2020. január 8. szerda

jan. 8
16:36
Sportakadémiák: 3 sportág 20 intézménye kapott állami minősítést (She)
A kormány novemberben jelentette be, hogy akkreditált akadémiák segítik a jövő nagy, 15-19 éves tehetségeit. Szerdán a Magyar Közlönyben jelent meg, hogy kézilabdában hat, kosárlabdában négy, labdarúgásban pedig tíz egyesület kapott ilyen minősítést.
jan. 8
16:42
Pl: Pepe Reina visszatérhet Angliába – sajtóhír (She)
Az AC Milan az idény végéig kölcsönadhatja rutinos kapusát, Pepe Reinát az Aston Villának – számolt be angol forrásokra hivatkozva a Football Espana. A 37 éves labdarúgó a térdsérülés miatt kidőlő Tom Heatont helyettesíthetné a birminghamieknél.
jan. 8
16:45
Öt versenyző képviseli a magyar sísportot az ifjúsági olimpián (Síelők)
Minden sízőtől tudása legjavát várja a Magyar Sí Szövetség elnöke a csütörtökön kezdődő lausanne-i téli ifjúsági olimpián. Miklós Edit szerint fiataljaink olyan tapasztalatokat szerezhetnek ezen a multisport eseményen, melyek a későbbi világversenyeiken sikeres szerepléshez segíthetik őket.
jan. 8
16:48
Kispályás futball: jön a 18. Carissa-kupa (She)
Immár 18. alkalommal kerül megrendezésre Dunaújvárosban a Carissa-kupa kispályás labdarúgótorna. A péntektől vasárnapig tartó viadal jótékonysági célt is szolgál.
jan. 8
16:48
Félelem és elvárás nélkül a kézilabda Eb-n (Infostart)
Szerdán délután utazik el Malmőbe, az Európa-bajnokság helyszínére a magyar férfi kézilabda-válogatott. A kontinenstornán még olimpiai selejtezős helyeket osztanak, ám a magyarok célja most egészen más.
jan. 8
17:06
Fucsovics a nyolc között (Behaviour)
Fucsovics Márton bejutott a legjobb nyolc közé az 1,465 millió dollár
jan. 8
17:12
Felkészülés: a Besiktas két góllal megverte a Mezőkövesdet (She)
A Mezőkövesd 2–0-s vereséget szenvedett a török élvonal 5. helyén álló Besiktastól a törökországi edzőtábor első felkészülési mérkőzésén.
jan. 8
17:15
NFL: Hiába a korai kiesés, Tom Brady nem vonul vissza (ATV)
Valószínűleg nem vonul vissza Tom Brady, a profi amerikaifutball-liga (NFL) történetének legeredményesebb játékosa.
jan. 8
17:18
Nb Ii: visszatért Újpestről Nyíregyházára a kapus (She)
Visszatér Fadgyas Tamás az élvonalbeli Újpesttől a labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacushoz, a kapus érkezése mellett Kártik Bálint szerződést hosszabbított – számolt be róla a szabolcsi klub honlapja.
jan. 8
17:20
Dakar: beköszönt „Mr. Dakar” – csupa nagymenő a top3-ban (She)
Nehéz kezdés után Stéphane Peterhansel, vagyis Mr. Dakar végre letette névjegyét Szaúd-Arábiában is: megnyerte a sivatagi show szerdai szakaszát.
jan. 8
17:36
Női kézi: Csalódott vagyok, de az élet megy tovább – Rasmussen (She)
Közösségi oldalán írt búcsúüzenetet Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott távozó szövetségi kapitánya. A kedden menesztett dán tréner úgy fogalmazott: csalódott, mert nem fejezhette be, amit elkezdett, de az élet megy tovább.
jan. 8
17:42
Nfl: Még mindig van mit bizonyítanom – Brady a visszavonulásról (She)
Valószínűleg nem vonul vissza Tom Brady, a profi amerikaifutball-liga (NFL) történetének legeredményesebb játékosa.
jan. 8
17:48
Nb Ii: fél év után távozik a Fradi-nevelésű csatár Soroksárról (She)
Fél év után távozik a labdarúgó NB II-ben szereplő Soroksártól a rutinos támadó, Pölöskei Péter – számolt be róla a klub honlapja.
jan. 8
17:50
Africa Race: Kovácsék lendületben – élen a magyar trió (She)
A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió lendületben van! A Scania-trió a keddi szakaszgyőzelem után szerdán a második helyen végzett az Africa Race-en, az összetettben pedig átvette a vezetést. S nemcsak a kamionosok mezőnyében, hanem az autós-kamionos összevont kategóriában is!
jan. 8
17:51
Szabó Tünde, Fürjes Balázs és Karácsony Gergely a vizes Eb döntéshozó testületében (Azenpenzem)
A sportért felelős államtitkár, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár és a főpolgármester is bekerült a budapesti úszó Eb szervező bizottságának stratégiai döntéshozó testületébe.
jan. 8
17:54
Úszó Eb: Szabó Tünde, Fürjes Balázs és Karácsony Gergely a döntéshozó testületben (She)
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár és Karácsony Gergely főpolgármester is bekerült a májusi, budapesti úszó, műugró, műúszó és nyílt vízi úszó Európa-bajnokság szervező bizottságának stratégiai döntéshozó testületébe.
jan. 8
17:56
Férfi kézi Nb I: Vácról igazolt új irányítót a Tatabánya (She)
Bosnyák irányító érkezését jelentette be az élvonalbeli Grundfos Tatabánya férfi kézilabdacsapata, Marko Davidovicot a sereghajtó Váctól szerződtette a Bányász.
jan. 8
18:12
F1: a Red Bull félt, hogy a Mercedes elhappolja Verstappent (She)
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elárulta, pontosan mi állt Max Verstappen szerződéshosszabbítása mögött, s miért kellett gyorsan cselekedniük a „vörös bikáknak”.
jan. 8
18:18
Bayern: Müllert az edzőkről kérdezték, a nejével példálózott (She)
A Bayern München labdarúgócsapata péntekig a katari Dohában készül a 2019–2020-as idény második felére. Szerdán az edzés mellett sajtótájékoztatót is tartottak, ezen Thomas Müllert arról kérdezték, mi a különbség a bajor együttes korábbi, idény közben menesztett (Niko Kovac) és jelenlegi (Hansi Flick) vezetőedzője között…
jan. 8
18:24
Nb Ii: öt akadémista kapott profi szerződést az Mtk-nál (She)
Lehoczky Roland, Helembai Márk, Kovács Mátyás, Biben Barnabás és Horváth Artúr is profi szerződést kapott a labdarúgó NB II-ben listavezető MTK-tól – számolt be róla a klub honlapja.
jan. 8
18:24
Nagyon ráfaragott a merénylő, aki megkéselte a világsztárt (Ripost)
Egyszer már elítélték a támadót, de most rátettek még egy lapáttal a börtönbüntetésére.
jan. 8
18:36
Nb Ii: két játékos átadólistára került Budafokon (She)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Budafoki MTE két játékosa átadólistára került, így Vankó Imre és Vass Máté is távozhat Budafokról – számolt be róla a klub honlapja.
jan. 8
18:48
Fürjes Balázs és Karácsony Gergely egy testületben vállalt szerepet (Infostart)
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár és Karácsony Gergely főpolgármester is bekerült a májusi, budapesti úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi úszó Európa-bajnokság szervező bizottságának stratégiai döntéshozó testületébe.
jan. 8
19:12
Haladás: „Szó sincs róla, hogy szándékosan kitoltunk volna vele” – az ügyvezető Halmosiról (She)
A Szombathelyi Haladás ügyvezetője a haladas.hu-n mondott köszönetet a visszavonuló Halmosi Péternek mindazért, amit pályafutása során a vasi csapatért tett. Séllei Árpád beszélt arról is, az edzéslátogatás alól 2018 novemberében felmentett Halmosi miért nem tért vissza az elmúlt egy évben a csapathoz, s miért nem volt búcsúmeccse sem (eddig) a 35-
jan. 8
19:14
Férfi kézi Eb: Fekete lóként meglepetést szerezhetünk – Székely (She)
A Magyar Kézilabda-szövetség sajtótájékoztatóval vezette fel a csütörtökön rajtoló férfi Európa-bajnokságot, s elhangzott, hogy nincs hivatalos elvárás a magyar válogatottal szemben. Az esemény után Székely Mártonnal beszélgetett az NSO Tv stábja.
jan. 8
19:16
Fekete lóként meglepetést szerezhetünk – Székely (She)
.
jan. 8
19:18
Öt kontinens 198 országába jut el a magyar Giro (Infostart)
Az első három nap programján és a magyar indulók személyén kívül az is kiderült, hogy az eseményhez kapcsolódóan már áprilisban 200 ezer gyerek fog közlekedési alapvizsgát tenni az országban.
jan. 8
19:24
Női kosár Euroliga: esélye sem volt a Sopronnak a Fener ellen (She)
A török Fenerbahce 70–52-re legyőzte a Sopron Basketet a női kosárlabda Euroliga B-csoportjának 9. fordulójában.
jan. 8
19:36
Férfi kézi Eb: Sötét lóként meglepetést szerezhetünk – Székely (She)
A Magyar Kézilabda-szövetség sajtótájékoztatóval vezette fel a csütörtökön rajtoló férfi Európa-bajnokságot, s elhangzott, hogy nincs hivatalos elvárás a magyar válogatottal szemben. Az esemény után Székely Mártonnal beszélgetett az NSO Tv stábja.
jan. 8
19:38
Sötét lóként meglepetést szerezhetünk – Székely (She)
.
jan. 8
19:40
Tenisz: a Tsongát legyőző szerbbel találkozik Fucsovics (She)
Miomir Kecmanovics lesz Fucsovics Márton ellenfele az 1.465 millió dollár (433 millió forint) összdíjazású dohai kemény pályás tenisztorna negyeddöntőjében.
jan. 8
19:42
Női kézi Nb I: nyolcgólos siófoki siker, ikszelt a Kisvárda és a Dvsc (She)
A Siófok házigazdaként 38–26-ra legyőzte a Mosonmagyaróvárt a női kézilabda NB I szerdai játéknapján. A Kisvárda 28–28-as döntetlent játszott a vendég DVSC-vel.
jan. 8
19:48
Női kézi Nb I: 12 gólos siófoki siker, iksz a Kisvárda–Dvsc (She)
A Siófok házigazdaként 38–26-ra legyőzte a Mosonmagyaróvárt a női kézilabda NB I szerdai játéknapján. A Kisvárda 28–28-as döntetlent játszott a vendég DVSC-vel. Az első félidőben összeszedett háromgólos előnyét megtartva 34–31-re nyert Vácott az Érd.
jan. 8
20:06
Örömjáték, három gól: Szuperkupa-döntős a Real Madrid (She)
Bejutott a Real Madrid a spanyol Szuperkupa döntőjébe, miután az elődöntőben 3–1-re megverte a Valenciát a Szaúd-Arábiában rendezett mérkőzésen. A másik elődöntőt a Barcelona és az Atlético Madrid vívja egymással, a finálét vasárnap rendezik.
jan. 8
20:08
Férfi kosár Bl: a Falco hazai pályán kapott ki a Zaragozától (She)
A spanyol Zaragoza hét ponttal győzött Szombathelyen a kosárlabda Bajnokok Ligájában, ezzel elvette a Falco hazai veretlenségét a 2019–2020-as idényben.
jan. 8
20:24
Erste Liga: több mint egy év után győzte le az Ute az Ftc-t (She)
Fővárosi derbit rendeztek a jégkorong Erste Ligában: az UTE 2018 szeptembere óta először győzte le a Ferencvárost, ezúttal 2–1-re nyert hazai környezetben. A mindent eldöntő találatot a zöld-fehéreknél is megforduló Rafaj Attila szerezte.
jan. 8
20:39
Szász-Kovács Emese márciusban visszatér (Azenpenzem)
Az olimpiai címvédő Szász-Kovács Emese a női párbajtőrözők márciusi, budapesti Grand Prix-versenyén visszatér és megcélozza a tokiói részvételt.
jan. 8
20:48
Ezeket a sportakadémiákat ismeri el az állam (Infostart)
Közzétették az államilag elismert sportakadémiák listáját.
jan. 8
20:54
Női röpi Extraliga: a kupagyőztes legyőzte a bajnokot (She)
A Magyar Kupa-címvédő Nyíregyháza saját közönsége előtt 3:0-ra nyert a bajnoki címvédő Vasas ellen a női röplabda Extraliga szerdai rangadóján.
jan. 8
20:56
Francia Ligakupa: a Lille biztosan, a Psg gálázva jutott tovább (She)
A Lyon 3–1-re legyőzte a Brest csapatát a francia labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjében, ezzel a legjobb négy közé jutott a sorozatban. A bajnokságban csupán a 12. helyen álló Olympique a 91. percben biztosította be a továbbjutást. A PSG 6–1-re kiütötte a St.-Étienne-t, míg a Lille az Amiens ellen nyerve került be az elődöntőbe.
jan. 8
21:18
Tipsport Liga: parádés első harmad, a Mac legyőzte a Dvtk-t (She)
A MAC Újbuda 3–2-re legyőzte a Tüskecsarnokban a DVTK Jegesmedvéket a szlovák élvonalbeli jégkorongbajnokság (Tipsport Liga) 38. fordulójában.
jan. 8
21:33
Fucsovics a nyolc között a dohai tenisztornán (Azenpenzem)
Fucsovics Márton bejutott a legjobb nyolc közé az 1,465 millió dollár (433 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás tenisztornán.
jan. 8
21:33
Öt kontinensen is Magyarországra figyelnek majd májusban (Ripost)
Budapesten és Nyugat-Magyarország látványos turisztikai célpontjai mellett halad majd végig a világ második legrangosabb kerékpáros körversenye, a Giro d'Italia magyarországi útvonala május 9. és 11. között – hangzott el szerdán Győrben az esemény magyarországi szervezőinek sajtótájékoztatóján.
jan. 8
21:48
Férfi kosár Ek: hosszabbítás után nyert a Körmend (She)
Megszerezte első győzelmét a 2. csoportkörben az Egis Körmend, miután a 3. fordulóban hosszabbítást követően idegenben 94–90-re legyőzte a holland Zwollét a K-csoportban.
jan. 8
22:06
Spanyol Szuperkupa: a Real Madrid az első döntős (She)
Bejutott a Real Madrid a spanyol Szuperkupa döntőjébe, miután az elődöntőben 3–1-re megverte a Valenciát a Szaúd-Arábiában rendezett mérkőzésen. A másik elődöntőt a Barcelona és az Atlético Madrid vívja egymással, a finálét vasárnap rendezik.
jan. 8
22:12
Francia Ligakupa: komikus öngól a Psg-meccsen (She)
A francia labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjében a Paris Saint-Germain komikus öngóllal növelte háromgólosra az előnyét a Saint-Étienne elleni mérkőzés első félidejének hajrájában: Ángel Di María bal oldali beadása után három vendégjátékos és a kapufa is hozzáért a labdához, mielőtt az a kapuban kötött ki…
jan. 8
22:15
Döntős a Real Madrid a Spanyol Szuperkupában (MMonline)
Csütörtökön pedig az FC Barcelona és az Atlético Madrid játszik egymással a január 12-ei fináléba jutásért
jan. 8
22:27
Tom Brady nem vonul vissza (Azenpenzem)
Valószínűleg nem vonul vissza Tom Brady, a profi amerikaifutball-liga (Nfl) történetének legeredményesebb játékosa.
jan. 8
22:48
Spanyol Szuperkupa: Kroos szögletből lőtt gólt (She)
Mint arról beszámoltunk, a Real Madrid bejutott a spanyol Szuperkupa döntőjébe, miután az elődöntőben 3–1-re legyőzte a Valenciát a Szaúd-Arábiában rendezett mérkőzésen. A királyi gárda a 15. percben nem mindennapi góllal szerzett vezetést: Toni Kroos szögletből csavarta a labdát a kapuba.
jan. 8
23:03
Peterhansel volt a leggyorsabb ma a Dakar-ralin (Azenpenzem)
Stéphane Peterhansel nyerte az autósoknál a negyedik szakaszt a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-ralin.

Keresés