2010. november 16. kedd

nov. 16
0:39
Spanyolország: helyén a világbajnoki jelvény, itt az új mez - fotók! (She)
A Spanyol Labdarúgó-szövetség hivatalosan is bemutatta a világ- és Európa-bajnok válogatott új mezét, melyet a 2012-es Eb-ig használ a selección. A mezt először a Portugália elleni, szerdai felkészülési mérkőzésen viselik a spanyolok.
nov. 16
6:21
NFL: Vick vezetésével 59 pontot szerzett az Eagles Washingtonban (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 10. fordulójának hétfő esti rangadóján a Philadelphia Eagles alaposan visszavágott a Washington Redskinsnek szezon során korábban elszenvedett vereségéért, és a végül négy passzolt és két futott touchdownnal záró Michael Vick vezetésével 59–28-ra kiütötte a fővárosi alakulatot.
nov. 16
6:45
Sebastian Vettel: futamgyőzelmével mindent vitt (Behaviour)
Bekövetkezett az, amire talán a legkevesebben számítottak: Sebastian Vettel nyerte a 2010-es világbajnokságot, holott a legtöbben Fernando Alonso vagy Mark Webber végső sikerére fogadtak volna még a hét elején. A Red Bull fiatal német pilótája azonban nem foglalkozott semmivel, simán megnyerte az Abu-Dzabi Nagydíjat, és mivel legnagyobb ellenlábasai közül Alonso a 7., Webber a 8. lett, így ő lett…
nov. 16
6:47
Harrison: KO után pénztelenség (Behaviour)
Ugyancsak rájár a rúd Audley Harrisonra. A brit nehézsúlyú bokszolót szombat éjjel David Haye verte el brutálisan.
nov. 16
6:49
Ibrahimovic kórházba küldte Materazzit (Behaviour)
Zlatan Ibrahimovic svéd labdarúgó a Bajnokok Ligája meg-, illetőleg az Aranylabda elnyerése végett igazolt tavaly az Interből Barcelonába. A csatár egyik trófeát se szerezte meg az idén, pechjére a BL-t előző együttese, az Internazionale nyerte, az egyéni elismerést pedig minden bizonnyal valamelyik Barca-játékos kapja majd 2010-ben (hacsak nem korábbi interes csapattársa, Wesley Sneijder, az se…
nov. 16
6:51
Vettel akár példaképét is leelőzheti (Behaviour)
Sebastian Vettel minden idők legfiatalabb F1-es világbajnoka, aki 23 éves és 134 naposan szinte mindent elért, amit egy sportoló elérhet. Sokan még nem tartották elég érettnek a végső győzelemre - követett el pár hibát idén, ez tény -, de aki képes arra egy szezonon belül, hogy a szabadedzések nagy részét megnyerje, szerezzen tíz pole pozíciót, nyerjen öt futamot, az mindenképpen megérdemli, hogy…
nov. 16
7:33
NBA: a Dallas Mavericks vette el a New Orleans Hornets veretlenségét (She)
A 26 pontig jutó Jason Terry vezette Dallas Mavericks 98–95-re győzött a New Orleans Hornets ellen hazai pályán az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 20. játéknapján. A vendégek így először szenvedtek vereséget ebben a szezonban nyolc megnyert meccs után.
nov. 16
7:35
Serie A: az Inter 9 ponttal és 16 góllal „tavalyi önmaga" mögött (She)
A válságjelek egyértelműek, ha a statisztikákra nézünk: az olasz bajnok, kupagyőztes és BL-győztes Internazionale 12 forduló után a 2009–2010-es szezonban „csekély" 9 ponttal és 16 góllal (!) szerzett többet, mint most.
nov. 16
8:09
Labdarúgás: jótékonysági koncert Puskás halálának 4. évfordulóján (She)
A Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága 2010. november 17-én (szerdán) 15.30 órai kezdettel a Székesfehérvári Püspöki Székesegyházban Jótékonysági koncertet szervez „Szentmise Puskás Ferenc lelki üdvéért halálának 4. évfordulóján, emlékkoncert az Alzheimer-kór magyar áldozataiért" címmel, az Alzheimer Világnap záróeseményeként.
nov. 16
8:11
Cagliari: edzőmenesztés a Rudolfék ellen vereség után, Donadoni lehet az utód (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Cagliari vezetősége menesztette a csapat vezetőedzőjét, Pierpaolo Bisolit, aki korábban hosszú ideig a szardíniai klub játékosa volt.
nov. 16
8:27
Cagliari: edzőmenesztés a Rudolfék elleni vereség után, Donadoni jöhet (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Cagliari vezetősége menesztette a csapat vezetőedzőjét, Pierpaolo Bisolit, aki korábban hosszú ideig a szardíniai klub játékosa volt.
nov. 16
9:03
Szombathely: 15 milliós támogatást kaphat a Haladás és a Falco (She)
Az MSZP frakcióvezetője, Dr. Czeglédy Csaba 15-15 millió forinttal növelné a Falco KC Szombathely Kft. és a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgálató Kft. önkormányzat általi támogatási keretét.
nov. 16
9:21
Játékvezetés: Bede Ferenc a jövő heti Paks-Fradin dirigálhat utoljára (She)
Noha hivatalos bíróküldés még nincs a labdarúgó NB I-ben, a Nemzeti Sport információi szerint jövő héten az utolsó mérkőzésén fújja a sípot a negyvenöt esztendős Bede Ferenc.
nov. 16
9:23
Győr: nincs agyrázkódása a társa által fejbe rúgott Nacsa Péternek (She)
Nincs agyrázkódása Nacsa Péternek, a Győri ETO FC másodosztályban szereplő csapata kapusának.
nov. 16
9:25
Gyász: november 26-án vesznek végső búcsút Povázsai Lászlótól (She)
November 26-án a csopaki katolikus temetőben búcsúznak el a 73 esztendős korában elhunyt korábbi labdarúgótól, Povázsai Lászlótól.
nov. 16
9:27
Anglia: Terry után Ashley Cole és Agbonlahor is megsérült (She)
John Terry után Ashley Cole és Gabriel Agbonlahor is megsérült, így ők ugyancsak kihagyják az angol labdarúgó-válogatott soron következő, Franciaország elleni felkészülési meccsét.
nov. 16
9:36
PSV: Afellay álma valósul meg a barcelonai szerződéssel (She)
Ibrahim Afellay, a PSV futballistája a holland válogatott sajtótájékoztatóján elmondta, egy álma válik valóra, ha sikerül a Barcelonába szerződnie.
nov. 16
9:54
Atlétika: Vozár Attilát választották az év ultrafutójának (She)
Pályafutása során először választották Vozár Attilát itthon az év ultrafutójának.
nov. 16
9:56
Anglia: Robert Pires visszatérhet a Premier League-be - lapértesülés (She)
A francia L'Équipe értesülései szerint Robert Pires napokon belül aláír az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Aston Villához.
nov. 16
10:12
Férfi kosárlabda: új légiós érkezett az eltanácsolt Gilbert helyére (She)
Az eltanácsolt Clarence Gilbert helyére Kevin Thomas személyében új légióst igazolt a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő szombathelyi Falco.
nov. 16
10:48
Palermo: a hétvégén mesterhármast szerző Pastore nem akar eligazolni (She)
A Palermo argentin válogatott támadó középpályása, Javier Pastore elejét vette minden további spekulációnak, már ami a távozását illeti: elmondása szerint esze ágában sincs elhagyni a klubját.
nov. 16
12:18
Fogadási botrány: fókuszban a bundák a német másodosztályban (She)
Hosszas egyeztetés és jogi huzavona után szerda délelőtt vallomást tesz a bochumi ügyészségen a 35 éves Nürretin G., az európai futballfogadási botrány egyik vádlottja.
nov. 16
12:20
Real Madrid: orvosa szerint Kaká felépülése kiválóan halad (She)
Marc Martens professzor, a Kaká térdét augusztusban megműtő belga szakember tegnap Madridban járt, hogy ellenőrizze a Real brazil játékosának állapotát, és a találkozó után úgy nyilatkozott, hogy a futballista felépülése tökéletesen halad.
nov. 16
13:12
Barcelona: Ibra ügynöke szerint Guardioláéknak elmegyógyintézetben a helye (She)
A svéd labdarúgó, Zlatan Ibrahimovic ügynöke, Mino Raiola élesen kritizálta a Barcelona vezetőedzőjét, Pep Guardiolát és a klub tiszteletbeli elnökét, Johan Cruyffot.
nov. 16
13:14
PSV: Dzsudzsák menedzsere szerint a Juve felvehette a kapcsolatot a hollandokkal (She)
Dzsudzsák Balázs egyik menedzsere, Fülöp Ferenc úgy nyilatkozott, nem tartja kizártnak, hogy a szélső iránt érdeklődő Juventus közvetlenül a PSV-vel felvette a kapcsolatot, de erről valószínűleg értesítették volna az ügynököket.
nov. 16
13:30
Tenisz: Federer Murrayvel, Nadal Djokoviccsal egy csoportban (She)
Kisorsolták a londoni ATP-tenisz-világbajnokság csoportjait a vasárnap Londonban kezdődő csúcstorna előtt.
nov. 16
13:32
Profi ökölvívás: a kórházi ágyáról gratulált Pacquiaónak Margarito (She)
Műtétre várva, a kórházi ágyából gratulált az őt magyar idő szerint vasárnap hajnalban legyőző, és ezzel a WBC (Boksz Világtanács) nagyváltósúlyú vb-övét megszerző Fülöp-szigeteki Manny Pacquiaónak a mexikói Antonio Margarito.
nov. 16
13:34
Jégkorong: több mint félmillió forint a vörösiszap-károsultaknak (She)
A november 12–14. között a székesfehérvári Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban megrendezett Telenor Hoki-kupán meghirdetett különböző adakozó akciók révén 600 000 forint gyűlt össze a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak.
nov. 16
13:36
Finnország: Hyypiä beállította Litmanen rekordját, kilencedszer az év játékosa (She)
Sami Hyypiä, a Bayer Leverkusen veterán védője beállította Jari Litmanen rekordját: a finn futball legnagyobb egyéniségéhez hasonlóan ő is kilencedszer lett az év legjobbja hazájában a Finn Labdarúgó-szövetség választásán.
nov. 16
13:48
Videó: Royston Drenthe a meccs végén a „Drenthéknek” adta a mezét (She)
Nagy kedvenc lett a Real Madridtól kölcsönvett Royston Drenthe a Hérculesben. A holland középpályás a hétvégén a Real Sociedad elleni spanyol labdarúgó-bajnokin győztes gólt szerzett, majd a mérkőzés után odaszaladt azokhoz a szurkolókhoz, akik az egész meccsen őt éltették, ráadásul rasztahaj-parókával és barna festékkel maszkírozták át magukat kedvenc játékosukká.
nov. 16
13:50
Profi ökölvívás: Erdei a 2. helyen nyithat az új WBO-ranglistán (She)
Ugyan a WBO (Bokszvilágszervezet) hivatalosan még nem adta ki a legfrissebb, novemberi ranglistáját, de a profiboksz.hu információja szerint az előzetes várakozásoknak megfelelően ismét visszakerült a félnehézsúlyú összesítésbe Erdei Zsolt, és a magyar klasszis az előkelő 2. helyen lesz található az új rangsorban.
nov. 16
14:06
Bemutatták az Eb kabalafiguráit - nézze meg! (Infostart)
A két vendéglátó ország nemzeti színeit viselő, egypetéjű ikerpár lesz a lengyel-ukrán közös rendezésű 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos kabalája.
nov. 16
14:06
Cagliari: Roberto Donadoni lesz az új vezetőedző - hivatalos (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Cagliari közleménye szerint Roberto Donadoni lesz a csapat új vezetőedzője.
nov. 16
14:42
Válogatott: holland játékvezetői hármas vezeti a litvánok elleni meccset (She)
Bas Nijhuis személyében holland játékvezető dirigál a szerdai Magyarország–Litvánia felkészülési labdarúgó-mérkőzésen.
nov. 16
14:44
Női labdarúgás: az U17-esek is kifogták a svédeket a selejtezőkön (She)
Kedden Nyonban, az UEFA székhelyén kisorsolták női U17-es és U19-es korosztály jövő évi Európa-bajnoki selejtezőinek csoportbeosztását. Magyarország az U17-es minitornán rendező lesz, míg az U19-es korosztály Portugáliában vívhatja ki a továbbjutást– adta hírül az MLSZ hivatalos honlapja.
nov. 16
15:09
EURO-2012: bemutatták a kabalafigurákat (Metropol)
A két vendéglátó ország nemzeti színeit viselő, egypetéjű ikerpár lesz a lengyel-ukrán közös rendezésű 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos kabalája.
nov. 16
15:18
Formula-1: az újonc pilóták tesztjén is a Red Bull a leggyorsabb (She)
Két nap sem telt el a Formula–1-es idényt lezáró futam óta, de már ismét megtelt az abu-dzabi versenypálya F1-es autókkal. Az év végén immár hagyományosnak nevezhető újoncteszt első napján az idei világbajnoki címeket besöprő Red Bull-Renault-val száguldó ausztrál Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb.
nov. 16
15:18
Csalás volt a világbajnoki bokszmeccs? (Blikk)
nov. 16
15:36
Birkózás: nagy riválisa is tiszteleg Polyák Imre előtt a temetésen (She)
A Grúz Birkózószövetség bejelentette, hogy Roman Rurua, a szovjetek egykori olimpiai bajnok és ezüstérmes klasszisa Budapestre utazik, tisztelegni nagy ellenfele, az elhunyt Polyák Imre előtt. Rurua részt vesz a Nemzet Sportolójának temetésén.
nov. 16
15:45
Ki hogy látta a 2010-es Formula 1-es évadot? (Behaviour)
A sportág történetének talán legizgalmasabb világbajnoksága fejeződött be Abu-Dzabiban.
nov. 16
16:03
Szalay Balázs nem indul a Dakar ralin (Metropol)
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős nem indul a 2011-es Dakar-ralin, amelyet január 1. és 16. között ismét Argentínában és Chilében rendeznek meg.
nov. 16
16:12
Ki nyerheti idén a Puskás-díjat? (Infostart)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kedden közzétette annak a tíz játékosnak a nevét, akik megkaphatják a Puskás Ferenc-díjat, melyet a 2010-es esztendő legszebb gólját szerző futballista vehet át a szervezet éves, 2011 januárjában sorra kerülő zürichi gáláján.
nov. 16
16:12
Haladás: Kenesei egymeccses eltiltása, Sipos húzódással bajlódik (She)
A Haladás NB I-es csapatának támadóját, a Ferencváros elleni mérkőzésen a lefújás után kiállított Kenesei Krisztiánt egy meccsre tiltotta el a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága – adta hírül a szombathelyi klub hivatalos honlapja.
nov. 16
16:30
Komoly gondokkal küzd a magyar sikersportág (Infostart)
Katasztrofális a fővárosban a sportuszodák helyzete, a jobb állapotban lévő létesítmények pedig lassan megfizethetetlenek a kluboknak - mondta az InfoRádiónak az Újpest Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület vezetője. Kis József szerint ez lassan visszatartó erőt jelent az egyébként a gyermekek körében továbbra is nagyon népszerű sportágban.
nov. 16
16:48
NFL: Young ismét kezd, a Lionsnál nem mondanak le Staffordról (She)
Bár korábban a sérültlistára helyezés sem volt elképzelhetetlen, a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Detroit Lionsnál jelenleg abban bíznak, hogy tavalyi 1/1-es választottjuk, Matthew Stafford még pályára léphet az idényben.
nov. 16
17:06
Videó: Borriello Chiellinivel akasztotta össze a bajszát a rangadón (She)
A Juventus bekkje, Giorgio Chiellini és az AS Roma csatára, Marco Borriello akasztotta össze a bajszát a hétvégi olasz rangadón (1–1), ahol a támadó nem lopta be magát a védő szívébe.
nov. 16
17:08
Női kézilabda Eb: az EHF streamen ingyen elérhetővé teszi a torna meccseit (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bejelentette, hogy szabadon elérhetővé teszi a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság mérkőzéseinek televíziós közvetítését. A mérkőzéseket 500 kbit/s és 1.0 Mbit/s bitrátával adják.
nov. 16
17:10
Olaszország: Prandelli négy újonccal és Balotellivel kezd Románia ellen (She)
Románia ellen játszik felkészülés mérkőzést az olasz labdarúgó-válogatott szerdán. Az olaszok szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli a keretbe meghívott mind a négy újoncnak – Federico Balzaretti, Andrea Ranocchia, Alessandro Diamanti, Cristian Ledesma – a kezdőben ad bizonyítási lehetőséget.
nov. 16
17:15
Cagliariba szerződött Donadoni ex-kapitány (Metropol)
A Cagliari csapatához szerződött Roberto Donadoni, az olasz labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya.
nov. 16
17:24
Nem lesz magyar versenyző jövőre a Dakar-ralin (Infostart)
Egyetlen magyar versenypilóta sem indulhat a 2011-es Dakar-ralin - tudta meg az InfoRádió. Ma vált biztossá, hogy Szalay Balázs és csapata sem lesz ott a világ legnehezebb tereprali-versenyén.

Keresés