszka Radwanska után Viktorija Azarenka és Karolína Plísková is bejutott. A férfiaknál David Goffin és Milos Raonic került be az elődöntőbe.
márc. 18
8:11
F1: a második esős edzés is Hamiltoné Melbourne-ben (She)
Az Ausztrál Nagydíj első szabadedzéséhez hasonlóan a másodikon is változékony volt az időjárás, és akárcsak az első 90 percet, a másodikat is Lewis Hamilton zárta az időlista élén, ezúttal Nico Hülkenberget megelőzve. Csapattársa, Nico Rosberg viszont nem lehet elégedett, még vizes pályán megcsúszott és összetörte a Mercedesét, amellyel vissza sem tudott menni a bokszba.
márc. 18
8:13
BL: Barca–Real a nyolc között? Guardioláék a City ellen? Ma kiderül! (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteken Nyonban sorsolja ki a Bajnokok Ligája és az Európa-liga negyeddöntőjének párosítását. Íme, minden fontos tudnivaló!
márc. 18
8:27
Légiósok: Bogdán Ádám a liverpooli helyzetéről beszélt (She)
Nincs könnyű helyzetben Bogdán Ádám, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool kapusa, aki csak az U21-eseknél kap lehetőséget. Még nem tudja, mit hoz számára a nyári átigazolási időszak, de addig is szeretne kölcsönbe menni – már közel volt hozzá, hogy ez sikerüljön.
márc. 18
8:33
Darts: Hihetetlen mélységből támadt fel Taylor (Agroinform)
Ezen a csütörtökön Skóciában vendégeskedett a PL-mezőnye, fordulatos, izgalmas meccsekből ezúttal sem volt hiány.
márc. 18
8:45
Babosék búcsúztak az elődöntőben (Infostart)
Babos Tímea - oldalán Jaroszlava Svedovával - kiesett az elődöntőben a kaliforniai Indian Wellsben zajló keménypályás tenisztorna női párosversenyében.
márc. 18
9:03
Már a hétvégén bajnok lehet a Ferencváros (Infostart)
A Ferencváros már a hétvégén bajnok lehet az OTP Bank Ligában, ha a 26. forduló szombati mérkőzésén nyer a Vasas vendégeként, míg az MTK hazai pályán nem győz a Debrecen ellen vasárnap.
márc. 18
9:03
NB I: változott a vasárnapi rangadó időpontja (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség megváltoztatta a vasárnapi MTK–DVSC-Teva NB I-es bajnoki kezdési időpontját.
márc. 18
9:19
Hamiltoné a legjobb idő az esős nyitányon (Infostart)
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton érte el a legjobb időt az idénynyitó Forma-1-es Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzésein, amelyeket esős körülmények között rendeztek.
márc. 18
9:19
Futsal: Dróth újabb varázslatos góljai a válogatottban – videó (She)
Mint beszámoltunk róla, a magyar futsalválogatott felkészülési mérkőzésen Dróth Zoltán duplájával győzte le 2–0-ra Hollandiát. A Kajrat Almati légiósának első gólja sem volt csúnya, a másodiktól azonban mindenkinek leesett az álla az arénában. Dróth tehát csakúgy, mint az Európa-bajnokságon, továbbra is varázslatos gólokkal kápráztatja el a közönséget.
márc. 18
9:19
Akár bajnok is lehet az FTC (Metropol)
Csak az MTK érheti be az FTC-t, ha a zöld-fehérek nyernek holnap.
márc. 18
9:21
Tenisz: a korábbi világelső 67 perc lerendezte a meccset (She)
A korábbi világelső fehérorosz Viktorija Azarenka lehengerlő tenisszel, játékot sem veszítve győzte le a szlovák Magdalena Rybarikovát, s jutott be a kaliforniai Indian Wellsben zajló kemény pályás torna női versenyének elődöntőjébe.
márc. 18
10:12
Sakkvilágbajnok-jelölti torna: Aronjan és Karjakin az élen (She)
Az örmény Levon Aronjan legyőzte az amerikai Hikaru Nakamurát, s ezzel holtversenyben az orosz Szergej Karjakinnal az élen áll a moszkvai sakkvilágbajnok-jelölti torna hatodik fordulója után.
márc. 18
10:14
R. Madrid: Benzema megint bajban? Drogbalhéban röppent fel a neve (She)
A Libération francia lap pénteken megjelent cikkében azt írja, Karim Benzema, a spanyol élvonalbeli Real Madrid francia válogatott labdarúgójának bíróságon kell tanúskodnia egy drogcsempészetet és pénzmosást érintő ügyben.
márc. 18
10:21
Tipp: Az izlandi gólhalász a Villa kapuját is beveheti (Agroinform)
Sigurdsson remek formában van, az Aston Villa viszont futószalagon kapja a gólokat. Na vajon mi a tippem?
márc. 18
10:30
Helyzetbe Hozzuk: Thomas Doll ezért szeretett az NDK-ból a Balatonra járni! (She)
Az NSO Tv Helyzetbe Hozzuk sorozatának nyolcadik részében Thomas Doll válaszolt a kérdéseinkre. A Ferencváros vezetőedzője elárulta, miért szerette meg már tízévesen Magyarországot, valamint a „vokuhila” német mozaikszó jelentését is elárulta!
márc. 18
10:32
El: a Loki korábbi edzője szerint 1-2 sör simán belefér (She)
A Sparta Praha labdarúgócsapatát irányító Zdenek Scasny pályafutása legnagyobb diadalának nevezte a Lazio elleni 3–0-s idegenbeli győzelmüket, amellyel bejutottak az Európa-liga negyeddöntőjébe.
márc. 18
10:48
Holtverseny a sakkvilágbajnok-jelölti tornán (Infostart)
Az örmény Levon Aronjan legyőzte az amerikai Hikaru Nakamurát, s ezzel holtversenyben az orosz Szergej Karjakinnal az élen áll a moszkvai sakkvilágbajnok-jelölti torna hatodik fordulója után.
márc. 18
11:06
Kovács Katalin egyesben és párosban készül a válogatókra (Infostart)
A háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin egyesben és Csipes Tamarával párosban is rajthoz áll majd a hazai válogatóversenyeken, s feltett szándéka, hogy bekerüljön a riói játékokra utazó magyar küldöttségbe.
márc. 18
11:06
Férfi kézi: klasszisok ellen debütál Sabaté kapitányként (She)
Nikola Karabatic sérült, ám nélküle is bomba erős lesz a francia férfi kézilabda-válogatott, amely ellen Xavier Sabaté szövetségi kapitányként bemutatkozik a magyar nemzeti csapat kispadján.
márc. 18
11:08
El: a cseh szurkoló bunkósága kiverte a biztosítékot – videó (She)
Bár a Sparta Praha remek játékkal és 3–0-s idegenbeli győzelmével kiejtette a Laziót az Európa-liga nyolcaddöntőjében, a csehek igazán csak a csapatukra lehetnek a büszkék, az őket Rómába elkísérő szurkolóik egyikére egyáltalán nem. A drukker ugyanis levizelt egy hajléktalant az Angyalvárhoz vezető Ponte Sant’Angelo nevű hídon.
márc. 18
11:10
MU: Simán kezdő lenne, óriási hiba volt elengedni – Scholes (She)
Paul Scholes szerint korábbi klubja, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United hatalmas hibát követett el azzal, hogy elengedte az Arsenalhoz Danny Welbecket, aki még könnyedén beférne nevelőegyesületének kezdő tizenegyébe.
márc. 18
11:12
Sportfejlesztés: úszó- és vízilabdaközpont épül Egerben (She)
Habis László, Eger polgármestere a helyi sportfejlesztésekről tárgyalt Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral, akitől egyúttal kérte az államtitkárság szakmai segítségét.
márc. 18
11:15
Felkészülés: A horvát kapitány nagyra tartja a magyar válogatottat (Agroinform)
A nemrég kinevezett szövetségi kapitány Királyt, Gerát, Juhászt és Dzsudzsákot emelte ki a mieink közül.
márc. 18
11:24
Rio 2016: Kovács Katalin egyedi kajakkal készül a válogatókra (She)
A háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin egyesben és Csipes Tamarával párosban is rajthoz áll majd a hazai válogatóversenyeken, s feltett szándéka, hogy bekerüljön a riói játékokra utazó magyar küldöttségbe.
márc. 18
11:26
Férfi kézi: a szlovén irányító Szegeden folytatja – hivatalos (She)
A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata kettő plusz egy éves szerződést kötött a szlovén válogatott irányító Stas Skubéval – adta hírül péntek délelőtt a Tisza-parti klub honlapja.
márc. 18
11:28
F1: hat tanulság a 2016-os idény első edzésnapjáról (She)
Az F1-es idény első edzésnapján mindkét szabadedzést Lewis Hamilton zárta az élen, míg Nico Rosberg a második tréningen a falnak ütközött Mercedesével. Az esős edzéseken az időeredmények alapján továbbra sem tudjuk pontosan, ki mire esélyes valójában, de néhány részlet kiderült. Például, hogy a Red Bull örülni fog az esős versenynapoknak.
márc. 18
11:30
Bayern: 2021-ig hosszabbított a kulcsember – hivatalos (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München a hivatalosan Twitter-oldalán bejelentette, 2021-ig meghosszabbította kulcsjátékosa, David Alaba szerződését.
márc. 18
11:42
F1: sétáljon be a Williams garázsába! – interaktív videó (She)
Az F1-es Williams-istálló kellemes utazásra invitálta rajongóit a 2016-os idény első napján. A legendás istállónak köszönhetően nemcsak az autó fedélzeti kameráját forgathatjuk a pályán kedvünk szerint, hanem a csapat garázsába is besétálhatunk, és szétnézhetünk.
márc. 18
11:42
Kovács Katalin egyesben és párosban készül a válogatókra (Metropol)
Csipes Tamarával öt éve már versenyeztek együtt, s Kovács Katalin most úgy érzi, ez az egység újra eredményes lehet.
márc. 18
11:44
F1: Ez a lényeg – a Red Bull-főnök bölcs tanácsa a Haasnak (She)
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szellemes, egyben rendkívül bölcs tanáccsal látta el Gene Haast, az F1-ben újonc Haas-istálló alapítóját az FIA pénteki sajtótájékoztatóján.
márc. 18
11:46
El: büntetésre számíthat az MU és a Pool az UEFA-tól (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vizsgálatot indít a Manchester United és a Liverpool ellen a két klub csütörtöki mérkőzése miatt – számolt be róla több brit portál.
márc. 18
11:48
Eb 2016: Rooney ott lesz a keretben, de a kezdőben nem biztos (She)
Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a sérülését követően lábadozó Wayne Rooney ott lesz a nyári franciaországi Európa-bajnokságon, ám nem feltétlenül kezdőjátékosként.
márc. 18
11:51
BL: Nem úszta meg a Barcelona, spanyol derbi vár rájuk (Agroinform)
Szerencséje volt a Real Madridnak és a Bayernnek, a Barcelona viszont rosszul járt az Atlético Madriddal.
márc. 18
12:00
SEHA-liga: a Veszprém játssza az elődöntő első mérkőzését (She)
Az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata április 1-jén 18 órától játszik a Meskov Breszttel a SEHA-liga négyes döntőjében a fináléba jutásért.
márc. 18
12:02
BL: a negyeddöntő sorsolása élőben az NSO-n (She)
Pénteken 12 órakor kezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolási ceremóniája. Kövesse velünk a nyoni eseményt folyamatosan frissülő cikkünk segítségével!
márc. 18
12:15
Spanyol rangadó a BL-negyeddöntőben (Infostart)
Elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosítását. Ez alapján Wolfsburg-Real Madrid, Bayern München-Benfica, Barcelona-Atletico Madrid és Paris Saint-Germain-Manchester City párharcot rendeznek az elődöntőbe jutásért.
márc. 18
12:15
F1: „Olyan lesz a bokszutca, mint egy szupermarket parkolója” (She)
A Ferrari csapatfőnöke szerint az F1-ben szombaton bemutatkozó új időmérőn a bokszutca egy szupermarket parkolójához fog hasonlítani.
márc. 18
12:33
BL: jól járt a Real és a Bayern, a PSG a Man. Cityvel játszik (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteken Nyonban kisorsolta a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosítását. Íme,a párharcok!

Keresés