2010. november 23. kedd

nov. 23
0:00
Tenisz: Nadal nagy csatában legyőzte Roddickot Londonban (She)
Győzelemmel kezdte meg szereplését a londoni tenisz ATP-világbajnokságon a világranglistát vezető, első helyen kiemelt Rafael Nadal. A spanyol klasszis az amerikai Andy Roddickot verte meg 3:6, 7:6, 6:4-re.
nov. 23
6:45
Erdei Zsolt: "Maradt még bennem bőven!" (Behaviour)
Noha szinte hazai ringben érezhette magát Erdei Zsolt (32-0, 17 KO) az Atlantic Cityben rendezett bokszgálán, a várt kiütéses siker helyett "csak" teljesen egyhangú pontozással verte a kenyai Samson Onyangót (20-7, 13 KO).
nov. 23
6:47
Saját zsebre szerződött Ricardo Teixeira (Behaviour)
Egészen különös szerződést kötött saját magával Ricardo Teixeira, a Brazil Labdarúgó Szövetség elnöke a 2014-es világbajnokság nyereségének elosztására. A Lance sportmagazin birtokába jutott dokumentumok szerint a sportvezető saját magával osztozik a hazájában rendezendő torna nyereségén, veszteség esetén azonban semmit sem kell fizetnie.
nov. 23
6:49
Hát ezt lehetne ragozni! (Behaviour)
H, mint hát ez nem lesz akármi; vagy H, mint hű de kemény lesz - fokozni lehetne, de maradjunk inkább annyiban: a Bajnokok Ligája csoportkör ötödik fordulójának keddi játéknapján a H jelű négyesben várhatóak a legkeményebb csatározások, ha másért nem, azért biztosan: a ma pályára lépő további három csoportban egyaránt akad immár továbbjutott együttes.
nov. 23
6:51
Óvatos közeledés, gyors áthajtás, győri bravúr (Behaviour)
Úgy tett a Győr a kézilabda BL-ben, ahogy a vasúti átjáróban szokás: óvatos közelítés, gyors áthajtás! Görbiczék az első körben még kikaptak, aztán padlógázt nyomtak, majd nyertek, nyertek és megint csak nyertek, végül csoportelsőként léptek tovább a középdöntőbe.
nov. 23
7:12
Vb 2014: sokat kell még dolgozni a brazil repülőtereken (She)
Brazília sportminisztere szerint a szervezőknek siettetniük kell az ország repülőterein folyó munkálatokat, másképp a dél-amerikai állam kellemetlen helyzetbe kerül majd a 2014-es labdarúgó-világbajnokság megrendezésekor.
nov. 23
7:30
NBA: Wade csak három pontig jutott, a Miami kikapott az Indianától (She)
A Miami Heat 93–77-re kikapott otthon az Indiana Pacerstől az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 28. játéknapján. A hazaiaknál élete egyik legrosszabb mérkőzésén van túl Dwyane Wade, aki mindössze három pontot szerzett. A vendégek a 20 pontig és 11 lepattanóig jutó Danny Granger és a 20 pontot dobó Brandon Rush vezetésével nyertek.
nov. 23
7:48
Férfi kosárlabda: Davis távozott, Dies érkezett a Körmendhez (She)
A férfi kosárlabda NB I-ben szereplő MJUS-Fortress Körmend szerződést bontott a csapat eddigi középjátékosával, Bennet Davisszel.
nov. 23
7:50
U16-os válogatott: két felkészülési mérkőzést játszunk az írekkel (She)
A magyar U16-os labdarúgó-válogatott a héten kétszer is megmérkőzik Írország korosztályos nemzeti csapatával: először kedden, majd csütörtökön. Mindkét találkozót Telkiben játsszák az együttesek.
nov. 23
7:57
Hárommillió eurós jutalmat kapott Vettel (Metropol)
Hárommillió eurós jutalmat kapott az idei Forma-1-es világbajnokságon győztes német Sebastian Vettel.
nov. 23
8:42
Profi ökölvívás: Erdei tanácsadója Hopkins elleni meccset szeretne (She)
Greg Leon, Erdei Zsolt új tanácsadója szerint a magyar klasszis számára Bernard Hopkins lenne a legjobb ellenfél.
nov. 23
9:18
Bajnokok Ligája: Ajax-Real Madrid, Roma-Bayern - a mai program (She)
A csoportkör ötödik fordulójával folytatódnak a labdarúgó Bajnokok Ligája küzdelmei. Az Ajax a Real Madridot fogadja a G jelű négyesben, míg a Roma a Bayern Münchennel csap össze az olasz fővárosban. A Braga–Arsenal meccset Kassai Viktor vezeti.
nov. 23
10:48
A játékosok szerint elmarad a következő NBA-szezon (Infostart)
Nagy az esély arra, hogy elmarad a következő szezon az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) - állítja a játékosok érdekvédelmi szervezetének vezetője.
nov. 23
10:48
Jégkorong: a Fradi kerete nagy ívben tett arra, hogy mi történik (She)
A Vasastól elszenvedett kiütéses hazai vereség (0-8) után lemondott a Ferencváros jégkorongcsapatának vezetőedzője, Prakab Gábor. Csabai Gábor szakosztály-igazgató elmondta: a játékosoktól ígéretet kapott a változásra, ellenkező esetben viszont tömeges elbocsátások várhatók.
nov. 23
10:50
NBA: a játékosok szerint szinte biztos, hogy elmarad a következő szezon (She)
Nagy az esély arra, hogy elmarad a következő szezon az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) – állítja a játékosok érdekvédelmi szervezetének vezetője.
nov. 23
10:57
Eto'o három meccset kapott a fejelésért (Metropol)
Az Olasz Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága három mérkőzésre eltiltotta Samuel Eto'ót, a bajnoki címvédő Internazionale támadóját.
nov. 23
11:06
Videó: fantasztikus mozdulattal mentett pontot az argentin játékos (She)
Az argentin labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában az Argentinos Juniors 1–1-es döntetlent játszott az Olimpo otthonában. Egészen a 81. percig a hazaiak vezettek, amikor egy felívelés után a középre fejelt labdát a vendégek csatára, Franco Niell a kapunak háttal, kapásból egy pazar mozdulattal beollózta.
nov. 23
11:08
Videó: nagy pofonnal köszöntötte csapattársa az ünneplő játékost (She)
Ritkán látható mozdulattal fejezte ki örömét a brazil labdarúgó-bajnokságban szereplő Flamengo védője, Welinton Souza Silva. A játékos a Guarani ellen 2–1-re megnyert mérkőzés után egy hatalmas pofont adott csapattársának, Leo Mourának, akit azonban egyáltalán nem zavart a különös gratuláció.
nov. 23
11:24
Sorsdöntő csaták a BL-ben (Infostart)
Két fordulóval a csoportkör vége előtt további öt csapat biztosíthatja be a továbbjutását a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköréből. A Roma a Bayern Münchent fogadja, míg a Milan az Auxerre-hez látogat.
nov. 23
11:33
BL: minden továbbjutó hely eldőlhet ma (Metropol)
Két fordulóval a csoportkör vége előtt még összesen öt továbbjutó hely kiadó a labdarúgó Bajnokok Ligája E, F, G és H csoportjában, de előfordulhat, hogy kedden valamennyi gazdára is talál.
nov. 23
11:42
Női kézilabda EHF-kupa: a Vác a norvég Byasennel találkozik (She)
A SYMA-Vác a norvég Byasennel került szembe a női kézilabda EHF-kupa nyolcaddöntőjében, miután ma délelőtt Bécsben elkészítették a legjobb tizenhat csapat párosítását.
nov. 23
11:44
Lierse: Kovács Péterék edzője lemondott, de folytatja a munkát (She)
A belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban kieső helyen álló Lierse vezetőedzője, Eric Van Meir a hétvégi, Sint-Truidentől elszenvedett 2–1-es vereség után felajánlotta ugyan a lemondását, de egyet aludva a történtekre végül a vezetőknek sikerült őt meggyőzniük a folytatásról.
nov. 23
12:18
Mainz: „Hülyeség, hogy a Real Madrid visszavásárolja Szalait" (She)
Christian Heidel, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) meglepetéscsapatának, a Mainznak a klubmenedzsere „hülyeségnek" titulálta azokat a híreket, amelyek arról szóltak, hogy a Real Madrid Szalai Ádám visszavásárlására készül.
nov. 23
12:20
Videó: szenzációs bombagólt rúgott a dán csapat középpályása (She)
Fantasztikus góllal duplázta meg együttese, a dán labdarúgó-bajnokságban szereplő Midtjylland előnyét Mikkel Thygesen az OB Odense ellen idegenben. A csapatkapitány közel 30 méterről végezhetett el szabadrúgást, amelyet jobbal, hatalmas erővel bombázott a hazaiak kapujába. Azonban a kétgólos hátrány sem volt gond az OB-nak, amely fél óra alatt megfordította az állást és 3–2-re nyert.
nov. 23
12:36
Cselgáncs: Ungvári és Taraba ötödik lett a vk-n Abu-Dzabiban (She)
A 73 kg-os Ungvári Attila és Taraba Sándor ötödik lett kedden az olimpiai kvalifikációs cselgáncs világkupa-sorozatba tartozó Abu-dzabi Grand Prix-n.
nov. 23
12:45
Norvég, orosz és német ellenfelet kaptak Görbiczék (Metropol)
A Győri Audi ETO KC a norvég Larvikkal, az orosz Dinamo Volgograddal és a német HC Leipziggel került azonos középdöntős csoportba a női kézilabda Bajnokok Ligája keddi sorsolásán.
nov. 23
12:54
Anderlecht: Juhász Husztiék ellen térhet vissza a jövő héten (She)
A combhajlítóizom-sérüléssel bajlódó Juhász Roland előreláthatóan a jövő héten tér vissza, és a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató Zenit elleni labdarúgó Európa-liga-meccsen valószínűleg már pályára lép december 1-jén, szerdán.
nov. 23
13:30
Manchester City: Adebayor elmondta, a Juventusban folytatja (She)
Emmanuel Adebayor, a Manchester City támadója úgy nyilatkozott, a Juventus megegyezett az angol klubbal, hogy a togói labdarúgó a torinóiaknál folytatja kölcsönben.
nov. 23
13:32
Profi ökölvívás: James Toney „brutálisan" lerombolná Vladimir Klicskót (She)
A legutóbb MMA-rendszerben bunyózó és sima vereséget szenvedő James Toney nagyon mérges az ukrán Vladimir Klicskóra, mert a WBO és IBF profi ökölvívó-világbajnoka a fiatal angol Derek Chisorát választotta ellenfeléül, holott ő is rendelkezésre állna.
nov. 23
13:48
Inter: fellebbeznek Eto'o eltiltása miatt, Motta újra a keretben (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Inter a hivatalos honlapján tette közzé, hogy fellebbezést nyújt be Samuel Eto'o hárommeccses eltiltása és 30 ezer eurós pénzbírsága miatt.
nov. 23
14:06
Videó: fantasztikus touchdownok a hétvége legjobb NFL-jeleneteiben (She)
Ismét sok eseménydús és izgalmas mérkőzést játszottak a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL). A 11. fordulóban a remekül megszerzett labdák mellett kiváló touchdownokat is láthattak a nézők. Ilyen fűződött többek között a Dallas Cowboys újonc cornerbackje, Bryan McCann nevéhez is, aki 97 yardos, punt utáni visszahordásból ért el TD-t – a múlt héten 101 yardos interception-…
nov. 23
14:08
NFL: Young szezonja véget érhet, Nicks, Woody és Best is sérült (She)
Számos játékos szolgálatáról kell hosszabb-rövidebb időre lemondaniuk a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) csapatainak.
nov. 23
14:24
Jégkorong: ideiglenes edző a ferencvárosi csapatnál (She)
Ideiglenesen Fekti Bálint lett az FTC-Orangeways jégkorongcsapatának vezetőedzője, miután Prakab Gábor hétfőn lemondott.
nov. 23
14:42
Futsal MK: a címvédő Rába ETO a negyeddöntőben Gödöllőre látogat (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetségben (MLSZ) elkészítették a futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének párosítását; a címvédő Rába ETO Gödöllőre látogat – adta hírül az mlsz.hu.
nov. 23
15:27
BL: Rooney kezdőként tér vissza (Metropol)
Kezdőként tér vissza szerdán csapata Rangers elleni Bajnokok Ligája mérkőzésén Wayne Rooney, a Manchester United labdarúgója.
nov. 23
15:54
Haladás: a Szolnok elleni mérkőzés elhalasztását nem engedi az MLSZ (She)
Mint ismeretes, a Haladás labdarúgócsapata pályája alkalmatlansága miatt kérte a Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottságát a Ferencváros elleni Ligakupa-mérkőzés és a Szolnok elleni szombati bajnoki meccs elhalasztására. Az MLSZ az előbbi kérést elfogadta (ahogy arról már beszámoltunk), az utóbbit viszont elutasította.
nov. 23
16:21
Megdöntötték a kerékpárral lépcsőzés rekordját (Metropol)
A világon senki sem képes olyan gyorsan feljutni kerékpárral 649 lépcsőfokon, mint a kolumbiai Javier Zapata. A férfi 43 perc alatt hódította meg kétkerekűjén a 220 méter magas Piedra del Penol szikladombot.
nov. 23
16:48
December 2-án búcsúztatják Polyák Imrét (Infostart)
Jövő csütörtökön 13 órától a Szent István-bazilikában gyászmisét tartanak a múlt hétfőn, 78 éves korában elhunyt olimpiai bajnok birkózó, Polyák Imre emlékére.
nov. 23
16:48
Autósport: Talmácsi Gábor Formula-2000-es autóval tesztelt (She)
Talmácsi Gábor az Euroringen az ACS Motorsport meghívására tesztelhetett egy Formula–2000-es versenyautót, együtt száguldva testvérével, Gergővel, aki az istálló pilótája volt a 2010-es esztendőben.
nov. 23
17:42
NHL: Ovecskin túl jól viselte a vereséget, magára haragította edzőjét (She)
Napról napra feszültebbé válik Alekszandr Ovecskin és Bruce Boudreau viszonya az NHL-ben szereplő Washington Capitals jégkorongcsapatánál. A tengerentúli profi liga egyik legnagyobb ászának tartott orosz csatár saját szintjéhez képest gyengén kezdte az idényt, az eddigi 22 meccsén 10 gólt lőtt, ráadásul a New Jersey elleni 5–0-s vereséget követően viselkedésével is magára haragította trénerét.
nov. 23
17:44
Női kézilabda: a lipcseiek nem örülnek annak, hogy az ETO mellé kerültek (She)
Elégedetlenül nyilatkozott Kay-Sven Hähner, a HC Leipzig női kézilabdacsapatának klubmenedzsere a Bajnokok Ligája keddi sorsolása után, amelyen kiderült, hogy a német bajnok a Győri Audi ETO KC-vel, a norvég Larvikkal és az orosz Dinamo Volgográddal került össze.
nov. 23
17:46
Férfi kézilabda: Ivan Lapcsevics a spanyol Puerto Saguntóba igazolt (She)
Az MKB Veszprém és a jugoszláv/szerb férfi kézilabda-válogatott korábbi játékosa, a 34 éves Ivan Lapcsevics Spanyolországban folytatja pályafutását.
nov. 23
18:00
Milan: megműtötték Inzaghi bal térdét, a csatár teljesen felépülhet (She)
Kedden Barcelonában sikeresen megműtötték Filippo Inzaghi bal térdét. A Milan 37 éves csatára néhány hete a Palermo elleni bajnokin sérült meg, s már akkor biztossá vált, hogy ebben az idényben már nem léphet pályára.
nov. 23
18:18
Mérsékelték a Ferencváros büntetését (Infostart)
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága 500 ezerről 300 ezer forintra mérsékelte kedden a Ferencváros büntetését, melyet a vendégszurkolók rendzavarása miatt szabott ki november 9-én, a fővárosi csapat zalaegerszegi mérkőzése után.
nov. 23
18:18
Videó: kapuskirúgásból született gól a brazil U17-es bajnokságban (She)
Hatalmas gólt szerzett Airton, a Juventude U17-es csapatának kapusa a rivális Caxias elleni bajnoki mérkőzésen. A kirúgás után az ellenfél kapusa, Bernard alaposan elszámította a labda ívét, így az a kapuban kötött ki.
nov. 23
18:20
MLSZ: a fegyelmi bizottság mérsékelte a Ferencváros büntetését (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága tárgyalás megtartása után a ZTE–FTC mérkőzésen a vendégszurkolók részéről elkövetett rendzavarások miatt az FTC-re kiszabott pénzbüntetést 500 ezer forintról 300 ezer forintra mérsékelte – olvasható az MLSZ honlapján.
nov. 23
18:27
Mérsékelték az FTC büntetését (Metropol)
A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága 500 ezerről 300 ezer forintra mérsékelte kedden a Ferencváros büntetését, melyet a vendégszurkolók rendzavarása miatt szabott ki november 9-én, a fővárosi csapat zalaegerszegi mérkőzése után.
nov. 23
18:36
BL: az összes keddi végeredmény, tabellák, továbbjutók (She)
A csoportkör ötödik fordulójával folytatódtak a labdarúgó Bajnokok Ligája küzdelmei. Kiharcolta a továbbjutást a játéknapon az Olympique Marseille és az AC Milan, a már továbblépett Bayern München, Chelsea és Real Madrid mellett.
nov. 23
18:38
Egyiptom: egy vereség elég volt az edző lemondásához, Zizóval javítanának (She)
Egyiptom (és Afrika) legnépszerűbb labdarúgócsapata, az al-Ahli edzőt váltott: Hosszam al-Badrit „Zizo", azaz Abdulaziz Abdul Safi váltja a kispadon.
nov. 23
18:40
Bajnokok Ligája: Szpartak Moszkva-Marseille élőben az NSO-n! (She)
Hamarosan kezdetét veszi a Szpartak Moszkva–Marseille mérkőzés a Bajnokok Ligája 5. fordulójából. A továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak itt, a Nemzeti Sport Online-on!

Keresés