2016. szeptember 9. péntek

szept. 9
7:03
US Open: Plísková Venus után Serena Williamset is kiejtette (She)
A US Open elődöntőjében a nőknél a cseh Karolína Plísková nagy meglepetésre két szettben legyőzte az első helyen kiemelt amerikai Serena Williamset, így bejutott a fináléba, ahol Angelique Kerberrel találkozik, aki a másik ágon Caroline Wozniacki ellen nyert.
szept. 9
7:21
NFL: a címvédő drámai hajrában nyert a Panthers ellen (She)
A Denver Broncos drámai hajrában 21–20-ra legyőzte a Carolina Pantherst a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2016-os idényének nyitó mérkőzésén.
szept. 9
7:57
Paralimpia 2016 : három győzelem és egy vereség asztaliteniszben (She)
A csütörtök esti programban három győzelmet arattak a magyar asztaliteniszezők a riói paralimpián, Csonka András viszont elvesztette második mérkőzését.
szept. 9
9:18
Átigazolás: Ilyen keveset érnek a Loki nagyágyúi? (Agroinform)
Szima Gábor nyílt lapokkal játszik, elárulta, mennyiért is adta el Varga Józsefet és Korhut Mihályt.
szept. 9
9:42
Olimpia 2024: a magyarok többsége örülne a rendezésnek (She)
A magyar lakosság 58 százaléka örülne, 62 százalékát pedig büszkeséggel töltené el, ha Budapest rendezné a 2024-es olimpiát és paralimpiát – derül ki az Ipsos legfrissebb, a riói olimpiát követő első közvélemény-kutatásából.
szept. 9
10:00
Női kosár: Kovacsevics lába amputálása után tetováltatta magára életfilozófiáját (She)
A tragikus balesetben elhunyt Fűzy Ákos és Tapodi Péter emlékére rendezett CMB Cargo-Uni Győr–Crvena zvezda női kosárlabda-mérkőzésén járt Natasa Kovacsevics is, akinek három évvel ezelőtt, az ütközés után amputálni kellett térd alatt a bal lábát. Az NSO Tv stábja Győrben beszélgetett Kovacseviccsel, aki meg is osztotta velünk életfilozófiáját. A 22 éves sportoló hihetetlenül pozitívan látja a…
szept. 9
10:02
DVSC: Szima elmondta, mennyit kaptak az eladott játékosokért (She)
Nagy volt a jövés-menés a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-nél a nyár végén. A játékoskeretben történt változások mellett új vezetőedzője is lett a Lokinak: a portugál Leonel Pontes. Szima Gábor, a debreceni klub elnöke nyíltan beszélt arról, mennyiért adták el kulcsembereiket, illetve, mennyibe kerültek az új igazolások.
szept. 9
10:12
US Open: A francia showman megizzaszthatja Djokovicsot (Agroinform)
Pénteken Djokovics-Monfils és Wawrinka-Nisikori ütközetekkel folytatódik a US Open férfi küzdelme, tét a döntőbe jutás.
szept. 9
11:09
Válogatott: Nem adom fel! Jövök és harcolok – Nikolics (She)
Nikolics Nemanja, a magyar válogatott támadója Bernd Storcknál annak ellenére nem a kezdőcsapat tagja, hogy klubjában, a Legia Warszawában nagyszerű formában futballozik. A 28 éves csatár a Nemzeti Sportnak elmondta, továbbra sem adja fel, minden erejével azon van, hogy bizonyítson a szövetségi kapitánynak és beverekedje magát a kezdőbe.
szept. 9
11:24
Darts: Magyar csoda, Végső János a világ legjobbjai ellen (Agroinform)
Verhető játékos ellen kezd a magyar dartsos Mülheimben, aki már a kvalifikáció túlélésével történelmet írt.
szept. 9
11:27
Bayern: Ancelotti szakított Guardiola szokásával (She)
Carlo Ancelotti, a német élvonalbeli Bayern München olasz vezetőedzője változtatott azon a szokáson, amelyet elődje, Pep Guardiola vezetett be, miszerint az idegenbeli bajnokikra egy nappal korábban utazott el a csapat.
szept. 9
11:29
Horvátország: „Szégyelljék magukat!” – két játékost kitettek a csapatból (She)
A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő NK Istra vezetősége kitette az első csapat keretéből két fiatal játékosát, David Barisicot és Viktor Maricot, mert a Dinamo Zagreb elleni bajnoki mérkőzést a fővárosi csapat szurkolóinak körében tekintették meg.
szept. 9
11:31
FIFA 17: ők cseleznek most a legjobban a világon – top 10 (She)
A szeptemberben megjelenő FIFA 17 játékot gyártó EA Sports hivatalos oldalán közzétette, hogy ki az a 10 labdarúgó, aki a legjobban teremt gólhelyzetet a semmiből és csinál bolondot az ellenfél játékosaiból. A dobogón két Barca- és egy Real-játékos osztozik. A katalánokon kívül csak a Bayern München delegál két játékost a top 10-be, amelyben Leicester City-játékost is találunk.
szept. 9
11:45
Gyász: balesetben elhunyt az osztrák műrepülő bajnok (She)
Tragikus körülmények között, helikopter-balesetben életét vesztette Hannes Arch, osztrák műrepülő pilóta, Besenyei Péter korábbi versenyzőtársa.
szept. 9
12:00
Bundesliga: Rangadóval melegíthet a BL-re a Bayern (Agroinform)
A német Bundesliga pénteki rangadóján a Schalke a Bayern Münchent fogadja.
szept. 9
12:22
MK: egy meccset biztosan közvetít a tévé az első fordulóból (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC a hivatalos honlapján adta hírül, hogy az ETO FC Győr elleni idegenbeli Magyar Kupa-mérkőzését az M4 Sport élőben közvetíti. A találkozó szeptember 14-én, szerdán 18 órakor kezdődik.
szept. 9
12:39
Chelsea: szívfacsaró üzenet – súlyos beteg a sztár édesanyja (She)
Willian, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea sztárja könnyfakasztó üzenetet posztolt közösségi oldalára. A megható sorokat rákkal küzdő édesanyjának írta.
szept. 9
12:51
Sportfogadás: Ritkán nézik le ennyire a címvédőt (Agroinform)
A Sahtar Donyeck a Dinamo Kijevvel találkozik,a fogadók szinte semmi esélyt nem adnak a rekordbajnok kijevieknek.
szept. 9
12:57
PL: Klopp így reagált arra, hogy Raiola „sz.rdarabnak” nevezte (She)
Mint ismert, a Mario Balotelli ügyeit menedzselő Mino Raiola játékosügynök egy „sz.rdarabnak” („piece of s.it”) nevezte a Liverpool jelenlegi menedzserét, Jürgen Kloppot, amiért a német szakember a tartalékokhoz küldte átadólistára helyezett játékosát, aki aztán a francia Nice-nél kötött ki. Klopptól most megkérdezték, mit szól a menedzser kritikus véleményéhez.
szept. 9
13:16
Spanyolország: két év után két góllal tért vissza a válogatott csatár (She)
Két góllal tette emlékezetessé visszatérését a profik világába Michu, a Rayo Vallecano, a Swansea City és a Napoli korábbi támadója, aki a Real Oviedo játékosaként csütörtökön duplázott az UCAM Murcia elleni idegenbeli Király-kupa-mérkőzésen. A 30 esztendős futballista öröme azonban nem lehetett teljes, hiszen csapata nem tudta kiharcolni a továbbjutást.
szept. 9
13:33
Rio 2016: Angyalföld díjazta a sikeres Vasast és Honvédot (She)
A 13. kerületi önkormányzat képviselő-testülete köszöntötte a városrész riói olimpián sikeresen szereplő klubjait és sportolóit, egyúttal Tóth József polgármester átadta a kerület 12 millió, illetve 8 millió forintos támogatását a Vasas SC-nek és a Budapesti Honvéd SE-nek.
szept. 9
13:45
Jégkorong: Kezdődik a MOL Liga! (Agroinform)
A három országból delegált tizenegy csapat részvételével pénteken elrajtol a jégkorong MOL Liga.
szept. 9
13:51
Úszás: Széles már előre tekintene, leülne Gyurtáékkal (She)
Mint ismert, Széles Sándor, Gyurta Dániel korábbi edzője a riói olimpia után élesen kritizálta az olimpiai bajnok úszót és jelenlegi trénereit, mondván, Gyurta felkészülése nem sikerült jól, nem volt meg a megfelelő állóképessége.
szept. 9
14:09
MU: Ibra sokatmondó megjegyzése – újabb pofon Guardiolának? (She)
Zlatan Ibrahimovicot, a Premier League-ben szereplő Manchester United sztárját megkérdezték, szeret-e José Mourinhóval dolgozni. A svéd klasszis hozta a formáját, válaszával némileg odabökött – vélhetően – Pep Guardiolának, korábbi trénerének.
szept. 9
14:11
BL: szektorbezárással büntették a Rosztovot szurkolói miatt (She)
Szurkolói rasszista megnyilvánulásai miatt szektorbezárással büntette a Bajnokok Ligája csoportkörében érdekelt orosz FK Rosztov együttesét az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).
szept. 9
14:27
Barca: Ronaldinho nem tétlenkedett, máris „munkába állt” – kép (She)
Az FC Barcelona labdarúgóklub szurkolói boltot nyitott New Yorkban. Az ünnepségen részt vett a klub korábbi klasszisa, Ronaldinho is, aki nagykövetként az Empire State Building tetején megvillantotta utánozhatatlan mosolyát egy strandfocilabdával pózolva.
szept. 9
14:29
PL: „Ne menj a Leicesterbe, az egy sz.r” – Steven Gerrard (She)
Steven Gerrarddal, az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxy futballistájával egy tündéri kislány készített interjút egy autóban, miközben a liverpooli ikon vezetett. Az őszinte válaszok nem maradtak el.
szept. 9
14:31
Válogatott: alig több, mint 1500 jegy maradt a Svájc elleni mérkőzésre (She)
A magyar labdarúgó-válogatott október 7-én fogadja a Portugáliát hazai pályán 2–0-ra legyőző svájci válogatottat.
szept. 9
14:36
Ferencváros: Kubatov Gábor hajlandó megválni a vénaszkennertől? (Agroinform)
Az FTC elnöke felvetette egy arcfelismerő beléptetési rendszer alkalmazását az oly sokat támadott vénaszkenner helyett.
szept. 9
15:03
US Open: bundázás miatt vizsgálják az orosz szépség meccsét (She)
A Tennis Integrity Unit (korrupcióellenes szövetség) vizsgálatot indított az eredmények lehetséges manipulálása miatt a US Open női egyes első fordulójában lejátszott Bacsinszky Tímea–Vitalija Gyjacsenko mérkőzéssel kapcsolatban.
szept. 9
15:39
Téli sportok: felmentették a csíkszeredai sílövőt a doppingvád alól (She)
Felmentette a Nemzetközi Sílövő Szövetség (IBU) a román színekben versenyző, világkupagyőztes Tófalvi Éva sílövőt a doppingvád alól – közülte pénteken a Székelyhon.ro hírportál.
szept. 9
15:48
Olimpia 2024: A magyarok többsége örülne a budapesti olimpiának (Agroinform)
A fogadóirodák szerint nincs sok esélye Magyarországnak az olimpia megrendezésére. Pedig mi szeretnénk!
szept. 9
15:57
Palermo: ezt várja új edzője a „nagyon tehetséges” Sallaitól (She)
Roberto De Zerbi, a Palermo új vezetőedzője megtartotta első sajtótájékoztatót Sallai Roland és Balogh Norbert csapatánál, amely szombat este 20.45-kor a Napolit fogadja bajnokin. A 37 éves szakember Sallairól is beszélt.
szept. 9
16:15
MotoGP: nagyot esett az olasz, nem indulhat a misanói futamon (She)
Csigolyarepedés miatt nem vehet részt a MotoGP hét végi San Marinó-i Nagydíjának további programjában Andrea Iannone, a Ducati olasz pilótája. Az olasz a pénteki első szabadedzésen szenvedte el súlyos sérülését.
szept. 9
16:33
PL: Ha Mourinho meghív egy pohár borra… – Guardiola (She)
A Premier League negyedik fordulójának rangadóján a Manchester United városi riválisát, a hozzá hasonlóan hibátlan Manchester Cityt fogadja. A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón a két menedzser, José Mourinho és Pep Guardiola szót ejtett a játékoskeretet érintő legfontosabb kérdésekről, valamint természetesen kettejük kapcsolatáról is.
szept. 9
16:51
Videó: remek csel után élete helyzetét hagyta ki, bűnhődött (She)
Óriási helyzetet hagyott ki Karolis Gvildys a Kauno Zalgiris–Lietava (0–1) litván élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésen. A hazaiak 22 éves középpályása remekül túljutott a kapuson, a nehezét megoldotta, aztán… Ráadásul csapata elvesztette a mérkőzést.
szept. 9
16:53
F1: „Máris Max a legnépszerűbb F1-es pilóta világszerte” (She)
Helmut Marko, a Red Bull F1-es tehetséggondozója és tanácsadója a védelmébe vette Max Verstappent, és néhány állításával talán túl messzire is ment…
szept. 9
17:00
Skót foci: Négy éve erre a meccsre várunk! (Agroinform)
2012 után rendeznek ismételten Old Firmöt a skót Premiershipben. Óriási futballünnep várható.
szept. 9
17:09
NFL: Kaepernick nem állt fel a himnusznál, így reagált Shaq (She)
Mint ismert, Colin Kaepernick, az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő  a San Francisco 49ers irányítója ülve maradt az amerikai nemzeti himnusz felhangzásakor a Green Bay Packers elleni előszezonmeccsen. A sportoló indoklása szerint ezzel kívánt tiltakozni az afroamerikaiakat ért megkülönböztetés ellen. Az éles kiszólásairól híres Shaquille O’Neal az esetre reagálva…
szept. 9
17:11
Úszás: Juhász Janka junior Európa-bajnok (She)
Parádésan kezdték fiatal nyílt vízi úszóink a junior Európa-bajnokságot az olaszországi Piombinóban: Juhász Janka a 7.5 kilométeres távon aranyérmet szerzett, míg a többiek értékes helyezéseket szállítottak a korosztályos verseny nyitónapján.
szept. 9
17:27
Franciaország: még várni kell Lang Ádám bemutatkozására (She)
Az Angers elleni hét végi bajnokin még nem lép pályára a francia élvonalbeli Dijon magyar labdarúgója, a napokban a Videotontól szerződtetett Lang Ádám – tudta meg a Nemzeti Sport.
szept. 9
17:29
Barcelona: eldőlt, játszhat-e szombaton Messi (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona argentin klasszisa izomsérüléssel bajlódott, de már készen áll a játékra. Ennek ellenére nem biztos, hogy Luis Enrique megkockáztatja az Alavés elleni szerepeltetését.
szept. 9
17:45
Női válogatott: két újonc is készülhet a németek ellen (She)
Markó Edina, a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét az olimpiai bajnok Németország elleni Európa-bajnoki selejtezőre. A szakember sérülés és eltiltás miatt több alapemberére sem számíthat a szeptember 20-i mérkőzésen, ezért olyan játékosok is meghívót kaptak, akik hosszabb ideje, vagy még egyáltalán nem szerepeltek a nemzeti csapatban.
szept. 9
17:47
Bundesliga: ezért a magyar kapus csapata Németország leggyűlöltebb klubja (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig csapatát sokan nem kedvelik Németországban. A Red Bull energiaital-gyártó cég nagy csapattá tett a gárdát, de a klub szembemegy az elvekkel, magával a nagybetűs futballal – mondják a nemtetszésüket kifejező drukkerek. Egyes dortmundi szurkolói csoportok most bojkottálják a lipcsei csapat első hazai Bundesliga-meccsét.
szept. 9
18:03
Tömegsport: így készüljenek az autósok a vasárnapi futásra (She)
Vasárnap tartják meg a 31. budapesti félmaratonit, amelyen 15 ezer ember szeli át Budapest belvárosának nagy részét. Az esemény jelentős forgalomkorlátozással jár, cikkünkben az autósokhoz szólunk.
szept. 9
18:09
NFL: Jaj neked, ha újonc edző vagy! (Agroinform)
Az elmúlt években sok jó nem jutott a rookie edzőknek. Idén is megéri ellenük fogadni?
szept. 9
18:36
Crystal Palace: hetekre kidőlt a Chelsea kölcsönjátékosa (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Crystal Palace combsérülés miatt 6-8 hétre elveszítette a Chelsea-től kölcsönbe érkező Loic Rémyt.
szept. 9
18:54
NSM: szombaton megjelenik a Bajnokok Ligája 2016–2017 magazin (She)
Már csak néhány nap és megkezdődik Európa klubfutballjának csúcseseménye, a Bajnokok Ligája.
szept. 9
18:56
NFL: a Fradi-sas tervezője megtisztelő felkérést kapott (She)
Az Atlanta Falcons megálmodta a világ legnagyobb madárszobrát, egy sólymot, amelyet a jövőre elkészülő új stadionja elé helyez. A megvalósításban pedig magyar segítsége lesz, ugyanúgy Szőke Gábor Miklós tervezi meg, mint a Groupama Aréna előtt álló Fradi-sast.
szept. 9
19:12
Sunderland: Moyes gyorsan lelombozta a szurkolókat (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Sunderland menedzsere, David Moyes nem bízik a gyors építkezésben, ezért évekbe telhet mire felfuttatja a klubot.

Keresés