2016. szeptember 21. szerda

szept. 21
0:03
La Liga: a védő az első góljával eldöntötte a sevillai derbit (She)
A Sevilla hazai pályán 1–0-ra nyert a Betis elleni városi derbin a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság keddi játéknapján.
szept. 21
0:18
Szerdai sportműsor: Vidi–FTC, Bayern–Hertha, Barca–Atlético (She)
Szerdán játsszák az európai labdarúgó topligák hétközi fordulóinak legtöbb mérkőzését, és az NB I-ben is pályára lép tíz csapat. A Magyar Kupában az első fordulót rendezik, az angol Ligakupában a harmadikat. Íme, a mai sportműsor.
szept. 21
7:06
Légiósok: Nagy kár érte – Lang edzője és csapattársa értékelt (She)
Lang Ádám kedd este a PSG ellen mutatkozott be a Ligue 1-ben szereplő Dijonban, és sajnos a 15. percben megpattant rajta egy keresztbe adott labda, amely a saját kapujában kötött ki. A 3–0-ra elvesztett meccs után értékelt a csapat edzője és kapusa.
szept. 21
7:24
Videoton: elfogytak az FTC elleni bajnokira szóló jegyek (She)
Már nem kapható jegy a szerda esti Videoton–Ferencváros bajnokira a hazai szektorba – közölte a székesfehérvári klub, amely stadionépítés miatt a felcsúti Pancho Arénában játssza a hazai mérkőzéseit.
szept. 21
8:15
Légiósok: Kádár edzői döntésre maradt ki a keretből (She)
A Lech Poznan magyar labdarúgója, Kádár Tamás biztosan nem lép pályára a mai, Ruch Chorzów elleni Lengyel Kupa-találkozón. Légiósunk edzői döntés miatt maradt ki a keretből.
szept. 21
8:51
NB I: Lanzafame a címerre is csapott parádés gólja után – videó (She)
Mint arról beszámoltunk, a Budapest Honvéd Davide Lanzafame találatával 1–0-ra nyert a DVSC otthonában a labdarúgó NB I 10. fordulójának nyitó mérkőzésén. Az olasz támadó a 6. percben egy remek kapufás szabadrúgásgóllal döntötte el a meccset.
szept. 21
8:53
Dánia: életmentő fejbe rúgás – így derült ki, tumor van az agyában (She)
Elképesztő sztori bukkant fel a dán közösségi oldalakon. David Nielsent, a Bröndby egyik szurkolóját a klub lengyel csatára, Kamil Wilczek labdával fejbe rúgta az FC Köbenhavn elleni derbit (1–1) megelőző bemelegítés közben. Ebben eddig semmi különös nincs, előfordult már hasonló a történelemben. De mint kiderült, az eltévedt lövés életmentő jelentőségű volt a drukker szempontjából.
szept. 21
8:55
NB I: a Lokinak az üres kapura sem sikerült 3 méterről – videó (She)
A DVSC 1–0-ra kikapott hazai pályán a Budapest Honvédtól a labdarúgó NB I 10. fordulójában. A debrecenieknek óriási helyzeteik is voltak, de nem tudtak betalálni. Az egyik legnagyobb ziccert a román középpályás, Ioan Filip hagyta ki – az üres kapura, három lépésről.
szept. 21
9:09
NB I: a DVSC edzője két büntetőt kért számon a bírón – videó (She)
A DVSC vezetőedzője, Leonel Pontes szerint a labdarúgó NB I 10. fordulójában, a Budapest Honvéd ellen 1–0-ra elveszített hazai mérkőzésen Vad II István játékvezető két tizenegyest nem adott meg csapatának.
szept. 21
9:24
NB I: Jön az első szuperrangadó az NB I-ben! (Agroinform)
Első ízben csap össze a Videoton és a Ferencváros az NB I idei kiírásában. A bukik szerint a hazaiak a meccs esélyesei.
szept. 21
9:27
Kép: íme, a magyarok a FIFA 17-ben, egy óriási, fájó meglepetéssel (She)
A FIFA-játékok Ultimate Team-értékeivel kiemelten foglalkozó futhead.com oldalra felkerültek a szeptember 29-én megjelenő FIFA 17-ben szereplő magyar futballisták értékei. És akad egy szomorú meglepetés, amire nem is gondoltunk…
szept. 21
9:29
Jégkorong-vk: Kanada és Európa az elődöntőben, az USA nem jutott tovább (She)
A címvédő kanadai válogatott 4–2-re legyőzte az amerikai csapatot a Torontóban zajló jégkorong-világkupa 2. fordulójában, így eldőlt, hogy a hazaiak mellett az Európa-válogatott jutott az elődöntőbe.
szept. 21
9:31
Vasas: Nem érdemes a tabellára figyelni – Oenning (She)
Az utolsó Gyirmót fogadja az első Vasast az NB I 10. fordulójának szerdai játéknapján. Michael Oeninng, a fővárosiak vezetőedzője szerint nem érdemes a tabellára figyelni.
szept. 21
9:33
Olimpia 2024: Róma polgármestere megvonja a támogatást (She)
Róma polgármestere megvonja a város támogatását a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésére benyújtott pályázattól – jelentette a római városházára hivatkozva szerda reggel a Reuters brit hírügynökség.
szept. 21
9:35
Eb 2016: látványos pillanata után szobrot kap a portugál kapus (She)
Szobrot kap hazájában Rui Patrício, az Európa-bajnok portugál labdarúgó-válogatott kapusa.
szept. 21
9:45
Spanyolország: válogatottat váltana a PL-légiós – sajtóhír (She)
Angol sajtóhírek szerint az egyszeres spanyol válogatott labdarúgó, Bojan Krkic a jövőben szívesen játszana a szerb nemzeti csapatban. A váltással kapcsolatosan azonban a nemzetközi szövetség (FIFA) rendhagyó elbírálására lenne szüksége.
szept. 21
10:03
Arsenal: új Xabi Alonso? 4 nap alatt kétszer sült el a lába 30-ról (She)
Akik a Mönchengladbach mezében is látták játszani Granit Xhakát, biztosan nem lepődtek meg a svájci válogatott középpályás félelmetes lövőerején. Az Arsenal nyáron igazolt játékosa nem várt sokat, mostanra Angliában is megcsillantotta képességét. A hétvégén a Hull City ellen ragasztott egy bombagólt a kapuba, kedd este pedig a Nottingham Forest elleni Ligakupa-találkozón volt 30 méterről…
szept. 21
10:15
NB I: Ki áll talpra az MTK-Diósgyőr meccsen? (Agroinform)
Az MTK hétvégén óriási pofonba nézett bele, míg a Diósgyőr hetek óta képtelen nyerni.
szept. 21
11:12
NB I: Először feketén futballoztam a Fradi ellen… – Juhász (She)
Juhász Roland, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton 94-szeres válogatott védője elárulta, először, még gyermekként hamis igazolással lépett pályára a Ferencváros ellen. Igaz, nem az ő ötlete volt…
szept. 21
11:14
Női kézi BL: további három évig Budapesten maradhat a final four (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága Reykjavíkban tartotta meg 113. ülését, amelyen a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének jövője is szóba került.
szept. 21
11:30
Tenisz: változások a Davis- és a Fed-kupában (She)
A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) többek között azt tervezi, hogy a jövőben pályázat útján előre kijelölik majd a Davis-kupa és a Fed-kupa döntőinek helyszíneit.
szept. 21
11:32
FIFA 17: a világ legjobban passzoló focistája nem Európában játszik (She)
Már tényleg csak néhány nap van hátra a FIFA 17 hivatalos megjelenéséig, addig az EA Sports folyamatosan szivárogtat infókat és top 10-es listákat a játék főszereplőiről. Az egyik legfrissebb rangsor a játék 10 legjobban passzoló futballistáját gyűjti össze.
szept. 21
11:45
Bundesliga: Dárdaiék sikerével egy vagyont lehet kaszálni (Agroinform)
Szerdán összecsap a Bundesliga két 100 százalékos csapata: a címvédő Bayern München Dárdai Pál Hertháját fogadja.
szept. 21
11:48
Újpest: kulcsjátékosok nélkül a Haladás ellen (She)
A labdarúgó NB I 10. fordulójának szerdai játéknapján biztosan nem léphet pályára a hazaiaknál Kálnoki-Kis Dávid és Balajcza Szabolcs az Újpest–Haladás mérkőzésen.
szept. 21
11:50
NFL: Ha megölnek, az igazamat bizonyítják – Kaepernick (She)
Tovább gyűrűzik a Colin Kaepernick kontra amerikai himnusz botrány az Egyesült Államokban. A hazájában eluralkodó rasszizmus és rendőri brutalitás ellen a himnusz alatti térdeléssel tüntető San Francisco-irányító halálos fenyegetéseket kapott, ami szerinte még inkább erősíti az eszméjét.
szept. 21
11:52
Motokrossz: felkészült a magyar válogatott a csapat-vb-re (She)
Hétvégén rendezik a motokrosszsport legnagyobb presztízsű eseményét, a csapat-világbajnokságot. Idén 38 ország 114 motorosa között a magyar válogatott is a mezőnyben lesz, Hugyecz Erik (24), Szvoboda Bence (24) és Szőke Márk (21) révén.
szept. 21
12:06
Kép: a korábbi Chelsea-menedzser már a Werderhez készül? (She)
Portugáliából és Németországból származó információk szerint André Villas-Boas lehet a Werder Bremen labdarúgócsapatának új vezetőedzője.
szept. 21
12:08
NB I: Doll és Berg is nehéz meccsre számít – nyilatkozatok (She)
A labdarúgó NB I 10. fordulójának slágermérkőzése a Videoton–Ferencváros találkozó. A mérkőzést Felcsúton rendezik, minden jegy elkelt már.
szept. 21
12:19
NB I: Bármit várhatunk az Újpest-Hali meccsen, csak gólokat ne (Agroinform)
Szoros csatára, ám kevés gólra számíthatunk szerda este az Illovszky Stadionban.
szept. 21
12:24
Chelsea: a Real Madrid üzenetet küldött Courtois-nak (She)
Thibaut Courtois, a Chelsea belga válogatott labdarúgója úgy készül, hogy egy nap majd visszatér a spanyol élvonalba.
szept. 21
12:42
La Liga: 13 nyári érkező, egy kezdhet a Barca–Atléticón (She)
A Barcelona és az Atlético Madrid összesen 203 (külön-külön pedig 122, illetve 81) millió euróért 13 játékost szerződtetett idén nyáron, az új érkezők közül azonban várhatóan csak egy lesz kezdőként a pályán a két együttes ma esti bajnoki rangadóján. (Kezdés 22 óra; tv: Sport1; élőben az NSO-n!)
szept. 21
12:44
Kép: óriási robbantás a londoni csapat stadionjában – szándékos volt (She)
Bár Pierce Brosnan az egyik legismertebb brit színész, felmerül a kérdés, hogy az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő West Ham United szurkolói közül hányan orroltak meg a James Bondként világhírűvé váló színészre.
szept. 21
13:00
Videó: óriásit robbantottak egy londoni stadionban (She)
Bár Pierce Brosnan az egyik legismertebb brit színész, felmerül a kérdés, hogy az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő West Ham United szurkolói közül hányan orroltak meg a James Bondként világhírűvé váló színészre.
szept. 21
13:02
Bosznia: 45 percig zaklatták a szurkolók, elővette hát… (She)
Valljuk be, nem könnyű a kapusok élete, időnként egy félidőn át kénytelenek hallgatni az ellenfél táborától a cukkolást, amit ki könnyebben, ki nehezebben visel. A bosnyák Slaven Zivinice kapusa, Bego Hidic az utóbbi kategóriába tartozik.
szept. 21
13:04
Tenisz: Fucsovics feladta a meccset, nem bírta a térde (She)
A harmadik helyen kiemelt Fucsovics Márton feladta a lengyel Kamil Majchrzak elleni mérkőzést Nagyszebenben.
szept. 21
13:06
Tenisz: fogadások miatt tiltottak el egy francia teniszezőt (She)
A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) hét hónapra eltiltotta a francia Constant Lestienne-t, aki megsértette a fogadásokra vonatkozó szabályokat.
szept. 21
13:16
Törökország: tovább folytatódott Komanék rossz sorozata (She)
A Koman Vladimirt is foglalkoztató Adanaspor 3–2-es vereséget szenvedett a jóval esélytelenebb Erzincanspor vendégeként a labdarúgó Török Kupa selejtezőjében. A magyar középpályás kezdőként lépett pályára a meccsen.
szept. 21
13:33
Mexikó: elrabolták és megölték a spanyol futball első emberének rokonát (She)
Emberrablók foglyul ejtettek, majd megöltek egy spanyol állampolgárt Mexikóban. A nő a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) elnökének, az európai szövetség (UEFA) alelnökének, Ángel María Villarnak az unokahúga.
szept. 21
13:35
Légiósok: Nyernünk kellett volna – Adorján (She)
Gólpasszt adott, majd gólt szerzett Adorján Krisztián, csapata, a Novara azonban még úgy sem tudott nyerni otthon, hogy ellenfele a 35. perctől emberhátrányban játszott.
szept. 21
13:37
Olimpia 2024: Párizs polgármestere politikai összefogást kér (She)
Anne Hidalgo párizsi polgármester azt kéri a francia politikai élet szereplőitől, hogy valamennyien sorakozzanak fel a 2024-es olimpiai pályázat mögé.
szept. 21
14:06
La Liga: Óriási a tét már most a Barcelona-Atlético derbin (Agroinform)
A Real Madrid előtt nyerhető bajnoki áll, így a hét rangadójának vesztese igencsak nagy hátrányba kerül.
szept. 21
14:09
Dortmund: „Götze sokkal több tiszteletet érdemelne!” (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund középpályásának ügynöke kifakadt: szerinte Mario Götze sokkal több tiszteletet érdemelne.
szept. 21
14:11
Férfi kézi: a brazil után a spanyol válogatottat irányítja (She)
Jordi Ribera lett a spanyol férfi kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya.
szept. 21
14:27
Eb 2020: bemutatták a részben budapesti torna logóját (She)
Szerdán Londonban bemutatták a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság logóját. A 13 európai városban, köztük Budapesten megrendezendő esemény fináléjának a brit főváros ad otthont.
szept. 21
14:29
Videó: „Ezzel az ütőkártyával még sokáig élhetünk” (She)
Szeptember 24-én ötödik alkalommal rendezik meg a Városligeti Műjégpályán a Magyar Kosárlabdázás Napját. A magyar felnőttválogatottak közelmúltbeli nemzetközi sikerei miatt a szombat reggel 9 órakor kezdődő esemény iránt jóval nagyobb lett az érdeklődés, a szervezők pedig ismét változatos programmal készülnek.
szept. 21
14:45
Fotó: klubja csalással vádolja a 23 éves focistát, szerintük 40 (She)
Az azerbajdzsáni Shahdag Qusar FK-nál attól félnek, hogy átverés áldozatai lettek. A klub állítja, játékosuk, a nigériai Victor Emenayo nem mond igazat a koráról.  A futballista az útlevele szerint 23 éves, ám a klub úgy véli, 40 is elmúlt.
szept. 21
15:00
Sportfogadás: A Fradit vereti a fél ország (Agroinform)
A Tippmixprón megkötött fogadások 65 százaléka a Videoton sikerét várja az NB I őszi szezonjának csúcsrangadóján.
szept. 21
15:03
Női kézi: újabb súlyos sérült Békéscsabán (She)
Folytatódik a Békéscsabai Előre női kézilabdacsapatát sújtó sérüléshullám: a hétfői edzésen a jobbszélső Kovács Anett egy rossz talajra érkezést követően a bal térdében elülső keresztszalag-szakadást és porcleválást szenvedett, s előreláthatólag fél évre harcképtelenné vált.
szept. 21
15:05
Sporthorgászat: magyar vb-arany a 34-es mezőnyben (She)
A bulgáriai Plovdivban rendezték meg a 63. horgász-világbajnokságot. A finomszerelékes édesvízi horgászat legrangosabb versenyén a részt vevő 34 ország válogatottja közül a magyarok állhattak fel a dobogó legfelső fokára, megelőzve az ezüstérmes cseh és a bronzérmet megszerző angol válogatottat.
szept. 21
15:07
Klub-vb: ázsiai vagy mexikói ellenféllel kezd a Real (She)
A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid ázsiai vagy mexikói ellenféllel kezd a decemberi labdarúgó-klubvilágbajnokságon.

Keresés