2009. március 2. hétfő

márc. 2
0:09
Tenisz: Fish győzelmével ért véget a Delray Beach-i torna (She)
Mardy Fish győzelmével ért véget a Delray Beach-i férfi tenisztorna, miután az amerikai játékos a döntőben 7:5, 6:3-ra megverte az orosz Jevgenyij Koroljovot.
márc. 2
5:33
Szenzációs, csodálatos, nagyszerű, lenyűgöző, remek, fenséges, tökéletes, mesteri és felemelő egyszerre (Behaviour)
Szenzációs, csodálatos, nagyszerű, lenyűgöző, remek, fenséges, tökéletes, mesteri és felemelő egyszerre, amit az MKB Veszprém művel: Marian Cozma halálra késelése óta a csapat minden meccsén a tragikus véget ért társ emlékéért játszik - és a hét végén immáron harmadik BL-meccsén nyert! Mocsai csapata ezzel negyeddöntős!
márc. 2
6:09
Becker házassági ajánlata (Blikk)
BERLIN — Élő tévéműsorban tett házassági ígéretet szerelmének Boris Becker (41). A korábbi kiváló német teniszező a tévésztár Thomas Gottschalk (58) show-jában jelentette ki, hogy feleségül veszi kedvesét, Sharlely Kerssenberget (32).
márc. 2
6:11
Puskás Madridban is legenda (Blikk)
EGER — Több mint két évvel a halála után is hatalmas tisztelet övezi Puskás Ferencet (†79) Madridban. Az Aranycsapat legendás labdarúgójának egykori spanyol együttese, a Real Madrid a hét végén Egerben lépett pályára.
márc. 2
6:13
Sándor Tamás a Báránd játékosa lett (Blikk)
DEBRECEN — Újra bajnoki meccsen fut ki a pályára Sándor Tamás (34), a DVSC-vel három NB I-es aranyérmet szerző futballista. Sándor tavaly decemberben jelentette be visszavonulását, a téli átigazolási szezonban mégis a Hajdú-Bihar megyei első osztályban szereplő Báránd játékosa lett. Vasárnap már az egykori válogatott is ott lesz új csapatában a Püspökladány elleni idegenbeli rangadón.
márc. 2
6:15
Dárdai újra gólt lőtt (Blikk)
BERLIN — Megszerezte idei első gólját a német labdarúgó-bajnokságban Dárdai Pál (32). A Hertha a 22. fordulóban otthon verte a Mönchengladbach együttesét 2-1-re, és a berliniek második találatát a magyar válogatott középpályás lőtte.
márc. 2
6:17
Perics, a csodakapus (Blikk)
VESZPRÉM — Feltartóztathatatlanul menetel az MKB Veszprém a férfi kézilabda-Bajnokok Ligájában. Bár három hete szörnyű tragédia, az egyik játékos, Marian Cozma (†26) meggyilkolása sokkolta a csapatot, a fiúk nem törtek meg, azóta már három diadalt könyvelhettek el a legrangosabb európai kupasorozatban. A veszprémiek szombaton a spanyol Ademar León otthonában arattak 32-30-as győzelmet, s ezzel már…
márc. 2
6:19
Negyedik MMA-meccsét nyerte Bárdosi Sándor (Blikk)
BUDAPEST — Fontos mérkőzést nyert, és lélekben már készülhet a nagyobb megmérettetésekre Bárdosi Sándor (31). A sydneyi olimpia ezüstérmes kötöttfogású birkózója, a később szumó-világbajnoki címet is szerző sportoló ugyanis legújabb „szerelmében”, az MMA-ban is letette a névjegyét.
márc. 2
6:45
Tenisz: Arn Gréta a selejtező 2. fordulójában is győzött (She)
Arn Gréta a monterreyi női tenisztorna második fordulójából is sikerrel jutott tovább, miután három játszmában megverte a japán Fudzsivara Rikát. A magyar lány 6:4, 2:6, 7:6-ra győzött, és a következő körben a szlovák Lenka Wienerovával mérkőzik a főtáblára jutásért, aki a romániai Szatmári Ágnest búcsúztatta a selejtező második körében 6:1, 6:1-gyel.
márc. 2
7:03
NHL: tizennégy gólt ütöttek a Calgary-Tampa mérkőzésen (She)
Nem akármilyen mérkőzést játszott egymással a Calgary Flames és a Tampa Bay Lightning az észak-amerikai jégkorongbajnokság, az NHL legutóbbi játéknapján. A valóságos gólzuhatagot, tizennégy találatot hozó találkozót 8–6-ra a vendég Tampa nyerte meg. A New Jersey Devils 3–0-ra legyőzte a Philadelphia Flyerst, a Devils kapusa, Martin Brodeur pályafutása 100. shutoutját jegyezte karrierje során.
márc. 2
7:21
NBA: kikapott a Boston Celtics és a Los Angeles Lakers is (She)
Az észak-amerikai kosárlabdaliga, az NBA legutóbbi játéknapján vereséget szenvedett az előző szezon mindkét nagydöntőse. A Boston Celtics veresége a meglepőbb, a Kelták hazai pályán kaptak ki az utóbbi időben gyengélkedő keleti vetélytárstól, a Detroit Pistonstól. A Lakers a Phoenix Suns otthonában szenvedett 118–111-es vereséget.
márc. 2
7:39
Labdarúgótorna és segélykoncert a színészárvákért (Metropol)
Magyar-orosz-szlovák színész labdarúgótorna, segélykoncert és tombola is várja a közönséget szombaton a Népfürdő utcai sportpályán a XIII. kerületben; a Jubileumi torna bevételével a szervezők a színészárvákat segítik.
márc. 2
8:15
Futsal: elutazott a líbiai tornára a magyar válogatott (She)
Elutazott Líbiába a magyar futsalválogatott, ahol az afrikai ország nemzeti ünnepének tiszteletére rendezendő nemzetközi tornán vesz részt.
márc. 2
8:17
Férfi kézilabda BL: csalással vádolják a 2007-es győztes Kielt (She)
Egy flensburgi lap szerint a német THW Kiel csapata 2007-ben csalással szerezte meg a győzelmet a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.
márc. 2
8:33
Biatorbágy: Egressy Gábor a csapat új szerzeménye (She)
Egressy Gábor a Viadukt SE-Biatorbágyban futballozik a tavasszal.
márc. 2
8:35
Női kézilabda: Marit Breivik a Rosenborgnál folytatja (She)
A női kézilabda egyik legsikeresebb szövetségi kapitánya, Marit Breivik az évad végén távozik az olimpiai (2008), világ- (1999) és Európa-bajnok (1998, 2004, 2006, 2008) norvég együttes éléről, és a jövőben a trondheimi Rosenborg férfi labdarúgócsapatát irányító testületet vezeti.
márc. 2
8:51
Norvégia: a női kézisek sikerkapitánya átnyergel a labdarúgásra (She)
A női kézilabda egyik legsikeresebb szövetségi kapitánya, Marit Breivik az évad végén távozik az olimpiai (2008), világ- (1999) és Európa-bajnok (1998, 2004, 2006, 2008) norvég együttes éléről, és a jövőben a trondheimi Rosenborg férfi labdarúgócsapatát irányító testületet, az igazgatótanácsot vezeti.
márc. 2
9:09
Ökölvívás: Tarver május 9-én vághat vissza Dawsonnak (She)
A legfrissebb hírek szerint május 9-én pótolják a Chad Dawson–Antonio Tarver IBF-IBO félnehézsúlyú világbajnoki mérkőzést.
márc. 2
9:11
Férfi kézilabda: gyengül a Pick-Szeged KEK-ellenfele (She)
A súlyos anyagi gondokkal birkózó német Nordhorn (a Pick-Szeged ellenfele a KEK-negyeddöntőben) folytatja játékosai kiárusítását. Holger Glandorf és Erlend Mamelund után a volt veszprémi Bjarte Myrhol is távozik a klubtól.
márc. 2
9:27
Tenisz: Szávay egy helyet lépett előre, 27. a női világranglistán (She)
Szávay Ágnes egy helyet javított előző helyezésén, így a 27. pozíciót foglalja el a női teniszezők világranglistáján.
márc. 2
9:45
NHL: tizennégy gólt ütöttek a Calgary–Tampa mérkőzésen (She)
Nem akármilyen mérkőzést játszott egymással a Calgary Flames és a Tampa Bay Lightning az észak-amerikai jégkorongbajnokság, az NHL legutóbbi játéknapján. A valóságos gólzuhatagot, tizennégy találatot hozó találkozót 8–6-ra a vendég Tampa nyerte meg. A New Jersey Devils 3–0-ra legyőzte a Philadelphia Flyerst, a Devils kapusa, Martin Brodeur pályafutása 100. shutoutját jegyezte karrierje során.
márc. 2
9:45
Futball heti 67,5 millióért (Blikk)
Rekordösszeget kínál a Real által csábított portugál sztárnak a MU.
márc. 2
9:47
Mezőkövesd: Vámosi Csaba segíti a csapatot tavasszal (She)
Megegyezett Vámosi Csaba és a Mezőkövesdi SE, így a 33 esztendős hátvéd tavasszal az NB III Mátra-csoportjában szereplő együttesben folytatja pályafutását.
márc. 2
9:49
Floorball: az ARES a Krokodilokkal mérkőzik az MK döntőjében (She)
Egy héten belül másodszor találkozott egymással a jelenleg talán két legjobb formában levő csapat. Ezúttal a Magyar Kupa elődöntőjében feszült egymásnak a budapesti ARES HC/TopFloor és a komáromi SZPK. A múlt szombati gólszüret (9–9) után mindkét csapat igyekezett jobban megszervezni a védekezését; ennek és a kupa különleges hangulatának köszönhetően rendkívül izgalmas, a végletekig kiélezett…
márc. 2
10:03
Négy hely már elkelt a negyeddöntőben (Metropol)
A Veszprém, a német Kiel és a Flensburg, valamint a spanyol Ciudad Real már biztosította helyét a negyeddöntőben a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.
márc. 2
10:39
NHL: szemkinyomási kísérlet miatt tiltottak el egy hokist (She)
A bírók megítélése szerint ellenfele szemét akarta kinyomni, ezért meghatározatlan ideig eltiltották Steve Ottot, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Dallas Stars csatárát.
márc. 2
10:41
Euro 2016: Skócia és Wales lemondott a közös Eb-rendezésről (She)
Skócia és Wales lemondott róla, hogy közösen rendezze meg a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságot – jelentette be a Skót Labdarúgó-szövetség képviselője hétfőn. A visszalépés okaként a gazdasági válság jelentette problémákat és a költségek növekedését jelölte meg a szövetség.
márc. 2
11:15
Juventus: Ranieri szerint nehéz lesz megtalálni Nedved helyettesét (She)
A Juventus cseh középpályása, Pavel Nedved a múlt héten bejelentette, hogy az évad végén visszavonul a profi labdarúgástól. Edzője, Claudio Ranieri szerint nagyon nehéz lesz a szőke játékos helyettesét megtalálni.
márc. 2
11:16
A gazdasági válság miatt nem pályázik Skócia és Wales (Behaviour)
A gazdasági világválság hatásai miatt Skócia és Wales mégsem pályázik a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogára.
márc. 2
11:33
NBA: Drew Gooden a San Antonio Spursbe tart? (She)
A Sacramento Kings megegyezett a Chicago Bullstól nemrégiben csere útján megszerzett Drew Goodennel a kivásárlás feltételeiről, így az erőcsatár hamarosan új csapatban tűnhet fel.
márc. 2
11:35
Tenisz: Andy Murray kihagyja a Davis-kupa-meccset (She)
Andy Murray nem játszik Ukrajna ellen a brit férfi teniszválogatottban a március 6–8. közötti Davis-kupa-összecsapáson. Murray vírusos megbetegedés miatt nem léphet pályára.
márc. 2
11:51
Arsenal: Wengert nem érdeklik a negatív szurkolói vélemények (She)
Az Arsenal francia menedzsere, Arsene Wenger állítja, nem érdekli, hogy a szurkolók elvesztették-e a belé vetett bizalmukat. A drukkerek azt követően fakadtak ki, hogy az „ágyúsok” gól nélküli negyedik döntetlenjüket játszották sorozatban a Premier League-ben a hétvégén (a Fulham ellen), és korántsem biztos, hogy odaérnek a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helyre.
márc. 2
11:51
Skócia és Wales nem kér az EURO-2016 rendezési jogából (Metropol)
A gazdasági világválság hatásai miatt Skócia és Wales mégsem pályázik a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogára.
márc. 2
11:51
Egymillió euró a labdarúgó-válogatottnak a vb-részvételért? (Behaviour)
Összesen egymillió eurót kapna a szövetségtől (MLSZ) a magyar labdarúgó-válogatott, amennyiben kvalifikálná magát a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra.
márc. 2
11:53
Liverpool: Benítez szerint a BL-re kell összpontosítaniuk (She)
A Liverpool a hétvégi, Middlesbrough elleni vereséget követően visszacsúszott a harmadik helyre az angol bajnoki táblázaton, és úgy tűnik, az újabb sikertelen mérkőzés Rafael Benítezt is elgondolkodtatta. Míg korábban a spanyol edző többször nyilatkozott úgy, hogy a bajnokság a legfontosabb az idényben, most azt mondta, a Bajnokok Ligájára kell összpontosítaniuk.
márc. 2
11:53
Megállíthatatlan a Veszprém (Metropol)
Iváncsik Gergő, az MKB Veszprém kézilabdázója úgy véli, csapata azért is remekelhet a Bajnokok Ligájában, mert a február 8-i Cozma-gyilkosság után mindenki az edzésbe "menekült", és a családjából próbál erőt meríteni.
márc. 2
11:53
Íme, a sikeres veszprémi recept a tragédia ellenére (Behaviour)
Iváncsik Gergő, az MKB Veszprém kézilabdázója úgy véli, csapata azért is remekelhet a Bajnokok Ligájában, mert a február 8-i Cozma-gyilkosság után mindenki az edzésbe "menekült", és a családjából próbál erőt meríteni.
márc. 2
11:55
NFL: amerikaifutballisták tűntek el Florida partjainál (She)
Két profi amerikaifutballistát, illetve két társukat keresik nagy erőkkel a Floridai Clearwater közelében, miután szombaton horgászni indultak a nyílt tengerre, ám nem tértek vissza estére a kikötőbe.
márc. 2
12:09
MLSZ: lajosmizsei általános iskola nyerte meg a Farsangi Kupát (She)
A Magyar Gyermeklabdarúgó-szövetség az 1. sz. Etalonsport Általános és Sportiskola műfüves pályáján rendezte meg az általános iskolák számára kiírt Farsangi Kupáját. A döntőben a lajosmizsei Fekete István Általános Iskola csapata 7–4-re nyert a Kecskeméti Református Általános Iskola együttese ellen.
márc. 2
12:09
Futballisták tűntek el Florida partjainál (Metropol)
Két profi amerikaifutballistát, illetve két társukat keresik nagy erőkkel a Floridai Clearwater közelében, miután szombaton horgászni indultak a nyílt tengerre, ám nem tértek vissza estére a kikötőbe.
márc. 2
12:27
Man. United: Foster megköszönte a lehetőséget Fergusonnak (She)
A Manchester United kapuvédője, Ben Foster menedzserének, Sir Alex Fergusonnak mondott köszönetet, hogy a kapuba állhatott a Tottenham Hotspur elleni, tizenegyespárbaj után megnyert mérkőzésen.
márc. 2
12:45
AC Milan: Adriano Galliani állítja, az egyesület nem eladó (She)
Azt követően, hogy a múlt héten cáfolta a híreket, melyek szerint a Manchester Cityt is birtokló abu dzabi csoport meg akarná szerezni a csapatot, az AC Milan elnöke, Adriano Galliani újra hangoztatta: a klub nem eladó.
márc. 2
12:46
Egymillió euró járna a magyar fociválogatottnak (Metropol)
Összesen egymillió eurót kapna a szövetségtől (MLSZ) a magyar labdarúgó-válogatott, amennyiben kvalifikálná magát a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra.
márc. 2
13:03
Soproni Liga: csütörtökön várható döntés az elmaradt fordulóról (She)
Csütörtökön várható döntés a labdarúgó Soproni Liga múlt hétvégén elmaradt 17. fordulójával és a 16. körből elhalasztott további két mérkőzéssel kapcsolatban.
márc. 2
13:05
Euro 2016: az olasz szövetség elnökét érdekli az Eb-rendezés (She)
Miközben Skócia és Wales visszalépett a 2016-os Európa-bajnoki rendezés lehetőségétől a gazdasági nehézségek miatt, olasz sportvezetők és politikusok azt fontolgatják, hogy megpályázzák a kontinensbajnokság lebonyolítását.
márc. 2
13:21
Orbán: "a legolcsóbb válságkezelés a kormányváltás" (Behaviour)
Magyarországnak nem válságkezelő csomagra van szüksége, hanem politikai változásra, ami kormányváltást, vagy legalábbis új választásokat jelent - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke hétfői sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva.
márc. 2
13:39
Atlétika: Iszinbajeva bejelentette, hogy 2013-ben visszavonul (She)
A kétszeres olimpiai bajnok, jelenleg is világcsúcstartó rúdugrónő, az orosz Jelena Iszinbajeva még öt évig kíván versenyezni, mielőtt 2013 végén visszavonul.
márc. 2
13:57
Atlétika: Iszinbajeva bejelentette, hogy 2013-ban visszavonul (She)
A kétszeres olimpiai bajnok, jelenleg is világcsúcstartó rúdugrónő, az orosz Jelena Iszinbajeva még öt évig kíván versenyezni, mielőtt 2013 végén visszavonul.
márc. 2
13:59
NBA: 61 éves korában elhunyt a Chicago Bulls korábbi hátvédje (She)
Norm Van Liert, a Chicago Bulls egykori hátvédjét február 26-án holtan találták a csapat arénájától pár sarokra található otthonában – adták hírül néhány napos késéssel amerikai források.
márc. 2
14:15
Kézi BL: a León a bírókra panaszkodik a Veszprém-meccs után (She)
A Marca értesülései szerint az Ademar León hivatalos panaszt nyújthat be az EHF-hez a játékvezetők ellen a Veszprém ellen elveszített BL-mérkőzés után.

Keresés