2009. március 8. vasárnap

márc. 8
0:09
Primera División: Fuentes góljával nyert a Villarreal (She)
Fabrizio Fuentes góljával 1–0-s győzelmet aratott a Villarreal az Espanyol ellen a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában.
márc. 8
5:33
Virág és gólcsokor (Blikk)
A hölgyek rózsát kaptak, a Vasas pedig három gólt
márc. 8
5:35
Mesterlövész (Blikk)
Hatezer néző biztatta az idegenbeli meccsen a Fradit
márc. 8
5:37
Más ez a súlycsoport (Blikk)
Még nem méri a csapatát a magyar válogatotthoz
márc. 8
5:39
Véget ért a kézicsoda (Blikk)
Elfáradt a Veszprém az utolsó BL-csoport-meccsre
márc. 8
7:21
MotoGP: Pedrosa szeretne ott lenni a katari idénynyitón (She)
A MotoGP-ben tavaly bronzérmes Dani Pedrosa, aki súlyos bukása után műtéten esett át, ott szeretne lenni a gyorsaságimotoros-világbajnokság április 12-i rajtjánál.
márc. 8
7:39
MotoGP: Dani Pedrosa szeretne ott lenni a katari idénynyitón (She)
A MotoGP-ben tavaly bronzérmes Dani Pedrosa, aki súlyos bukása után műtéten esett át, ott szeretne lenni a gyorsaságimotoros-világbajnokság április 12-i rajtjánál.
márc. 8
7:41
NHL: nyolcat kapott a Red Wings, kilencet lőtt a Carolina (She)
Valósággal potyogtak a gólok az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) vasárnapra virradó játéknapján. A nyugati második Detroit Red Wings hazai pályán kapott nyolc gólt a Columbustól, a Carolina Hurricanes pedig a Tampa otthonában szórt kilenc gólt. A játéknap 10 mérkőzésén összesen 78 gól esett, mindenhol legalább négy gól született.
márc. 8
7:43
Ökölvívás: öt magyar érem a Zlatko Hrbic-emlékversenyen (She)
Két arany-, egy ezüst- és két bronzérem a magyar küldöttség mérlege Zágrábban, a Zlatko Hrbic ökölvívó-emlékversenyen. A szombati döntőkben Harcsa Norbert (75 kg) és Szellő Imre (81 kg) arany-, Ungvári István (48 kg) ezüstérmet szerzett, s Berna Dávid (51 kg) és Bacskai Balázs (69 kg) harmadik helyen végzett. Stipe Mesic horvát köztársasági elnök rezidenciáján fogadta, s hatvanadik születésnapja…
márc. 8
7:57
Torna: Berki Krisztián nyerte a lólengést a montreali vk-n (She)
A selejtezőben rontott, s csak ötödikként került a fináléba, ám ott már sokkal szebb gyakorlatot mutatott be Berki Krisztián lólengésben a montreali világkupa-versenyen, s ez elég volt ahhoz, hogy az UTE tornásza felállhasson a dobogó felső fokára.
márc. 8
8:33
NBA: James elbukta a Wade elleni csatát, de csapata nyert (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 125. játéknapján összecsapott a liga két legponterősebb játékosa, a Miami Heatnél foglalkoztatott Dwyane Wade és a Clevelandben játszó LeBron James. A két kiválóság csatáját ugyan Wade nyerte meg, hiszen 25 pontot dobott szemben James 14 egységével, ám utóbbi örülhetett a lefújás után: csapata 99–89-re győzött.
márc. 8
9:09
Real Madrid: argentin válogatott támadó érkezhet a klubhoz (She)
Portugál lapértesülés szerint elképzelhető, hogy a Real Madrid igazolja Lisandrót, az FC Porto argentin labdarúgóját.
márc. 8
9:11
NFL: két nap alatt talált magának új csapatot Terrell Owens (She)
Pénteken vált hivatalossá, hogy az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Dallas Cowboys elküldte a liga egyik legjobb elkapóját, Terrel Owenst. A 35 éves játékos két nap alatt talált magának új csapatot: a Buffalo Bills együttesénél folytatja.
márc. 8
9:27
Lisandro érkezhet a Madridhoz (Metropol)
Portugál lapértesülés szerint elképzelhető, hogy a Real Madrid leigazolja Lisandrót, az FC Porto argentin labdarúgóját.
márc. 8
9:29
Bedák Zsolt profi Európa-bajnok lett (Metropol)
A Spotlight Boxing 25 esztendős magyar öklözője hivatásos karrierje első címmérkőzését vívta meg sikerrel kispehelysúlyban szombat este Drezdában, s élete első 12 menetes csatájában diadalmaskodott a kolumbiai születésű, de spanyol állampolgár Franklin Terannal szemben.
márc. 8
9:45
Nőtt a Barcelona előnye (Metropol)
A címvédő Real Madrid hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott a városi rivális Atlético Madriddal a spanyol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombati rangadóján.
márc. 8
9:47
Juve-siker a városi derbin (Metropol)
A Juventus 1-0-ra győzött a városi rivális Torino ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában, szombaton.
márc. 8
9:49
KO-győzelmek az NHL-ben (Metropol)
Többnyire a hazai csapatok nyertek az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, a "legordítóbb" kivételt a bajnoki címvédő Detroit hazai súlyos veresége jelentette: a Red Wingsnek a Columbus ütött nyolc gólt két kapott ellenében.
márc. 8
10:03
Dakar: jövő évben is elindul a versenyen az idei nyertes Volkswagen (She)
A német autógyár azt követően jelentette be döntését, hogy a Mitsubishi gyár közölte, a világválság miatt kiszáll a versenyből. A világ legnagyobb tereprali-viadalát, az ideihez hasonlóan jövőre is Chilében és Argentínában bonyolítják le.
márc. 8
10:05
Bayern München: Bastost és Toulalant figyeli a bajor gárda (She)
Francia lapértesülések szerint a Lille 25 éves középpályására, Michel Bastosra szemet vetett a Bayern München, olyannyira, hogy a klub szombat esti, Lyon elleni mérkőzésén meg is jelent a bajorok egyik megfigyelője.
márc. 8
10:21
Dakar: jövő évben is elindul a versenyen az idei nyertes VW (She)
A német autógyár azt követően jelentette be döntését, hogy a Mitsubishi gyár közölte, a világválság miatt kiszáll a versenyből. A világ legnagyobb tereprali-viadalát, az ideihez hasonlóan jövőre is Chilében és Argentínában bonyolítják le.
márc. 8
10:39
AC Milan: fiatal portugál kapussal erősítene a lombard klub (She)
Az A Bola című portugál napilap értesülései szerint az AC Milan szeretné igazolni a Sporting CP kapusát, Rui Patriciót.
márc. 8
10:41
Barcelona: Puyol ismét megsérült, három hétig nem játszhat (She)
A jövő héten a Lyonnal csap össze a Bajnokok Ligájában a Barcelona csapata, amely kénytelen lesz nélkülözni csapatkapitányát, Carles Puyolt. A rutinos védő a szombat esti, Athletic Bilbao elleni mérkőzésen sérült meg: összeütközött Igor Gabilondóval, és kificamodott a bokája.
márc. 8
10:57
Atlétika: az Egyesült Államok „párbajozna” Jamaicával (She)
Az Egyesült Államok Atlétikai Szövetsége szombaton bejelentette, hogy sajátos versenyt javasolt a nagy rivális jamaicai atlétáknak: a két nemzet sportolói kétszer is megmérkőznének egymással.
márc. 8
10:57
A Cleveland még csak egyszer vesztett otthon (Metropol)
A Cleveland a Miami feletti diadalával tovább javította szezonbeli hazai mérlegét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján: 29 meccséből csupán egyet veszített el.
márc. 8
10:59
Beckham nyárig futballozhat a Milanban (Metropol)
Az olasz futballszezon végéig, vagyis júliusig az AC Milanban játszhat tovább David Beckham. A Los Angeles Galaxy angol labdarúgójának eredetileg hétfőn vissza kellett volna térnie amerikai csapatához, de további maradásáról szombat késő este megállapodásra jutottak a felek.
márc. 8
11:15
AC Milan: David Beckham maradhat Milánóban (She)
Ahogy az várható volt, megegyezett egymással a Los Angeles Galaxy és az AC Milan David Beckham ügyében – a kaliforniai klub bejelentette, hogy az angol válogatott játékos a szezon végéig Olaszországban futballozik.
márc. 8
11:33
Beckham kétkulacsos lett (Infostart)
Az olasz futballszezon végéig, vagyis júliusig az AC Milanban játszhat tovább David Beckham.
márc. 8
11:51
Torna: Berki Krisztián nyerte meg a lólengést a montreali vk-n (She)
A selejtezőben rontott, s csak ötödikként került a fináléba, ám ott már sokkal szebb gyakorlatot mutatott be Berki Krisztián lólengésben a montreali világkupaversenyen, s ez elég volt ahhoz, hogy az UTE tornásza felállhasson a dobogó legfelső fokára.
márc. 8
11:53
MU: lehet, hogy Rio Ferdinand nem játszhat az Inter ellen (She)
Könnyen meglehet, hogy csapatkapitánya nélkül lesz kénytelen pályára lépni a Manchester United, miután a Fulham elleni FA-kupa-mérkőzés első félidejének végén megsérült Rio Ferdinand.
márc. 8
11:55
Alpesi sí: a rossz idő miatt elmarad a kvitfjelli szuper-G (She)
Szűkszavú közleményt publikált honlapján a Nemzetközi Síszövetség (FIS): a norvégiai Kvitfjellben uralkodó rossz időjárási viszonyok miatt elmarad a férfi alpesi sízők mára tervezett szuper óriás-műlesikló világkupafutama.
márc. 8
12:09
Dakar: a jövő évben is elindul a versenyen az idei nyertes VW (She)
A német autógyár azt követően jelentette be döntését, hogy a Mitsubishi-gyár közölte, a világválság miatt kiszáll a versenyből. A világ legnagyobb tereprali-viadalát az ideihez hasonlóan jövőre is Chilében és Argentínában bonyolítják le.
márc. 8
12:09
Berki Krisztián lógyakorlata Világkupa-győzelmet ért (Metropol)
A hazai szövetség vasárnapi közlése szerint a háromszoros Európa-bajnok magyar versenyző a tornászok montreáli Világkupájának fináléjában igen sikeres gyakorlatot hajtott végre, kiinduló pontja 6.700 volt, összpontszáma pedig 15.775.
márc. 8
12:11
Jégkorong: elhunyt Richard Safarik, az Újpest volt játékosa (She)
Mindössze 34 éves korában elhunyt a szlovák Richard Safarik, aki a 2007–2008-as jégkorongidényben az Újpest csapatában szerepelt – írja a jegkorong.blog.hu. Az egykor a Buffalo Sabres által az NHL-be is draftolt hokist hosszan tartó súlyos betegség győzte le.
márc. 8
12:13
Sífutás: Kowalczyk nyert, élesedő harc az összetett vk-címért (She)
A közelmúltban, a csehországi Liberecben zajló északisí-világbajnokságon két aranyérmet szerző lengyel sífutónő, Justyna Kowalczyk továbbra is remek formában van, ezúttal a finnországi Lahtiban rendezett 10 kilométeres világkupaversenyt nyerte meg.
márc. 8
12:27
Lefújták a szuper-G-sek norvégiai viadalát (Behaviour)
Törölték a norvég szervezők a férfi alpesi sízők Világkupa-sorozatába tartozó, vasárnapi szuper-órisműlesikló versenyt a cudar időjárás miatt.
márc. 8
12:45
Tenisz: Bartoli és Li találkozik a monterrey-i fináléban (She)
A mexikói Monterreyben zajló, 220 ezer dollár összdíjazású, kemény pályás női tenisztornán a második helyen kiemelt francia Marion Bartoli és a kínai Li Na játssza a döntőt.
márc. 8
13:03
Tenisz: Bartoli és Li Na találkozik a monterreyi fináléban (She)
A mexikói Monterreyben zajló, 220 ezer dollár összdíjazású, kemény pályás női tenisztornán a második helyen kiemelt francia Marion Bartoli és a kínai Li Na játssza a döntőt.
márc. 8
13:05
Tenisz: Sarapova Szávay korábbi partnere oldalán tér vissza (She)
Az augusztus óta vállsérülése miatt hiányzó Marija Sarapova a jövő héten visszatér a profi tenisz körforgásába, a csinos orosz sportolónő a holnap a selejtezőkkel elkezdődő, kéthetes Indian Wells-i torna páros versenyszámában indul.
márc. 8
13:07
Férfi vízilabda Volvo-kupa: a szerbek simán verték Romániát (She)
Az olimpiai bronzérmes Szerbia válogatottja könnyedén, 9 góllal győzte le Románia legjobbjait az Egerben záró napjához érkező férfi vízilabdatornán, amelyet a Volvo-kupáért írtak ki.
márc. 8
13:21
RG: Vass Dóra kötéllel 6., karikával 5. lett a budapesti döntőben (She)
A felnőttek kötéldöntőjében Vass Dóra a hatodik helyen végzett a ritmikus gimnasztikázók budapesti világkupa-viadalán vasárnap.
márc. 8
13:57
Rövid pályás gyorskorcsolya: Heidum negyeddöntős 1000 méteren (She)
Heidum Bernadett negyeddöntőbe jutott a zárónapi 1000 méteres távon a bécsi rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon.
márc. 8
13:59
Férfi vízilabda Volvo-kupa: kiütötte az USA-t a magyar csapat (She)
Az olimpiai címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott 13–4-re megverte a pekingi ezüstérmes Egyesült Államokat, és így a második helyen végzett az Egerben megrendezett Volvo-kupán.
márc. 8
14:15
Rövid pályás gyorskorcsolya: Heidum negyeddöntőbe jutott a vb-n (She)
Heidum Bernadett negyeddöntőbe jutott a záró napi 1000 méteres távon a bécsi rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságon.
márc. 8
14:33
Ismét Szerbia mögött a magyar vízilabda (Infostart)
Szerbia nyerte a férfiak egri nemzetközi vízilabda tornáját. Az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott második lett, miután a vasárnapi zárókörben 9 góllal verte az Egyesült Államok tavaly Pekingben ezüstérmes együttesét.
márc. 8
14:33
Rövid pályás gyorskorcsolya: Heidum középdöntőbe jutott a vb-n (She)
Heidum Bernadett középdöntőbe jutott a záró napi 1000 méteres távon a bécsi rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságon.
márc. 8
14:33
Magyarország a második az egri vízilabdatornán (Metropol)
Az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott második lett az egri nemzetközi tornán, miután a vasárnapi zárókörben 9 góllal verte az Egyesült Államok tavaly Pekingben ezüstérmes együttesét, s rosszabb gólkülönbségével az ötkarikás bronzérmes szerbek mögé szorult.
márc. 8
14:35
Rövid pályás gyorskorcsolya: Heidum Bernadett nem jutott tovább (She)
Nincs már magyar koris versenyben a bécsi világbajnokságon. Heidum Bernadett az 1000 méteres középdöntőben búcsúzott.
márc. 8
15:09
MU: Usain Bolt segít Ronaldónak, hogy gyorsabb legyen (She)
Az olimpiai bajnok futó, Usain Bolt segít Cristiano Ronaldónak abban, hogy a portugál aranylabdás még gyorsabb legyen. A jamaicai atléta a nyáron edz majd együtt az MU szélsőjével.
márc. 8
15:11
Spanyolország: Szalai Ádám duplájával fordított a Castilla (She)
A Real Madrid Castilla a spanyol harmadosztályú bajnokság 28. fordulójában a Fuerteventura otthonába látogatott, és kétgólos hátrányból fordítva végül nyerni tudott. A nem mindennapos feltámadásban nagy részt vállalt az egyszeres magyar válogatott támadó, Szalai Ádám, aki két gólt szerzett, ő lőtte többek között a győztes találatot is.

Keresés