2009. március 14. szombat

márc. 14
18:21
Skócia: egygólos hazai győzelmek a délutáni meccseken (She)
Minden késő délutáni mérkőzésen egygólos hazai győzelem született a skót Premier League 29. fordulójában. A kora délutáni edinburghi városi rangadót – mint ahogy már beszámoltunk róla – a Hibernian nyerte meg a Hearts ellen.
márc. 14
18:21
A Hertha nyert, s négy ponttal vezet a Bundesligában (Infostart)
A német labdarúgó bajnokságban továbbra is Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC vezet. A berliniek 1-0-ra nyertek a Leverkusen ellen. A Bayern 3-0-ra legyőzte idegenben a Bochumot, a Hoffenheim, ugyancsak idegenben, 1-1-re végzett a Frankfurttal.
márc. 14
18:23
Anglia: Gulácsi hálójába csak büntetőből tudtak betalálni (She)
Hazai pályán szenvedett 1–0-s vereséget a Southendtől a Hereford United az angol harmadosztályban. A házigazdáknál Gulácsi Péter végigvédte a találkozót, a 87. percben tehetetlen volt Theo Robinson büntetőjével szemben. A 4thegame.com oldal 7-es osztályzatot adott a magyar légiósnak.
márc. 14
18:39
NB II, Nyugati csoport: Bárányos és Bali góljaival nyert a Pápa (She)
Az NB II Nyugati csoportjának 17. fordulójában az utolsó szombati mérkőzésen a Lombard FC Pápa gól nélküli első félidő után a második játékrészben a két télen igazolt játékos, Bali Péter és Bárányos Zsolt góljaival 2–0-ra legyőzte az Ajka csapatát.
márc. 14
18:41
Úszás: új szabályok a „szuperdresszekkel” kapcsolatban (She)
A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) dubai ülésén új szabályokat hozott a versenyzőket a 2008-as évben több mint 100 világcsúcshoz segítő „szuperdresszekkel” kapcsolatban.
márc. 14
18:57
Férfi vízilabda ob I: nagy verést kapott az Újpest a BVSC-től (She)
A férfi vízilabda ob I 18. fordulójában a BVSC főleg a negyedik negyedben bemutatott játékának köszönhetően kiütötte az Újpestet.
márc. 14
18:59
Ciprus-rali: Sébastien Loeb vezet a szombati szakaszok után (She)
A francia Sébastien Loeb kezdheti a legkedvezőbb helyzetből a Ciprus-rali záró, vasárnapi szakaszait: a Citroën pilótája 49 másodperccel vezet Mikko Hirvonen és Dani Sordo előtt. A délután hőse azonban egyértelműen az abszolút 4. helyen álló Petter Solberg volt, aki két szakaszt nyert régebbi fejlesztésű Xsarájával. A magyar Mayer Gábor, Tagai Róbert duó a 25. helyen áll.
márc. 14
19:01
Vívás: Nagy Orsolya tizenkettedik Foggiában a női kard GP-n (She)
Legjobb magyarként Nagy Orsolya a tizenkettedik helyen végzett szombaton a női kardozók Grand Prix-viadalán, az olaszországi Foggiában.
márc. 14
19:15
NB II, Nyugati csoport: Bárányos és Bali góljával nyert a Pápa (She)
Az NB II Nyugati csoportjának 17. fordulójában az utolsó szombati mérkőzésen a Lombard FC Pápa gól nélküli első félidő után a második játékrészben a két télen igazolt játékos, Bali Péter és Bárányos Zsolt góljával 2–0-ra legyőzte az Ajka csapatát.
márc. 14
19:17
Kézilabda: magyar kitüntetést kapott Marian Cozma édesapja (She)
A Magyar Sportért Emlékérem arany fokozatát adta át Petre Cozmának, a február 8-án Veszprémben meggyilkolt Marian Cozma román kézilabdázó édesapjának szombaton Bukarestben Gyenesei István önkormányzati miniszter.
márc. 14
19:19
NB II, Nyugati csoport: pontokat veszített a Gyirmót (She)
A másodosztályú labdarúgó-bajnokság (NB II) Nyugati csoportjában a második helyen álló Gyirmót meglepetésre csak 1–1-es döntetlent játszott a Tatabányával.
márc. 14
19:33
Vívás: Nagy Orsolya tizenkettedik lett Foggiában a női kard GP-n (She)
Legjobb magyarként Nagy Orsolya a tizenkettedik helyen végzett szombaton a női kardozók Grand Prix-viadalán az olaszországi Foggiában.
márc. 14
19:51
Magyar állami kitüntetés Petre Cozmának (Infostart)
Magyar Sportért Emlékérem arany fokozatát adta át Petre Cozmának, a február 8-án Veszprémben meggyilkolt Marian Cozma román kézilabdázó édesapjának szombaton Bukarestben Gyenesei István önkormányzati miniszter.
márc. 14
19:51
Férfi vízilabda ob I: a Szeged nagyon simán győzte le a Szentest (She)
A férfi vízilabda-bajnokság 18. fordulójában a Szeged nagyon simán, 12–5-re megverte a Szentest. A találkozó a harmadik negyedben dőlt el, amelyet a Szeged 5–0-ra nyert meg.
márc. 14
19:53
Férfi vízilabda ob I: magabiztosan nyert a Vasas (She)
A férfi vízilabda ob I 18. fordulójában a Vasas már az első negyedben eldöntötte a mérkőzés sorsát a Fehérvár ellen.
márc. 14
19:55
Női kézilabda NB I: Székesfehérváron kapott ki az FTC (She)
A Fehérép remek második félidei teljesítményével nyert a vendég FTC ellen a női kézilabda NB I szombati rangadóján.
márc. 14
19:57
Férfi kézilabda NB I: szoros meccsen győzött a Balatonfüred (She)
A férfi kézilabda NB I 22. fordulójában a hazai pályán játszó Balatonfüred szoros mérkőzésen, 28–27-re megverte a Mezőkövesdet.
márc. 14
19:57
Magyar kitüntetés Petre Cozmának (Metropol)
Elment egy bálvány és született egy hős, mondta a Magyar Köztársaság bukaresti nagykövetségén megrendezett kitüntetési ünnepségen Gyenesei István, a sportért is felelős önkormányzati miniszter.
márc. 14
20:09
Ausztria: döntetlent hozott Sáfár és Pusztai csatája (She)
Az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában magyar rangadót rendeztek – az Austria Kärnten az Austria Wien csapatát fogadta. A találkozó 1–1-es döntetlennel ért véget.
márc. 14
20:11
Soproni Liga: egyik csapat sem tudott gólt szerezni Rákospalotán (She)
A sereghajtó REAC a tavalyi bajnokságban bronzérmes, de ősszel gyengélkedő Győrt fogadta. A két csapat végül gól nélküli döntetlenre végzett.
márc. 14
20:13
Soproni Liga: utolsó pillanatban mentett pontot a Paks (She)
A Soproni Liga 19. fordulójában a Paks az utolsó pillanatban mentett pontot a Budapest Honvéd otthonában.
márc. 14
20:15
Soproni Liga: otthon győzött a KTE-Ereco a Fehérvár ellen (She)
Sima győzelmet aratott hazai pályán a Kecskemét a vendég FC Fehérvár ellen. Az első félidőben Kormos két góllal terhelte meg a vendégek hálóját, előbb a 23., majd a 35. percben, amire csak Vujovics tudott válaszolni a 92. percben. Végeredmény: 2–1.
márc. 14
20:17
Soproni Liga: hazai pályán kapott ki a Vasas a Siófoktól (She)
A hétvége egyik legalacsonyabb színvonalú mérkőzésén az első osztályban való maradásért küzdő Siófok Daniel Kogler góljával legyőzte 1–0-ra a mélyen tudása alatt teljesítő Vasast. Sikerével már csak tíz egység a balatoniak hátránya a már bennmaradó helyen álló Pakssal szemben.
márc. 14
20:19
Serie A: a hajrában verte meg a Genoa a Cagliarit (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 28. fordulójában a Genoa egy 85. percben szerzett fejes góllal győzte le a Cagliarit.
márc. 14
20:21
Férfi vízilabda ob I: Szolnokon győzött a Domino-Honvéd (She)
A férfi vízilabda ob I 18. fordulójában a Domino-Honvéd magabiztos, 15–10-es győzelmet aratott a Szolnoki Főiskola csapata felett.
márc. 14
20:27
Női kosárlabda NB I : fáradtan is győzött a Sopron (She)
A héten már harmadik mérkőzését játszó Sopron, bár látszott rajta a fáradtág, végén mégis több mint tíz ponttal legyőzte a BSE gárdáját a női kosárlabda-bajnokság szombati játéknapján. A különbség a második negyedben alakult ki, utána kiegyenlített két negyed következett.
márc. 14
20:45
Tenisz: Szávay Ágnes legyőzte Gallovitsot, és továbbjutott (She)
A 4 500 000 dollár összdíjazású Indian Wells-i, kemény pályán rendezett női tenisztornán Szávay Ágnes két sima szettben, 6:2, 6:2-re legyőzte a világranglista 66. helyén álló romániai Gallovits Edinát, és bejutott a harmadik fordulóba, amelyben a 11. kiemelt francia Alizé Cornet és a selejtezőből főtáblára kerülő német Kristina Barrois összecsapásának győztesével játszik majd.
márc. 14
20:47
Férfi vízilabda ob I: győzött az Eger a Ferencváros ellen (She)
A férfi vízilabda ob I 18. fordulójában az otthon játszó Eger magabiztosan, 9–5-re megverte a Ferencvárost.
márc. 14
20:51
Idegenben győzött a Siófok, négy góllal nyert a Debrecen (Metropol)
A Siófok Daniel Kogler bombagóljával nyert a Vasas otthonában a labdarúgó Soproni Liga 19. fordulójában, szombaton.
márc. 14
21:03
Férfi kézilabda NB I: ikszelt a Tatabánya és a Debrecen (She)
A férfi kézilabda-bajnokság 22. fordulójában 20–20-as döntetlent játszott egymással a Tatabánya és a Debrecen.
márc. 14
21:03
Szávay a szebbik arcát mutatta (Infostart)
A 22. helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában nyert a romániai Gallovits Edina ellen, és bejutott a legjobb 32 közé a 4,5 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i tenisztornán.
márc. 14
21:05
Eredivisie: Fehér Csaba gólt szerzett, csapata simán győzött (She)
A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 27. fordulójában Fehér Csaba együttese, a NAC Breda 3–0-s győzelmet aratott a Vitesse otthonában. A sikerből a magyar válogatott hátvéd egy góllal vette ki a részét, csapata harmadik találatát szerezte az 58. percben.
márc. 14
21:09
Szávay továbbjutott Indian Wells-ben (Metropol)
A 22. helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában nyert a romániai Gallovits Edina ellen, és bejutott a legjobb 32 közé a 4,5 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i torna női versenyében.
márc. 14
21:21
A Siófok nyert Angyalföldön - a nap sportösszefoglalója (Infostart)
A labdarúgó NB I 18. fordulója meglepetéseket hozott, talán csak a Debrecen hazai győzelme számít papírforma-eredménynek. Ami az egyéni sportágakat illeti, jól ment a magyar hölgyeknek, győzött Szávay Ágnes és a vietnami származású Hoang Thanh Trang is a maga mérkőzésén.
márc. 14
21:21
Női kosárlabda NB I: fáradtan is győzött a Sopron (She)
A héten már harmadik mérkőzését játszó Sopron, bár látszott rajta a fáradtág, végül több mint tíz ponttal legyőzte a BSE gárdáját a női kosárlabda-bajnokság szombati játéknapján. A különbség a második negyedben alakult ki, utána két kiegyenlített játékrész következett.
márc. 14
21:23
Férfi kosárlabda NB I: hazai pályán győzött az Atomerőmű (She)
Kiélezett mérkőzésen, de végig vezetve nyert az Atomerőmű a Sopron ellen a férfi kosárlabda-bajnokság szombati találkozóján.
márc. 14
21:25
Férfi kosárlabda NB I: Dombóváron nyert kilenc ponttal a Zalaegerszeg (She)
A Zalakerámia idegenben aratott kilencpontos győzelmet a Dombóvár otthonában a férfi kosárlabda NB I szombati játéknapján.
márc. 14
21:39
Férfi kosárlabda NB I: a Debrecen négy ponttal győzött Körmenden (She)
A férfi kosárlabda-bajnokság 20. fordulójában a Körmend hazai pályán kapott ki 95–91-re a Debreceni Egyetem csapatától.
márc. 14
21:41
Atlétika: Bolt ismét tíz másodperc alatt futott 100 méteren (She)
A pekingi olimpia sztárja, a jamaicai Usain Bolt 9.93 mp-et futott idénybeli első 100 méterén a hazájában rendezett atlétikai viadalon.
márc. 14
21:43
Vívás: Szilágyi Áron tizedik lett a tuniszi kardvilágkupán (She)
Szilágyi Áron a tizedik helyen végzett a férfi kardozók tuniszi világkupaversenyén.
márc. 14
21:54
Eredivisie: nagy verésbe szaladtak bele Vermes Krisztiánék (She)
A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 27. fordulójában Vermes Krisztián együttese, a Sparta Rotterdam súlyos, 5–1-es vereséget szenvedett a Heerenveen otthonában.
márc. 14
21:56
Vívás: hét magyar a budapesti női tőrvilágkupa főtábláján (She)
Hét magyar léphet pástra vasárnap a 64-es főtáblán a női tőrözők budapesti Eximbank világkupaversenyén.
márc. 14
21:58
Portugália: meglepetésre hazai pályán kapott ki a Benfica (She)
A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának szombat esti mérkőzésén a tabella második helyén álló Benfica meglepetésre 1–0-s vereséget szenvedett a középmezőnyhöz tartozó Vitória Guimaraestől.
márc. 14
22:12
Primera División: nem tudott nyerni a Valencia a Recreativo ellen (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában a hazai pályán játszó Valencia csak 1–1-es döntetlenre volt képes a Recreativo Huelva ellen – ráadásul az eredmény a hazaiakra nézve hízelgő, hiszen csupán a hajrában tudtak egyenlíteni.
márc. 14
22:21
Négy magyar győzelem szombaton (Behaviour)
A magyar sakkozók négy győzelmet arattak a montenegrói Budvában zajló 10. férfi Európa-bajnokság nyolcadik fordulójában, szombaton.
márc. 14
22:30
Serie A: a szünet után gálázva fordított hátrányból a Juve (She)
Hosszú ideig izgalmas mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot a Juventus a Bologna ellen. A torinói találkozón némi meglepetésre a Bologna szerzett vezetést az első félidőben, a „zebrák” aztán a második félidőben hamar egyenlítettek, majd negyedórával a vége előtt négy perc alatt két gólt lőve meg is nyerték a találkozót. A 4–1-es végeredményt a duplázó Alessandro Del Piero állította be.
márc. 14
23:06
Oroszország: magabiztos győzelemmel kezdett a bajnok (She)
Hazai győzelemmel kezdte az orosz első osztályú labdarúgó-bajnokság (Premjer Liga) 2009-es szezonját az előző kiírásban aranyérmet szerző Rubin Kazany, a tatárföldi együttes a nyitányon 3–0-ra győzte le a Kubany Krasznodart.
márc. 14
23:08
Ligue 1: a Bordeaux sikerével feljött a tabella harmadik helyére (She)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 28. fordulójában a hazai pályán játszó Bordeaux együttese 2–1-es győzelmet aratott a Nice ellen, és ezzel a sikerrel feljött a táblázat harmadik helyére.

Keresés