2008. január 27. vasárnap

jan. 27
6:45
Ingyenesen képeznek munkavállalókat (Piac és Profit)
Szakértőrendszerrel támogatott üzleti döntések címen tartanak ingyenes tanfolyamot. Az így támogatott üzleti döntés gyorsan meghozható és átlátható.
jan. 27
8:41
Múlt heti fonákság - Fidesz-hangszerelte második Bokros-csomaggal? (Piac és Profit)
Márciusig sem kell unatkoznunk, a gázárbefagyasztósdi kampány nagyon is jót tesz a vitaminhiányos, tavaszi fáradságos, gondolkodásmentes télbúcsúztató időszaknak.
jan. 27
10:41
Egy bróker miatt zuhantak a világ tőzsdéi? (Piac és Profit)
A londoni Cityben egyre erőteljesebbé vált az a meggyőződés, hogy a tőkepiaci árfolyamzuhanásokat - amelyek csak a londoni értéktőzsde piaci kapitalizációjából csak hétfőn 77 milliárd fontot (27 ezer milliárd forintot, a magyar GDP-értéknél nagyobb összeget) faragott le - jelentős részben a Société Générale, közkeletű nevén SocGen befektetési csoport egyik brókerének véletlenül észrevett példátlan…
jan. 27
12:44
Kilopják a szelet a szélerőművekből (Piac és Profit)
A szélerőműveknek ez év elejétől havonta - de ha akarják, akkor naponta - előre, negyedórás bontásban kell megadniuk a termelést, és ha 30 százaléknál többel térnek el a megadottól, akkor a pótdíj akár több is lehet, mint amennyit a megtermelt áramért kapnak - mondták az MTI-nek magukat megnevezni nem kívánó szakértők.
jan. 27
14:41
Fegyvert kapnak, hogy jobban tanuljanak (Piac és Profit)
A brit oktatási minisztérium körlevelet küldött az óvodáknak, amelyben arra biztatják a nevelőket: engedélyezzék a kicsik számára a játékfegyverek használatát, mivel az akciós játékok elűzik az unalmat, javítják a szellemi teljesítményt és növelik az érdeklődést a tanulás iránt.
jan. 27
15:05
Még hiányzik a polcokról a klónozott hús (Privátbankár)
A Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal szerint valószínűtlen, hogy klónozott állatoktól származó termékek jelentek volna meg a kereskedelmi forgalomban
jan. 27
15:16
Mire licitálhatunk az APEH-nál? (Adózóna)
Egyelőre kísérleti jelleggel, csak autókra vetette be az adóhatóság az elektronikus licitálási lehetőséget, amelytől az árverési maffia háttérbe szorulását várja.
jan. 27
16:38
Ugrott a meglepetés: a többség inkább romantikázna (Privátbankár)
A többségnek nem lenne ellenére, ha ajándék gyanánt egy felejthetetlen élménnyel kedveskednének neki - tankvezetés, ejtőernyős ugrás, meg egy csipet romantika, avagy mire vágyik a magyar?
jan. 27
16:43
Magyar bor hódítja meg Kínát (Piac és Profit)
Együttműködési szerződést írt alá Baján a Sümegi és Fiai Pincészet - Keller Kft., valamint egy kínai cég a magyar borok kínai kiviteléről, kínai szőlőfeldolgozásról és borelőállításról, valamint közös értékesítésről.
jan. 27
18:41
Videó: a természet visszavág! (Piac és Profit)
Bármit is teszünk környezetünkkel, az ránk is hatással van, hiszen részesei vagyunk az egésznek, és nem használói. Az animáció erre világít rá.
jan. 27
20:19
Orvosi áttörés: könnyebb élet új szervekkel (Privátbankár)
Komoly áttörésről számoltak be orvosok a szervátültetés területén: kifejlesztettek egy módszert, melynek segítségével számos páciens megszabadulhat a kilökődés elleni gyógyszerektől, melyeket egyébként egész életében szednie kellene
jan. 27
20:43
70 felett nincs hitel! (Piac és Profit)
Egyes hazai hitelintézetek minden alapos hitelbírálat nélkül, automatikusan kizárják a 70 év felettieket a hitelképesek sorából - közölte Herczog Edit, az Európai Parlament szocialista képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján.
jan. 27
23:13
Jaksity György lett 2007 üzletembere (Infostart)
Átadták az Ernst and Young "Entrepreneur Of The Year" ("Az év üzletembere") üzleti díjakat: Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. ügyvezető igazgatója lett "Az év üzletembere" 2007-ben - közölte az Ernst and Young a Független Bíráló Bizottság döntését.

Keresés