2007. október 24. szerda

okt. 24
0:11
Anglia: Priskin Tamás csapata megerősítette vezető helyét (She)
Az angol labdarúgó-másodosztály 12. fordulójában kilenc mérkőzést rendeztek, és több magyar játékos is pályára lépett.
okt. 24
1:53
Hakkinen: Alonso aligha marad (Infostart)
A kétszeres világbajnok finn Mika Hakkinen szerint Fernando Alonso aligha marad jövőre is a Forma-1-es McLaren csapatánál. Az istállóhoz ezer szállal kötődő Hakkinennek már meg is van az első számú jelöltje a spanyol pilóta helyére. 2001-ben a Ferrari idei világbajnok versenyzőjét, Kimi Raikkönent is az akkor visszavonuló Hakkinen javasolta a McLaren vezetésének.
okt. 24
7:51
BL: Kaká a Milan reménye (Blikk)
Milánó – Joggal aggódhatnak az AC Milan focicsapatának szurkolói a ma esti (20.45, m1) Sahtar Doneck elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccs előtt. A BL-címvédő milánóiak csak árnyékaik önmaguknak, az olasz bajnokságban vergődnek, s az európai kupaporondon sem villognak ebben az évadban. Híveik most abban reménykednek, hogy az Aranylabda-várományos brazil játékmester, Kaká (25) vezérletével kilábalnak…
okt. 24
7:53
Botrány a Forma-1-ben! (Blikk)
A McLaren megóvta a Brazil Nagydíj végeredményét.
okt. 24
8:20
NBA, előszezon: Miamiban nyert 17 ponttal a San Antonio (She)
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság előszezonjában a 2006-2007-s kiírás bajnoka, a San Antonio Spurs tizenhét ponttal nyert az azt megelőző idény győztesének, a Miami Heatnek az otthonában. A mérkőzés legjobbja a vendégek argentin légiósa, Manu Ginobili volt, aki kevesebb mint 19 perc alatt 22 ponttal a mezőny legponterősebb játékosa tudott lenni. Kétpontos kísérletei közül egyet sem…
okt. 24
9:07
McLaren: novemberben döntenek a pilóták jövőjéről (Behaviour)
Brit lapértesülés szerint november első hetében döntenek a Forma-1-es McLaren-istálló irányítói két pilótájuk, Fernando Alonso és Lewis Hamilton jövőjéről. "A következő két hétben tárgyalunk erről a kérdésről. Világos jövőképünk van, de a részleteket még nem vitattuk meg" - nyilatkozta Ron Dennis csapatfőnök. Hozzátette: a két pilóta, a brit Hamilton és a spanyol Alonso szép eredményeket ért el…
okt. 24
10:12
Van Nistelrooy újabb gólt ígér (Blikk)
MADRID – Ruud van Nistelrooy (31) góljaira vár a Real Madrid focicsapata. A spanyol gárda a Bajnokok Ligája C csoportjában a hozzá hasonlóan négy ponttal álló görög Olympiakoszt fogadja, és az idei forma alapján a holland támadó lehet a hazaiak kulcsembere. Van Nistelrooy eddig ugyanis az őszi két BL meccsen háromszor talált a kapuba, és vezeti a góllövőlistát.
okt. 24
10:14
BL: Van Nistelrooy újabb gólt ígér (Blikk)
MADRID – Ruud van Nistelrooy (31) góljaira vár a Real Madrid focicsapata. A spanyol gárda a Bajnokok Ligája C csoportjában a hozzá hasonlóan négy ponttal álló görög Olympiakoszt fogadja, és az idei forma alapján a holland támadó lehet a hazaiak kulcsembere. Van Nistelrooy eddig ugyanis az őszi két BLmeccsen háromszor talált a kapuba, és vezeti a góllövőlistát.
okt. 24
10:18
Talmácsi bízik csapatában (Blikk)
Nem kivételeznek spanyol riválisával a spanyol szerelők
okt. 24
10:30
Ökölvívó-vb, Chicago: két magyar győzelem kezdésként (She)
Kedden megkezdődtek a küzdelmek a chicagói olimpiai kvalifikációs ökölvívó-világbajnokságon, amelynek első napján érdekelt mindkét magyar, Oltványi Dávid és Káté Gyula (képünkön) is magabiztosan győzött és bejutott a legjobb 32 közé.
okt. 24
10:35
Írország: menesztették Steve Stauntont, a szövetségi kapitányt (She)
A gyenge szereplés miatt menesztették Steve Stauntont, az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. Az ír szövetség vezetése az októberi Európa-bajnoki selejtezőkön mutatott teljesítmény után döntött úgy, hogy a szakembernek mennie kell.
okt. 24
10:53
Tenisz, Linz: Patty Schnyder nem hibázott, Sybille Bammer búcsúzott (She)
A Linzben zajló, 600 ezer dollár összdíjazású női tenisztorna egyeseinek küzdelmében rögtön az első fordulóban búcsúzott a hazai közönség reménysége, a nyolcadik helyen kiemelt Sybille Bammer (képünkön), aki a japán Szugijama Ai ellen kapott ki háromjátszmás mérkőzésen.
okt. 24
11:15
Kerékpár: Contador után Levi Leipheimer is az Astanánál (She)
A győztes Alberto Contador után az idei Tour de France országúti kerékpáros körverseny harmadik helyezettje, az amerikai Levi Leipheimer (képünkön) is bejelentette: a kazah Astana csapatnál folytatja a pályafutását.
okt. 24
11:38
Hét helyet javított Magyarország a FIFA-ranglistán (Behaviour)
A magyar válogatott hét helyet javított legutóbbi pozícióján és így a 48. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet ismét Argentína vezet. A magyar csapat, amely legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert, ezzel több mint négy év után került be újra a legjobb 50-be: legutóbb 2003 augusztusában szintén a 48. volt.
okt. 24
12:04
Úszás: furcsa balesetben megrepedt Phelps csuklója (She)
Baleset érte Michael Phelps hatszoros olimpiai bajnok amerikai úszót (képünkön), aki az edzője szerint csak könnyebb csuklósérülést szenvedett. Bob Bowman a Swimming World magazinnak úgy nyilatkozott: a csuklócsont megrepedt, de ez lényegében nem befolyásolja Phelps olimpiai felkészülését.
okt. 24
12:47
FIFA-világranglista: az argentinok az élen, Magyarország a 48. (She)
A magyar válogatott hét helyet javítva a 48. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet újra az argentin csapat vezet.
okt. 24
13:10
Dzsudzsák is légiós lesz? (Behaviour)
A DVSC-TEVA előrehaladott tárgyalásokat folytat a Bajnokok Ligájában is szereplő holland PSV Eindhovennel Dzsudzsák Balázs átigazolásáról - erről a debreceni klub honlapja számolt be. A válogatott középpályás nem is játszik a szerdai, Kaposvölgye elleni Magyar Kupa-mérkőzésen, ugyanis Szilágyi Sándor klubigazgatóval és Vörösbaranyi József menedzserrel Hollandiában tartózkodik.
okt. 24
13:42
Ketten pályáztak a Fradi ingatlanjaira (Behaviour)
Két pályázat érkezett az FTC hat plusz két hektáros Üllői úti ingatlan-együttesének értékesítésére, amelyet immár negyedszer írt ki a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI). Zelles Sándor, a KVI vezérigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményben jelezte: az ajánlatok értékelését megkezdték. A 100 százalék Fradi című hetilap értesülései szerint egy brit és egy belga cég pályázott, eredményt várhatóan…
okt. 24
13:46
Két angyal száll le Ferencvárosban? (Infostart)
Két pályázat érkezett az FTC hat plusz kéthektáros Üllői úti ingatlan-együttesének értékesítésére, amelyet immár negyedszer írt ki a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI).
okt. 24
13:48
Annus és Fazekas egymilliót fizetett (Behaviour)
Szerdán egymillió forintot törlesztett a nemzetközi Sportdöntőbírósággal (CAS) szemben fennálló tartozásából a kalapácsvető Annus Adrián és a diszkoszvető Fazekas Róbert. A két atlétát a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége pénteken felszólította, hogy nyolc napon belül egyenlítse ki tartozását, ellenkező esetben súlyos retorziókat léptet életbe az atlétikai szövetség vezetésével, továbbá a…
okt. 24
14:19
Atlétika: Annus és Fazekas szerdán egymilliót fizetett (She)
Szerdán egymillió forintot törlesztett a nemzetközi Sportdöntőbírósággal (CAS) szemben fennálló tartozásából a kalapácsvető Annus Adrián és a diszkoszvető Fazekas Róbert. A két atlétát a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége pénteken felszólította, hogy nyolc napon belül egyenlítse ki tartozását, ellenkező esetben súlyos retorziókat léptet életbe az atlétikai szövetség vezetésével, továbbá a…
okt. 24
17:09
Úszás: az ausztrál olimpikon titkolja doppingügye részleteit (She)
Nem hajlandó a bűnös úszótársat, vagy akár csak annak nemzetiségét megnevezni Elka Graham ausztrál úszónő, aki újságíróknak a hétvégén azt mondta: doppingszerrel kínálták, miközben a 2004-es athéni olimpiára készült az edzőtáborban.
okt. 24
18:09
Jégkorong: a nagyhatalmak 14 csapatos vb-t szeretnének (She)
Kilenc jégkorong-nagyhatalom azt szeretné, ha a jövőben nem 16, hanem 14 csapat venne részt a világbajnokságon. A létszámszűkítés nagy mértékben csökkentené a magyar csapat feljutási esélyeit.
okt. 24
18:20
Formula?1: véglegesítették a jövő évi versenynaptárat (She)
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán véglegesítette a 2008-as Forma-1-es naptárt, amely alapján augusztus 3-án rendezik meg a Magyar Nagydíjat.
okt. 24
18:36
Tenisz: újabb bizonyítékot találtak a teniszmaffia létezésére (She)
Werner Eschauer osztrák játékos saját tapasztalataival alátámasztva megerősítette, hogy valóban működnek bűnszervezetek a profi teniszvilágban.
okt. 24
20:44
Női kosárlabda NB I: egypontos szolnoki vereség Győrött (She)
Drámai végjátékban, egyetlen ponttal nyert a SEAT Foton Győr a vendég Szolnoki NKK ellen a női kosárlabda NB I-ben. A hazaiak győztes pontjait Tóth Zsuzsanna szerezte a büntetővonalról az utolsó másodpercekben. A Szegednek nem volt gondja a fiatal Vasas-Csata ellen.
okt. 24
20:46
Kézilabda Magyar Kupa, nők: Hódmezővásárhely a 16 között (She)
A Hódmezővásárhely csapata jutott a legjobb 16 csapat közé a női kézilabdázók Magyar Kupájában, miután idegenben 22-21-re diadalmaskodott a Derecske ellen.
okt. 24
21:05
Ökölvívó-vb, Chicago: Rácz az első magyar kieső (She)
Két győzelem után megvan az első magyar vereség is Chicagóban, a 14. férfi ökölvívó-világbajnokságon: Rácz Sándor az 57 kilósok között simán kikapott venezuelai ellenfelétől.
okt. 24
22:01
Futsal, nem hivatalos vb: elődöntőbe jutott a magyar csapat (She)
A magyar válogatott 3-1-re nyert Szlovénia ellen a brazíliai futsal Világkupa negyeddöntőjében, a sportág nem hivatalos világbajnokságán, ezzel bejutott az elődöntőbe.
okt. 24
22:12
Anglia: fennállásának 150. évfordulóját ünnepli a Sheffield FC (She)
Fennállásának 150. évfordulóját ünnepli a világ legrégebben alapított labdarúgóklubja, a Sheffield Football Club. Az ünnepi vacsora díszvendége volt Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke.
okt. 24
22:40
Tenisz: Tatiana Golovin feladta a mérkőzést Linzben (She)
A hetedik helyen kiemelt francia Tatiana Golovin (képünkön) térdsérülés miatt feladta első fordulóbeli mérkőzését a 600 ezer dollár összdíjazású linzi fedettpályás női tenisztorna 1. fordulójában.
okt. 24
22:51
Remek meccsen hengerelt a Milan (Infostart)
A címvédő Milan látványos mérkőzésen 4-1-re nyert a bátran támadó vendégcsapat, a Sahtar Donyeck ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a csoportkör harmadik fordulójában. Gilardino és Seedorf egyaránt két góllal járult hozzá a sikerhez. A Real Madrid nehezen győzött a tallkozó nagy részében tíz emberrel futbalozó Olympiakosz elen. A spanyol klub szerencséjére Robinho eddigi európai pályafutása…

Keresés