2010. november 8. hétfő

nov. 8
0:03
Belgium: bruges-i győzelmével a Gent beérte az Anderlechtet (She)
A Gent 1–0-ra nyert idegenben a Cercle Bruges ellen a belga labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának utolsó mérkőzésén, ezzel pontszámban beérte a második helyen álló Anderlechtet, amely korábban 2–2-es döntetlent játszott – többek között Juhász Roland góljával – az FC Bruges-zsel.
nov. 8
0:21
Tenisz, Fed-kupa: Oudin életben tartotta az amerikaiak reményeit (She)
Melanie Oudin 6:3, 6:1-re legyőzte Francesca Schiavonét a Fed-kupa döntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel életben tartotta az Egyesült Államok reményeit. Az olaszok 2:1-re vezetnek a San Diegóban zajló fináléban.
nov. 8
1:33
Tenisz, Fed-kupa: Pennetta nem hibázott, az olaszok megvédték címüket (She)
Francesca Schiavone még nem tudta lezárni a Fed-kupa idei döntőjét – kikapott ugyanis Melanie Oudintól –, Flavia Pennetta viszont legyőzte Coco Vandeweghét, így Olaszország már a párosmérkőzés előtt megvédte címét, mivel 3:1-re vezet az Egyesült Államok ellen.
nov. 8
5:12
Elszállt a kis Madár (Behaviour)
Szombaton elrepült Amerikába Erdei Zsolt (31-0, 17 KO), hogy végre valóra válthassa álmát, és az Egyesült Államokban is karriert csináljon. A veretlen magyar profi bunyós - aki korábban a WBO félnehézsúlyú és a WBC cirkálósúlyú világbajnoka volt - november 20-án mutatkozik be a tengeren túlon, amikor a kenyai származású Samson Onyango ellen lép szorítóba.
nov. 8
6:57
A Real Madrid az első húsz percben megnyerte a rangadót (Infostart)
A Real két góllal legyőzte az Atléticót a spanyol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának vasárnapi, madridi rangadóján, így továbbra is egy pont előnnyel vezeti a tabellát a címvédő FC Barcelona előtt.
nov. 8
6:57
NBA: először kapott ki az Atlanta, nyert a Boston és a Lakers (She)
Az Atlanta elszenvedte első vereségét – a Hawks a Phoenix Sunstól kapott ki hazai pályán az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 12. játéknapján. Győzött a Boston az Oklahoma otthonában, a bajnok Lakers ezúttal Pau Gasol és Lamar Odom vezetésével nyert a Portland ellen.
nov. 8
7:15
NHL: a Washington hosszabbításban győzött a Flyers elleni rangadón (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 30. játéknapján összecsapott a Keleti főcsoport első két helyezettje – a Washington hosszabbítás után legyőzte a Philadelphiát, ezzel átvette a vezetést. Otthon kapott ki a címvédő Chicago az Edmontontól, a New York Rangers otthonában nyert és ezzel vezeti a Keleti főcsoportot a St. Louis, kilenc gól és hazai siker az Anaheim–Nashville meccsen.
nov. 8
7:18
Gebremariam és Kiplagat sikere New York-ban (Behaviour)
Az etióp Gebre Gebremariam nyerte a férfiak, a kenyai Edna Kiplagat pedig a nők versenyét a vasárnap rendezett New York Marathon futóversenyen.
nov. 8
7:20
Mainz megállítva (Behaviour)
Derbik víkendje Európa nagy futball-bajnokságaiban: volt Lazio-AS Roma Itáliában, Real Madrid-Atlético Spanyolországban (lapzártánk után ért véget), valamint Liverpool-Chelsea Angliában.
nov. 8
7:22
Megindult a Haladás (Behaviour)
Justin Haber, a Ferencváros máltai kapusa a forduló potyagólját kapta a labdarúgó NB I. 13. fordulójában, aminél talán csak az kellemetlenebb, hogy az újpestiek megszakítás nélkül harmadszor veszítettek. Mindeközben Aczél Zoltánnal a kispadon megtáltosodott a Haladás, míg a Videoton Kaposváron feledtette múlt heti vereségét.
nov. 8
7:33
NFL: a Green Bay lemosta a Toni Romo nélküli Dallas Cowboyst (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) a Dallas második meccsét játszotta úgy, hogy nem Toni Romo kezdett irányítóként (Romo két hete a Giants ellen sérült meg), és zsinórban az ötödik vereségét szenvedte el – a Cowboys ezúttal a bajnoki címre is esélyesnek tartott, hatodik sikerét arató Packerstől kapott ki nagyon simán.
nov. 8
7:51
MLS: Beckhamék kettősgyőzelemmel jutottak tovább a Settale ellen (She)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-liga (MLS) rájátszásában, a Nyugati főcsoport elődöntőjének visszavágóján a David Beckahmmel felálló Los Angeles Galaxy 2–1-re nyert a Seattle Sounders ellen, és kettős győzelemmel továbbjutott.
nov. 8
7:54
Gebrselassie visszavonul (Metropol)
A vasárnapi, számára sikertelen New York Marathont követően bejelentette visszavonulását Haile Gerbselassie, a maratoni táv etióp világcsúcstartója, kétszeres olimpiai és többszörös világbajnok atléta.
nov. 8
8:27
MLS: Beckhamék kettős győzelemmel jutottak tovább a Seattle ellen (She)
Az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) rájátszásában, a Nyugati főcsoport elődöntőjének visszavágóján a David Beckhammel felálló Los Angeles Galaxy 2–1-re nyert a Seattle Sounders ellen, és kettős győzelemmel továbbjutott.
nov. 8
8:45
Videó: gálázva ütötte ki a Porto a Benficát a portugál rangadón (She)
A portugál labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában játszották a Porto–Benfica rangadót, amely csak nevében volt az. Ugyanis a hazaiak már fél óra játék után három góllal vezettek, ráadásul a lisszaboniak a 68. perctől kezdve emberhátrányban futballoztak. A listavezető a hajrában még kétszer betalált, így téve teljessé az 5–0-s kiütést, amely eredmény eddig egyetlen egyszer, 1996. szeptember…
nov. 8
9:03
Brazília: továbbra sem hibázik a Flu, a Cor és a Cruzeiro (She)
Az éllovas Fluminense 1–0-ra megverte hazai pályán a Vasco da Gamát a brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában, így továbbra is az első helyen áll a tabellán.
nov. 8
9:05
Serie A: a Samp honlapja szerint Koman Vladimir kiválóan játszott (She)
Mint ismeretes, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a Sampdoria hazai pályán Koman Vladimirrel a soraiban gól nélküli döntetlent játszott a Cataniával. A genovai klub hivatalos honlapja a találkozót követően külön kiemelte a magyar válogatott középpályás játékát, aki nyilatkozott is a sampdoria.it-nek.
nov. 8
9:21
Oroszország: Vlagyimir Putyin F1-es autóval száguldozott (She)
Vlagyimir Putyin egy Szentpétervár közelében található pályán száguldozott Formula–1-es versenyautóval.
nov. 8
10:00
Megállíthatatlan a Lakers (Metropol)
A címvédő Los Angeles Lakers hetedik mérkőzését is megnyerte az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA), vasárnap a vendég Portland volt az áldozat.
nov. 8
10:33
Tenisz: Szávay maradt a 37. a női ranglistán, Ivanovics hét helyet javított (She)
A női teniszezők világranglistáján az első tizenötben nincs változás, továbbra is a dán Caroline Wozniacki vezet az orosz Vera Zvonarjova és a belga Kim Clijsters előtt. Szávay Ágnes pedig maradt a 37. helyen, míg Arn Gréta egy helyet javítva a 88.
nov. 8
10:35
Inter: Samuel Eto'o elismerte, jogtalan büntetővel egyenlítettek (She)
Mint, ismeretes, a bajnoki címvédő Inter az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szombaton csak egy vitatott büntetőnek köszönhetően szerzett pontot hazai pályán a Brescia ellen. A 11-est kiharcoló Samuel Eto'o az eset után állítólag elismerte, nem szabálytalankodtak vele szemben.
nov. 8
10:37
Tenisz: Balázs Attila maradt a 162., Nadal vezeti a ranglistát (She)
A férfi teniszezők világranglistáján továbbra is a spanyol Rafael Nadal áll az élen. A tegnap 65. tornagyőzelmét arató, és e tekintetben immáron az örökranglista negyedik helyét egyedül elfoglaló Roger Federer a második. Legjobb magyarként Balázs Attila a 162., a tornát nyerő Kellner Ádám a 449.
nov. 8
10:51
Debrecen: 10 milliárd forinttal támogatja az állam az új stadiont (She)
A DVSC hivatalos honlapjának beszámolója szerint a kormány tegnap döntött arról, hogy a következő két évben összesen tízmilliárd forinttal támogatja az új debreceni labdarúgó-stadion megépítését.
nov. 8
10:53
Gyász: elhunyt a három sportágban is bajnok Ádám András (She)
Hosszan tartó, súlyos betegség után 79 éves korában elhunyt Ádám (Stolpa) András, a második világháború utáni Magyarország egyik legsokoldalúbb sportolója, aki teniszben, kosárlabdában és jégkorongban is volt országos bajnok.
nov. 8
11:09
MLS: Itt az ideje, hogy éljünk a lehetőséggel - Beckham (She)
Mint arról korábban beszámoltunk, a Los Angeles Galaxy 2–1-re nyert a Seattle Sounders ellen, és kettős győzelemmel jutott be az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) Nyugati főcsoportjának döntőjébe. A Los Angeles mindkét gólját David Beckham készítette elő. A középpályás elmondta, itt az ideje, hogy csapata trófeákat nyerjen.
nov. 8
11:11
Férfi kézilabda: a Dunaferr kétszer játszik idegenben az EHF-kupában (She)
A Dunaferr a férfi kézilabda EHF-kupában kétszer idegenben, a Balatonfüred a férfi KEK-ben pedig kétszer otthon játszik a 16 közé jutásért.
nov. 8
11:12
Elhunyt a 3 sportágban is bajnok Ádám András (Metropol)
Hosszan tartó, súlyos betegség után 79 éves korában elhunyt Ádám (Stolpa) András, a második világháború utáni Magyarország egyik legsokoldalúbb sportolója, aki teniszben, kosárlabdában és jégkorongban is volt országos bajnok.
nov. 8
11:14
Iverson szombaton már játszik Isztambulban (Metropol)
Két nap késéssel megérkezett a török Besiktas kosárlabdacsapatához a korábban az észak-amerikai liga (NBA) legértékesebb játékosának (MVP) választott Allen Iverson.
nov. 8
11:27
Jégkorong: Palkovics nem játszik, Benk szereplése kérdéses a hétvégén (She)
Palkovics Krisztián nem játszik a péntektől vasárnapig tartó Telenor Hoki Kupán, mivel pihentetni kell sérült bal alkarját.
nov. 8
11:45
Videó: rohangáló tyúk a portugál rangadón, teniszlabdazápor Svájcban (She)
A portugál labdarúgó-bajnokság vasárnapi derbijén a Porto 5–0-ra kiütötte a Benficát a Dragao Stadionban. A bajnoki címét visszaszerezni kívánó hazaiak az első félidő vége előtt már három góllal vezettek, amikor a szurkolók több golflabdát is bedobáltak a pályára, sőt valahogyan egy tyúk is beszabadult a gyepre.
nov. 8
11:47
Labdarúgás: nyílt fórumra hívják az MLSZ-t a legnagyobb szurkolótáborok (She)
A magyar labdarúgás négy legnagyobb szurkolótábora, a Debrecen, az FTC, az Újpest és a Videoton drukkerei nyílt fórumra hívják a magyar szövetség (MLSZ) és a futballklubok vezetőit, valamint a sportpolitikusokat.
nov. 8
11:48
Nyílt fórumra hívják az MLSZ-t a szurkolók (Metropol)
A magyar labdarúgás négy legnagyobb szurkolótábora, a Debrecen, az FTC, az Újpest és a Videoton drukkerei nyílt fórumra hívják a magyar szövetség (MLSZ) és a futballklubok vezetőit, valamint a sportpolitikusokat.
nov. 8
12:21
Németország: Ballack a jelen legjobb német játékosának tartja Schweinsteigert (She)
Michael Ballack nagy dicséretben részesítette a Bayern München labdarúgóját, Bastian Schweinsteigert, szerinte ugyanis jelenleg ő a legjobb német labdarúgó.
nov. 8
12:23
Golf: olasz győzelem a vb-n, Westwood marad a ranglista élén (She)
A 28. születésnapját ma ünneplő olasz Francesco Molinari nyerte meg vasárnap a profi golfozók Sanghajban rendezett világbajnokságát, amely után továbbra is az angol Lee Westwood áll a világranglista élén.
nov. 8
12:39
Squash: hölgyek is indultak a férfiak mezőnyében az amatőr ob-n (She)
A hétvégén rendezték az egyéni országos amatőr squashbajnokság első selejtezőjét Szegeden. A versenyen minden nem hivatásos sportoló elindulhatott. A férfiaknál Kohlrusz Balázs, a hölgyeknél Magdits Szilvia bizonyult a legjobbnak.
nov. 8
12:41
Videó: összeverekedett két NASCAR-pilóta a texasi versenyen (She)
Érdekes jelenet játszódott le a NASCAR legutóbbi futamán. A Texas állambeli Fort Worthben rendezett 501 mérföldes versenyen Jeff Burton (a felvételen fekete autóval) szinte a betonfalba nyomta Jeff Gordont, majd továbbszáguldott, míg Gordonnak be kellett fejeznie futamát. Burton ugyan beismerte, hogy az ő hibája volt a baleset, ám Gordon nem hagyta annyiban, és a futam után rátámadt…
nov. 8
12:43
Anglia: edzője Gyepest hibáztatja a Swansea elleni vereség után (She)
Ahogy arról beszámoltunk, Gyepes Gáborék duplán fájó vereséget szenvedtek tegnap az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban: a nagy rivális, szintén walesi Swansea-től kapott ki a Cardiff, ráadásul e vereség következtében már nem vezeti a tabellát. Gyepes számára rossz hír, hogy edzője, Dave Jones őt hibáztatja a mérkőzést eldöntő gól miatt.
nov. 8
13:33
Futsal: „Elégedettek lehetünk a brazilok elleni eredménnyel” - Frank (She)
A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését brazíliai túráján, együttesünk szoros mérkőzésen szenvedett 4–2-es vereséget a világbajnoki címvédő házigazdáktól.
nov. 8
13:35
DVSC: Bakary Diakitétől elköszönt a Loki szakmai stábja (She)
A múlt héten Debrecenbe érkező Bakary Diakité nem lesz a DVSC-TEVA játékosa – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
nov. 8
13:51
Kerékpár: a csapatfőnök hisz Alberto Contadornak (She)
Bjarne Riis, a doppingvétség miatt felfüggesztett Alberto Contador főnöke hisz a spanyol kerékpáros ártatlanságában.
nov. 8
13:53
Vívó-vb: Boczkó, Szász és Antal is a 16 között folytathatja (She)
Minden versenyben lévő párbajtőrözőnk bejutott a legjobb 16 közé a Párizsban zajló világbajnokságon.
nov. 8
13:55
Serie A: most „csak” egy késelés volt a fővárosi rangadón (She)
Egy késelés történt vasárnap a Lazio–AS Roma olasz futballderbin, amelyet két értékesített büntetővel a bordó-sárgák nyertek meg 2-0-ra.
nov. 8
13:57
MotoGP: Dovizioso is marad, jövőre három gyári Honda indul (She)
A Honda MotoGP-ben szereplő csapata úgy döntött, egyik idei pilótáját sem bocsátja el a Ducatitól érkező Casey Stoner miatt, hanem három motorral vág neki a 2011-es világbajnokságnak. Azaz Stoner mellett az olasz Andrea Dovizioso és a spanyol Dani Pedrosa is teljes gyári támogatást kap.
nov. 8
14:09
Genoa: menesztették Rudolfék edzőjét, Ballardini követheti (She)
A Palermótól elszenvedett vasárnap esti 1–0-s vereség után hétfőn menesztették Rudolf Gergely csapata, az első osztályú olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Genoa vezetőedzőjét, Gian Piero Gasperinit. A hírek szerint Davide Ballardini lesz az utódja.
nov. 8
14:27
Anglia: C. Ronaldo peren kívül megegyezett az őt rágalmazó brit lappal (She)
Cristiano Ronaldo már nem perli a brit Daily Telegraph napilapot, amely két évvel ezelőtt arról számolt be, hogy a portugál futballista – aki akkor még a Manchester Unitednél játszott – hollywoodi bulizásával veszélyeztette a felépülését.
nov. 8
14:30
Edzőváltás Rudolféknál (Metropol)
A vasárnap esti vereség után hétfőn menesztették Rudolf Gergely csapata, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Genoa vezetőedzőjét, Gian Piero Gasperinit.
nov. 8
14:45
Úszás: Kiss László több érmet is vár a rövid pályás világversenyeken (She)
Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya több dobogós helyezést vár a magyaroktól a november végi rövid pályás eindhoveni Európa-bajnokságon és a december közepén rendezendő dubai világbajnokságon egyaránt.
nov. 8
15:06
Tízmilliárdot ad a kormány a debreceni stadionra (Metropol)
Két év alatt összesen tízmilliárd forintot biztosít a kormány az új debreceni stadion felépítéséhez - tájékoztatta a kabinet döntéséről a miniszterelnök szóvivője hétfőn az MTI-t.
nov. 8
15:21
Anglia: Davids közös megegyezéssel távozott a Crystal Palace-tól (She)
A 37 éves, korábbi BL-győztes holland Edgar Davidsszal közös megegyezéssel szerződést bontott az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó helyén álló Crystal Palace.
nov. 8
15:24
Rövidpályás úszó Eb és vb, magyar esélyekkel (Metropol)
Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya több dobogós helyezést vár a magyaroktól a november végi rövidpályás eindhoveni Európa-bajnokságon és a december közepén sorra kerülő dubaji világbajnokságon egyaránt.

Keresés