2009. március 15. vasárnap

márc. 15
0:00
Primera División: a Real gólgazdag meccsen verte meg a Bilbaót (She)
A spanyol labdarúgó bajnokság 27. fordulójának szombat késő esti mérkőzésén az idegenben játszó Real Madrid 5–2-re legyőzte a találkozót tíz emberrel befejező Athletic Bilbaót. A győzelemmel a királyi gárda hátránya három pontra csökkent a vasárnap játszó Barcelonával szemben.
márc. 15
0:04
Portugália: a Sporting nyert, és feljött a második helyre (She)
A Sporting 2–0-ra legyőzte a Rio Avét a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának szombat késő esti mérkőzésén, így feljött a tabella második helyére.
márc. 15
0:18
Videó: nézze meg a Ferencváros-Bőcs mérkőzés góljait! (She)
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Ferencváros hazai pályán 4–1-re legyőzte a Bőcsöt a labdarúgó NB II Keleti csoportjának mai rangadóján. Most megmutatjuk a találékozó góljait is videón!
márc. 15
6:54
Északi összetett: Koivuranta nyert, ma királlyá koronázhatják (She)
Nagy lépést tett az északi összetett világkupa-sorozat megnyerése felé a finn Anssi Koivuranta, miután a norvégiai Vikersundban megnyerte a szombati Gundersen-versenyt.
márc. 15
6:56
Sílövészet: a német női váltó az éjjeli verseny és a szezon győztese (She)
A német váltó nyerte meg a női sílövők szezonbeli utolsó váltó világkupaversenyét a kanadai Vancouverben.
márc. 15
6:58
NBA: a Miami háromszori hosszabbítás után nyert a Utah ellen (She)
Háromszori hosszabbítást és Heat-sikert hozott a Miami és a Utah csatája az NBA alapszakaszának 131. játéknapján. A Jazz kétszer is nagyon közel állt a győzelemhez, de az 50 pontot szerző Dwyane Wade vezérletével végül a Miami diadalmaskodott. A San Antonio Houstonban nyert, míg a jó passzban lévő New Orleans nem bírt a Chicagóval.
márc. 15
7:03
"Profi futball az éhség ellen" (Behaviour)
Kétszáznál is több labdarúgócsapat vesz részt a jövő hét végén abban a jótékony célú összeurópai akcióban, amelynek bevételét az éhezők, a szegénységben élők javára fordítják.
márc. 15
8:24
Férfi röplabda NB I: Debrecenben nyertek a szolnokiak (She)
A férfi röplabda NB I 5–9. helyért vívott szakaszában a Szolnok idegenben verte meg 3:0-ra a Debrecent.
márc. 15
8:42
Ökölvívás: Lamon Brewster folytatja a kapaszkodást (She)
Fontos mérkőzést nyert meg és ezzel tovább folytatja a visszakapaszkodást a nehézsúly elitjébe Lamon Brewster.
márc. 15
9:36
Videó: nézze meg Voronin Leverkusen elleni győztes gólját! (She)
Továbbra is első helyen áll a Bundesligában Dárdai Pál csapata, a Hertha. A berlini együttes szombaton Andrej Voronin némileg szerencsés góljával győzte le a Leverkusent, ezzel őrzi négypontos előnyét üldözői előtt. Íme a találat videón!
márc. 15
9:38
Úszás: a FINA már most dicséri a római vizes vb gazdáit (She)
A FINA, a Nemzetközi Úszószövetség vezérkara az előkészületeket értékelve már most szuperlatívuszokban fogalmazott a nyári, római vizes világbajnokság házigazdáiról, a szervezőmunkáról, a létesítményhelyzetről egyaránt.
márc. 15
10:21
Csillaghullás az Indian Wells-i tenisztornán (Metropol)
Hatalmas meglepetésre a másodikként rangsorolt volt világelső szerb Jelena Jankovic, és a harmadikként kiemelt orosz olimpiai bajnoknő, Jelena Gyementyjeva is kikapott a 4,5 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i tenisztorna 2. fordulójában.
márc. 15
10:21
Ki állítja meg a Veszprémet? (Behaviour)
A címvédő MKB Veszprém 29-24-re nyert a vendég Pick Szeged ellen a Budapest Bank férfi kézilabdaliga szombati csúcsrangadóján, így minden bizonnyal az alapszakasz élén végez. Mivel a Veszprém október 26-án 30-26-ra győzni tudott a rivális otthonában, és azóta sem vesztett pontot, a Szegednek csak akkor maradt volna sansza az alapszakasz megnyerésére, ha most legalább öt góllal diadalmaskodik. Az…
márc. 15
10:30
Tenisz: Jankovics is kiesett, Federer továbbjutott (She)
A harmadik kiemelt Jelena Gyementyjeva után a másodikként rangsorolt Jelena Jankovics is vereséget szenvedett az Indian Wells-i tenisztorna női egyesének 2. fordulójában.
márc. 15
11:06
Hollandia: a Szöulból hazatérő Musampa a Willem-hez igazolt (She)
A legutóbb Dél-Koreában profiskodó Kiki Musampa hazatért Hollandiába, és a Willem II játékosa lett. A kongói származású Musampa felbontotta szerződését szöuli klubjával, így szabadon igazolhatóvá vált.
márc. 15
11:24
Torna: helytálltak a magyarok a külföldi csapatviadalokon (She)
Kevésen múlott, hogy ezüst- helyett aranyérmeket vehessenek át a külföldi csapattalálkozókon induló magyar tornászok szombat késő este.
márc. 15
12:00
Gyorskorcsolya-vb: hatalmas versenyben győzték le Friesingert (She)
Mindössze négyszázadnyi különbséggel lett világbajnok a kanadai Christine Nesbitt a német Anni Friesinger előtt a kanadai távonkénti gyorskorcsolya-világbajnokság legutóbbi versenynapján, 1000 méteren.
márc. 15
12:02
Juventus: Quagliarella érkezhet a nyáron Trezeguet helyére (She)
Elképzelhető, hogy David Trezeguet és a Juventus útjai a nyáron elválnak, és a La Gazzetta dello Sport szerint Fabio Quagliarella lehet a francia csatár ideális utódja.
márc. 15
12:36
Úszás: szigorít a nemzetközi szövetség úszódressz-ügyben (She)
Már a nyári, római világbajnokságon élni fognak a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) szombaton zárult dubai ülésén jóváhagyott új szabályok – ezeket azokkal a szuperdresszekkel kapcsolatosan határoztak el, amelyek révén 2008-ban 100-nál is több világcsúcs született A FINA döntése értelmében a jövőben az úszódresszek nem fedhetik a nyakat, nem takarhatják a karokat és a bokát, maximális vastagságuk 1…
márc. 15
12:54
Északi összetett: Koivuranta lett a világkupa győztese (She)
Ahogy az várható volt, a finn Anssi Koivuranta nyerte meg az északi összetett világkupa-sorozatot. Az utolsó versenyen a norvégiai Vikersundban az amerikai Bill Demong végzett az élen, megelőzve két norvégot, Petter Tandét és Mikko Kokslient.
márc. 15
13:12
Díszpolgár lett Kiss László (Infostart)
Kiss Lászlót, az úszóválogatott szövetségi kapitányát Százhalombatta díszpolgárává avatták vasárnap.
márc. 15
13:48
Soproni Liga: a kecskeméti Hegedűs Ádám jobb bokája sérült meg (She)
A labdarúgó Soproni Liga 19. fordulójában rendezett KTE-Ereco–FC Fehérvár mérkőzés 68. percében állt be csereként a hazaiakhoz a 20. születésnapját két hét múlva ünneplő támadó, Hegedűs Ádám, ám mindössze öt perccel később máris le kellett cserélni, miután a jobb bokájára kapott egy rúgást – adta hírül a klub hivatalos honlapja, a kecskemetite.hu.
márc. 15
14:06
Orosz bajnokság: a Zenit Huszti nélkül ikszelt Moszkvában (She)
Az orosz labdarúgó-bajnokság első fordulójának rangadóján a Szpartak Moszkva hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Zenittel, melyben Huszti Szabolcs ezúttal nem kapott lehetőséget – végig a padon ült a magyar játékos.
márc. 15
14:24
Atlétika: a szöuli maratonin kenyai és etióp siker született (She)
A kenyai Moses Arusei, illetve a nőknél az etióp Robe Tola Guta révén afrikai elsőség született a vasárnapi szöuli maratonin, amelyen a fekete kontinens képviselőin kívül ázsiai hosszútávfutók állhattak még fel a dobogóra az eredményhirdetéskor.
márc. 15
14:26
Manchester United: Wayne Rooney vágya nyerni minden sorozatban (She)
A Manchester United ebben az idényben már megnyerte a labdarúgó-klubvilágbajnokságot, valamint a hazai Ligakupát, ám a csapat angol válogatott támadójának, Wayne Rooneynak az az álma, hogy a még zajló sorozatokban – Bajnokok Ligája, Premier League, FA-kupa – is együttese legyen a végső győztes, és ezzel sporttörténelmet írjanak.
márc. 15
14:42
Hollandia: Dzsudzsákék vereséget szenvedtek a Feyenoordtól (She)
A PSV 1–0-s vereséget szenvedett a holland bajnokság 27. fordulójában a Feyenoord elleni nagy presztízsű csatában, miután a vendégek a legnagyobb helyzeteket is elrontották, míg a rotterdamiaktól Leroy Fer a 73. percben fejjel betalált. Dzsudzsák Balázs végigjátszotta a mérkőzést.
márc. 15
14:44
Vívás: nincs magyar érmes a budapesti női tőr világkupán (She)
Nem sikerült érmet szereznie egyik magyar indulónak sem a női tőrözők Eximbank Világkupa-versenyén: a hétvégi budapesti viadalon Varga Gabriella szerepelt a legjobban közülük, de ezúttal ő is csak a kilencedik helyen végzett. Ugyancsak a nyolcaddöntőig jutott Berta Adrienn, aki tizennegyedikként zárt.
márc. 15
15:18
NB II, Keleti csoport: a DEAC három góllal verte meg az MTK II-t (She)
A DVSC-DEAC 4–1-re verte meg idegenben az MTK II-t az NB II Keleti csoportjának 17. fordulójában.
márc. 15
15:54
Női kosárlabda NB I: a Szekszárd győzött a BEAC vendégeként (She)
A szekszárdi Atomerőmű KSC magabiztos győzelmet aratott a BEAC-Újbuda vendégeként az UNIQA női kosárlabda NB I vasárnapi első mérkőzésén.
márc. 15
16:12
Görögország: Poszáék hazai pályán szenvedtek vereséget (She)
Posza Zsolt csapata, az Ergotelisz 1–0-s vereséget szenvedett a görög labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában az Aszterasz Tripolisztól. A magyar kapus végig a pályán volt.
márc. 15
16:30
Premier League: a Chelsea nyerte az első vasárnapi mérkőzést (She)
A Premier League 29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a Chelsea Michael Essien 18. percben szerzett góljának köszönhetően verte meg hazai pályán a Manchester Cityt.
márc. 15
16:48
Kerékpár: Sánchez nyerte a Párizs-Nizza kerékpárosversenyt (She)
A spanyol Luis León Sánchez nyerte meg a Párizs–Nizza országúti kerékpáros-viadalt.
márc. 15
17:06
Hollandia: az Alkmaar tovább menetel az élvonalban (She)
Maarten Martens góljával az AZ Alkmaar 1–0-ra legyőzte az Utrechtet a holland labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában, így 11 pontos előnnyel áll a tabella élén.
márc. 15
17:08
NB II, Keleti csoport: a Szolnok idegenben verte meg a BKV Előrét (She)
A labdarúgó NB II 17. fordulójának még nem közölt mérkőzésein a Szolnok idegenben verte meg a BKV Előrét, míg a Jászberény és a Békéscsaba megosztozott a pontokon.
márc. 15
17:10
NB II, Nyugati csoport: a Felcsút megverte a Győri ETO II-t (She)
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában a 17. forduló eddig nem közölt mérkőzésein a Felcsút idegenben verte a Győri ETO II-t, a ZTE II és a Százhalombatta találkozója pedig gól nélküli döntetlennel zárult.
márc. 15
17:12
Serie A: fölényes győzelmet aratott a Milan Sienában (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában az AC Milan 5–1-re győzött Sienában. A piros-fekete csapatból Filippo Inzaghi és Pato duplázott. Az AS Roma 2–2-es döntetlent játszott Genovában, a Sampdoria vendégeként.
márc. 15
17:24
Jégkorong ob I: a Volán a második meccsen is nyert az Újpest ellen (She)
Hiába vezetett sokáig az Újpest hazai pályán az Alba Volán ellen, a fehérváriak a harmadik harmadban – akárcsak a székesfehérvári első mérkőzésen – felőrölték az ellenfél védelmét, így 6–3-ra győztek a jégkorong ob I döntőjének második találkozóján.
márc. 15
17:42
Soproni Liga: kövesse az MTK-DVTK-t élőben az NSO-n! (She)
Elkezdődött az MTK–DVTK mérkőzés a Soproni Liga 19. fordulójában, a mérkőzést élőben követheti az NSO-n!
márc. 15
17:57
Dárdai még nem tapasztalt Berlinben ilyen hőfokú eufóriát (Infostart)
Bár a Hertha BSC győzelemsorozata ezúttal sem szakadt meg a német labdarúgó-bajnokságban, s a berliniek továbbra is négy ponttal vezetik a tabellát, Dárdai Pál még mindig óvatos a bajnoki cím esetleges megszerzését illetően.
márc. 15
17:57
Formula-1: Barrichello és a Brawn folytatta remeklését (She)
Amíg a többség Barcelonában lezárta idény előtti tesztelését, négy csapat a napokban Jerezben is gyakorol. A hét végén válságülést tartó McLaren vasárnap még pihent, így csak hárman ültek autóba. A leggyorsabb Rubens Barrichello volt, aki 102 kört meg is tett a Brawn-Mercedesben, míg Fernando Alonso a délelőtti balesete miatt órákon át csak várakozott, s csupán 34 kört teljesített.
márc. 15
17:59
Női kard világkupa: negyedik a magyar csapat Foggiában (She)
A negyedik helyen végzett a magyar csapat vasárnap a női kardozók világkupaversenyén az olaszországi Foggiában.
márc. 15
18:15
Svájc: hazai pályán szaladtak bele zakóba Vanczákék (She)
A Sion hazai pályán szenvedett súlyos, 4–0-s vereséget a Baseltől a svájci élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában.
márc. 15
18:51
Női kézilabda BL: bejutott az elődöntőbe az Audi ETO (She)
Bejutott a legjobb négy csapat közé a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC, miután hazai pályán, drámai csatában 34–33-ra legyőzte a szlovén Krim Ljubljanát. A győri lányok az elődöntőben az osztrák Hypo NÖ-vel vagy a dán Viborggal találkoznak majd.
márc. 15
19:09
Primera División: a Sevilla a hajrában mentett pontot (She)
A Sevilla sokáig 2–0-s vesztésre állt Málagában, ám a mérkőzés utolsó negyedórájában emberelőnybe kerülve egyenlített, és pontot szerzett a spanyol bajnokság 27. fordulójában. Vadócz Krisztián csak tíz percet kapott az Osasuna gól nélküli döntetlennel záruló meccsén a Betis ellen.
márc. 15
19:11
Premier League: meglepetésre otthon kapott ki az Aston Villa (She)
A Premier League 29. fordulójának vasárnapi játéknapján a hazai pályán játszó Aston Villa meglepetésre 2–1-es vereséget szenvedett a Tottenhamtől, így nem tudta visszavenni a negyedik helyet az Arsenaltól.
márc. 15
19:27
Chelsea: Deco ebben a szezonban már nem léphet pályára (She)
Deco, a Chelsea portugál labdarúgója január óta először lépett pályára, de 20 perc játék után ismét megsérült, így csapata várhatóan már nem számíthat rá ebben az idényben.
márc. 15
19:27
Essien a győztes Chelsea új dzsókere (Infostart)
Továbbra is szenzációsan szerepel a Chelsea Guus Hiddink irányításával. A Kékek hetedik mérkőzésükön a hatodik győzelmüket aratták a holland edző irányításával. A legutóbbi "áldozat" a Manchester City volt a Stamford Bridge-en.
márc. 15
19:39
Már 2-0-ra vezet a címvédő (Metropol)
A sorozatban hetedik bajnoki címéért küzdő Alba Volán 6-3-ra nyert az Újpest otthonában a jégkorong ob I döntősorozatának második, vasárnapi mérkőzésén, ezzel 2-0-ra vezet.
márc. 15
19:45
Női kézilabda BL: a Győr mellett a Valcea is továbbjutott a négy közé (She)
A román Valcea is bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé, miután hazai pályán 31–22-re legyőzte a montenegrói Podgoricát. A másik ágon az osztrák Hypo NÖ és a dán Viborg jutott be az elődöntőbe.
márc. 15
20:03
Skót Ligakupa: a Celtic nyerte a döntőt a címvédő Rangers ellen (She)
A Celtic nyerte meg a skót labdarúgó Ligakupa döntőjét, miután legyőzte a címvédő Rangerst a hosszabbításban a gól nélküli rendes játékidőt követően.

Keresés