2009. december 19. szombat

dec. 19
16:15
Sílövészet: orosz győzelem és bravúros magyar eredmény 10 kilométeren (She)
A szlovéniai Pokljukában a férfiak 10 km-es sprintversennyel folytatódott a sílövők világkupa-sorozata. A győzelmet Ivan Cserezov szerezte meg hibátlan lövészettel, 28:10-es idővel. A második az osztrák Dominik Landertinger lett, aki egy büntetőkört volt kénytelen futni, de így is mindössze 11 másodperccel maradt el az orosz mögött. Harmadikként nagy meglepetésre a svájci Thomas Frei végzett, 42.4…
dec. 19
16:17
Klub-vb: a Pohang szerezte meg a 3. helyet, Denilson rekordot döntött (She)
A Pohang Steelers 1–1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel verte meg a mexikói Atlantét az Abu-Dzabiban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság 3. helyéért vívott találkozón.
dec. 19
16:33
Északi összetett: Lamy-Chappuis hajrája újra győzelmet ért Ramsauban (She)
Az ausztriai Ramsauban folytatódott az északi összetett versenyzők világkupa-sorozata. A győzelmet a pénteki versenyhez hasonlóan az összetett világkupa éllovasa, a francia Jason Lamy-Chappuis szerezte meg a német Tino Edelmann és az életében először vk-dobogóra kerülő olasz Alessandro Pittin előtt.
dec. 19
16:39
Kétgólos vereséget szenvedett a sereghajtó vendégeként a Liverpool (Behaviour)
Kétgólos vereséget szenvedett a sereghajtó Portsmouth vendégeként a második félidőben tíz játékossal futballozó Liverpool az angol labdarúgó Premier League 18. fordulójának szombat délutáni nyitómérkőzésén.
dec. 19
16:51
Vb 2010: 28 év után kijutottak, luxuskörülmények közt szállnak meg (She)
A második labdarúgó-világbajnoki szereplését kiharcoló Új-Zéland játékosai luxuskörülmények között készülhetnek majd a csoportmérkőzésekre.
dec. 19
16:57
Klubvilágbajnokság - mexikói blama a bronzmeccsen (Behaviour)
A dél-koreai Pohang Steelers labdarúgócsapata szerezte meg a harmadik helyet az Abu-Dzabiban zajló klubvilágbajnokságon, miután a szombati bronzmérkőzésen tizenegyesekkel felülmúlta a mexikói Atlantét.
dec. 19
17:09
Tottenham: Redknapp megbünteti az engedélye nélkül bulizó 16 játékosát (She)
Harry Redknapp, a Tottenham menedzsere minden bizonnyal keményen megbünteti 16 futballistáját, akik Robbie Keane meghívására Dublinban buliztak az elmúlt napokban a tréner tudta nélkül.
dec. 19
17:27
Férfi kézilabda: két új játékos a szerbek bő Eb-keretében (She)
A szerb férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Sead Hasanefendic kihirdette 28 fős keretét, amelyből 16 játékos szerepelhet a január 19. és 31. közötti ausztriai Eb-n.
dec. 19
17:29
NBA: túl hamar twitterezett, ezért megbüntette kosarasát a Milwaukee (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Milwaukee Bucks 7500 dollárra büntette meg játékosát, Brandon Jenningset.
dec. 19
17:45
Serie B: Filkorék bajnokija elmaradt, Vass Ádámék győztek (She)
A másodosztályú olasz labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában szombaton kilenc találkozót rendeztek volna, ám négy a rossz időjárási körülmények miatt elmaradt, például Filkor Attiláék (Sassuolo) bajnokija is. A lejátszott öt mérkőzésen kivétel nélkül hazai győzelem született, négyen minimális különbséggel nyertek a vendéglátók.
dec. 19
17:47
Real Madrid: a játékosoknak a fagy ellenére melege lesz a Zaragoza ellen (She)
A Real Madrid játékosai különleges módszerrel védekeznek a hideg ellen a Zaragoza elleni mai bajnokin: a Radio Salil nevű krémmel kenik be a testüket, ami segít melegen tartani az izmokat a fagy ellenére is.
dec. 19
17:51
Bundesliga - Őszi bajnok a Leverkusen (Behaviour)
A Mönchengladbach felett aratott szombati győzelmével megnyerte - ráadásul veretlenül - az őszi szezont a Bayer Leverkusen a német labdarúgó-bajnokságban.
dec. 19
17:53
Jao Ming visszatérne az NBA-be (Behaviour)
A súlyos sérülése után lábadozó Jao Ming bízik benne, hogy az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) jövő októberben kezdődő 2010/2011-es szezonjára teljesen felépül, és újra játszhat.
dec. 19
18:03
Férfi kézilabda: Cervar nem számít az Eb-n Dominikovicra és Spoljaricra (She)
A horvát kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Lino Cervar meglepte a rajongókat: 28 fős, Eb-re készülő keretében nem kapott helyet Davor Dominikovic és Denis Spoljaric.
dec. 19
18:09
Serie A - Halasztás a havazás miatt (Behaviour)
Az erős havazás miatt a szombat 18 órára kiírt Bologna-Atalanta nyitómérkőzést vasárnap 13 órára halasztották az olasz labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában.
dec. 19
18:11
Ejha! Geráék nagyon elverték a Manchestert! (Behaviour)
Nagy meglepetésre kikapott, mégpedig alaposan a címvédő Manchester United a Fulham otthonában az angol labdarúgó Premier League 18. fordulójának szombati játéknapján.
dec. 19
18:21
Championship: Buzsáky Ákos nélkül csak egy pontra volt jó a QPR (She)
A másodosztályú angol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában hazai pályán nem bírt a Queens Park Rangers a Sheffield Uniteddel, a vendéglátóknál nem lépett pályára Buzsáky Ákos.
dec. 19
18:39
Női kosárlabda NB I: elmarad a Sopron meccse és a Baja-BSE (She)
A nagy havazás miatt a mai napon elmarad a Bajai NKK–BSE és a Vasas-Csata–MKB-Euroleasing Sopron mérkőzés a női kosárlabda-élvonal 13. fordulójában.
dec. 19
18:57
Skócia: a Rangers hat gólt szerezve növelte előnyét a táblázaton (She)
A skót labdarúgó-bajnokság (Premier League) 16. fordulójában a Rangers az egyaránt két gólt szerző Kyle Lafferty és Kenny Miller vezetésével 6–1-re kiütötte az ötödik helyen álló Motherwellt.
dec. 19
18:59
Videó: Fülöpék gólgazdag mérkőzése a Manchester City ellen (She)
Mint már beszámoltuk róla, Fülöp Márton csapata, a Sunderland 4–3-as vereséget szenvedett a Manchester Citytől az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 18. fordulójában. Az alábbi videón megtekintheti a találkozó góljait!
dec. 19
19:33
Vitorlázás: Berecz Zsombor remekelt Melbourne-ben (She)
Az olimpiai hajóosztályok számára kiírt világkupa-sorozat első állomásán, Melbourne-ben Berecz Zsombor a laser hajóosztályban összetettben a hatodik helyen végzett, az utolsó napon megrendezett Medal Race versenyt pedig megnyerte.
dec. 19
19:39
Az U20-as hokicsapat marad a divízió II-ben (Metropol)
A négy fordulón át százszázalékos magyar válogatott utolsó, szombati mérkőzésén büntetőkkel alulmaradt a szintén hibátlanul menetelő brit csapattal szemben a debreceni U20-as divízió II-es jégkorong-világbajnokságon, így nem jutott fel a divízió I-be, azaz a másodosztályba.
dec. 19
19:39
Serie A - halasztják a rangadót is a havazás miatt! (Behaviour)
Az erős havazás miatt mindkét szombati mérkőzést elhalasztották az olasz labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában.
dec. 19
19:51
Manchester City: Roberto Mancini lett Mark Hughes utódja a klubnál (She)
Roberto Mancinit nevezték ki a Premier League-ben játszó Manchester City új menedzserének. Az olasz szakember Mark Hughest váltja a kispadon, akinek a gyenge szereplés miatt kellett távoznia.
dec. 19
19:53
Jégkorong Euro Tour: a finnek legyőzték Moszkvában az oroszokat (She)
A most már kizárólag Moszkvában zajló – egy mérkőzést a nyitó fordulóban Prágában rendeztek – zajló jégkorong Euro Hockey Tour harmadik körének második fordulójában a svéd válogatott hosszabbításban nyert Csehország ellen, a házigazdák viszont kikaptak Finnországtól. A címvédő, idei sorozatban is első helyen álló oroszoknak a mostani volt az első rendes játékidős veresége.
dec. 19
19:55
Vízilabda Interliga: hétgólos Partizan-siker a Ferencváros ellen (She)
A vízilabda Interligában a Ferencváros hazai pályán hétgólos vereséget szenvedett a szerb Partizan Beogradtól.
dec. 19
19:57
Tragédiák hava - Az 1972-es müncheni olimpián történt terrorista támadást követően most fordult elő újra, hogy sportolókat támadtak meg (Behaviour)
Szemvillanás alatt elrepült az év, mégsem emlékszik, mi történt az idén a sportvilágban? Nem tudja, miért volt zaklatott Talmácsi szezonja? Vagy hogy ki volt a hőse az atlétikai és az úszó-vb-nek s mi történt a legjelesebb futballpályákon? Sebaj! Immár hagyományos, tizenkét részes visszaemlékezésünkből minden kiderül! Például az: a március is oly szomorú volt, mint a február.
dec. 19
20:09
Klub-vb: Lionel Messit választották a torna legjobbjának (She)
Az ünnepélyes díjkiosztó után az is kiderült, hogy Lionel Messit választották meg a klubvilágbajnokság legjobbjának, így az Aranylabda mellé egy újabb elismerést is bezsebelt az argentin.
dec. 19
20:11
Videó: nézze meg Messi klubvilágbajnokságot eldöntő gólját! (She)
Mint már beszámoltunk róla, a Barcelona hatalmas csatában, Lionel Messinek a hosszabbításban mellel szerzett góljával 2-1-re legyőzte a Libertadores-kupa-győztes Estudiantest a klubvilágbajnokság döntőjében. Az alábbi videókon megtekintheti a találkozó góljait videón!
dec. 19
20:15
U20-as jégkorong-vb - Büntetőkkel kaptunk ki, nem jutottunk fel a divízió I-be (Behaviour)
A négy fordulón át százszázalékos magyar válogatott utolsó, szombati mérkőzésén büntetőkkel alulmaradt a szintén hibátlanul menetelő brit csapattal szemben a debreceni U20-as divízió II-es jégkorong-világbajnokságon, így nem jutott fel a divízió I-be, azaz a másodosztályba.
dec. 19
20:17
Újabb három világcsúcs Manchesterben, Verrasztóét is megjavították (Behaviour)
A pénteki öt után szombaton újabb három rövidpályás világcsúcs dőlt meg a manchesteri úszógálán.
dec. 19
20:19
Vízilabda Interliga - Súlyos ferencvárosi vereség (Behaviour)
Az FTC férfi vízilabdacsapata hét góllal kikapott a Partizan Beogradtól az Interliga szombati, népligeti mérkőzésén.
dec. 19
20:27
Férfi kosárlabda NB I: a tizenkettedik meccsét is behúzta a ZTE (She)
Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának tizenkettedik fordulójában tizenkettedik győzelmét aratta a Zalakerámia-ZTE. A listavezető ezúttal hazai pályán nyert öt ponttal az Atomerőmű ellen.
dec. 19
20:45
Premier League: az Arsenal kihasználta a Manchester United vereségét (She)
Az Arsenal hazai pályán hozta a kötelezőt: Denílson, Eduardo és Abu Diaby góljával 3–0-ra legyőzte hazai pályán a Hull Cityt, és két pontra megközelítette a nap folyamán a Fulhamtől súlyos vereséget szenvedő, a bajnokságban második Manchester Unitedet. Arsene Wenger együttese ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint az MU.
dec. 19
20:51
Klubvilágbajnokság - Messi villant a 110. percben (Behaviour)
A Bajnokok Ligája-címvédő spanyol FC Barcelona nyerte a labdarúgócsapatok Abu-Dzabiban rendezett klubvilágbajnokságát, miután a szombati döntőben 1-1-es döntetlent követően hosszabbításban 2-1-re legyőzte az argentin Estudiantes gárdáját.
dec. 19
20:53
Tragédia után: lóőrület és hokiünnep (Behaviour)
Szemvillanás alatt elrepült az év, mégsem emlékszik, mi történt az idén a sportvilágban? Nem tudja, miért volt zaklatott Talmácsi szezonja? Vagy hogy ki volt a hőse az atlétikai és az úszó-vb-nek s mi történt a legjelesebb futballpályákon? Sebaj! Immár hagyományos, tizenkét részes visszaemlékezésünkből minden kiderül! Például az: április is oly szomorú volt-e, mint az első negyedév?
dec. 19
20:55
Új edző Manchesterben (Behaviour)
A Manchester City labdarúgócsapatának irányítói szombaton menesztették Mark Hughes vezetőedzőt, és Roberto Mancinit nevezték ki a helyére.
dec. 19
21:03
Profi ökölvívás: a WBC Erdei-Wlodarczyk meccset akar (She)
A Bokszvilágtanács (WBC) úgy határozott, hogy cirkálósúlyú világbajnokának, Erdei Zsoltnak a lengyel Krzysztof Wlodarczyk ellen kell megvédenie címét.
dec. 19
21:05
Eredivisie: játszhat a Roda ellen a szerdán lecserélt Dzsudzsák (She)
Dzsudzsák Balázs egészséges, így játszhat csapata, a PSV Roda elleni holnapi idegenbeli bajnoki mérkőzésén.
dec. 19
21:21
Eredivisie: hazai pályán könnyedén nyert a címvédő (She)
A holland labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 18. fordulójának első szombati mérkőzésén a címvédő AZ hazai pályán könnyedén megverte az ADO Den Haagot.
dec. 19
21:23
Spanyolország: Simon András majdnem betalált, de kikapott a Córdoba (She)
A Simon Andrást is foglalkoztató Córdoba hazai pályán 2–0-ra kikapott az Albacetétől a spanyol másodosztályú bajnokság 17. fordulójában.
dec. 19
21:27
A Barcelona a Klubvilágbajnokság győztese (Metropol)
A Bajnokok Ligája-címvédő spanyol FC Barcelona nyerte a labdarúgócsapatok Abu-Dzabiban rendezett klubvilágbajnokságát, miután a szombati döntőben 1-1-es döntetlent követően hosszabbításban 2-1-re legyőzte az argentin Estudiantes gárdáját.
dec. 19
21:29
Premier League - Magabiztos Arsenal (Metropol)
Az Arsenal magabiztosan nyert az ezúttal is Halmosi Péter nélkül felálló, vendég Hull City ellen az angol labdarúgó Premier League 18.
dec. 19
21:57
Férfi kosárlabda NB I: 19 ponttal nyert Salgótarjánban az Albacomp (She)
Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának tizenkettedik fordulójában az Albacomp 19 pontos győzelmet aratott Salgótarjánban. A találkozó majd’ kétórás késéssel kezdődött meg, mert a rossz időjárási körülmények miatt a játékvezető később érkezett meg a mérkőzés helyszínére.
dec. 19
21:59
Ökölvívás: három magyar bunyós utazik a januári pakisztáni versenyre (She)
Három magyar amatőr ökölvívó vesz részt a pakisztáni Karacsiban 2010. január 1. és 9. között rendezendő, Benazir Bhuttóról elnevezett nemzetközi versenyen.
dec. 19
22:15
Primera División: a Getafe meglepetésre nyert a Sevilla otthonában (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalának 15. fordulójában a Getafe idegenben, Roberto Soldado két góljának köszönhetően 2–1-re megverte a Sevillát.
dec. 19
22:33
Serie A: vasárnap nem lesz bajnoki meccs Udinében (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában vasárnap a Cagliari Udinében vendégeskedett volna, a feltételes mód használata azért kötelező, mert a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt az a találkozó is elmarad.
dec. 19
22:51
Barcelona: Guardiola szerint a klub történetének legjobb évét zárták le (She)
Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője az Estudiantes ellen megnyert klubvilágbajnokság döntője után nagyon boldogan nyilatkozott: a klub történetének legjobb éveként értékelte a 2009-es esztendőt. A szakember szerint elképzelhető, hogy 2010-ben kis hullámvölgybe kerül a katalán együttes.
dec. 19
23:09
Hollandia: egy góllal győzött a Feyenoord, nyert a Waalwijk is (She)
A Feyenoord 1-0-ra legyőzte hazai pályán a Willem II-t a holland bajnokság 18. fordulójában, míg a Waalwijk a Sparta Rotterdamot verte meg 4-1-re.
dec. 19
23:11
Tottenham: januárban a bíróságon lesz jelenése Redknappnek (She)
Harry Redknappnek nincsenek jó napjai: nem elég, hogy tizenhat játékosa az engedélye nélkül dorbézolt – ráadásul őt kihagyták a buliból… –, januárban még adóügyei miatt bíróságra is el kell mennie, ami miatt aligha lesznek nyugodalmas napjai az elkövetkezendőkben.

Keresés