2016. április 24. vasárnap

ápr. 24
16:53
Ligue 1: már hét hónapja nyeretlen otthon a Marseille (She)
Tovább tart az Olympique Marseille hazai mélyrepülése a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1), ezúttal a legutóbbi négy meccsét elveszítő Nantes távozott ponttal a Vélodrome-ból.
ápr. 24
17:09
PL: elhullajtott két pontot az Arsenal, maradt a negyedik (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 35. fordulójában az Arsenal 0–0-s döntetlent játszott a Sunderlanddel, ezzel maradt a negyedik helyen. A hazaiak számára értékesebb volt az egy pont, így kikerültek a kiesőzónából.
ápr. 24
17:11
NB II: a Mezőkövesdnek 71 perc emberfór is kevés volt Várdán (She)
A labdarúgó NB II 24. fordulójában a Kisvárda hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Lékai Soma kiállítása miatt a 19. perctől kezdve emberelőnyben játszó Mezőkövesddel.
ápr. 24
17:13
Serie A: megfizetett a Lazio Candreva elrontott büntetőjéért (She)
Az olasz labdarúgó Serie A 35. fordulójában a Sampdoria 2–1-re legyőzte a tizenegyest hibázó Laziót, a Sassuolo Torinóban nyert, a Bologna 2–0-ra megverte a Genoát, az Atalanta 1–0-ra a Chievót.
ápr. 24
17:15
WTCC: Hungaroring, 2. futam élőben az NSO-n! (She)
A túraautó-vb két hungaroringi futama közötti jó hír, hogy a Hondák padlólemezét a második vizsgálat során szabályosnak találta az FIA, így Ficza Ferenc megtarthatta élete első vb-pontjait, amelyeket az első futamon elért 9. helyezésével, legjobb hondásként szerzett Mogyoródon. A második versenyen Ficza mellett talán Michelisz Norbert is elrajtolhat, így két magyar lehet a mezőnyben. Kövesse…
ápr. 24
17:45
Red Bull Air Race: történelmi győzelem az első havas (!) futamon (She)
Az elemeket és a világ legjobb pilótáit is legyőzte Matthias Dolderer a Red Bull Air Race második, spielbergi futamán. A német pilóta első győzelmét aratta a sorozatban, amellyel a pontverseny élére ugrott. A havas versenyen a helyi kedvenc osztrák Hannes Arch végzett a második, míg a 2014-es világbajnok brit Nigel Lamb a harmadik helyen.
ápr. 24
17:47
Bundesliga: győzött a Gladbach, tovább űzi a Herthát (She)
A német labdarúgó Bundesliga 31. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén a Borussia Mönchengladbach 3–1-es győzelmet aratott a Hoffenheim felett, és egy pontra megközelítette a listavezető Bayern Münchentől szombaton vereséget szenvedő Hertha BSC-t a 4. helyért folytatott harcban.
ápr. 24
17:49
Eurofoci: bíróverés a Fenerbahce meccsén – videó (She)
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Bundesliga 2.) 31. fordulójában Kalmár Zsolt csapata, az FSV Frankfurt 1–0-ra kikapott a Sandhausentől, Simon Krisztián klubja, az 1860 München viszont 1–0 nyert az Eintracht Braunschweig ellen.
ápr. 24
18:03
Kajak-kenu: Dombvári párosban is fölényesen nyert Szolnokon (She)
A szombati egyes után vasárnap párosban is fölényes győzelmet aratott 1000 méteren Dombvári Bence a kajak-kenusok szolnoki tájékoztató versenyén.
ápr. 24
18:05
La Liga: Dani Alves óta védő nem tett ilyet; a Sevilláé a derbi (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 35. fordulójában a Sevilla nyerte meg a derbit a Betis ellen, Kevin Gameiro és Coke egy-egy találatával 2–0-ra nyert.
ápr. 24
18:07
Videó: hatalmasat vágtázott Ulloa, kétszer is betalált (She)
Rijad Mahrez és Marc Albrighton találatával, valamint José Ulloa duplájával magabiztosan, 4–0-ra legyőzte a Leicester City a Swansea Cityt az angol élvonalban. Alábbi cikkünkben a találkozó góljait tekintheti meg!
ápr. 24
18:09
WTCC: Michelisz az utolsó helyről feljött, majd kitört a kereke (She)
Michelisz Norbert az utolsó helyről rajtolva a 6.-ra jött fel a túraautó-vb hungaroringi állomásának második, esős  futamán, de az utolsó körben kitört a bal hátsó kereke, és visszaesett a 10. pozícióba. A versenyt a vb-éllovas José María López nyerte meg, Ficza Ferenc a 14. lett.
ápr. 24
18:11
Kerékpár: Poels nyerte meg a Liege-Bastogne-Liege-t (She)
A holland Wout Poels győzelmével, sprintbefutóban ért véget a 2016-os országúti kerékpáros Liege-Bastogne-Liege verseny. Ez volt a klasszikus viadalon az első holland diadal 1988, Adri van der Poel győzelme óta.
ápr. 24
18:18
Tenisz: Büyükakcay hazai pályán ért révbe, 26 évesen (She)
Cagla Büyükakcay lakóhelyén, Isztambulban szerezte meg első WTA-tornagyőzelmét. A 26 éves török teniszező 3:6, 6:2, 6:3-re nyert a döntőben Danka Kovinics ellen.
ápr. 24
18:20
Videó: a pályamunkás fejére csukódott Michelisz csomagtartója (She)
Mint beszámoltunk róla, már a felvezető körben feladta a versenyt Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság mogyoródi első futamán, mert füstölni kezdett a Honda motorja. Szerencsétlenül járt a poroltóval érkező egyik pályamunkás is, akinek a fejére csukódott a csomagtartó. A védőfelszerelésének köszönhetően megúszta a balesetet.
ápr. 24
18:54
Női kézi NB I: a Vác csak két góllal kapott ki Újvárosban (She)
A Dunaújváros 27–25-re nyert hazai pályán a Vác ellen a női kézilabda NB I 5–8. helyért zajló rájátszásának első mérkőzésén.
ápr. 24
18:56
Férfi kézi NB I: az Eger legyőzte és beérte a Ceglédet (She)
Az Eger 28–26-ra nyert a férfi kézilabda NB I alsóházi rájátszásában a Cegléd ellen, amelyet ezzel pontszámban beért.
ápr. 24
19:12
FA-kupa: a Crystal Palace lesz az MU ellenfele a döntőben (She)
Az angol labdarúgó FA-kupa elődöntőjében a Crystal Palace 2–1-re legyőzte a Watfordot, így bejutott a fináléba, s a Manchester United lesz az ellenfele.
ápr. 24
19:14
Arsenal: Fárasztó, amit Wenger évről évre elmond – Redknapp (She)
Élesen kritizálta Arsene Wengert, az Arsenal menedzserét Jamie Redknapp, a Bournemouth, a Liverpool, a Tottenham és a Southampton volt labdarúgója. A 17-szeres angol válogatott középpályás a Sky Sports szakértőjeként „szedte ízekre” Wengert.
ápr. 24
19:16
PL: Vardy nélkül is kiütés; a Man. City és az Arsenal sem lehet már bajnok (She)
Továbbra is tart a Leicester City csodája! Claudio Ranieri együttese Jamie Vardy nélkül is 4–0-ra megverte a Swansea Cityt, ezzel biztossá vált, hogy már csak a Tottenham Hotspur érheti be a listavezetőt – az Arsenal és a Manchester City végleg elbúcsúzhat a bajnoki címtől.
ápr. 24
19:30
Bundesliga: Huszti győzelemnek örülhetett, a Hannover kiesett (She)
A német labdarúgó Bundesliga 31. fordulójának záró mérkőzésén az Eintracht Frankfurt 2–1-re legyőzte a Mainz csapatát, ezzel egy pontra megközelítette a már osztályozós helyen álló Werder Brement. Huszti Szabolcs, a frankfurtiak magyar középpályása végigjátszotta a mérkőzést, az 52. percben sárga lapot kapott. Az eredmény azt jelenti, hogy a sereghajtó Hannover már matematikai esélyét is…
ápr. 24
19:32
Videó: elszabadította belső Ibráját, a szezon gólját ollózta (She)
Bámulatos gólt szerzett Javi Gómez az UD Socuéllamos–Arenas (2–1) spanyol harmadosztályú labdarúgó-mérkőzésen. A hazaiak támadója lenyűgöző mozdulata akár a Puskás-díjra is érdemes lenne.  A 33 éves spanyol eddig 13 gólt szerzett ebben a szezonban.
ápr. 24
19:48
Sportlövő-vk: Sidi Péter hetedik lett összetettben (She)
Sidi Péter bejutott a döntőbe, s végül hetedik lett a férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számban a sportlövők Rio de Janeiró-i világkupa-versenyének zárónapján.
ápr. 24
19:48
Michelisz a 10. helyre küzdötte magát (Metropol)
Az első vasárnapi futam peche után a másodikban is történt szerencsétlen eset.
ápr. 24
19:50
Női kézi NB I: 16 góllal nyert a Győr, Tóth Gabriella visszatért (She)
A Győri Audi ETO KC 42–26-ra nyert hazai pályán az Érd ellen a női kézilabda NB I elődöntőjének első mérkőzésén.
ápr. 24
19:52
NB III: ikszelt az FTC Sárváron, közel a Kozármisleny aranya (She)
A labdarúgó NB III Középcsoportjában nagyon közel került a bajnoki címhez a Kozármisleny, a nyugaton listavezető Ferencváros azonban botlott, így csökkent az előnye.
ápr. 24
20:06
Röpi: másodszor is a Kecskemét győzött a bronzcsatában (She)
A második mérkőzést is a Kecskemét nyerte a harmadik helyért zajló, Dág elleni párharcban a férfi röplabda NB I-ben. A nöknél a kecskeméti RÖPKE SE csapata négyjátszmás mérkőzésen nyert a Miskolc ellen a női röplabda NB I rájátszásának vasárnapi játéknapján.
ápr. 24
20:08
Férfi kézi NB I: nyert a Gyöngyös, kezdhetnek izgulni Komlón? (She)
A Gyöngyös fontos győzelmet aratott hazai pályán a Komló ellen a férfi kézilabda NB I alsóházi rájátszásában.
ápr. 24
20:10
Tenisz: Nadal kilencedszer Barcelona ura, beérte Vilast (She)
Rafael Nadal visszaült barcelonai trónjára, 6:4, 7:5-re nyert a katalán városban megrendezett teniszverseny döntőjében a legutóbbi két kiírást megnyerő Nisikori Kei ellen.
ápr. 24
20:12
La Liga: három siker után most csak ikszelt a Valencia (She)
Bár egymás után három mérkőzést megnyert a Valencia (köztük a Barcelona ellenit is), ezúttal csak döntetlent játszott a kiesés ellen menekülő Getafe ellen.
ápr. 24
20:57
Jégkorong: Hári János csonttörés miatt kihagyja a vb-t (She)
Hári János sajkacsonttörés miatt kihagyja a május 6-án kezdődő jégkorong-világbajnokságot.
ápr. 24
20:57
Hamar búcsúztak a magyarok a riói férfi párbajtőr GP-n (Metropol)
Egyik magyar résztvevő sem jutott túl a második fordulón.
ápr. 24
20:59
Vívás: hamar búcsúztak férfi párbajtőrözőink a riói GP-n (She)
Egyik magyar résztvevő sem jutott túl a második fordulón a Rio de Janeiró-i férfi párbajtőr Grand Prix-n.
ápr. 24
21:16
Férfi kézi BL: a Kiel ötgólos előnnyel utazhat Barcelonába (She)
A Kiel 29–24-re nyert hazai pályán a címvédő Barcelona ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.
ápr. 24
21:18
Triatlon: Tóth Tamás 11. a vb-sorozat fokvárosi versenyén (She)
Tóth Tamás nagyszerű teljesítménnyel a 11. helyen végzett a triatlonosok világbajnoki sorozatának Fokvárosban rendezett sprinttávú versenyén.
ápr. 24
21:33
PL: Öt pont kell, mert a Spurs mindet megnyeri – Ranieri (She)
Rendkívül elégedett volt Claudio Ranieri, az angol listavezető Leicester City labdarúgócsapatának menedzsere, miután a „rókák” 4–0-ra legázolták a Swansea-t, és nyolc pontra növelték előnyüket a tabellán a hétfőn a West Bromwich Albiont fogadó Tottenham Hotspur előtt. A Leicester győzelme azt jelenti, hogy a Manchester City és az Arsenal már matematikailag sem lehet bajnok.
ápr. 24
21:33
Nadal kilencedszer győzött Barcelonában (Metropol)
Pályafutása során kilencedik alkalommal nyerte meg Rafael Nadal a 2,15 millió euró (669 millió forint) összdíjazású barcelonai salakpályás férfi tenisztornát.
ápr. 24
21:51
NHL: Holtby lenullázta a Flyerst, továbbjutott a Washington (She)
Az alapszakasz-győztes Washington Capitals 1–0-ra győzött a Philadelphia Flyers otthonában, így 4–2-es összesítéssel továbbjutott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának első köréből.
ápr. 24
22:09
NBA: a Spurs nem vesztett mérkőzést a Memphis ellen (She)
Elsőként a San Antonio Spurs jutott be a rájátszás második fordulójába az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA). A texasi gárda 116–95-re győzött a Memphis Grizzlies vendégeként, ezzel 4–0-ra megnyerte a párharcot.
ápr. 24
22:27
FA-kupa: így került a 6. percben a hálóba a Watford kapusa (She)
A Crystal Palace 2–1-re legyőzte a Watfordot az FA-kupa elődöntőjében, így a Manchester Uniteddel mérkőzik meg a döntőben. A találkozón Yannick Bolasie góljánál a Watford kapusa is a hálóban kötött ki.
ápr. 24
22:29
UEFA Futsal Cup: kikapott a rekordgyőztes, orosz siker (She)
A Jugra Jugorszk nyerte az UEFA Futsal Cupot (a sportág Bajnokok Ligája-sorozatát), miután a fináléban 4–3-ra legyőzte a háromszoros győztes spanyol Inter FS-t. Az orosz együttes először nyerte meg a sorozatot.
ápr. 24
22:31
La Liga: apró Villarreal-lépés a Bajnokok Ligája-indulás felé (She)
Bár nem nyerte meg a Real Sociedad elleni mérkőzését a Villarreal, első számú üldözője, az Athletic Bilbao is döntetlent játszott szombaton, így a „sárga tengeralattjáró” ebben a fordulóban is közelebb került a Bajnokok Ligája-induláshoz.
ápr. 24
23:03
Serie A: firenzei sikerével a bajnoki cím küszöbén a Juve (She)
A Juventus labdarúgócsapata 2–1-re nyert a Fiorentina otthonában a Serie A 35. fordulójában, ezzel 32. élvonalbeli bajnoki címének küszöbére ért.
ápr. 24
23:36
U18-as jégkorong-vb: hibátlan mérleggel elsők a mieink (She)
A magyar válogatott Szlovéniát is legyőzte (5–4-re), így százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg az U18-as divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságot.
ápr. 24
23:54
NS: Sabaté elárulta a titkot, Storck lepacsizott Michelisszel – hétfő (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.
ápr. 24
23:56
Női BL: kitömték Marozsánékat, Jakabfiék a döntő kapujában (She)
Jakabfi Zsanett csapata, a Wolfsburg hazai pályán 4–0-ra legyőzte a címvédő 1. FFC Frankfurtot a női Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel óriási lépést tett a döntőbe jutás felé. A másik ágon a Lyon valósággal kiütötte (7–0) a PSG-t.

Keresés