2007. október 1. hétfő

okt. 1
0:08
Szávay kényszerpihenőn (Blikk)
A magyar teniszező annak ellenére lemondta a ma kezdődő tokiói WTA-tornán való szereplést, hogy ott első számú kiemeltként várták őt.
okt. 1
0:12
Új maratoni világcsúcs (Blikk)
Berlin - Az etióp Haile Gebrselassie (34) 2:04:26 órával új világcsúcsot ért el a Berlin Marathonon.
okt. 1
0:16
Tetovált Rózsa (Blikk)
Rózsa Norbert keltette a legnagyobb feltűnést Bánhidi Petra és Czene Attila szombati esküvőjén.
okt. 1
0:20
Hamilton két lépésre a vb-aranytól (Blikk)
Lewis Hamilton a világbajnoki cím kapujában áll. A McLaren-Mercedes pilótája profikhoz illő teljesítményt nyújtott a Japán Nagydíjon, és győzött.
okt. 1
0:24
Tököli góllal tért vissza (Blikk)
A Paks támadója öt meccset pihent, miután korábban egy kiállítás után előbb edzőjével, majd egy szurkolóval veszett össze.
okt. 1
0:28
Csúcsrangadó! (Blikk)
Budapest - A labdarúgó-NB I két kimagasló csapata játszik ma egymás ellen a bajnokság 10. fordulójában. A listavezető Honvéd a pontvadászat egyetlen veretlen csapatához, az MTK-hoz utazik, és ha nyernek a kispestiek, akkor nagyon közel kerülhetnek az őszi bajnoki címhez. Igaz, Hercegfalvi Zoltán (27), a gárda támadója szerint korai lenne még a szezon végéről beszélni.
okt. 1
0:30
Női kosárlabda Eb: a lettek meg tudták állítani Belgiumot (She)
Az Olaszországban zajló női kosárlabda Európa-bajnokság középdöntőinek vasárnapi játéknapján 69-66-os győzelmet ért el Lettország a mérkőzásig veretlen Belgium ellen.
okt. 1
0:32
Ki ül le Pajkos helyére? (Blikk)
Egyelőre nincs utódja Pajkos Jánosnak, aki a szombati vereség után mondott le a tizedik forduló után is nyeretlen Diósgyőr vezetőedzői posztjáról.
okt. 1
0:36
Egy hónapja nem nyert a Fradi az NB II-ben (Blikk)
Három döntetlen és egy vereség... Ez a Fradi szeptemberi mérlege a labdarúgó-NB II Keleti csoportjában.
okt. 1
0:40
Lékó 23 millióval gazdagodot (Blikk)
Mexikóváros - Negyedik lett a 14 fordulós sakkvilágbajnoki tornán Lékó Péter (28), s ezzel a nyolctagú mezőny első felében zárt.
okt. 1
0:48
Jégkorong ob I: a Ferencváros nem adott esélyt az Újpestnek (She)
Két harmad alatt elintézte ősi riválisát a Ferencváros-Érsekújvár csapata a Pesterzsébeti Jégcsarnokban, ahol 4-2 arányban bizonyult jobbnak az Újpestnél a jégkorong OB I vasárnap esti összecsapásán.
okt. 1
6:20
Japán számára a Bundesliga a minta (Behaviour)
Harminchét japán futballszakember látogatott el Németországba azért, hogy tanulmányozza a német élvonalbeli bajnokságot, a Bundesligát és a kluboknál folyó szakmai munkát.
okt. 1
6:49
A világbajnok vb-t is rendezhetnek (Behaviour)
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint ha Franz Beckenbauer is besegít a kandidálásba, akkor Németországnak nagyon jó esélyei vannak a 2011-es női világbajnokság rendezési jogának elnyerésére. "Ha Beckenbauer ugyanúgy körbeutazza a világot, mint a 2006-os vb előtt tette a szervezőbizottság elnökeként és személyesen kér szavazatokat, akkor Németország nagyon jó…
okt. 1
7:30
Hertha: akár Lúcio pályafutása végét is jelentheti a sérülése (She)
A pénteki, Schalke elleni meccsen súlyos térdsérülést szenvedett a Hertha brazil játékosa, Lúcio, akinek akár a további pályafutása is veszélybe kerülhet
okt. 1
7:53
Internetes csalót fogott a rendőrség (Metropol)
A kínai rendőrség őrizetbe vett egy férfit, aki arra használta hamis, pekingi olimpiával kapcsolatos weboldalát, hogy pénzt csaljon ki a játékos kedvű érdeklődőkből.
okt. 1
7:59
Jégkorong: megvédte címét az SC Csíkszereda együttese (She)
A tavalyi győzts Sportclub Csíkszereda nyerte meg a Románia-kupa idei kiírását.
okt. 1
8:22
Bundesliga II: Ralf Loose lett Szabics Imre csapatának új edzője (She)
Megtalálta a távozó Rainer Hörgl utódját a Bundesliga másodosztályában szereplő Augsburg vezetősége: az új szakvezető Ralf Loose lett.
okt. 1
8:49
Portugália: már öt pont az éllovas FC Porto előnye (She)
Öt pontra nőtt a második helyen álló Maritimo hátránya az éllovas FC Porto mögött a portugál első osztályú labdarúgó-bajnokságban, miután a Madeira szigeti együttes 1-1-es döntetlent ért el a 6. fordulóban az Estrela Amadora vendégeként.
okt. 1
8:55
Gyeplabda Interliga: kikapott a Rosco együttese hazai pályán (She)
Négygólos vereséget szenvedett a Rosco csapata a gyeplabda Interliga első fordulójában a Pliva Lipovci gárdájától.
okt. 1
9:11
Peking 2008: sok pénzt keresett az olimpiai oldalt klónozó csaló (She)
Őrizetbe vettek egy kínai férfit, aki leklónozta a 2008-as pekingi olimpia hivatalos weboldalát, és több mint 50 ezer dollár értékben bevételre is szert tett azzal, hogy hirdetéseket szervezett a hamis site-ra. Az eset Hainan szigetén történt ? jelentette a kínai állami média.
okt. 1
9:32
Vívó-vb, férfi kard: négy magyar a legjobb hatvannégy között (She)
Mind a négy magyar induló pástra léphet a legjobb 64 küzdelmeiben a szentpétervári vívó-világbajnokság férfi kard versenyében.
okt. 1
9:33
Vívó-vb, férfi kard: négy magyar a 64-es táblán (Metropol)
Mind a négy magyar induló pástra léphet a legjobb 64 küzdelmeiben a szentpétervári vívó-világbajnokság férfi kard versenyében.
okt. 1
10:27
Egy kisiklott tehervagon miatt autóbuszra kell szállni Nagykapornaknál (Behaviour)
Tolatás közben kisiklott egy tehervagon a hajnali órákban, ezért a Szombathely és Nagykanizsa közötti vonalon, Nagykapornaknál vonatpótló buszra kell átszállni. Az utasoknak Nagykapornak és Búcsúszentlászló között kell átszállniuk. Nem sokkal hajnali négy óra előtt siklott ki a nagykapornaki állomáson egy négytengelyes tehervagon két tengelye tolatás közben. A helyreállítást a szakemberek…
okt. 1
10:38
Peking 2008: ezer szénbánya bezár (Metropol)
A légszennyezettség csökkentése érdekében, jó tíz hónappal a jövő évi olimpia előtt legalább ezer Peking környéki szénbánya bezár.
okt. 1
12:01
Golf: az Egyesült Államok golfozói nyertek az Elnök-kupát (She)
Az Egyesült Államok golfválogatottja nyerte a hagyományos Elnök Kupát, miután a montreali viadalon összesítésben jobbnak bizonyult a világ más országaiból verbuvált játékosok csapatánál.
okt. 1
12:06
Tenisz: nincs jelentős változás a férfi világranglistán (She)
Nincs jelentősebb változás a férfi teniszezők világranglistáinak közvetlen élcsoportjában: a hagyományos rangsorban és az idei eredményeket összegző ATP Race-ben is a svájci Roger Federer vezet.
okt. 1
12:39
Vívó-vb, női párbajtőr: hárman a 32 között, Hormay búcsúja (She)
A négyből három magyar került be a legjobb 32 közé a szentpétervári vívó-világbajnokság női párbajtőr versenyében: Szász Emese, Mincza-Nébald Ildikó és Nagy Tímea nyert, Hormay Adrien kikapott az első fordulóban.
okt. 1
12:55
Sopron: az olasz Vincenzo Cosco lett az együttes új edzője (She)
Az olasz Vincenzo Cosco lett az FC Sopron labdarúgócsapatának új vezetőedzője.
okt. 1
12:57
Három magyar jutott a legjobb 32 közé a vívó-vébén (Metropol)
Négy magyar versenyzőből hárman jutottak a legjobb 32 közé a szentpétervári vívó-világbajnokság női párbajtőr versenyében: Szász Emese, Mincza-Nébald Ildikó és Nagy Tímea nyert, Hormay Adrien kikapott az első fordulóban.
okt. 1
13:29
Bodrogi francia lesz, de az olimpián magyarként versenyez (Infostart)
Az egyéni időfutamban világbajnoki ezüstérmes Bodrogi László még ebben az évben francia állampolgárságért folyamodik, ám az országúti kerékpáros a jövő évi pekingi olimpián biztos, hogy magyarként versenyez.
okt. 1
13:29
Japán Nagydíj: 350 millió jen kártérítés a nézőknek (Metropol)
Busás kártérítést fizetnek a Japán Nagydíj szervezői azoknak a nézőknek, akik a rosszul elhelyezett lelátók miatt csak keveset láttak a vasárnapi Forma-1-es futamból.
okt. 1
13:30
Japán Nagydíj: milliós kártérítés a "nem-nézőknek" (Behaviour)
Busás kártérítést fizetnek a Japán Nagydíj szervezői azoknak a nézőknek, akik a rosszul elhelyezett lelátók miatt alig láttak valamit a vasárnapi Forma-1-es futamból. A brit Lewis Hamilton diadalával zárult verseny után több ezer panasz érkezett a rendezőkhöz, akik összesen 350 millió jent (530 millió forint) fordítanak a "nem-nézők" kiengesztelésére.
okt. 1
13:36
Nyári mese után őszi mese Németországban (Behaviour)
A "nyári mese", azaz a férfiak tavalyi sikeres szereplése után "őszi meseként" értékelték hétfőn Németországban a női labdarúgó-válogatott világbajnoki címét.
okt. 1
14:17
Vívó-vb, női párbajtőr: Nagy, Mincza és Szász is búcsúzott (She)
Hormay Adrien után Nagy Tímea, Szász Emese és Mincza-Nébald Ildikó is búcsúzott a szentpétervári vívó-világbajnokság női párbajtőr versenyétől, így a legjobb tizenhat közé - meglepetésre - egyetlen magyar sem került be.
okt. 1
14:24
Bayern München: Kahnra könyökműtét vár (Behaviour)
Könyökműtét vár Oliver Kahnra, a Bayern München labdarúgócsapatának veterán kapusára. A 38 éves, utolsó idényét taposó hálóőr vasárnap sérült meg, miközben bemelegített a Bayer Leverkusen otthonában lejátszott bajnokira. A helyére Michael Rensing ugrott be, a bajorok pedig 1-0-ra nyertek. Az operáció miatt Kahnnak legalább öt hetet kell kihagynia.
okt. 1
14:26
BL: a Roma nem "1-7-re" utazik Manchesterbe (Behaviour)
Kedden kétségkívül az AS Roma manchesteri vendégjátéka lesz a slágermérkőzés a labdarúgó Bajnokok Ligájában, ugyanis a találkozónak különös pikantériát ad, hogy az előző kiírás negyeddöntőjének visszavágóján az angolok 7-1-re múlták felül az olaszokat.
okt. 1
14:33
Vívó-vb, női párbajtőr: kiestek a magyarok (Metropol)
Hormay Adrien után Nagy Tímea, Szász Emese és Mincza-Nébald Ildikó is búcsúzott a szentpétervári vívó-világbajnokság női párbajtőr versenyétől, így meglepetésre egyetlen magyar sem került be a legjobb tizenhat közé.
okt. 1
14:35
Bodrogi francia lesz, de az olimpián magyarként versenyez (Behaviour)
Az egyéni időfutamban világbajnoki ezüstérmes Bodrogi László még ebben az évben francia állampolgárságért folyamodik, ám az országúti kerékpáros a jövő évi pekingi olimpián biztos, hogy magyarként versenyez.
okt. 1
14:59
Kajak-kenu: Bakó Zoltánnal edz Vereckei, Storcz és Horváth (She)
A kajakosként ötszörös világbajnok, olimpiai bronzérmes Bakó Zoltán huszonhat éve kezdte edzői pályafutását, de hétfőn tartotta első edzését magyar versenyzőknek. A norvég Knut Holmannt három olimpiai arany-, két ezüst- és egy bronzéremhez segítő Bakó a megbetegedett Séra Miklós csoportját átvéve október 1-től magyar klasszisok sorával dolgozik együtt a pekingi sikerek reményében.
okt. 1
15:38
Forma-1: sajtóvisszhang a vízözön után (Behaviour)
A nemzetközi sajtó főként a világbajnoki pontversenyben vezető brit Lewis Hamiltont dicséri a Forma-1-es Japán Nagydíj másnapján, aki a szakadó esőben megnyerte a futamot, míg mclarenes csapattársa, a címvédő spanyol Fernando Alonso kicsúszott.
okt. 1
15:41
Formula?1: Ralf Schumachernek ez volt az utolsó éve a Toyotánál (She)
Ralf Schumacher (képünk előterében) bejelentette, hogy a 2007-es idény végén elhagyja a Formula?1-es Toyota istállót. A német pilóta a saját hivatalos internetes oldalán nyilvánosságra hozott közleményében tájékoztatta döntéséről a közvéleményt.
okt. 1
15:54
Olasz vezetés a hűség városában (Behaviour)
Olasz edzője lett az FC Sopron pár hete itáliai üzletemberek által irányított labdarúgócsapatának: az új tréner a 43 éves Vincenzo Cosco, aki Újpesten, a Szusza Ferenc Stadionban már látta új együttesét.
okt. 1
17:21
Női kosárlabda Eb: magabiztosan nyert a házigazda olasz válogatott (She)
A házigazda olasz válogatott könnyedén nyert a szerbek ellen a női kosárlabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában.
okt. 1
17:28
Vívó-vb, női párbajtőr: nehéz helyzetben a magyarok az olimpiai kvalifikációt illetően (Metropol)
Nehéz helyzetbe kerültek a magyar női párbajtőrözők az olimpiai kvalifikációt illetően azzal, hogy a szentpétervári vívó-világbajnokságon a vártnál hamarabb, a 64, illetve a 32 között búcsúztak.
okt. 1
18:19
Bajnokok Ligája: négy kapus az AC Milan glasgow-i keretében (She)
Carlo Ancelotti vezetőedző négy kapust jelölt az AC Milan labdarúgócsapatának keretébe a Celtic Glasgow elleni szerdai, skóciai Bajnokok Ligája mérkőzésre. Így az elmúlt napokban sérüléssel bajlódó Dida is elutazik a szigetországba.
okt. 1
20:13
Vendéggyőzelem a rangadón (Infostart)
Az éllovas Budapest Honvéd 2-1-re győzött a találkozó előtt veretlen MTK otthonában a labdarúgó Soproni Liga 10. fordulójának zárómérkőzésén.
okt. 1
21:14
Vágó Attila a Diósgyőri VTK új edzője (Behaviour)
Vágó Attila a labdarúgó Soproni Ligában szereplő Diósgyőri VTK új vezetőedzője. A szakembert hétfőn nevezték ki a klub irányítói. Vágó a szombati REAC ellen 1-0-ra elveszített hazai bajnoki mérkőzés után leköszönő Pajkos Jánost váltja a kispadon.
okt. 1
21:19
Női kosárlabda Eb: simán nyertek az oroszok Fehéroroszország ellen (She)
A legutóbbi kontinenstornán ezüstérmes orosz válogatott könnyedén nyert a fehéroroszok ellen a női kosárlabda Európa-bajnokság középdöntőjének hétfői játéknapján, Ortonában.
okt. 1
21:25
Szávay Ágnes hazaérkezett és jobban van (Behaviour)
Szávay Ágnes hazaérkezett a távol-keleti túrájáról: a magyar teniszező, aki sérülése miatt lemondta a tokiói tornát, hamarosan megkezdi az edzéseket.
okt. 1
21:39
Egy hét alatt szétesett a Roma - de az 1-7 emléke nem kísért (Infostart)
Újabb nyolc mérkőzést játszanak a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este. Az AS Roma az április 1-7 után ismét az Old Traffordon szerepel. A Stuttgart a nagy formába lendült Barcelonát fogadja. Az Inter a PSV ellen próbál meg javítani. Érdekességet négy csoport összesen nyolc mérkőzéséről

Keresés