2016. március 20. vasárnap

márc. 20
0:42
Vasárnapi sportműsor: bajnok lehet a Fradi, manchesteri derbi (She)
Ha az MTK vasárnap a Fáy utcában nem veri meg az ötödik helyezett DVSC-t a labdarúgó NB I 26. fordulójában, akkor a Ferencváros megszerzi fennállása 29. magyar bajnoki címét, amire 2004 óta vár. Az európai topligák szerelmesei el lesznek kényeztetve, hiszen Angliában manchesteri, míg Olaszországban torinói derbit rendeznek, Spanyolországban a Barcelonára és a Real Madridra is nehéz feladat várhat,…
márc. 20
5:45
F1: máris törölték az új időmérős rendszert, jön vissza a régi (She)
Az F1-es csapatfőnökök egyhangúlag úgy döntöttek, hogy a két hét múlva esedékes Bahreini Nagydíjon vissza kell térni a korábbi időmérős rendszerre, azaz máris törölhetik a szombaton kipróbált új rendszert, amely során 90 másodpercenként estek ki a pilóták.
márc. 20
6:03
F1: Ausztrál Nagydíj, a futam élőben az NSO-n! (She)
Elérkezett az idénynyitó Ausztrál Nagydíj, amelynek esélylatolgatását a háttérbe szorította szombaton az időmérős rendszer bukása. A kvalifikációs rendszert máris visszaváltoztatták a régire. A versenyen a pilóták minimális segítséget kapnak rádión a mérnökeiktől – vajon ennek milyen érezhető hatása lesz a futamra? Kövesse velünk az eseményeket!
márc. 20
7:12
Óriási balesettel kezdődött a Formula-1-es idény - videó! (Infostart)
Az elmúlt évek egyik leglátványosabb balesetét hozta a szezonnyitó Formula-1-es Ausztrál Nagydíj: Esteban Gutierrez és Fernando Alonso ütközése után a kétszeres világbajnok spanyol pilóta McLarenje hatalmasat repült, a levegőben is megforgott, majd totálkárosan ért földet. Alonso sértetlenül szállt ki a roncsból.
márc. 20
7:30
Légiósok: Sándor születésnapos sikerének Vadócz is részese (She)
A két magyarral, a születésnapját ma ünneplő, 32 éves Sándor Györggyel és Vadócz Krisztiánnal felálló Perth Glory 2–1-re győzött a Wellington Phoenix otthonában az ausztrál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában.
márc. 20
8:06
Rosberg nyerte a szezonnyitót (Infostart)
Kettős Mercedes-sikert hozott a Formula-1-es autós gyorsasági világbajnokság melbourne-i szezonnyitója. A győzelmet a német Nico Rosberg szerezte meg a háromszoros világbajnok angol Lewis Hamilton előtt. A harmadik helyen a Ferrari négyszeres vb-győztese, a német Sebastian Vettel ért célba.
márc. 20
8:06
NBA: a GSW kikapott a rangadón a San Antonio Spurstől (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján a 2015–2016-os szezonjának két legjobb mérleggel álló csapata, a címvédő Golden State Warriors és a Spurs találkozott San Antonióban. Az immár hatos győzelmi szériát produkáló hazaiak 80 pont alatt tartották a címvédőt, amely a hetedik vereségét szenvedte el a szezonban.
márc. 20
8:06
Senánszky Petra ismét világcsúcsot úszott (Metropol)
Megjavította a világrekordot szombaton Senánszky Petra 50 méteres uszonyos gyorsúszásban az olaszországi Lignanóban.
márc. 20
8:08
F1: Alonso balesete után kettős Mercedes-győzelem (She)
Rosszul rajtolt a két Mercedes, de így is kettős győzelmet aratott a Nico Rosberg, Lewis Hamilton páros az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, amelyet Fernando Alonso és Esteban Gutiérrez ütközése miatt piros zászlóval egy időre meg ellett szakítani. A harmadik helyen a jól rajtoló Sebastian Vettel végzett, aki hiába rajtolt jól, a Ferrari eltaktikázta magát.
márc. 20
8:24
Márton Anita ezüstérmes súlylökésben (Metropol)
Márton Anita a magyar atlétika hatodik fedett vb-érmét szerezte meg, köztük a második ezüstérmet, s egyúttal 1999 óta az első dobogós helyet.
márc. 20
8:26
Rosberg győzött a melbourne-i idénynyitón (Metropol)
A 30 éves versenyzőnek ez volt pályafutása 15. futamgyőzelme, s sorozatban negyedszer diadalmaskodott.
márc. 20
8:42
Videó: ezzel a gyakorlattal lett vb-ezüstérmes Márton Anita (She)
Mint ismert, a súlylökő Márton Anita a második helyen végzett a Portlandben zajló atlétikai világbajnokságon, 17 esztendő után fedett pályás vb-érmet szerezve a magyar atlétikának. Nézze meg a magyar sportoló ezüstérmet érő gyakorlatát!
márc. 20
8:45
Premier League: Előzésre készül a Liverpool (Agroinform)
Jürgen Kloppék ezúttal Southamptonból hozhatják el a három pontot.
márc. 20
9:00
Márton Anita ezüstérmes súlylökésben (Infostart)
Márton Anita bravúros teljesítménnyel ezüstérmet nyert a portlandi fedettpályás atlétikai világbajnokság harmadik versenynapján.
márc. 20
9:00
Női kézi: kiütéssel jutott ki a vb-re a juniorválogatott (She)
Kiütéssel, 39–21-re győzött a házigazda ellen az ifjabb Kiss Szilárd vezette magyar női junior kézilabda-válogatott az izlandi világbajnoki selejtezőn. Ausztria nem bírt Fehéroroszországgal, így eldőlt, a magyar együttes ott lesz a nyári oroszországi világeseményen.
márc. 20
9:02
F1: anyukája miatt sietett ki Alonso a rommá tört autóból – videó (She)
Fernando Alonso hálás az FIA-nak, hogy ép bőrrel megúszta a kettős Mercedes-győzelemmel véget érő Ausztrál Nagydíj 17. körében történt balesetét. A kétszeres világbajnok spanyol az Esteban Gutiérezzel történt ütközése után édesanyja miatt igyekezett mielőbb kiszállni az autójából.
márc. 20
9:18
Megyei foci: száz gól felett a Kaposvár, szerény KLC-siker (She)
Csakúgy, mint az ősszel, tavasszal is nyomon követjük azon labdarúgócsapatok eredményeit, amelyek az előző kiírásban vagy a 2013–2014-es szezonban még az első osztályban szerepeltek, ám licencproblémák miatt ebben az idényben már csak a megyei bajnokságban indulhattak.
márc. 20
9:36
FTC: újabb angol PL-csapatnál figyeltek fel Nagy Ádámra (She)
Néhány forduló ugyan hátravan még az NB I-es idényből, de máris lehetséges átigazolási hírekről hallani. A Ferencváros tehetséges középpályását, Nagy Ádámot Angliába vinnék, ezúttal Liverpoolból mutatkozik érdeklődés.
márc. 20
9:38
F1: Utólag azt mondom, kár volt – Vettel a stratégiáról (She)
Az Ausztrál Nagydíjat jó rajtja ellenére a két Mercedes mögött, a harmadik helyen záró Sebastian Vettel elismerte, a Ferrari eltaktikázta magát Melbourne-ben.
márc. 20
10:12
F1: Rosberg a győzelme után bocsánatot kért Hamiltontól (She)
Az F1-es idénynyitó már csak attól is különleges, hogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg annak ellenére derűsen köszöntötte egymást a versenyt követően, hogy a rajtnál összeért a két autó, és mindketten pozíciót veszítettek. Rosberg utólag bocsánatot kért Hamiltontól.
márc. 20
10:14
Eb 2016: Balotelli kimaradt, Conte olasz keretet hirdetett (She)
Antonio Conte, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a Spanyolország és Németország elleni felkészülési mérkőzések előtt.
márc. 20
10:30
Atlétikai vb: Márton Anita be sem meri kapcsolni a telefonját (She)
A nagy sikert elérő Márton Anita még nem tudta feldolgozni, hogy ezüstérmet szerzett a Portlandban zajló fedett pályás atlétikai világbajnokságon. A magyar súlylökő elmondta, a felkészülés utolsó időszakában már voltak biztató jelek, de az edzője sokkal optimistább volt a verseny előtt.
márc. 20
10:30
La Liga: Tovább növelheti előnyét a Barcelona (Agroinform)
A Sárga Tengeralattjáró csak vaktölténnyel lő az elmúlt években a Barcára, így ismét sima katalán sikert várunk.
márc. 20
10:32
PL: nagy pénzt bukik az MU, ha nem nevezi ki Mourinhót – sajtóhír (She)
Spanyol sajtóértesülések szerint előszerződést kötött egymással a Manchester United és José Mourinho.
márc. 20
10:48
Videó: nem akarták elhagyni a stadiont a Leicester-szurkolók (She)
A Leicester City 1–0-ra nyert a Crystal Palace vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 31. fordulójában. A vendég szurkolók kitettek magukért a találkozón és utána is. Már a pályamunkások dolgoztak a gyepen, amikor a drukkerek még mindig skandálták az örömrigmust, miszerint Leicester megnyeri az angol bajnokságot.
márc. 20
10:50
F1: a legtöbben a végén jöttek rá, melyik a nyerő gumi – kép (She)
Az Ausztrál Nagydíjon volt lehetőség rá először, hogy akár háromféle, száraz pályára való gumin is száguldjanak a pilóták. A 22 fős mezőnyből tízen végig is zongorázták a Pirelli skáláját, köztük a futamgyőztes Nico Rosberg is, aki használt szuperlágy gumikon rajtolt, bokszkiállásakor lágyakra váltott, majd a piros zászlós szünetben közepesen kemény gumikat kapott, amelyekkel a célig ment.
márc. 20
11:06
F1: a Haas-főnök nem a hatodik helynek örül a legjobban (She)
Az Ausztrál Nagydíjon kettős győzelmet arató Mercedes mellett az újonc Haas-istálló érdemelt hatalmas elismerést az F1-es idénynyitón, Romain Grosjean ugyanis a hatodik helyen ért célba az amerikai csapat első futamán. A francia szerint a Haasnak ez győzelemmel ér fel, a csapatfőnöke szerint azonban ennél is van fontosabb.
márc. 20
11:42
Válogatott: Kádárnak fáj a bokája, Telkiben megvizsgálják (She)
Mint arról szombaton beszámoltunk, a Lech Poznan válogatott védőjét, Kádár Tamást sérülés miatt a szünetben le kellett cserélni a Legia Warszawa elleni bajnokin. Ennek ellenére a futballista ma már Telkibe utazik a horvátok elleni meccsre készülő válogatott kerethez – állapotáról az őt képviselő CMG menedzserirodától kértünk tájékoztatást.
márc. 20
11:42
Premier League: A City lehet Manchester királya (Agroinform)
Vasárnap megrendezésre kerül a manchesteri városi rangadó, amely derbi szerintünk a City sikerével ér véget.
márc. 20
11:44
Videó: és akkor elkezdték a levegőbe dobálni Egervárit (She)
A magyar bajnok DVTK Jegesmedvék jégkorongozói is nagy ünneplésben részesültek Diósgyőrben szombaton, ráadásul a focicsapat remek játékkal 3–0-ra legyőzte a Haladást az NB I 26. fordulójában. A hokisok is rendhagyó módon bekapcsolódtak a meccs utáni fiesztába, amikor Egervári Sándor érkezett a szurkolóknak megköszönni a buzdítást.
márc. 20
12:00
Videó: sokkoló képek, ketten meghaltak a lelátói összecsapásban (She)
Helyi sajtóértesülések szerint két szurkoló életét vesztette, és több mint ötven ember megsérült a marokkói bajnokságban szereplő Radzsa Casablanca és a Csabab Rif Hoceima szombati mérkőzésén.
márc. 20
12:15
Világcsúcsot úszott Senánszky Petra (Infostart)
Megjavította a világrekordot szombaton Senánszky Petra 50 méteres uszonyos gyorsúszásban az olaszországi Lignanóban.
márc. 20
12:33
Síugró-vk: Peter Prevc zárásként mindent vitt (She)
A szlovéniai Planicán egyéni sírepülőversennyel zárult a síugrók világkupa-sorozata. A vasárnapi versenyen a szlovén Peter Prevc szerezte meg a győzelmet, honfitársa, Robert Kranjec, illetve a norvég Johan Andre Forfang előtt.
márc. 20
12:51
F1: Remélem, legközelebb jobban igyekszünk – Verstappen (She)
Az Ausztrál Nagydíj záró szakaszában Max Verstappen gondoskodott az izgalmakról, a Toro Rosso holland pilótája a második bokszkiállásáig a 4-5. helyen haladt, majd csapattársa, Carlos Sainz Jr. mögé szorulva küszködött, és a rádión panaszkodott.
márc. 20
12:51
Bundesliga: Tovább roboghat a dortmundi expressz (Agroinform)
Az Augsburg legyőzése még idegenben sem tűnik megoldhatatlan feladatnak a Dortmund számára.
márc. 20
13:09
Werder: „torokmetszéssel” fenyegetett a Chelsea-játékos (She)
Papy Djilobodji, a Bundesligában szereplő Werder Bremen labdarúgója futballpályára nem illő mozdulattal hívta fel magára a figyelmet a Mainz ellen 1–1-es döntetlenre végződő német bajnoki mérkőzésen.
márc. 20
13:11
Alpesisí-vk: a kristálygömb sorsa öt századmásodpercen múlt (She)
Vasárnap a svájci St. Moritzban, a férfi szlalom és a női óriás-műlesiklás vk-döntőjét rendezték meg az alpesisí-világkupa zárásaként. Az előbbi számban a svéd Andre Myhrer, az utóbbiban pedig a német Viktoria Rebensburg szerezte meg a győzelmet.
márc. 20
13:27
Kvíz: melyik sportág vagy bajnokság trófeáját látja? (She)
Mostani kvízjátékunkban a sportvilág legnevesebb trófeái kerülnek terítékre. Akad nagyon könnyű, de rendkívül nehéz kérdés is, azonban egy közös: ezek a díjakat sokat láthatták a közvetítésekben vagy a híradásokban. Mindre emlékszik?
márc. 20
13:29
Sílövő-vk: elmaradt Björndalen búcsúja Hanti-Manszijszkban (She)
A férfiak és a nők tömegrajtos versenyével zárult volna vasárnap a sílövők világkupa-sorozata az oroszországi Hanti-Manszijszkban, de a helyszínen olyan óriási szél fújt, hogy lehetetlenné vált ezek megrendezése.
márc. 20
13:45
F1: Nyilvánvaló, hogy készen áll – a Mercedes vinné Verstappent (She)
Bár Max Verstappen csak a 10. helyen ért célba az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, a verseny első felében a negyedik-ötödik helyért csatázott a Toro Rossóval, amivel jelezte, hogy az idén még inkább számolni kell vele, mint bemutatkozásának évében. A Mercedesnél nem tagadják, hogy figyelik a hollandot.
márc. 20
14:03
Chelsea: „Saját lábában esett el!” – kifakadtak a WHU-hívek (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 31. fordulójában a Chelsea Fabregas büntetőjével pontot mentett a West Ham ellen. A találkozón a vendégszurkolók kikezdték a „kékek” tizenegyest kiharcoló középpályását, szerintük Ruben Loftus-Cheek a saját lábában botlott el a tizenhatos vonalánál. A húszéves labdarúgó a ráadásban egyébként megszerezhette volna a győzelmet a…
márc. 20
14:05
Női kézi: Brochék és Radicsevicsék már pezsgőzhettek a kijutásra (She)
Öt válogatott (Hollandia, Románia, Montenegró, Oroszország, Svédország) már megváltotta a riói repülőjegyét a női kézilabda olimpiai selejtezőtornákon. Az alábbiakban néhány képet mutatunk az ünneplés pillanatairól.
márc. 20
14:07
La Liga: hétéves sztori ért véget, fontos Espanyol-győzelem (She)
Bár az Athletic Bilbao előnybe került az Espanyol otthonában a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában, Pape Diop gólt fejelt (hét éve futballozik a La Ligában, azóta először történt vele ilyen), és a csereként beálló Felipe Caicedo is betalált, így pont nélkül maradt a baszk együttes.
márc. 20
14:19
NB III: Nicsenko fia gólt lőtt, csapata kikapott Újpesten (She)
A labdarúgó NB III 23. fordulójában vasárnap 11 órától két mérkőzést rendeztek.
márc. 20
14:21
Indian Wells-i tenisztorna: Rekorddöntésre készül Djokovics (Agroinform)
Vasárnap este Novak Djokovics és Milos Raonic feszül egymásnak a szezon első Masters-döntőjében.
márc. 20
14:21
Ligue 1: nem Barca, nem PL – döntött a francia szupertini? (She)
A 18 éves Ousmane Dembélé a Ligue 1-ben szereplő Rennes tehetséges futballistája és Európa talán legkeresettebb tinédzserkorú futballistája.
márc. 20
14:36
NB I: Takács a center a Lokiban; újra kezd Torghelle és Kanta (She)
A labdarúgó NB I 26. fordulójának záró mérkőzését kivételesen vasárnap rendezik meg. Ha az MTK nem nyer, már a találkozó után biztossá válik az FTC bajnoki címe. Íme, a kék-fehérek és a DVSC kezdőcsapata.
márc. 20
14:54
Olimpiai kvótás Szász Emese párbajtőröző (Infostart)
A párbajtőröző Szász Emese indulhat az augusztusi, riói olimpián.
márc. 20
14:54
Vívás: a párbajtőröző Szász Emese is olimpiai kvótás! (She)
A párbajtőröző Szász Emese is indulhat a riói nyári olimpián.
márc. 20
14:54
Ezüstérmes Hárspataki Gábor Rotterdamban (Metropol)
Közel járt az éremhez az 50 kilós nők mezőnyében Molnár Réka is, aki az ötödik helyen zárt.

Keresés