2020. január 6. hétfő

jan. 6
12:06
Liverpool: Manchester City-nevelés a második téli érkező (She)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Brentford hivatalos közleményben tudatta, hogy Joe Hardy a Liverpoolnál folytatja pályafutását.
jan. 6
12:12
Légiósok: ennyit kereshet új klubjánál Vadócz Krisztián (She)
Vadócz Krisztián hamarosan aláírhat új klubjához, az uruguayi élvonalban szereplő Penarolhoz. A Blikk információi szerint nem kis összeget tehet majd zsebre a jövőben a magyar légiós.
jan. 6
12:12
Megint győzött a Liverpool (Azenpenzem)
.
jan. 6
12:18
Női Vízilabda Európa-Bajnokság, 2020, Budapest (She)
A vízilabda Európa-bajnokságot január 12. és 26. között rendezik meg Budapesten, a Duna Arénában. A nőknél a 12 csapatot két hatos csoportba osztották, a két csoport legjobb négy csapata keresztbejátszás alapján mérkőzik meg a negyeddöntőben. A csoportok 5. és 6. helyezettjei a 9–12. helyért küzdenek.
jan. 6
12:18
M4 Sport – Az Év sportolója gála 2019 – Hosszú utolérheti Egerszegit (Azenpenzem)
A férfiaknál Liu Shaolin Sándor, Michelisz Norbert és Milák Kristóf, a nőknél pedig Csipes Tamara, Hosszú Katinka és Kapás Boglárka került a legjobb három közé.
jan. 6
12:30
Kajak-kenu: Kammererék rekordot döntöttek Amerikában (She)
Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás és Dávid Zoltán kajakozta minden idők eddigi legjobb idejét a Colorado folyó kijelölt szakaszán – adta hírül a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) hivatalos honlapján.
jan. 6
12:42
Honvéd: öt fiatal is az első csapatnál kezdett (She)
A Budapest Honvédnél új, de korántsem ismeretlen arcok is csatlakoztak az első csapathoz a téli felkészülés kezdetén: Buna Gábor, László Dávid, Megyeri Gábor, Török Kevin és Szendrei Norbert a klub utánpótlásából került az NB I-es kerethez.
jan. 6
12:51
Súlyos német vádakra reagált a Magyar Antidopping Csoport (Ripost)
Korrupció, eltussolás a súlyemelésben? A nemzetközi szövetség magyar elnöke, Aján Tamás és a MACS került a német ARD televízió célkeresztjébe.
jan. 6
12:54
Spanyol Szuperkupa: a jegyek 9 százalékát (!) adták el eddig (She)
Hétfőig a jegyek 9 százalékát (!) adták el a spanyol Szuperkupára – tudta meg az El Mundo Deportivo. Az idei az első megreformált kiírás: eddig egy mérkőzésen dőlt el a trófea sorsa, most azonban előbb két elődöntőt, majd egy döntőt rendeznek – mindezt Szaúd-Arábiában.
jan. 6
13:00
Úszás: Bujdosó Zsombor is elhagyta Shane Tusupot (She)
Az SzPress hírszolgálat információi szerint Bujdosó Zsombor immár nem Shane Tusuppal készül: a 15 éves úszó visszatért Lőrinczi Györgyhöz.
jan. 6
13:18
Golf: Justin Thomas nyerte az idei első Pga-versenyt (She)
Az amerikai Justin Thomas győzelmével zárult a profi golfozók legrangosabb sorozatának idei első versenye, a Hawaiin rendezett, 6.7 millió dollár összdíjazású Sentry Bajnokok Tornája.
jan. 6
13:30
Már csak három jelölt maradt versenyben az év magyar sportolója címért (Infostart)
A férfiaknál Liu Shaolin Sándor, Michelisz Norbert és Milák Kristóf, a nőknél Csipes Tamara, Hosszú Katinka és Kapás Boglárka került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) 62. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán. A díjkiosztó gála díszvendége január 16-án a kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszó, Mark Spitz les
jan. 6
13:33
Burián Kata tesója is hasít a vízben (BorsOnline)
Remekel a hibátlan mérleggel az ob 1 B csoportjában éllovas OSC vízilabdacsapatában
jan. 6
13:36
Nb I: három távozót jelentett be az Újpest (She)
Mint beszámoltunk róla, Kovács Lóránt távozott Újpestről, és a Sepsi OSK-nál folytatja pályafutását. Az egy évvel ezelőtt Szombathelyről szerződtetett játékos mellett további két labdarúgó távozását jelentette be az ujpestfc.hu.
jan. 6
13:42
Gyász: 84 évesen elhunyt a németek vb-ezüstérmes labdarúgója (She)
Nyolcvannégy éves korában elhunyt Hans Tilkowski, világbajnoki ezüstérmes labdarúgó – számolt be a hírről a Borussia Dortmund.
jan. 6
13:44
Heti program: férfi kézi Eb, spanyol Szuperkupa, Nfl (She)
Kedden és szerdán Angliában Ligakupa-elődöntőt rendeznek: előbb az MU és a Manchester City találkozik, majd a Leicester City és az Aston Villa játszik egymással. A spanyol Szuperkupába szintén a legjobb négy csapat küzdhet meg – Valencia–Real Madrid és FC Barcelona–Atlético Madrid elődöntő lesz. A hétvégén nagy meccs vár a Liverpoolra, Jürgen Klopp
jan. 6
14:00
Bodó és Lékai kihagyja az Európa-bajnokságot (Azenpenzem)
.
jan. 6
14:18
Kép: egy lájkkal mutatta meg a Barca sztárja, hová igazolna? (She)
Hosszú hónapok óta téma Spanyolországban Ousmane Dembélé távozása Barcelonából. Bár a fiatal francia támadóval többnyire számolnak, amikor egészséges, a sérülései miatt az idényben mindössze öt bajnokin játszott, és a hírek szerint a pályán és azon kívül sem igazán találja a helyét a katalánoknál.
jan. 6
14:36
Év Sportolója Gála 2019: megvan, ki vezeti a díjátadót (She)
Tihany Viktor, az M4 Sport riportere vezeti a 2019-es Év Sportolója Gálát a Nemzeti Színházban – jelentették be a hétfői, a kategóriák legjobb három helyezettjét ismertető sajtótájékoztatón.
jan. 6
14:42
Serie A: nem bírt egymással a Fiorentina és a Bologna a nagy gólok meccsén (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában, a hétfőn lejátszott első meccsen majdnem véget ért a Fiorentina hét bajnoki óta tartó nyeretlen sorozata, hiszen Marco Benassi remek kapáslövéssel szerzett góljával a firenzeiek egészen a 94. percig 1–0-ra vezettek a Bologna otthonában. Ám a hajrában Riccardo Orsolini egyenlített: éles szög
jan. 6
14:54
Real Madrid: 32 éve nem volt ilyen stabil a védelem (She)
A La Liga feléhez érve csupán rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a listavezető FC Barcelona mögé a Real Madrid, amelynek védekezése jelentősen feljavult az idény első néhány meccse után.
jan. 6
14:57
Világsztár érkezik Budapestre, itt lehet találkozni vele (Ripost)
62. alkalommal adják át az Év Sportolója díjakat.
jan. 6
15:18
Év Sportolója Gála 2019: Mark Spitz lesz a sztárvendég (She)
A kilencszeres olimpiai bajnok korábbi úszó, Mark Spitz lesz a 2019-es Év Sportolója Gála sztárvendége – jelentette be Csisztu Zsuzsa, a gála szervezőbizottságának tagja a hétfői sajtótájékoztatón.
jan. 6
15:24
Újabb fura változás Shane Tusup "magyar" csapatában (Infostart)
Fél évig tartott a 15 éves Bujdosó Zsombor és az amerikai úszóedző szakmai kapcsolata.
jan. 6
15:24
Dakar: De Villiers győzött; Alonso ütközött, nagy hátrányba került (She)
Az autósok mezőnyében a dél-afrikai Giniel De Villiers nyerte meg a 2020-as Dakar rali hétfőn rendezett második szakaszát, amely után a másodikként célba érő argentin Orlando Terranova vette át a vezetést az összetettben.
jan. 6
15:30
A sportvilág valamennyi jelentős 2020-as eseménye egy helyen (Azenpenzem)
A nyári olimpiai játékokra vezető út rögös és szerteágazó, hazánk is több kvalifikációs tornának ad otthont, elsőként mindjárt a hét végén megkezdődő férfi- és női vízilabda Európa-bajnokságnak.
jan. 6
15:42
Nb Ii: német, osztrák és román csapat is a Siófok téli ellenfelei között (She)
Ma munkába állt a labdarúgó NB II-ben szereplő BFC Siófok, amely Gál István vezetőedző és a szakmai stáb irányításával kezdte el a felkészülést a tavaszi szezonra – számolt be róla a klub honlapja.
jan. 6
15:54
Kép: Hosszú Katinka is szorít a lángokban álló Ausztráliáért (She)
Háromszoros olimpiai bajnok úszónk, Hosszú Katinka a közösségi médiában megosztott képekkel fejezte ki aggodalmát az ausztráliai bozóttüzek kapcsán. Ausztráliában hosszú ideje pusztítanak a lángok, amelynek következtében rengeteg állat pusztult el, de a nagyvárosok, például Sydney és Melbourne külső területeit is veszélyezteti a tűz.
jan. 6
16:00
Válogatott: Willi Orbán lemarad a márciusi pótselejtező(k)ről (She)
A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig is megkezdte a munkát a téli szünetet követően, és a csapat edzője, Julian Nagelsmann elárulta, a térdműtétje után lábadozó Orbánra tudomása szerint április elejéig nem számíthat, ami azt jelenti, hogy a védő lemarad a március végén esedékes, Európa-bajnokságra kvalifikáló NL-pótselejtező
jan. 6
16:02
Nb I, Téli Átigazolások, 2019–2020 (She)
Magyarországon a hivatásos labdarúgók téli átigazolási időszaka január 15-től február 14-ig tart, a jelzett időpont után már csak szabadon igazolható játékosok kerülhetnek új csapathoz. Több klubváltást már az átigazolási időszak kezdete előtt bejelentettek a klubok. Tekintse át az NB I-ben már bejelentett téli változásokat csapatonkénti bontásban!
jan. 6
16:06
Nb Ii: két és fél év után távozik Soroksárról a középpályás (She)
Elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a labdarúgó NB II 10. helyezettje, a Soroksár SC, de az első tréningen nem volt ott Frőhlich Roland, akinek lejárt a szerződése, és távozik a klubtól – számolt be róla a klub honlapja.
jan. 6
16:09
Milák is jelölt, Vízicsacsi a legjobb e-sportoló (Behaviour)
Nyilvánosságra hozták kategóriánként a három-három legjobb jelölt névsorát az Év sportolója-díjra.
jan. 6
16:12
Kép: Hosszú Katinka is szorít a lángokban álló Ausztráliának (She)
Háromszoros olimpiai bajnok úszónk, Hosszú Katinka a közösségi médiában megosztott képekkel fejezte ki aggodalmát az ausztráliai bozóttüzek kapcsán. Ausztráliában hosszú ideje pusztítanak a lángok, amelynek következtében rengeteg állat pusztult el, de a nagyvárosok – például Sydney és Melbourne – külső területeit is veszélyezteti a tűz.
jan. 6
16:14
Dac: korábbi portugál válogatott játékos az új vezetőedző (She)
Igaznak bizonyultak a helyi lapértesülések, a dunaszerdahelyi DAC a portugál Héldert nevezte ki vezetőedzőnek – adta hírül a klub a hivatalos oldalán.
jan. 6
16:30
védelmi hiba, góllal indította 2020-at C. Ronaldo (She)
Már az év első találkozóján gólt szerzett Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa. A Cagliari két védője nem értette meg egymást, a portugál sztár pedig lecsapott, megszerezve a vezetést a „zebráknak”. Nem sokkal később tizenegyesből is betalált a 34 éves támadó, a mérkőzés végén feltette a pontot az i-re a harmadik góljával.
jan. 6
16:32
Gyorskori: a középmezőnyben végezne Bíró az ifiolimpián (She)
Bíró Hanna gyorskorcsolyázó szeretne a középmezőnyben végezni a csütörtökön kezdődő lausanne-i téli ifjúsági olimpián.
jan. 6
16:34
F1: A Mercedes lesz az ellenfelünk – Marko leírta a Ferrarit (She)
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elmondta, ki lesz csapata legnagyobb riválisa a Formula–1 2020-as idényében, s azt is elárulta, melyik versenyzőt tartja jelenleg a legjobbnak.
jan. 6
16:42
Atp-kupa: Nadal és Djokovics is negyeddöntőbe vezette csapatát (She)
Rafael Nadal és Novak Djokovics is győzelemmel vezette csapatát a negyeddöntőbe az Ausztráliában zajló tenisz ATP-kupa hétfői napján.
jan. 6
16:54
Nb Ii: a Kecskeméttől vásárolt játékost a Nyíregyháza (She)
Elkezdte a felkészülést a Nyíregyháza Spartacus másodosztályú labdarúgócsapata is, az első tréningen két új játékos, valamint több saját nevelésű fiatal is megjelent – tudtuk meg a klub honlapjáról.
jan. 6
17:06
Tenisz: Farkas a 30. aranyérmét szerezte a kerekesszékes ob-n (She)
Farkas László a 30. aranyérmét ünnepelhette a győri kerekesszékes tenisz országos bajnokságon.
jan. 6
17:12
Serie A: Cr mesterhármassal kezdte az új évet; Ibra visszatért (She)
A Juventus 4–0-ra kiütötte a hajrára teljesen széteső Cagliarit az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában. A torinóiaknál Cristiano Ronaldo triplázott, valamint kiosztott egy gólpasszt is. A Milanba hiába tért vissza közel 2800 nap után Zlatan Ibrahimovic, a milánóiak nem tudták otthon legyőzni a Sampdoriát.
jan. 6
17:14
Nb Ii: Honvéd, Zte, Haladás, Mtk – négy helyről négy új játékos az Eto-nál (She)
A tavaszi folytatás előtt négy játékossal erősített az ETO FC Győr másodosztályú labdarúgócsapata. Simon András és Kiss Máté egyaránt két és fél évre, Gaál Bálint másfél évre érkezett, míg Tömösvári Bálint fél évre, kölcsönbe igazolt a zöld-fehérekhez – számolt be róla a klub honlapja.
jan. 6
17:16
Spanyol Szuperkupa: Bale és Benzema is otthon marad (She)
A Real Madrid hivatalosan is közölte a spanyol Szuperkupára utazó játékoskeretét. A névsorban sem Gareth Bale, sem Karim Benzema nevét nem találjuk.
jan. 6
17:18
Újpest: Kazahsztánba szerződik a lilák alapembere – hivatalos (She)
Az Újpest FC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy hét év után  távozik a csapat alapembere, a montenegrói középpályás, Bojan Szankovics, aki a kazah Irtis Pavlodarnál folytatja a pályafutását, annál a csapatnál, melytől nem rég távozott a volt kispesti Hidi Patrik.
jan. 6
17:20
Nfl: eldőlt, a korábbi Packers-edző a Dallasnál folytatja (She)
Az NFL-ben szereplő Dallas Cowboys kinevezte új vezetőedzőjét, Mike McCarthyt.
jan. 6
17:24
Dvtk: fiatal kolumbiai támadót szerződtettek Bolíviából (She)
A DVTK bejelentette, hogy szerződtette a 25 éves José Ricardo Cortést. A támadó legutóbb a bolíviai első osztályban szereplő Club Destroyersnél játszott.
jan. 6
17:24
Willi Orbán lemarad az Európa-bajnoki pótselejtezőről (ATV)
Legkorábban áprilisban térhet vissza a pályára térdműtétje után Willi Orbán, az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgója, vagyis biztosan nem játszhat az Európa-bajnoki pótselejtezőn.
jan. 6
17:24
Többször is a legjobbnak választották Felcsúton, aztán mégis lemondott róla a magyar foci (444.hu)
A Puskás Akadémia kinevelte, a Fradi átcsábította, aztán kidobta Pintyi Rolandot. Anglia helyett most a megyei elsőosztályban játszik.
jan. 6
17:26
A műtétje miatt Orbán biztosan lemarad a pótselejtezőről (444.hu)
Októberben sérült le a Wolfsburg elleni meccsen.
jan. 6
17:54
Fft: hová tűntek a grundok csillagai? (She)
Sok mai futballsztár először a grundokon csillogtatta meg tudását. Cselezés, fineszes megoldások, rögtönzés, ma már egyre kevesebbet látni belőlük a futballpályákon. De miért? Az FFT utánajárt.

Keresés