2009. március 31. kedd

márc. 31
6:03
Kis magyar valóság motoron, azaz Talmácsi Gábor kálváriája (Infostart)
Szinte hihetetlen, de Talmácsi Gábor idén már a kilencedik szezonját kezdi a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnyében. A magyar sportoló nyolc év alatt nyolc csapatban fordult meg, volt, hogy idény közben váltott istállót. 2007 nyolcadliteres világbajnoka idén a 250 köbcentisek között folytatja egy magyar istálló egyetlen versenyzőjeként, de ahogy pályafutása során már sokszor, most sem tudnak…
márc. 31
6:03
Rajczi Péter a leggyorsabb magyar támadó (Blikk)
Jelenlegi és egykori válogatott labdarúgók vettek részt a rendhagyó futóversenyen.
márc. 31
6:05
Szávay először győzött le egykori világelsőt (Blikk)
"Nem érzem, hogy visszanyertem volna korábbi csúcsformámat"
márc. 31
6:07
Button gyors köre (Blikk)
Csillogó szemekkel jöttek ki a hat négyzetméteres öltözőből.
márc. 31
6:09
Gera, a mi hősünk (Blikk)
Teljesült a fiatalok álma! A Blikk gyerekriporterei egy órán át kérdezgették a Fulham magyar támadóját.
márc. 31
6:11
A karomban halt meg Gábor (Blikk)
Nóra először beszélt arról, hogyan veszítette el ifjabb Ocskay Gábort (†33).
márc. 31
6:21
Dolgozóinak negyven százalékát elküldi az új sztárcsapat (Behaviour)
A világ még mindig nem tért magához: a Honda kivonulását követően alig három és fél hónappal a Ross Brawn által felvásárolt istálló nemcsak megmenekült a megszűnéstől, hanem története első futamán kettős győzelmet aratott Ausztráliában. Ugyan mindenki a "csodacsapatról" beszél, ám a háttérben nem éppen népszerű döntést hoztak a vezetők: már a héten megkezdődnek az elbocsátások, ugyanis a minimális…
márc. 31
6:57
NHL: lenullázták a Devilst a Madison Square Gardenben (She)
A káprázatos formában játszó, 38 védést bemutató Henrik Lundqvist vezette New York Rangers 3–0-ra legyőzte az immár öt meccse nyeretlen New Jersey Devilst az NHL alapszakaszának 167. játéknapján. A San Jose megszerezte 50. győzelmét a szezonban, a Phoenix gólgazdag mérkőzésen múlta felül a Dallast.
márc. 31
6:59
NBA: az Orlando elrontotta a Miami Heat ünnepségét (She)
Ünnepi hangulatban kezdődött, és rossz hangulatban fejeződött be a Miami Heat meccse az NBA alapszakaszának 147. játéknapján: előbbiről a vezetők gondoskodtak, miután visszavonultatták Alonzo Mourning mezét, utóbbiról meg az Orlando Magic, mely 101–95-re nyert. A Milwaukee simán legyőzte a New Jerseyt, a Jazz egyszer elszórakozta az előnyét, de aztán összekapta magát, és megverte a Knickst.
márc. 31
8:09
Tenisz: két szettben győzött Murray, nehezen nyert S. Williams (She)
Az Indian Wellsben döntős Andy Murray továbbra is tartja jó formáját, és kétjátszmás győzelemmel jutott tovább a férfi egyes 3. fordulójából a miami tornán. Fernando Gonzálezt kiejtette Radek Stepánek, Wawrinka Igor Andrejevvel „babrált ki”.
márc. 31
8:45
Profi ökölvívás: Roy Jones újra nehézsúlyban bokszolna (She)
A legendás Roy Jones Jr kijelentette, hogy a következő mérkőzését Jeff Lacy vagy Glen Johnson ellen vívja majd a nyár folyamán félnehézsúlyban, de az amerikai klasszis hozzátette, hogy megfelelő ajánlat esetén ismét hajlandó lenne ringbe lépni nehézsúlyban.
márc. 31
9:03
Birkózás: Wöller Gergő bolgár, Veréb István örmény ellen kezd (She)
Kedden reggel a litván fővárosban, Vilniusban a szabadfogás küzdelmeivel megkezdődik a birkózó Európa-bajnokság. A 66 kg-os Wöller Gergő és a 84 kg-os Veréb István sorsolása elfogadhatónak mondható.
márc. 31
9:21
NSO-leállás: áramkimaradás miatt szünetelt az oldal frissítése (She)
Tisztelt olvasóink! A szerkesztőséget érintő áramkimaradás miatt 8.00–8.35 között szünetelt a Nemzeti Sport Online frissítése.
márc. 31
9:39
Algéria: utcai csata a szurkolók között, többen életveszélyben (She)
Az elefántcsontparti stadionkatasztrófa után újabb rossz hírek az afrikai stadionokból: Algírban az AS Hrub–NA Husszein Dej mérkőzés után a két csapat szurkolói egymásnak estek.
márc. 31
9:41
Futsal: hosszabbítás után nyert a Csömör - eredmények (She)
Hosszabbítás után győzött és jutott tovább a Csömör futsalcsapata a férfi élvonal rájátszásában.
márc. 31
9:57
Vb 2010: nemzeti gyász Elefántcsontparton a tragédia után (She)
Háromnapos nemzeti gyászt rendelt el Laurent Gbagbo, Elefántcsontpart elnöke, emlékezve a Malawi elleni vb-selejtező előtti stadionkatasztrófában elhunyt szurkolókra.
márc. 31
9:59
Schalke 04: Bilic biztosan nem lesz a „királykékek" edzője (She)
Egészen biztosan nem lesz a Schalke 04 labdarúgócsapatának vezetője Slaven Bilic, miután a horvát szövetségi kapitány visszautasította a gelsenkircheniek ajánlatát.
márc. 31
10:15
A Barcelona sztárjával erősítene Benítez (Infostart)
A kameruni támadó, Samuel Eto'o a Liverpool legújabb kiszemeltje. A csatár azután került Rafa Benítez célkeresztjébe, hogy nem írta alá szerződéshosszabbítását a Barcelonánál.
márc. 31
10:33
Birkózó Eb: Wöller Gergő győzött, Veréb István kikapott (She)
Wöller Gergő győzelemmel mutatkozott be a vilniusi birkózó Európa-bajnokságon, ugyanakkor Veréb István vereséget szenvedett, így további sorsa attól függ, hogy legyőzője bejut-e a döntőbe.
márc. 31
10:35
Vb 2010: a lengyel Boruc hatalmas hibája miatt szerdán csere lesz (She)
Nem elég, hogy szombaton kapott hideget-meleget a protestáns északír szurkolóktól, a közismerten katolikus Celticben védő lengyel Artur Boruc – Leo Beenhakker szövetségi kapitány döntése értelmében – nem áll a kapuba szerdán San Marino elleni vb-selejtezőn.
márc. 31
10:37
Milan: megoperálták Abbiatit, 5-6 hónapot kell kihagynia (She)
Átesett a térdoperáción Christian Abbiati, aki két hete a Siena elleni bajnokin szenvedett súlyos sérülést.
márc. 31
10:51
Nyíregyháza: Varga Zoltán nem lesz a Spartacus játékosa (She)
Nem lesz a Soproni Ligában szereplő Nyíregyháza Spartacus labdarúgója Varga Zoltán. A 32 esztendős játékos azután került képbe Révész Attila csapatánál, hogy kiderült, a piros-kékek első számú kapusa, Filip Lazareanu vállműtéte miatt tavasszal már nem védhet.
márc. 31
11:09
Vb 2010: menesztették az örmények dán kapitányát (She)
Az Örmény Labdarúgó-szövetség elnöksége azonnali hatállyal menesztette a vb-selejtezőkön gyengén szereplő válogatott dán szövetségi kapitányát, Jan Poulsent.
márc. 31
11:11
Kerékpár: Támer négy részhajrát „vitt” a sovillai utánpótlás GP-n (She)
Egynapos országúti viadallal zárták a KSI bringásai a kéthetes márciusi edzőtábort. A tízfős utánpótlásgárda Somogyi Miklós és Árvai Attila irányítása mellett új mezekben, immár új SAB-kerékpárokkal készült a 2009-es szezonra. Az olasz versenyen Támer Kolos három sík- és egy hegyi hajrában bizonyult a legjobbnak.
márc. 31
11:13
Szeged: ingyen tekinthetik meg a nézők a KEK-visszavágót (She)
A Pick-Szeged férfi kézilabdacsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a szurkolók ingyen tekinthetik meg a Nordhorn elleni KEK-negyeddöntő-visszavágót. A találkozót szombaton 17.30 órától rendezik Szegeden.
márc. 31
11:15
Vb 2010: Crouch kihagyhatja az Ukrajna elleni mérkőzést (She)
Hiába győzte le 4–0-ra Anglia válogatottja felkészülési mérkőzésen Szlovákiát, szinte a teljes csatársorát elvesztette. Az első gólt szerző Emile Heskey, az őt váltó Carlton Cole, valamint Peter Crouch is megsérült. Nagy az esély rá, hogy az utóbbi nem szerepelhet az Ukrajna elleni szerdai világbajnoki selejtezőn.
márc. 31
11:17
Magyar válogatott: Dárdai és Babos is a gyermekszektorban szurkol (She)
Egykori válogatott játékosok – többek között Csuhay József, Kovács Kálmán, Kereki Zoltán, Mészöly Géza, Kozma István, Péter Zoltán, id. Dárdai Pál, Kiss Sándor – fogadják a Puskás Ferenc Stadion gyermekszektorainak nyolc bejáratánál azt a tízezer gyermeket, aki a Magyarország–Málta labdarúgó vb-selejtezőt ingyen tekintheti meg az MLSZ és az MGYLSZ közös akciójának köszönhetően.
márc. 31
11:27
Vasas: Kemény Dénes csatlakozott a tulajdonosi programhoz (She)
Csatlakozott a Vasas labdarúgócsapatának múlt héten meghirdetett tulajdonosi programjához a magyar férfi vízilabda-válogatott sikerkapitánya, Kemény Dénes.
márc. 31
11:29
Úszás: nem indul a vb-n 100 pillangón az olimpiai bajnok Rice (She)
Programegyeztetési nehézségek miatt nem indul a római úszó-világbajnokságon 100 méter pillangón az ausztrálok háromszoros olimpiai bajnoka, Stephanie Rice.
márc. 31
11:31
Görögország: visszavonul az Olympiakosz szerb legendája (She)
Harminchat évesen befejezi az aktív labdarúgást az Olympiakosz klublegendának számító szerb középpályása, Predrag Djordjevics.
márc. 31
11:45
Szávaynak nem sikerült az újabb bravúr (Blikk)
A 25. helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában kikapott a 11. helyen rangsorolt fehérorosz Viktorija Azarenkától hétfőn. A Miamiban zajló, 9 millió dollár összdíjazású, keménypályás tenisztorna nyolcaddöntőjében a magyar teniszező 6:2, 6:4-re maradt alul a 70 perces meccsen.
márc. 31
12:03
Hollandia: befektetőket keres a Feyenoord labdarúgócsapata (She)
Befektetőket keres a holland Feyenoord labdarúgó-együttese, miután a klub vezetősége beismerte: képtelenek játékosokat vásárolni a jelenlegi anyagi helyzetükben. A Feyenoord jelenleg történetének egyik legrosszabb szezonját „szenvedi végig” az Eredivisie-ben.
márc. 31
12:05
Birkózás: Wöller Gergő bronzért birkózhat az Európa-bajnokságon (She)
Vilniusban megkezdődött a birkózó Európa-bajnokság. A szabadfogás első napján a négy súlycsoportból kettőben volt magyar induló. A 66 kg-ban a tavaly Eb-bronzot nyerő Wöller Gergő ismét dobogóközelbe jutott, míg Veréb István (84 kg) kiesett.
márc. 31
12:07
Anglia: Beckham keresi a legtöbbet a France Football szerint (She)
A 109-szeres angol válogatott David Beckham a legjobban fizetett labdarúgó a maga 32.4 millió eurós évenkénti keresetével, állítja a francia France Football.
márc. 31
12:21
Hátország: a kézilabda NB I B és NB II hét végi eredményei (She)
Tekintsék meg a kézilabda NB I B és NB II hét végi mérkőzéseinek jegyzőkönyveit!
márc. 31
12:30
Kemény Dénes is Vasas-résztulajdonos lett (Metropol)
Kemény Dénes, minden idők legsikeresebb magyar pólós szövetségi kapitánya az elsők között csatlakozott a Vasas úgynevezett tulajdonosi programjához, amelyet a múlt héten hirdetett meg az angyalföldi klub.
márc. 31
12:39
Vb 2010: Muntari azzal riogat, hogy lemondja a válogatottságot (She)
A válogatottság lemondásával fenyegetőzik Sulley Muntari, a ghánai nemzeti csapat és az Internazionale labdarúgója, miután barátnőjének konfliktusa támadt a rendfenntartókkal.
márc. 31
12:41
Magyar válogatott: minden jegy elfogyott a szerdai meccsre (She)
Amint az várható volt, a hét elején meginduló rohamot követően kedden a késő délelőtti órákra elfogyott minden jegy a szerda esti Magyarország–Málta világbajnoki selejtezőre.
márc. 31
12:43
Real Madrid: Calderón telefonon beszélt Cesc Fabregasszal (She)
Az Arsenalt erősítő Cesc Fabregas egy interjúban elismerte, hogy beszélt Ramón Calderónnal, a Real Madrid nemrég leköszönő elnökével.
márc. 31
12:45
Vb 2010: Kaká már Peru ellen visszatérhet a csapatba (She)
Sérülése után akár már szerdán, a Peru elleni világbajnoki selejtezőn visszatérhet a brazil válogatottba Kaká.
márc. 31
12:57
Ancelotti a Milannál akar maradni (Behaviour)
Carlo Ancelotti kijelentette, a következő szezonban is az AC Milan labdarúgócsapatát szeretné irányítani.
márc. 31
13:06
Telt ház lesz a máltaiak ellen (Metropol)
A magyar szövetség honlapja szerint kedden, késő délelőtt fogyott el az utolsó jegy, ez pedig azt jelenti, hogy 35.000 drukker tekintheti meg a helyszínen a találkozót.
márc. 31
13:15
Irán: Erich Rutemöller a labdarúgók új szövetségi kapitánya (She)
Miután Irán válogatottja 2–1-es vereséget szenvedett hazai pályán Szaúd-Arábiától világbajnoki selejtezőn, az ország labdarúgó-szövetsége menesztette Ali Daeit. Az új szövetségi kapitány ideiglenesen a német Erich Rutemöller lett.
márc. 31
13:17
Vb 2010: Darren Bent már „ki is sérült” a válogatottból (She)
Nem sokkal azután, hogy Carlton Cole sérülése miatt Fabio Capello szövetségi kapitány behívta az angol labdarúgó-válogatott keretébe Darren Bentet, máris lesérült a Tottenham játékosa.
márc. 31
13:33
Vb 2010: Van Persie a sérülése ellenére pályára lépne szerdán (She)
A holland szövetségi kapitány, Bert van Marwijk annak ellenére számíthat Robin van Persie játékára, hogy a labdarúgó a skótok elleni meccsen megsérült.
márc. 31
13:51
AC Milan: Carlo Ancelotti mindenképpen maradni akar (She)
Az AC Milan vezetőedzője, Carlo Ancelotti kijelentette: hiába vetődött fel a neve több klubnál is edzőjelöltként, ő Milánóban képzeli el a jövőjét.
márc. 31
14:09
F1: a Magyar Nagydíj jogdíjának csökkentését szorgalmazzák (She)
Csaknem ötven százalékkal emelkedett a 2009-es Formula–1-es Magyar Nagydíj jogdíja a forint dollárhoz viszonyított idei jelentős leértékelődése miatt, ezért Bánki Erik a Fidesz sportmunkacsoportja nevében azzal fordult a sportot felügyelő Önkormányzati Minisztériumhoz (ÖM), hogy az kezdeményezze a jogtulajdonosnál a korábban meghatározott díjnövekedés mértékének csökkentését.
márc. 31
14:27
Jégkorong: fokozott érdeklődés a magyar-finn meccs előtt (She)
A Magyar Jégkorongszövetség kedden sajtótájékoztatót tartott a káposztásmegyeri jégcsarnokban a héten kezdődő Pannon-kupa nyitányaként. Az eseményen részt vett Pat Cortina, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, a finnek csapatvezetője, a játékosként ötszörös Stanley-kupa-győztes Jari Kurri, valamint a magyar szövetség elnöke, Studniczky Ferenc is.
márc. 31
14:36
A finnek és a norvégok ellen a jégkorong-válogatott (Metropol)
Hat nap alatt négy komoly mérkőzést játszik az április 24-én kezdődő világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott. A csapatnak a riválisokon túl még ifj. Ocskay Gábor elvesztésének terhével is meg kell küzdenie.
márc. 31
14:45
MotoGP: új támogatók és új csapat Talmácsi mögött (She)
Új szponzorok segítik Talmácsi Gábor versenyzését a gyorsaságimotoros-világbajnokságon: a nyolcadliteresek között világbajnok, a 250 kcm-eseknél pedig idén bemutatkozó motoros teljes támogatást kapott a 2009-es szezonra.

Keresés