2024. február 3. szombat

febr. 3
0:12
Koreai rántott csirke (Street Kitchen)
Dél-Koreában hihetetlenül nagy népszerűségnek örvend a rántott csirke, több mint 50 ezer (!) rántott csirkét árusító egység található az országban. Én most egy alap verziót hoztam belőle, amit kedvetekre felturbózhattok más ízesítőkkel is.
febr. 3
0:16
Kínai retró rántott csirke (Street Kitchen)
Régen az utcai standokon árulták Kínában street foodként ezt a csirkét, ezért is hívjuk retrónak. Nagy kedvencem volt, már csak azért is, mert az anyukám ezzel ajándékozott meg, ha jó jegyet kaptam a suliban. :)
febr. 3
0:20
Japán karaage csirke (Street Kitchen)
A karaage kifejezés eredetileg a fűszerezés nélkül, csak lisztben vagy keményítőben megforgatott és kisütött ételeket takarta. A modern japán gasztronómiában azonban nem mellőzik a fűszerek használatát, úgyhogy én is bevetettem pár ízesítőt ennél a receptnél.
febr. 3
0:24
3-féle ázsiai rántott csirke Mengyitől (Street Kitchen)
Kevés olyan embert ismerünk, aki nemet tud mondani egy jól elkészített rántott csirkére. Mengyi most három verziót is hozott, ráadásul három különböző ország, Kína, Japán és Dél-Korea konyhájából.
febr. 3
0:28
Átlagos fánkok átlagon felüli áron: közel 2000 forint egyetlen süti (Street Kitchen)
A január-február egyértelműen a fánkokról szól, de néhány hely nem csak a farsangi szezonban hódít a kelt tésztás kedvenccel.
febr. 3
0:32
Gombák főszerepben: 5 vonzó gombás kaja (Street Kitchen)
Ezek után még a legnagyobb húsevő haverod is megnyalja mind a tíz ujját. Gombaimádóknak különösen fognak tetszeni ezek a receptek, mert itt aztán a gombáké a főszerep.
febr. 3
8:18
Serpenyős röszti tükörtojással (Street Kitchen)
Egyszerűen zseniális ez a recept, hiszen nem kell minimálisan sem formázni a burgonyás masszát, csak megsütni egy serpenyőben, majd megenni az egészet. Nagyon tuti!
febr. 3
12:30
13 ízig-vérig magyar süti, ami nem véletlenül lett világhírű (Street Kitchen)
Na mi az, ami egyből beugrik Magyarországról a külföldieknek? Hát az isteni kaják! A gulyásleves és a töltött káposzta mellett pedig szerencsére desszertfronton sem vagyunk lemaradva.
febr. 3
13:06
A leggyorsabb kanalas fánk csokiszósszal (Street Kitchen)
Szeretem a hagyományos szalagos fánkot, de néha valami egyszerűbbre vágyom, pont, mint ez a gyorsan elkészíthető kanalas fánk. Lekvár helyett csokiszósszal kínálom.

Keresés