2010. november 9. kedd

nov. 9
0:03
Kerékpár: Contador ellen fegyelmi eljárás indulhat az UCI kérésére (She)
A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) arra kérte a spanyol szövetséget, hogy indítson fegyelmi eljárást Alberto Contador ellen, akinek korábban felfüggesztették versenyzői engedélyét, mert tiltott doppingszert találtak szervezetében.
nov. 9
0:21
Tenisz: Gasquet nyerte meg a francia csatát Párizsban (She)
A francia Richard Gasquet három szettben, 7:5, 4:6, 7:6-ra legyőzte honfitársát, Nicolas Mahut-t a Párizsban zajló 2 227 500 euró összdíjazású ATP-torna első fordulójában.
nov. 9
5:12
Amire kell, arra van pénz? (Behaviour)
Tízmilliárd forintos támogatást szavazott meg a kormány vasárnap esti ülésén a Debrecen új labdarúgó-stadionjának építéséhez. A kabinet két év alatt bocsátja rendelkezésre az összeget, az új arénát 20 ezer férőhelyesre tervezik, és 2012-ben adhatják át.
nov. 9
6:42
Vettel a győzelmével életben tartotta a vb-esélyeit (Behaviour)
Nem elég, hogy az időjárás alaposan belekavart a Brazil Nagydíj menetébe, ráadásul a mezőny több tagját fegyveresek támadták meg. Magát a versenyt egyébként Sebastian Vettel nyerte a Forma-1-es világbajnokság tizennyolcadik állomásán, a második helyen csapattársa, Mark Webber zárt, míg a harmadik Fernando Alonso lett. A világbajnoki címért folyó küzdelemből Jenson Button kiszállt, míg Lewis…
nov. 9
7:15
NBA: a Dallas Nowitzki vezetésével vetett véget a Boston sorozatának (She)
A Dallas Mavericks a 25 pontig jutó Dirk Nowitzki vezetésével 89–87-re megverte a Boston Celtics együttesét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 13. játéknapján, ezzel véget vetett a vendégek öt mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatának.
nov. 9
7:17
NFL: a hajrára vált izgalmassá a hétfő esti rangadó (She)
A Pittsburgh Steelers 27–21-re győzött a Cincinnati Bengals ellen idegenben az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) hétfő esti rangadóján. A vendégek a negyedik negyedben 27–7-re vezettek, a hazaiak a hajrában visszakapaszkodtak, ám nem tudtak fordítani.
nov. 9
7:33
Vízilabda: négy nemzet lánycsapatai játszanak Tatabányán (She)
Szerb, szlovák, román és magyar lánycsapatok vízilabdáznak a hét végi tatabányai tornán, amelyet a szervezők a Gyémánt Fürdő-kupáért írtak ki.
nov. 9
7:35
Felsőpakony: Goran Kopunovics távozik, Ruandában kapott munkát (She)
Ruandába szerződött Goran Kopunovics, a Ferencváros és az Újpest korábbi csatára, így nem tudja tovább ellátni edzői feladatát a Felsőpakony labdarúgócsapatánál.
nov. 9
8:27
Gyász: elhunyt Diószegi Éva, a Kaposvár korábbi asztaliteniszezője (She)
Ötvenhat éves korában elhunyt Diószegi Éva, a hetvenes évek Kaposvárának egyik meghatározó asztaliteniszezője.
nov. 9
8:29
Női kosárlabda: a Sopron öt hónapra elveszítette Czank Tímeát (She)
Előreláthatólag öt hónapos kihagyás vár Czank Tímeára, a női kosárlabda-bajnokságban szereplő MKB-Euroleasing Sopron válogatott játékosára.
nov. 9
8:45
DVSC: a klub vizsgálatot indított a Szima Gábort szidó szurkolók miatt (She)
A Debrecen hivatalos honlapján tette közzé, hogy vizsgálatot indított a Szolnok elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésen történt rendzavarás miatt.
nov. 9
9:21
Női kézilabda: az Alcoa játékosa, Tilinger fél évre kidőlt a sorból (She)
A női kézilabda-bajnokság hét végi rangadóján az Alcoa kis híján meglepetést szerzett a Vác otthonában. Pedig egyáltalán nem indult jól a mérkőzés a vendégeknek, hiszen a 10. percben Tilinger Tamarát egy ártalmatlan szituációt követően fellökte Temes Bernadett. A válogatott irányító súlyos térdsérülést szenvedett, s legalább féléves kihagyás vár rá.
nov. 9
9:23
Videó: a Cincinnati pazar touchdownját egy biztonsági őr bánta (She)
Nem éppen kellemes élményben lehet része annak, aki egy sprintelő amerikaifutballista útját keresztezi. Az NFL hétfő esti rangadóján, a Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers (21–27) meccsen a hazaiak elkapója, Terrel Owens egy fantasztikus átadást követően második touchdownját szerezte meg, ám nem tudta lelassítani lépteit, így nekiszaladt a pályához elég közel álló egyik biztonsági őrnek.
nov. 9
9:25
NBA: segít földrengéssújtotta szülővárosának a szerb kosaras (She)
Klubjával együtt segít földrengéssújtotta szülővárosának Nenad Krsztics, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Oklahoma City Thunder szerb kosarasa.
nov. 9
9:39
NBA: földrengéssújtotta szülővárosának segít a szerb kosaras (She)
Klubjával együtt segít földrengéssújtotta szülővárosának Nenad Krsztics, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Oklahoma City Thunder szerb kosarasa.
nov. 9
9:41
Jégkorong: Palkovics és Benk kihagyja a hétvégi tornát (She)
A könyökével bajlódó Palkovics Krisztián és a vállsérüléssel küszködő Benk András is kénytelen kihagyni a november 12–14-én Székesfehérváron rendezendő Telenor Hoki-kupát.
nov. 9
9:42
Gebrselassie: könnyes búcsú (Metropol)
Meglepő eredményt hozott a New York Marathon: az újonc Gebre Gebremariam győzött. Az igazán meghökkentő mégsem ez volt.
nov. 9
9:43
PSV: a Juventus figyeli Dzsudzsák Balázst - lapértesülés (She)
Olasz lapértesülések szerint a Juventus felfigyelt a remek formában játszó Dzsudzsák Balázsra, a PSV magyar válogatott szélsőjére.
nov. 9
9:45
Játékossors: Oliver Kahn utódja mégsem lesz a Leicester játékosa (She)
Mégsem lesz a Leicester City játékosa a Bayern München korábbi első számú kapusa, Michael Rensing. A német játékos egyhetes próbajátékot követően döntött úgy, hogy nem igazol az angol másodosztályban szereplő együtteshez.
nov. 9
9:57
Formula-1: Button a Red Bullt dicséri, Alonsót nem (She)
A Formula–1 címvédő világbajnoka, Jenson Button szerint a hétvégén a konstruktőrök között világbajnoki címet szerző Red Bull-istálló helyesen döntött, hogy engedte egymással versenyezni két pilótáját.
nov. 9
10:15
F1: a Német Nagydíj rányomná bélyegét Alonso sikerére - Button (She)
A Formula–1 címvédő világbajnoka, Jenson Button szerint a hétvégén a konstruktőrök között világbajnoki címet szerző Red Bull-istálló helyesen döntött, hogy engedte egymással versenyezni két pilótáját.
nov. 9
10:51
Dortmund: Hajnal Tamás játékra jelentkezett - a negyedosztályban (She)
Bajban van a Borussia Dortmund második csapata: a német negyedosztály nyugati csoportjában (Regionalliga West) szereplő együttes sorozatban két vereséget szenvedett, és visszacsúszott a tabella nyolcadik helyére. A csapatot a Borussia magyar légiósa, Hajnal Tamás segítheti ki a hullámvölgyből.
nov. 9
11:09
Vb 2014: Sao Paulóban rendezik a torna nyitó mérkőzését (She)
Brazília legnagyobb városában, Sao Paulóban rendezik meg a 2014-es labdarúgó-világbajnokság nyitó mérkőzését.
nov. 9
11:11
Anderlecht: Kouemaha Magyarországon csendes volt, de most túl sokat dumál - Juhász (She)
Mint beszámoltunk róla, Juhász Roland gólja is kellett az Anderlechtnek a döntetlenhez az FC Bruges ellen a hétvégén a belga labdarúgó-bajnokságban. A magyar védő elmondta, nem volt elégedett csapata teljesítményével, és az ellenfél korábban Magyarországon játszó futballistáját, Dorge Rostand Kouemahát is kritizálta.
nov. 9
11:27
NFL: a Carolina kezdőirányítójának véget ért a szezon (She)
A New Orleans Saints elleni hétvégi mérkőzésen megsérült a Carolina Panthers kezdőirányítója, Matt Moore válla. A játékosra műtét vár, így már nem léphet pályára a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) jelenlegi szezonjában.
nov. 9
11:29
Görögország: a gólpasszt adó Németh jobb teljesítményt vár magától (She)
Mint beszámoltunk róla, Németh Krisztián gólpasszt adott első bajnokiján az Olympiakosz színeiben, de a magyar csatár elmondta, jobb teljesítményre is képes.
nov. 9
11:45
Labdarúgás: Maradona Kínában turnézik, de nem keres munkát (She)
A Vöröskereszt meghívására Kínában tartózkodik Diego Maradona, akinek helyi szóvivője állítja, az 50 éves szakembert egyelőre nem érdekli a válogatott vagy bármely klubcsapat edzői posztja.
nov. 9
11:48
Erős mezőny a Telenor Hoki Kupán (Metropol)
Idénybeli első megmérettetése előtt áll az áprilisi, hazai rendezésű divízió I-es vb-re készülő magyar jégkorong-válogatott, amely péntektől vasárnapig erős ellenfelekkel, a japán, a francia és az osztrák csapattal találkozik Székesfehérváron a Telenor Hoki Kupán.
nov. 9
12:21
Férfi kézilabda: jövő augusztusban indul a Regionális Liga - lapértesülés (She)
A handball-planet.com beszámolója szerint megszületett a megállapodás a Regionális Liga beindításáról, amelyben 7 ország 16 férfi kézilabda-csapata venne részt, és 2011. augusztus 23-án rajtolna el.
nov. 9
12:23
Jégkorong: a válogatott magja megmaradt, Sator bízik a fiatalokban (She)
A hétvégén Székesfehérváron rendezik meg a Telenor Hoki-kupát, amelyen a magyar jégkorong-válogatott sorrendben Japánnal, Franciaországgal és Ausztriával küzd meg. A keddi sajtótájékoztatóján Ted Sator szövetségi kapitány elmondta, hogy a torna remekül segíti a felkészülést.
nov. 9
12:39
Férfi kézilabda: augusztusban indul a Regionális Liga - lapértesülés (She)
A handball-planet.com beszámolója szerint megszületett a megállapodás a Regionális Liga beindításáról, amelyben hét ország 16 férfi kézilabdacsapata venne részt, és 2011. augusztus 23-án rajtolna el.
nov. 9
12:41
Manchester United: Owen Hargreaves most öt hétre dőlt ki (She)
A Manchester United futballistája, Owen Hargreaves sérülés miatt az elkövetkező öt hétben biztosan nem léphet pályára.
nov. 9
12:43
Labdarúgás: Roberto Baggio tevékenységét díjazzák a Nobel-békedíjasok (She)
Jótékony tevékenységéért az idén különdíjat kap Roberto Baggio, korábbi kiváló olasz labdarúgó a Nobel-békedíjasoktól.
nov. 9
12:45
Jégkorong: először kerültek be nők a Hírességek Csarnokába (She)
Az idén először két nő, Angela James és Cammi Granato is bekerült a jégkorongozó Hírességek Csarnokába.
nov. 9
12:57
Atlétika: öten pályáznak az év férfi atlétája címre (She)
Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kedden öttagúra szűkítette azok listáját, akik elnyerhetik az év férfi versenyzője címet.
nov. 9
13:15
Anglia: Bent kidőlt, lemarad a franciák elleni felkészülési meccsről (She)
A Sunderland beszámolója szerint Darren Bent térdszalagja megsérült, és előreláthatólag három hétig harcképtelen lesz.
nov. 9
13:33
Vívó-vb: férfi kardban súlyos vereséget szenvedtünk a németektől (She)
A magyar férfi kardválogatott súlyos vereséget szenvedett a német csapattól a negyeddöntőbe kerülésért a párizsi vívó-világbajnokság keddi versenynapján, ebből következően legjobb esetben is csak a kilencedik helyen végezhet.
nov. 9
13:35
F1: Hamiltonnak nincs szüksége csodára a vb-címhez - Whitmarsh (She)
Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke úgy véli, Lewis Hamiltonnak nincs szüksége csodára ahhoz, hogy megszerezze pályafutása második világbajnoki címét.
nov. 9
13:37
Profi ökölvívás: Rafael Márquez hat hónapig nem bokszolhat (She)
A Juan Manuel López elleni pehelysúlyú világbajnoki címmérkőzésen elszenvedett vállsérülése miatt hat hónapig nem léphet ringbe Rafael Márquez. A legendás mexikói ökölvívó így minden bizonnyal nem tudja vállalni a korábban márciusra tervezett visszavágót López ellen.
nov. 9
13:39
MU: Evra, Vidics, Berbatov és Scholes is lemaradhat a manchesteri derbiről (She)
A Manchester United több játékosa is megbetegedett: Patrice Evra, Nemanja Vidics, Dimitar Berbatov és Paul Scholes is lemaradhat a Manchester City elleni szerdai városi rangadóról.
nov. 9
13:51
Videó: kivédte a büntetőt, majd elképesztőt hibázott a kapus (She)
A következő felvétel a legjobb példa arra, hogyan lehet egy hősies tett után katasztrofálisan hibázni. A moldovai labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában a hazai pályán játszó címvédő Sheriff büntetőhöz jutott az Olimpia ellen, ám Milos Adamovics kihagyta, sőt az ismétlést is védte a vendégek kapusa, Szergej Pasenko. Miután csapattársai gratuláltak neki, letette a földre a labdát, ám…
nov. 9
13:53
Sevilla: Cáceres súlyosabb sérüléstől tartott, végül „olcsón” megúszta (She)
Martin Cáceres, a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Sevilla hátvédje elsőre attól tartott, hogy súlyosabb sérülést szenvedett Mehmet Topal brutális belépője után a hétfő esti Valencia elleni mérkőzésen, végül „megúszta” egy nagyobb ütéssel.
nov. 9
13:54
Gimis srácé a legtrükkösebb gól (Metropol)
Az év, de talán minden idők legnagyobb gólszerzését hajtotta végre a Texas állambeli Corpus Cristi amerikaifoci-csapata. A Driscoll Middle School irányítóját a center nem a szokásos módon játszotta meg (nem a lába között adta át a labdát), így az ellenfél legnagyobb megdöbbenésére az alábbi touchdownt sikerült elérnie.
nov. 9
14:09
Értékesítené a Fradi részvényeit Kevin McCabe (Infostart)
Részben vagy egészben értékesítené a cég részvényeit Kevin McCabe, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. tulajdonosa.
nov. 9
14:09
FTC: Elérkezett az idő, hogy értékesítsem érdekeltségemet a Fradiban - McCabe (She)
Kevin McCabe, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. tulajdonosa kedden bejelentette, hogy részben vagy egészben értékesítené a zrt. részvényeit. A brit üzletember olyan üzleti partnert keres, aki segítséget nyújtana a Fradi fejlesztésének következő szakaszában.
nov. 9
14:11
Vívó-vb: az ötödik helyért küzdhet a női kardcsapat Párizsban (She)
Első mérkőzését a dél-koreaiak ellen megnyerte, majd a negyeddöntőben az oroszoktól kikapott a magyar női kardválogatott a párizsi vívó-világbajnokság keddi versenynapján, így a folytatásban a legkedvezőbb esetben ötödik lehet.
nov. 9
14:45
MotoGP: Rossi megtette az első köröket a Ducatival - videó (She)
Az olaszok gyorsasági motoros világklasszisa, Valentino Rossi, aki eddigi pályafutása során kilenc vb-címet szerzett, megtette első köreit a Ducatival. Hétfőn a csúszós pálya miatt nem kerülhetett sor a bemutatkozásra Valenciában, de kedden nem sokkal dél után a média élénk érdeklődése közepette Rossi is kigördült a boxból, és nyolc kört tett meg új motorjával.
nov. 9
14:47
Manchester United: Solskjaer távozik, a Molde vezetőedzője lett (She)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere bejelentette, hogy Ole Gunnar Solskjaer, a „vörös ördögök” tartalékcsapatának edzője elfogadta a Molde ajánlatát, és a jövőben a norvég klub vezetőedzőjeként dolgozik.
nov. 9
14:48
Eladó az FTC (Metropol)
Kevin McCabe, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. tulajdonosa kedden bejelentette, hogy részben vagy egészben értékesítené a Zrt. részvényeit.
nov. 9
14:50
Nyolcadik a női kardcsapat (Metropol)
A nyolcadik helyen végzett a Nagy Orsolya, Benkó Réka, Pető Réka, Várhelyi Anna összeállítású kardválogatott a párizsi vívó-világbajnokság keddi versenynapján. Súlyos vereség a németektől férfi kardban.

Keresés