2007. október 23. kedd

okt. 23
6:56
Folyamatos vérvétellel a dopping ellen! (Behaviour)
Roselyne Bachelot francia sportminiszter szerint rendszeres vérvétellel fel lehet venni a harcot a doppingolókkal. "Ha minden élsportolótól havonta egyszer vért vesznek, akkor a vérkép alapján könnyen megállapítható, ha valaki a jelenleg legnehezebben kimutatható vérdoppinggal élt, azaz saját korábban levett vérét kapta vissza - mondta Bachelot.
okt. 23
6:58
Fél évre bevonták a Manchester City német légiósának jogosítványát (Behaviour)
Egy manchesteri bíróság a közlekedési szabályok többszörös súlyos megsértése miatt fél évre bevonta Dietmar Hamannak, a Manchester City korábbi német válogatott labdarúgójának a jogosítványát. A 34 éves futballistának ezenkívül 11 ezer euró büntetést is ki kell fizetnie.
okt. 23
7:01
Forma-1: csökkent a nézettség (Behaviour)
Huszonhárom százalékkal kevesebb néző követte nyomon a német RTL televízióban a Forma-1-es világbajnoki futamok közvetítéseit, mint egy évvel korábban, 2006-ban, a csatorna vezetői mégis elégedettek a nézettségi adatokkal.
okt. 23
7:33
Kacsa volt Hamilton mellényomása? (Infostart)
A McLaren és a Hamilton család is visszautasította, hogy az angol Lewis Hamilton másodjára is önhibájából esett vissza a Forma-1-es Brazil Nagydíjon. A francia-kanadai La Presse című lap korábbi írása szerint a McLaren újonca elismerte, hogy néhány körrel kisebb kicsúszása után véletlenül megnyomta a kormányon a rendszer-újraindító gombot.
okt. 23
8:01
NFL: simán verte az Indianapolis Colts a Jacksonville-t (She)
Az NFL, a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság alapszakaszának hetedik fordulójában a Jacksonville hazai pályán 22 pontos vereséget szenvedett az Indianapolis együttesétől.
okt. 23
9:25
Hatot lőtt a Montreal a Bostonnak (Behaviour)
A Montreal Canadiens 6-1-re nyert a Boston Bruins ellen, ezzel megszakította az amerikai alakulat négy mérkőzésen át tartó győzelmi sorozatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.
okt. 23
10:02
Negyeddöntős a magyar csapat (Behaviour)
Háromból két mérkőzését megnyerte, egyen pedig döntetlent ért el a magyar válogatott a brazíliai futsal Világkupán, a sportág nem hivatalos világbajnokságán, ezzel csoportelsőként bejutott a legjobb nyolc közé.
okt. 23
10:09
Tenisz, Lyon: Tommy Robredo búcsúzott az első fordulóban (She)
A francia Marc Gicquel búcsúztatta a spanyol Tommy Robredót a 680 250 euró összdíjazású franciaországi keménypályás férfi tenisztorna első fordulójában, a 16 közé jutásért.
okt. 23
11:34
Norvég bajnok a Brann Bergen (Behaviour)
Negyvennégy év elteltével norvég bajnoki címet szerzett a Brann Bergen labdarúgócsapata. Az együttes és szurkolói már a hétvégén ünnepelni szerettek volna, de az Aalesundtól elszenvedett 2-1-es vereség miatt a pezsgőbontás szombaton elmaradt.
okt. 23
12:11
Norvég labdarúgás: a Brann Bergen lett a bajnok (She)
Negyvennégy év elteltével norvég bajnoki címet szerzett a Brann Bergen labdarúgócsapata. Jelenleg 51 ponttal vezeti a tabellát, és riválisa vereségével behozhatatlan előnyre tett szert
okt. 23
13:01
Bécs-Pozsony-Budapest: Bogár szakaszgyőztes, összetettben 3. (She)
Bogár János szakaszgyőzelemmel fejezte be a 18. Samsung Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratoni futóversenyt, melyen összetettben a harmadik helyen végzett.
okt. 23
13:01
Romario - átmenetileg - edzősködik (Behaviour)
Romario, a brazilok világbajnok veterán labdarúgója hétfőtől edzőként tevékenykedik a Vasco da Gama csapata mellett. Megbízatása csupán néhány napra szól annak nyomán, hogy Celso Roth lemondott posztjáról.
okt. 23
13:12
Rali: halálos baleset a Kaunasi ősz elnevezésű nemzetközi viadal (She)
okt. 23
13:18
Nyíltvízi úszás, Vk: német, illetve orosz elsőség Cancúnban (She)
A nőknél Angela Maurer révén német, a férfiaknál Vlagyimir Gyatcsin jóvoltából orosz győztest avattak a nyíltvízi úszók 2007-es Világkupájában.
okt. 23
13:52
A magyar csapatnak ezúttal nem voltak győzelmi esélyei (Behaviour)
Tizenhárom pontos vereséget szenvedett a CBA Beijingtől a MiZo Pécs 2010 a jekatyerinburgi női kosárlabda Világliga második fordulójában.
okt. 23
14:35
Rögbi: Johannesburgban a vb-aranyérmes dél-afrikai válogatott (She)
Hazaérkezett a franciaországi rögbi-világbajnokságot megnyerő dél-afrikai válogatott, amelyet a johannesburgi O.R. Tambo repülőtéren többezer ünneplő várt. A Springbok története harmadik világbajnoki érmét szerezte és második aranyérmét ünnepelhette, korábban 1995-ban a hazai rendezésű tornát sikerült megnyerniük.
okt. 23
14:40
Úszás, rövidpályás Vk: a dél-afrikai dominancia, Jakabos nyert (She)
Durbanben - hazai medencében - a dél-afrikai úszók dominanciája jegyében zajlott le a FINA, a nemzetközi szövetség rövidpályás Világkupa-sorozatának első viadala, melyen magyar siker is született: Jakabos Zsuzsanna (képünkön) diadalmaskodott 400 m vegyesen.
okt. 23
14:41
Bécs – Pozsony – Budapest szupermaraton: Bogár János összetettben harmadik (Metropol)
Bogár János szakaszgyőzelemmel fejezte be a 18. Samsung Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratoni futóversenyt, melyen összetettben a harmadik helyen végzett.
okt. 23
14:51
Kerékpár, dopping: az UCI szerint nem negatív Iban Mayo B mintája (She)
A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) szerint nem hozott negatív eredményt a doppingvétséggel gyanúsított kerékpáros Iban Mayo (képünkön) B próbájának elemzése.
okt. 23
15:19
Spanyolország: megszületett az elhunyt Antonio Puerta gyermeke (She)
Csaknem két hónappal Antonio Puerta (képünkön jobbra) halála után megszületett a Sevilla tragikus véget ért labdarúgójának fiúgyermeke.
okt. 23
15:31
Az UCI szerint nem negatív Mayo B mintája (Metropol)
A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szerint nem hozott negatív eredményt a doppingvétséggel gyanúsított kerékpáros Iban Mayo B próbájának elemzése.
okt. 23
15:42
Real Madrid: vizsgálat a brazil késők ellen (Behaviour)
A Real Madrid fegyelmi vizsgálatot indított két brazil labdarúgója, Robinho és Julio Baptista ellen, akik a tervezettnél később tértek vissza a klubhoz válogatottjuk múlt heti, világbajnoki selejtezős szereplése után.
okt. 23
15:56
Elhunyt Séra Miklós (Infostart)
Súlyos betegség után 60 éves korában elhunyt Séra Miklós, a magyar kajakválogatott volt edzője.
okt. 23
16:07
Kerékpár, Tour de France: indulás csak biológiai útlevéllel (She)
Csak úgynevezett biológiai útlevéllel rendelkező kerékpárosok vehetnek részt a 2008-as Tour de France-on.
okt. 23
16:19
Elhunyt Séra Miklós (Behaviour)
Hétfőn, 60 éves korában súlyos betegség következtében elhunyt Séra Miklós kajak mesteredző - erről kedden tájékoztatta az MTI-t a magyar szövetség (MKKSZ). A kiváló sportember 1961-ben, az MTK színeiben kezdett kajakozni, később szerepelt a korosztályos válogatottakban, telente pedig egy másik sportágnak, a jégkorongozásnak hódolt, és ebben is válogatott kerettag lett.
okt. 23
16:36
Majthényi gyorsasági rekordja a Balatonon (Behaviour)
Majthényi Szabolcs és csapata hétfőn megdöntötte a Kenese-Keszthely vitorlázó gyorsasági rekordot - tájékoztatták a szervezők az MTI-t. Az 1920-as évek óta jegyzett csúcsok listáján az előzőt a Detre-fivérek tartották 1998-ból, 3 óra 50 perccel, amelyből Majthényi és hatfős legénysége kilenc percet faragott Asso 99-es típusú hajójával.
okt. 23
16:50
Vitorlázás: Majthényi Szabolcs gyorsasági rekordja a Balatonon (She)
Majthényi Szabolcs és csapata hétfőn megdöntötte a Kenese-Keszthely vitorlázó gyorsasági rekordot. Az 1920-as évek óta jegyzett csúcsok listáján az előzőt a Detre-fivérek tartották 1998-ból, 3 óra 50 perccel, amelyből Majthényi és hatfős legénysége kilenc percet faragott Asso 99-es típusú hajójával.
okt. 23
17:06
Labdarúgó Magyar Kupa: Integrál DAC-siker Szekszárdon (She)
A másodosztályú Integrál-DAC négygólos győzelmet aratott az NB III-as Szekszárd otthonában a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében zajló párharc első mérkőzésén.
okt. 23
18:07
Tour de France: indulás csak biológiai útlevéllel (Metropol)
Csak úgynevezett biológiai útlevéllel rendelkező kerékpárosok vehetnek részt a 2008-as Tour de France-on. Az előírás valamennyi kerékpárosra vonatkozik.
okt. 23
18:10
Bundesliga: a dortmundi Dédé megkapta a német állampolgárságot (She)
Letette az esküt, így a brazil mellett már német állampolgársága van is van Dédének, a Borussia Dortmund védőjének.
okt. 23
18:26
Játékossors: Josep Guardiolát felmentették a doppingvádak alól (She)
Hat évvel doppingesete után egy olasz bíróság felmentette Josep Guardiolát, az FC Barcelona és a spanyol labdarúgó-válogatott korábbi klasszisát.
okt. 23
19:21
Serie A: a cseh Pavel Nedvedet két meccsre eltiltották (She)
Két mérkőzésre eltiltották Pavel Nedvedet, az olasz labdarúgó-bajnokságban jelenleg második helyen álló Juventus cseh klasszisát, aki a vasárnapi, Genoa elleni találkozón könyökkel megütötte ellenfelét.
okt. 23
19:23
Nedvedet két meccsre eltiltották (Behaviour)
Két mérkőzésre eltiltották Pavel Nedvedet, az olasz labdarúgó-bajnokságban jelenleg második helyen álló Juventus cseh klasszisát, aki a vasárnapi, Genoa elleni találkozón könyökkel megütötte ellenfelét. A 35 éves futballistát közvetlenül a lefújás előtt állította ki a játékvezető, aki ezt megelőzően a torinóiak reklamáló vezetőedzőjét, Claudio Ranierit is elküldte a kispadtól. A szakember a…
okt. 23
19:42
Kosárlabda, női NB I: hazai sikert ünnepelhetett a ZTE és a BSE (She)
Minkét hazai csapat nyert a női kosárlabdázók élvonalbeli bajnokságában. A ZTE a Szekszárdnál, míg a BSE a Cegléd csapatánál bizonyult jobbnak.
okt. 23
19:53
Cannavaro nem játszik a Real Madridban (Infostart)
A BL-ben ezúttal a szerdai párosítás az "erősebb": nagy érdeklődés előzi meg a Real Madrid az Olympiakosz elleni mérkőzését, a Chelsea és a Schalke összecsapását, s nem utolsósorban a Milan következő fellépését. Vajon mire megy a címvédő az eddig százszázalékos Sahtar ellen, talán legjobb játékosa nélkül?
okt. 23
20:42
Az Inter fordított Moszkvában (Infostart)
Az olasz bajnoki éllovas Inter 2-1-re nyert a CSZKA Moszkva otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a csoportkör harmadik fordulójában.
okt. 23
20:55
Szeged nyerte a vidéki rangadót (Behaviour)
A férfi vízilabda-bajnokság keddi játéknapján az ob I legutóbbi idényének negyedik és harmadik helyezettje közötti rangadót a házigazda Szeged nyerte két góllal az Eger ellen.
okt. 23
21:00
Inter-siker Moszkvában (Behaviour)
Az Internazionale egygólos győzelmet aratott a CSZKA Moszkva otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjának 3. fordulójában.
okt. 23
22:51
Az Arsenal beállította a Bajnokok Ligája gólcsúcsát (Infostart)
Nagy meglepetést nem, ellenben gólcsúcsot hozott a Bajnokok Ligája keddi játéknapja. Az Arsenal 7-0-ra kiütötte a prágai Slaviát, s ilyen különbségű eredményre a torna 1992 óta íródó történetében mindössze egyszer volt példa. A 16, pályára lépett csapatból már csak mindössze kettő száz százalékos: az Arsenal és a Manchester United.
okt. 23
23:06
Kijevben is nyert az MU (Behaviour)
A Manchester United két góllal nyert Kijevben a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában és ezzel pontveszteség nélkül vezeti az F csoportot. A kijevi mérkőzést Kassai Viktor vezette.
okt. 23
23:50
Ökölvívó-vb: Csötönyi Sándor az EABA élén, a magyarok sorsolása (She)
A 14. férfi ökölvívó-világbajnokság keddi nyitányát megelőző hétfői rendkívüli AIBA-kongresszuson a sportág világszövetsége szentesítette a tényt: a hazája szövetsége által visszahívott orosz EABA-elnök, Eduard Huszainov helyett a szervezet első alelnöke, Csötönyi Sándor veszi át az európai szövetség irányítását ügyvezető jelleggel.

Keresés