2020. január 6. hétfő

jan. 6
18:00
Súlyemelés: a Nob felszólította az Iwf-t, tisztázza magát (She)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) felszólította a Nemzetközi Súlyemelő Szövetséget (IWF), hogy tisztázza magát az ARD német közszolgálati televíziós csatorna dokumentumfilmjében elhangzott „komoly és aggasztó vádak” alól,; a doppinggyanúba keveredettek pedig ne vehessenek részt az olimpián!
jan. 6
18:02
Női kézilabda: menesztették a román szövetségi kapitányt (She)
Menesztette a decemberi világbajnokságon 12. helyen végzett női válogatott szövetségi kapitányát, Tomas Rydét a Román Kézilabda-szövetség edzőbizottsága.
jan. 6
18:06
Nb Ii: a korábbi válogatott védő visszatér a Haladáshoz (She)
A legutóbb a ZTE-ben futballozó Devecseri Szilárd a labdarúgó NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladásban folytatja pályafutását – számolt be róla a klub honlapja.
jan. 6
18:06
Gyász, elhunyt a világbajnoki ezüstérmes labdarúgó (Ripost)
Nyolcvannégy éves korában elhunyt Hans Tilkowski, világbajnoki ezüstérmes labdarúgó.
jan. 6
18:12
Mezőkövesd: öt játékos is távozhat Kuttor Attila csapatától (She)
Átalakul a keret a jelenlegi harmadik helyezett Mezőkövesd labdarúgócsapatánál, miközben a csapat elrepült a törökországi edzőtáborba.
jan. 6
18:18
Lesújtó hír érkezett Willi Orbánról (Infostart)
Az RB Leipzig Bundesliga-csapat kapitánya aligha lesz ott a magyar válogatott tavaszi, sorsdöntő összecsapásain, alább az ok.
jan. 6
18:18
Felkészülés: a Ludogoreccel is találkozik a Paks – program (She)
Az NB I-ben szereplő Paks megegyezett arról, mely csapatokkal játszik felkészülési mérkőzést a január 8-án kezdődő tíznapos törökországi edzőtáborában. Az ellenfelek között szerepel a bolgár Ludogorec is.
jan. 6
18:24
A NOB a súlyemelők botránya után azt követeli, hogy doppinggyanúba keveredettek ne vehessenek részt az olimpián (444.hu)
A német közszolgálati tévé riportja szerint a magyar doppingellenőrök kenőpénzért manipulált doppingmintákat is elfogadtak.
jan. 6
18:30
Dvtk: ketten is próbajátékra mentek a Mezőkövesdhez (She)
A DVTK labdarúgócsapata a hivatalos honlapján tudatta, hogy két futballista is próbajátékra ment a szintén NB I-es Mezőkövesdhez.
jan. 6
18:42
Tételesen cáfolta a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség az ARD több vádját (Infostart)
Akár a tokiói olimpiát is bukhatja számos sportoló, ha nem oszlanak a fekete felhők a sportág egén. A súlyemelők visszautasítják a vádaskodást, ami egy film állításaival indult.
jan. 6
18:42
Tenisz: Fucsovics párostársa nyolcaddöntős Dohában (She)
A Fucsovics Mártonnal párosban induló Fernando Verdasco bejutott egyesben a nyolcaddöntőbe az 1.465 millió dollár (433 millió forint) összdíjazású dohai kemény pályás tenisztornán.
jan. 6
18:54
Ferencváros: módosult és bővült a listavezető programja (She)
Módosult és bővült a labdarúgó NB I-et vezető Ferencváros felkészülési programja, számolt be róla a klub hivatalos honlapja.
jan. 6
18:54
NOB: tisztázza magát az IWF! (Behaviour)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság
jan. 6
19:06
Bejött a papírforma – ajánlunk egy csapatra való futballkönyvet (She)
A Nemzeti Sportban nemrég külön cikkben bemutatott két nagyszabású munka, a Meggypiros mezben és a Kubala mellett is számos jelentős futballkönyv került piacra mostanság, ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót. A témák skálája igen széles, a kötetekben szó esik történelemről, gazdaságról, taktikáról és sportcsillagokról – jeles hazai és külfö
jan. 6
19:09
Mélyütés Shane Tusupnak: otthagyta, aki az elejétől bízott benne (Ripost)
Fél évig sem tartott a közös munkájuk az amerikai szakemberrel. Újra régi edzőjével készül Bujdosó Zsombor.
jan. 6
19:18
Csupasport: agysérülése után Enrico Maggiola újra fut (She)
A Korinthosz olasz győztese szeptember végén szenvedett súlyos balesetet, de több hét után újra kerek mondatokban beszél, karácsonykor hazaengedték a kórházból, és ismét az aszfalton fut.
jan. 6
19:20
Súlyemelés: az Iwf eltiltott tíz thai versenyzőt (She)
A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) tíz thai súlyemelőt eltiltott a versenyzéstől, miután a Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) legfrissebb jelentése alapján az esetükben tizenhét pozitív doppingeredmény született.
jan. 6
19:30
A Világosság – Hidegkuti Nándor ugródeszkája (She)
Száz évvel ezelőtt alapították a Világosságot, a magyar labdarúgás egyik különleges egyesületét, amely Mihalovics Zsigmond plébános elnöksége mellett később Herminamezei AC néven bontakozott ki és jelentett ugródeszkát mások mellett Hidegkuti Nándornak.
jan. 6
19:36
Játékossors: bejelentette visszavonulását Daniele De Rossi (She)
Hétfőn sajtótájékoztató keretében jelentette be visszavonulását a Boca Juniors futballistája, Daniele De Rossi, aki elsősorban a Roma legendás játékosaként ismert.
jan. 6
19:38
Négysáncverseny: Kubacki mindent vitt Bischofshofenben (She)
Az ausztriai Bischofshofenben befejeződött a 2019–2020-as Négysáncverseny. A versenyt és az összetett győzelmet is a lengyel Dawid Kubacki szerezte meg, így nem fordult elő az a példátlan eset, hogy olyan síugró nyerje meg az aranysast, aki egyetlen versenyt sem nyert meg a vonatkozó négyből.
jan. 6
19:42
Súlyemelés: az Iwf visszautasítja az Ard vádjait (She)
A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) kategorikusan visszautasítja a vádakat, amelyeket az ARD német közszolgálati televíziós csatorna fogalmazott meg dokumentumfilmjében.
jan. 6
20:06
Serie A: hajrában szerzett góllal nyert az Udinese (She)
Az Udinese 1–0-ra legyőzte a Leccét az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 18. fordulójában.
jan. 6
20:12
Tipsport Liga: jó kezdés után kikapott a Dvtk Gyetván (She)
Bár az első harmad után még vezetett, kétgólos vereséget szenvedett a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata a szlovák Tipsport Liga hétfői játéknapján Gyetván.
jan. 6
20:12
Szomorú évforduló, elhunyt barátjára emlékezik a magyar focista (Ripost)
Tizennégy éve tragédia történt Cipruson, a Fradi játékosa sérülés után halt meg.
jan. 6
20:14
Jégkorong: tévén nézte az U20-as vb-döntőt, aztán meglátta magát a jégen… (She)
Meglehetősen furcsa véget ért az U20-as jégkorong-világbajnokság – legalábbis az eseményt Oroszországban televízión követők számára. Történt ugyanis, hogy a Csehországban rendezett vb mérkőzéseit az oroszoknál két csatorna is élőben közvetítette, ám a finálé idején az egyik a kilenc évvel ezelőtti junior-vb-döntő ismétlését tűzte műsorra.
jan. 6
20:18
Fiola már márciusban szeretne visszatérni a válogatottba (Azenpenzem)
Fiola Attila, aki a téli szünet előtt tért vissza a pályára, szeretné minél hamarabb visszanyerni korábbi formáját, és akár már a márciusi, Európa-bajnoki pótselejtezőn szerepelne a magyar labdarúgó-válogatottban.
jan. 6
20:24
Tökéletes hangolás a nőknél a vízilabda-Eb-re (Infostart)
Franciaország és Kína után Görögországot is megverte Bíró Attila csapata.
jan. 6
20:24
Ftc: gólerős fiatal védővel közöttek profi szerződést (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a hivatalos honlapján tudatta, hogy profi szerződést kötött Csontos Dominikkel.
jan. 6
20:26
Kisvárda: harmincéves szerb csatárt szerződtettek (She)
Az NB I-ben szereplő Kisvárda szerb támadót szerződtetett: a 30 éves Nemanja Obradovics Szabadkáról érkezett.
jan. 6
20:36
Női vízi: veretlenül tornagyőztes a női válogatott Dunaújvárosban (She)
A vasárnap kezdődő Európa-bajnokságra házigazdaként készülő magyar női vízilabda-válogatott harmadik mérkőzésén is magabiztos győzelmet aratott a Dunaújvárosban rendezett nemzetközi tornán.
jan. 6
20:38
Erste Liga: Kulmala döntött az Ftc és a Gyergyói Hk meccsén (She)
A Ferencváros Rasmus Kulmala góljával 1–0-ra legyőzte a Gyergyói HK-t a jégkorong Ersrte Liga egyetlen hétfői találkozóján.
jan. 6
20:42
Klopp az új Sir Alex (Infostart)
Dion Dublin, a korábbi angol válogatott csatár, a BBC elemzője azt állítja, Jürgen Klopp az új Sir Alex Ferguson. Ő és az angol futballszakma elragadtatottan figyeli a Liverpool menetelését.
jan. 6
20:42
Birkózás: Szőke Alex bekeményít, célja a tokiói utazás (She)
„Jövő héten lesz a felnőtt válogatóverseny, amelyet egyértelműen meg szeretnék nyerni. Persze, ehhez nálam jóval rutinosabb birkózókat kell magam mögé utasítanom. Például a világbajnok Kiss Balázst vagy az U23-as vb-aranyérmes Szilvássy Eriket. Az elsődleges célom az, hogy kijussak a tokiói olimpiára − mondta honlapunknak a kötöttfogású kadétvilágb
jan. 6
20:48
Lukaku duplázott, az Inter megbüntette a Napoli hibáit (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 18. fordulójának záró mérkőzésén az Inter a duplázó Romelu Lukaku vezérletével 3–1-re nyert a Napoli otthonában, így továbbra is a tabella élén áll.
jan. 6
20:54
Farkas László a 30. aranyérmét ünnepelhette a győri kerekesszékes tenisz országos bajnokságon (Azenpenzem)
.
jan. 6
21:15
Kiderült, ennyit kereshet új csapatában a magyar válogatott focista (Ripost)
A világjáró magyar labdarúgó, Vadócz Krisztián a hétvégén megérkezett az uruguayi Montevideóba, ahol az 52-szeres bajnok Penarol alkalmazásába állhat.
jan. 6
21:18
Nb Ii: két új szerzemény és két próbajátékos a Szparinál (She)
Ásványi Balázs és Patvaros Zsolt a labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacusnál folytatja pályafutását.
jan. 6
21:42
Nb Ii: Győrből igazolt U-válogatott középpályást a Vasas (She)
Farkas Botond és Kapornai Bertalan után Hidi M. Sándor a harmadik új játékos az NB II-ben szereplő Vasasnál.
jan. 6
21:54
FA-kupa: a Liverpool Nagy, a Chelsea Balogh csapatával játszhat (She)
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) hétfő este megtartotta az FA-kupa 4. fordulójának (a legjobb 16 közé jutásért) sorsolását – a Chelsea a Balogh Norbertot is foglalkoztató Hull Cityvel találkozhat, a Liverpool pedig Nagy Ádám csapatával, a Bristol Cityvel játszhat, ha a másodosztályú együttes továbbjut.
jan. 6
22:00
Willi Orbán legkorábban tavasszal térhet vissza (Azenpenzem)
.
jan. 6
22:06
Légiósok: Vadócz Krisztián aláírt Forlán klubjához – hivatalos (She)
Vadócz Krisztián az uruguayi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) szereplő Penarolnál folytatja pályafutását, miután hétfő este aláírta szerződését Diego Forlán vezetőedző klubjánál.
jan. 6
22:12
Portugál vezetőedzőt neveztek ki a DAC élére (Azenpenzem)
.
jan. 6
22:45
Komoly gyanú Aján ellen (Behaviour)
A német ARD közszolgálati televíziós csatorna szerint legalább 5,5 millió dollárral nem tud elszámolni Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség elnöke.
jan. 6
22:48
Serie A: Lukaku duplázott, az Inter legyőzte a Napolit (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 18. fordulójának záró mérkőzésén az Inter a duplázó Romelu Lukaku vezérletével 3–1-re nyert a Napoli otthonában, így továbbra is a tabella élén áll.
jan. 6
23:00
Tiltott robbanószer – Szabó Gábor jegyzete (She)
Leleplező cikkek robbanásakor – politikai-közéleti eseményeken edződve – reflexszerűen feltételezzük, lehet oka, hogy éppen akkor csapják ki az...
jan. 6
23:02
Túlféltett generáció – Vincze András publicisztikája (She)
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy KSI... Na, akkor itt álljunk is meg egy pillanatra!A rutinosabb sportrajongó-generációnak aligha ke...
jan. 6
23:06
FA-kupa: pont, mint 8 éve – Arteta Arsenalja legyűrte a Leedset (She)
Az Arsenal bejutott az FA-kupa legjobb 32 csapata közé, mivel hazai pályán 1–0-ra legyőzte a másodosztályban listavezető Leeds Unitedet. Az együttes a nyolcaddöntőért az AFC Bournemouthszal találkozik.
jan. 6
23:08
Keddi sportműsor: manchesteri derbi a Ligakupa elődöntőjében (She)
Kedd este pikáns rangadót láthatunk az angol Ligakupában, a Manchester City és a Manchester United az elődöntőben találkozik egymással – az összecsapást élőben követhetik az NSO-n! A női kézilabda NB I-ben az MTK és a Ferencváros méri össze az erejét. Az osztrák bázisú jégkorongbajnokságban (EBEL) pályán a Fehérvár AV19. Délután és este folytatódik
jan. 6
23:18
Rebrov nem szereti a lötyögést; Mark Spitz is jön az Év sportolója gálára (She)
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.
jan. 6
23:36
Ferencváros: 21 éves argentin középpályás érkezett – hivatalos (She)
Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, a labdarúgó NB I-et vezető Ferencváros a hivatalos honlapján belejelentette Gastón Lódico érkezését.

Keresés