2016. január 7. csütörtök

jan. 7
18:57
Real Madrid: „Zidane a nevéből él, vicc…” – kőkemény kritika (She)
Zinedine Zidane kinevezését pozitívan fogadták a Real Madrid labdarúgócsapatának szurkolói, annak ellenére, hogy a francia edzőként nem sokat tett le az asztalra. Ottmar Hitzfeld, a Bayern München korábbi trénere épp ezt nehezményezi...
jan. 7
19:15
Nem adják át a FIFA-elnök különdíját a gálán (Infostart)
A hétfői gálán nem adják át a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökének különdíját.
jan. 7
19:15
Schalke: Bayern-nevelésű osztrák tehetség érkezett (She)
A német élvonalban szereplő Schalke 04 labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette az 1. FC Nürnberg osztrák utánpótlás-válogatott középpályását, Alessandro Schöpföt.
jan. 7
19:17
Australian Open: visszalépett a Roland Garros döntőse (She)
Visszalépett a január 18-án kezdődő ausztrál Nemzetközi teniszbajnokságtól Lucie Safárová, a női világranglista kilencedik helyezettje.
jan. 7
19:33
FIFA-gála: Blatter eltiltva, nem adják át az elnöki különdíjat (She)
A hétfői FIFA Aranylabda-gálán nem adják át a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnökének különdíját.
jan. 7
19:35
Röplabda KEL: sima nyíregyházi siker, jelentős segítséggel (She)
A Nyíregyháza magabiztosan, három játszmában legyőzte a horvát OK Porec együttesét csütörtökön a női röplabda Közép-európai Ligában.
jan. 7
19:36
Liverpool: Ki lesz a Liverpool csatárigazolása? (Agroinform)
Mario Balotell, Alexandre Pato vagy esetleg valaki más lesz Jürgen Klopp első csatárszerzeménye?
jan. 7
19:37
Videó: CR szabadrúgásra tanította a fiát Hulk segítségével (She)
Bár mostanában nem megy olyan jól neki a szabadrúgások értékesítése, Cristiano Ronaldo egy kicsit átment tanárba, amikor fiát próbálta tanítani a mozdulatokra. De mit keresett ott Hulk?
jan. 7
19:51
PAFC: Felcsúton minden körülmény adott – Zsidai (She)
Mint arról beszámoltunk, a DVSC-Teva labdarúgócsapatától a Puskás Akadémia FC-hez igazol Zsidai László, a Loki háromszoros válogatott védekező középpályása. A Puskás Akadémia hivatalos honlapján bejelentette, a 29 éves játékos pénteken ír alá a szóbeli megállapodást követően.
jan. 7
19:53
DVSC: Coulibaly és ifj. Sándor Tamás is a kerettel edz (She)
A szerdán visszatérő Geoffrey Castillion után csütörtökön Adamo Coulibaly is csatlakozott a DVSC-Teva labdarúgócsapatának keretéhez – adta hírül a klub honlapja.
jan. 7
20:03
Kiss László lemondott úszókapitányi tisztéről (Metropol)
Kiss László lemondott a magyar úszóválogatottnál betöltött szövetségi kapitányi tisztéről.
jan. 7
20:09
Haladás: Fehér inkább nem adta a feleségét a telefonhoz (She)
A tavaly április óta térdsérülésekkel küzdő Fehér Zoltán lábába két napja megint fájdalom nyilallt. A Haladás futballistája nehezen viseli a pechsorozatot.
jan. 7
20:11
NB III: Keneseit keresték, ifj. Nyilast is vihetik (She)
A labdarúgó NB III-ban szereplő III. kerületi TVE valóban ajánlatot tett Kenesei Krisztiánnak, a Vasas rutinos csatárának – a támadóval később a klub stábjában is terveznének.
jan. 7
20:13
Tenisz: Djokovics elkerülte, amit Nadal nem tudott (She)
Novak Djokovics kettő, Rafael Nadal három szettben győzött a dohai kemény pályás tenisztorna negyeddöntőjében.
jan. 7
20:27
FIFA: Platini mégsem indul az elnökválasztáson (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) felfüggesztett elnöke, Michel Platini korábbi szándékával ellentétben mégsem indul a nemzetközi szövetség (FIFA) februári elnökválasztásán.
jan. 7
20:39
Platini mégsem indul a FIFA elnökségért (Metropol)
A sportvezető fellebbez az eltiltás ellen, de szerinte a február 26-i elnökválasztásig túl kevés az idő, hogy a jelöltek közé kerüljön
jan. 7
20:45
Felháborodott Hosszú Katinka viselkedése miatt Turi György (Infostart)
Turi Györgyöt, a magyar úszóedzők egyik rangidősét mélységesen felháborította az a méltatlan helyzet, ami arra késztette Kiss Lászlót, a magyar válogatott szövetségi kapitányát, hogy a Rió olimpiai játékok esztendejében lemondjon 17 éve betöltött tisztéről. Turi György szerint: "a tiszteletlenség nem diadalmaskodhat a tisztesség felett".
jan. 7
20:45
NB I: „Tíz meccsből kilencet eladtak” – az edző nem kertel (She)
Mészáros Ferenc legutóbb az Egri FC edzőjeként dolgozott a labdarúgó NB I-ben, 2013 tavaszán. A szakember nem őriz szép emlékeket a kieséssel végződő idényről, amelynek utolsó fordulójában már nem ő ült a csapat kispadján.
jan. 7
20:47
Női kosár Ek: Svédországban is veretlen maradt a DVTK (She)
Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata továbbra is veretlenül menetel az Európa-kupában: a diósgyőriek a nyolcaddöntő első mérkőzésén fölényes győzelmet arattak a svéd Lulea vendégeként.
jan. 7
20:49
Videó: Yaya Touré csak mosolygott Besic szerelésén (She)
Egy rövidke jelenet a szerdai Everton–Manchester City (2–1) angol labdarúgó Liga-kupa-mérkőzésről: a korábbi ferencvárosi játékos, Muhamed Besic a tőle megszokott határozott mozdulattal szerelte a hazaik kapuja felé vészesen közelítő Yaya Tourét. Az elefántcsontparti arcára kisebb mosolyt csalt a bosnyák középpályás.
jan. 7
21:03
FIFA - Platini mégsem indul az elnökválasztáson (Infostart)
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) felfüggesztett elnöke, Michel Platini korábbi szándékával ellentétben mégsem indul a nemzetközi szövetség (FIFA) februári elnökválasztásán.
jan. 7
21:21
Tenisz: majd’ kétszer akkora lett a magyar ifjú lába Amerikában (She)
Augusztus közepén, vagyis lassan öt hónapja belevágott az amerikai kalandba Koncz Barnabás. A Pécs 2000 TC ifjú teniszezője Tulsa város egyetemére, az Oral Roberts Universityre nyert felvételt (ide jár a pécsi kosárlabdázó, Balla Dorottya is), s az intézmény színeiben folytatja sportpályafutását. Nem kevés sikerrel.
jan. 7
21:23
NBA: kávéfőzőgépet szereltetett az öltözőszekrényébe (She)
Boris Diaw, az NBA-ben szereplő San Antonio Spurs francia kosárlabdázója kávéfőzőgépet szereltetett az öltözőszekrényébe.
jan. 7
21:25
Vb 2030: Argentína és Uruguay közös pályázatot tervez (She)
Argentína és a vele szomszédos Uruguay közös pályázatot tervez benyújtani a 2030-as labdarúgó-világbajnokság megrendezésére.
jan. 7
21:39
IFAB: jön a futballtörténelem legnagyobb szabályváltozása? (She)
A labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB azt javasolja, hogy a következő szezontól teszteljék a videobírót.
jan. 7
21:41
Úszás: Sós Csaba elmondta, mi a megoldás Hosszú-ügyben (She)
Sós Csaba, a Magyar Úszószövetség szakmai alelnöke az M4 Sport stúdiójában elmondta, sajnálja a Hosszú Katinka és a szövetség közti feszültség kialakulását, de amit az úszó kért, annak nagy része megvalósult, és a szövetség vezetői is tettek gesztusokat felé.
jan. 7
21:57
Chelsea: Oscar berepült, majd összeugrott D. Costával – sajtóhír (She)
Az angol Telegraph értesülései szerint összeszólalkozott a csütörtöki edzésen a Chelsea két labdarúgója, Oscar és Diego Costa. Oscar tagadta Twitter-csatornáján, hogy komoly nézeteltérés alakult volna ki kettejük között.
jan. 7
21:59
Spanyolország: az NBA-sztár nem viccel, Del Pierót akarja (She)
A spanyol Marca értesülései szerint a második ligás RCD Mallorca labdarúgócsapatánál Alessandro Del Piero lehet az új sportigazgató – az olasz legenda az új tulajdonos Robert Sarver és társa, a kosárlabdázó világklasszis Steve Nash közvetítésével érkezhet a klubhoz.
jan. 7
22:15
Dakar 2016: Loeb 3. etapsikere, összetettben is megugrott (She)
Az autósoknál a francia Sébastien Loeb, a motorosoknál pedig az ausztrál Toby Price nyerte meg a Dakar-rali csütörtöki, ötödik szakaszát, amelyen Argentínából Bolíviába hajtott a mezőny.
jan. 7
22:17
ESM: az algériai helye volt a legbiztosabb az álomcsapatban (She)
A Leicester City algériai játékosa, Rijad Mahrez kapta a legtöbb szavazatot az Európai Sport Média (ESM) szervezet tagjai – köztük a Nemzeti Sport – decemberi álomcsapatába.
jan. 7
22:33
Király-kupa: jó helyzetben a Celta Vigo és a Las Palmas is (She)
A Celta Vigo és a Las Palmas futballcsapata is idegenben szerzett előnyt a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében.
jan. 7
22:51
Az úszószövetség alelnöke szerint erről szól a Hosszú-ügy (Infostart)
Sós Csaba, a Magyar Úszó Szövetség szakmai alelnöke szerint a nagy része már megvalósult annak, amit Hosszú Katinka kért, és a sportág vezetői is tettek gesztusokat felé.
jan. 7
22:53
A futball szabályalkotói javasolják a videobíró tesztelését (Infostart)
A labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB azt javasolja, hogy a következő szezontól teszteljék a videobírót.
jan. 7
23:45
Africa Race: a technika ördöge kibabrált a magyarokkal (She)
A rajt felől érkeztek a táborba, nem pedig a cél felől, s ez az álmoskönyv szerint nem jelent jót. Csakhogy nem volt más választásuk. A technika ördöge ugyanis kibabrált velük – ráadásul mindkét magyar egységgel. Szalay Balázs autójában az önindító ment tönkre az Africa Race kilencedik szakaszán, Kovács Miklós kamionjában a differenciálmű.

2016. január 8. péntek

jan. 8
0:03
NS: Kiss László eddig bírta; Egerszegi – Féltem őt! – péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:
jan. 8
0:21
Férfi kosár: Hangáék most nem bírtak az Olympiakosszal (She)
Az Olympiakosz 82–76-ra győzött a Laboral Kutxa otthonában a férfi kosárlabda Euroliga csütörtöki játéknapján. A görög együttes nagyon kemény védekezésével végig uralta a Hanga Ádám csapata elleni rangadót, honfitársunk újfent sokoldalúan játszott.
jan. 8
0:39
Pénteki sportműsor: pályán a PSG és a Liverpool (She)
Pénteken folytatódik a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, az éllovas PSG a Bastiát fogadja. Az angol FA-kupában a Liverpool a negyedik ligás Exeter City vendége lesz. A férfi kosárlabda NB I-ben vasi derbit rendeznek. Íme, a mai sportműsor.
jan. 8
5:48
Argentína és Uruguay közösen rendezne labdarúgó-vb-t (Infostart)
Argentína és a vele szomszédos Uruguay közös pályázatot tervez benyújtani a 2030-as labdarúgó-világbajnokság megrendezésére.
jan. 8
6:24
Fucsovics Márton elődöntős Adelaide-ben (Infostart)
Fucsovics Márton bejutott az elődöntőbe az Adelaide-ben zajló, 75 ezer dollár összdíjazású keménypályás Challenger-tenisztornán.
jan. 8
7:18
Tenisz: Fucsovics már a négy között; Babos kiesett (She)
A japán Morija Hiroki jelentette akadályt is könnyedén (6:0, 6:3) vette Fucsovics Márton, így az Adelaide-ben zajló, 75 ezer dollár összdíjazású kemény pályás Challenger-tenisztornán bejutott a legjobb négy közé.
jan. 8
7:27
Platini szerint 150 támogatója volt (Metropol)
Az indulási szándékától elállt Michel Platini állítása szerint a FIFA 150 tagszervezete támogatta volna őt a FIFA februári elnökválasztásán.
jan. 8
7:36
DVTK: ajánlatot kapott a légiós, de marad mostani klubjánál (She)
Mint beszámoltunk róla, Vanczák Vilmos csak a nyáron lehet a Diósgyőré, mivel marad a svájci Sionnál a tavasszal. Ezt akkor a DVTK új vezetőedzője, Egervári Sándor is megerősítette, most pedig a labdarúgó beszélt a jövőjéről.
jan. 8
7:54
Válogatott: Tőzsér a QPR-os helyzetéről és a Storck-ügyről (She)
Tőzsér Dániel elmondta, bár nem örült annak, hogy kimaradt a keretből a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtező előtt, nem mondta le a válogatottságot, és Bernd Storckkal sincs rossz viszonya. A QPR középpályása angliai helyzetéről is beszélt.
jan. 8
7:56
NHL: Ovecskin közelebb az 500-hoz; már 11-nél jár a Florida (She)
Az észak–amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában megszakítás nélkül tizenegyedik mérkőzését is megnyerte a Florida Panthers, amely ezúttal az Ottawa Senators vendégeként győzött minimális különbséggel. A Florida így tovább javította klubcsúcsát. A 13. percben a Panthers nyolc másodperc alatt talált be kétszer, és húzott el.
jan. 8
8:12
FTC: három napig még nem teljes a zöld-fehérek kerete (She)
Két edzéssel folytatódott csütörtökön a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros felkészülése, ám még a légiósok nélkül gyakoroltak a zöld-fehérek.
jan. 8
8:14
NBA: a Bulls legyűrte a Bostont; 233 pont esett – három döntött (She)
Az észak–amerikai profi kosárlabda–bajnokság (NBA) alapszakaszában az Atlanta 28 ponttal nyert Philadelphiában. A Boston Chicagóban, a Utah Houstonban kapott ki, a Sacramento–Lakers mérkőzésen pedig 233 pont esett, de csak három volt a végén a különbség a felek között.
jan. 8
8:16
Vidi: korrekt ajánlat Eleknek, Horváth előtt nyitva a kiskapu (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton Kovács Zoltán szerint korrekt ajánlatot tett le Elek Ákos elé, a középpályás azonban máshol szeretné folytatni a pályafutását. A sportigazgató elmondta, elképzelhető, hogy a nyártól is Horváth Ferenc lesz a székesfehérváriak vezetőedzője.
jan. 8
8:21
Belgrádban a javítás és az olimpia a cél (Metropol)
Ugyanazzal a céllal utazik a vasárnap kezdődő belgrádi Európa-bajnokságra a férfi és a női válogatott: hogy eljusson Rióba.
jan. 8
8:48
Sencseni tenisztorna - Babos kikapott az elődöntőben (Infostart)
Babos Tímea két játszmában kikapott az amerikai Alison Riskétől az 500 ezer dollár (145,5 millió forint) összdíjazású sencseni keménypályás női tenisztorna pénteki elődöntőjében.
jan. 8
8:48
Puskás Akadémia: a kapus idő előtt visszatérhet a Videotontól (She)
A Nemzeti Sport információja szerint Braniszlav Danilovics kölcsönből visszatérhet a labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémiához a Videotontól.

Keresés