2020. január 10. péntek

jan. 10
12:12
Vízi Eb: Meg szeretnénk nyerni a tornát – Varga Dénes (She)
Märcz Tamás és Bíró Attila is elégedett: a két szövetségi kapitány úgy érzi, megfelelően felkészültek a vasárnap kezdődő vízilabda Európa-bajnokságra. Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón Varga Dénes és Keszthelyi Rita is arról beszélt: szeretnék megnyerni a tornát.
jan. 10
12:24
Tenisz: Oszaka elődöntőbe jutott Brisbane-ben (She)
Az orosz Jekatyerina Alekszandrova, valamint a kazah Jelena Ribakina jutott be a döntőbe a sencseni kemény pályás női tenisztornán. Brisbane-ben a japán Oszaka Naomi bejutott az elődöntőbe, miután pénteken három szettben jobbnak bizonyult a holland Kiki Bertensnél.
jan. 10
12:24
Eldőlt Szoboszlai Dominik sorsa? Válaszolt a menedzsere (Ripost)
Szoboszlai Dominik menedzsere szerint a Red Bull Salzburg 19 éves futballistája nem vált klubot a téli átigazolási időszakban.
jan. 10
12:30
F1: a sorozat elnöke meghatározta, milyen céllal érkezzenek az új istállók (She)
Szívesen látna új tagokat a Formula–1 mezőnyében Chase Carey, ám felhívta a figyelmet arra, hogy aki belevágna az F1-es projektbe, ne azért tegye, mert szimplán imádja az autóversenyzést.
jan. 10
13:18
Nfl: óriási hóvihar készül, a Packers a szurkolók segítségét kéri (She)
Az NFL-ben szereplő Green Bay Packers a szurkolók segítségét kéri a hétvégi rájátszásmeccs előtt.
jan. 10
13:20
Felkészülés: ászok ellen játszhat szombaton a Zte (She)
Nem akármilyen kerettel készül a horvát bajnok Dinamo Zagreb labdarúgócsapata a ZTE FC elleni szombati, zárt kapus felkészülési mérkőzésre a horvát fővárosban, hiszen a január 7-én munkába állt zágrábi együttes valamennyi ásza pályára léphet az egerszegiek ellen 14 órától.
jan. 10
13:24
Valverde állásába kerülhet az Atlético Madrid elleni összeomlás? (She)
Hétfőn ül össze az FC Barcelona vezetősége, hogy megvitassa a klub jövőjével kapcsolatos kérdéseket, köztük Ernesto Valverde vezetőedző sorsát – a spanyol sajtó már a lehetséges utódot is sejti. Mint ismert, a katalánok 3–2-re kikaptak az Atlético Madridtól a megreformált spanyol Szuperkupa elődöntőjében, így regnáló bajnokként nem játszhatna
jan. 10
13:27
Gigantikus, 7 X 12 méteres faliképen örökítik meg a legendás magyar focista-edzőt a Chelsea stadionjának falán (444.hu)
Weisz Árpádot és családját Auschwitzban ölték meg, az Abramovics által megrendelt óriáskép két másik szereplője is a haláltábor lakója volt.
jan. 10
13:27
Elárulták a bennfentesek, egy évig nyomoztak Aján Tamás ellen (Ripost)
A német tévések sokáig hiába keresték a súlyemelők megvádolt magyar elnökét.
jan. 10
13:33
Bízik az olimpiai részvételben a bokszszövetség elnöke (Azenpenzem)
Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szövetség (Mösz) elnöke a nem túl jó esélyek ellenére bízik benne, hogy lesz magyar bokszoló a tokiói olimpián.
jan. 10
14:00
Nba: David Stern személyében a kosárlabda legfontosabb embere távozott (She)
Hetvenhét éves korában elhunyt az észak-amerikai profi kosárlabdaliga korábbi komisszárja, aki szilárd üzleti alapokra helyezte és globális jelenséggé formálta az NBA-t.
jan. 10
14:12
Mk: megvannak a nyolcaddöntős mérkőzések időpontjai (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség nyilvánosságra hozta a Magyar Kupa nyolcaddöntő mérkőzéseinek időpontjait. Az első mérkőzéseket február 11-én és 12-én, a visszavágókat 19-én játsszák.
jan. 10
14:21
Hatalmas faliképpel emlékeznek a legendás magyar focista-edzőre a Chelsea stadionjánál (SzMo)
Weisz Árpád képe is felkerül a Stamford Bridge homlokzatára az auschwitzi haláltábor felszabadításának 75. évfordulóján.
jan. 10
14:24
Pl: az Everton kölcsönadta török válogatott támadóját (She)
A Crystal Palace hivatalos honlapján jelentette be, hogy az idény végéig kölcsönvette az Everton futballistáját, Cenk Tosunt.
jan. 10
14:33
Buzánszky Jenő hitet, reményt és erőt adott a fiataloknak (MMonline)
Az Aranycsapat öt éve elhunyt jobbhátvédjére emlékezett az Aranycsapat Testület
jan. 10
14:36
Szavazás: Ön szerint ki lesz a férfiaknál az Év sportolója? (She)
Január 16-án díjazzák a Nemzeti Színházban az Év Sportolója gálán a legjobb magyar sportolókat. Ön szerint ki lesz az Év sportolója a férfiaknál? Szavazzon! Bővebben a jelöltekről itt!
jan. 10
14:38
Aranycsapat Testület: az 5 éve elhunyt Buzánszky Jenőre emlékeztek (She)
Az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes Buzánszky Jenőre, az Aranycsapat öt évvel ezelőtt elhunyt tagjára emlékeztek pénteken az egykori 49-szeres válogatott labdarúgó sírhelyénél, a Szent István-bazilika altemplomában.
jan. 10
14:39
Jó-e a magyar válogatottnak, hogy Szoboszlai a Salzburg focistája marad? (888.hu)
.
jan. 10
14:39
Halasztó hatályú változások (Azenpenzem)
Célkeresztben a január 20-án kezdődő Australian Open, a részvételt jó előre lemondó Nisikori Kej és Andy Murray kivételével minden teniszező az év első Grand Slam-tornájára készül.
jan. 10
14:42
Tokió 2020: továbbra is tilos a politikai megnyilvánulás (She)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) emlékeztetett rá, hogy a sportolóknak tilos mindenfajta politikai megnyilvánulás a tokiói nyári játékok idején.
jan. 10
14:48
Németország: nem müncheni lett az év labdarúgója (She)
A szurkolók Matthias Gintert, a Borussia Mönchengladbach labdarúgóját választották meg Németországban Az év válogatott játékosának.
jan. 10
15:12
Eddig a Dortmund a transzfertél nagy nyertese (She)
Újra kinyílott a világ második legkedveltebb ablaka, a labdarúgás nevű sportág téli átigazolási ablaka, így jelentkezünk szokásos topligás transzferösszefoglalónkkal. Illetve nem a szokásossal: ezúttal nem csak egyetlen csapatra hegyezzük ki a heti körsétánkat, hanem városi sétákat teszünk. A Premier League után szokás szerint a Serie A-val
jan. 10
15:30
Női röplabda: francia bajnokot szerződtetett a Békéscsaba (She)
A Bajnokok Ligáját is megjárt Tanja Grbics csatlakozott az ötszörös magyar bajnok Békéscsabai Röplabda Sportegyesület keretéhez. A 31 éves, 179 centiméter magas francia bajnok a szezon végéig szóló megállapodást írt alá.
jan. 10
15:33
Megszólalt a magyar válogatott sztárja, aranyérmet vár az Eb-n (Ripost)
A férfiak számára kedden kezdődik a vízilabda Eb a Duna Arénában. A Fradi sztárja, Varga Dénes bizakodó a tornát illetően.
jan. 10
15:36
Pl: liverpooli védő lett december legjobbja (She)
A játékosoknál Trent Alexander-Arnoldot, míg az edzőknél Jürgen Kloppot választották a legjobbnak decemberben az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.
jan. 10
15:39
Virágzás helyett mi már azzal is beérnénk, ha visszakapnánk a címerünket (888.hu)
Elszomorító, hogy a magyarországi bírói gyakorlat lehetővé teszi, hogy hazánk legrégebbi sportegyesületével bármit meg lehet tenni.
jan. 10
15:42
Wtcr: Tassi Attila marad a sorozatban a Hondával (She)
Felfedte 2020-as pilótafelállását a Honda a túraautó-világkupában (WTCR). Akárcsak az előző idényben, az Esteban Guerrieri, Néstor Girolami, Tiago Monteiro és Tassi Attila négyes képviselheti a japán márkát a sorozatban.
jan. 10
15:48
Két hétig pezseg a víz a Duna Arénában (Infostart)
A nők vasárnap, a férfiak kedden kezdik meg szereplésüket a budapesti vízilabda Európa-bajnokságon, ahol olimpiai kvóta is szerezhető.
jan. 10
16:00
Spanyol Szuperkupa: majdnem egymásnak esett Messi és Félix (She)
Mint beszámoltunk róla, az Atlético Madrid 3–2-re legyőzte az FC Barcelonát a spanyol Szuperkupa elődöntőjében. Ahogy az ilyen, nagy téttel bíró mérkőzésen lenni szokott, a tetőfokára hágott a feszültség: a hatszoros aranylabdás Lionel Messi és a Golden Boy-díjas (2019) Joao Félix nem állt távol attól, hogy egymásnak essen.
jan. 10
16:36
Felkészülés: legyőzte másodosztályú ellenfelét a Kisvárda (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda 2–0-ra legyőzte egyiptomi másodosztályú ellenfelét a 2020-as első felkészülési mérkőzésén.
jan. 10
16:36
Eldőlt, külföldre igazol a magyar bajnok sztárja (Ripost)
A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának szlovén jobbszélsője, Dragan Gajic nyártól Franciaországban folytatja a karrierjét.
jan. 10
16:45
Rövid felkészülés, csendes piac (Azenpenzem)
Néhány csapat már a múlt héten, a többség hétfőn kezdte el a munkát, egyesek külföldön, mások itthon edzenek, és közben persze új arcok is fel-felbukkannak a keretekben.
jan. 10
16:54
Kínos szituáció körvonalazódik: budapesti teniszverseny helyszín és nézők nélkül? (Behaviour)
Február 17-én kezdődik a Hungarian Open WTA-torna, amelynek egyelőre nincs helyszíne, és még a jegyértékesítés sem indult el - írta meg a 24.hu.
jan. 10
17:00
Atlétika: Krizsán Xénia kihagyja a fedett pályás vb-t (She)
Nem indul a márciusi, nankingi fedett pályás atlétikai világbajnokságon Krizsán Xénia, a többpróba országos csúcstartója.
jan. 10
17:02
Téli ifjúsági olimpia: Dél-Korea a 2024-es házigazda (She)
A dél-koreai Kangvon tartományban rendezik meg a 2024-es téli ifjúsági olimpiát.
jan. 10
17:06
Dac: Vida Máté már várja a közös munkát az új edzővel (She)
Öt hét szünet után elkezdte a munkát a DAC. A szlovák bajnoki ezüstérmes, jelenleg a tabella harmadik helyén álló labdarúgócsapat Peter Hyballa vezetőedzővel zárta a 2019-es évet, pénteken viszont már a portugál Hélder vezényelte a tréninget.
jan. 10
17:12
Dakar: legendák vérre menő csatája a dobogós helyekért (She)
Tizennyolc Dakar-győzelem a top háromban a szünnap előtt az autósoknál: Stéphane Peterhansel újabb szakaszt nyert, de az összetettben továbbra is Carlos Sainz vezet.
jan. 10
17:30
Fft: a Tottenham is versenybe szállna Piatekért (She)
Sajtóhírek szerint az Aston Villa és a Newcastle United mellett most már a Tottenham Hotspur is versenybe szállt azért, hogy megszerezze az AC Milan támadóját, Krysztof Piateket.
jan. 10
17:32
Besiktas: ezt hogy hozta össze Karius? Elképesztő öngól (She)
Elképesztőt öngólt hozott össze Loris Karius, aki a Liverpool kölcsönjátékosaként a török élvonalbeli labdarúgóklub, a Besiktas kapuját védte egy pénteki felkészülési mérkőzésen. Az isztambuliak a másodosztályú Altinorduval 2–2-es döntetlent játszottak.
jan. 10
17:34
Felkészülés: Ferencváros–Genk élőben az Nso-n! (She)
A Ferencváros labdarúgócsapata az első téli felkészülési mérkőzésén a belga bajnok Genkkel találkozik a spanyolországi Benidormban. Kísérje figyelemmel az összecsapást a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósítása segítségével, majd olvassa el az összefoglalót, kommenteljen, mondja el a véleményét a meccsről!
jan. 10
17:42
Tour de Hongrie: Kusztor Péter csapata, a Novo Nordisk is indul (She)
A Kusztor Pétert foglalkoztató Novo Nordisk indul a Tour de Hongrie-n – számolt be pénteken az országúti kerékpáros-körverseny honlapja.
jan. 10
17:44
Dvsc: fél év után távozik a kameruni támadó – hivatalos (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC a hivatalos oldalán tudatta, hogy szerződést bontott a nyáron szerződtetett Florentin Bouoli Effával.
jan. 10
17:48
Csatár volt 15 évesen, ma már Münchenben is hiszik, az új Neuer lehet (She)
Január elején jelentették be, hogy a nyártól a Bayern játékosa lesz Alexander Nübel, vele jöhet a kapusposzt újabb reformja a klubnál, de vajon eleget tanultak-e Michael Rensing esetéből? A münchenieknél bő tíz évvel ezelőtt megszenvedtek Oliver Kahn helyettesítésével. Most fogadkoznak, hogy Manuel Neuernél másként lesz. Az „új Neuer” érkezésének
jan. 10
17:50
Nfl: már csak két bajnok versenyben; megtörik a Viking-átok? (She)
Már csak nyolc csapat van talpon az NFL 2019-es idényében, a két irányítólegenda, Drew Brees és Tom Brady egyaránt elhasalt csapatával a wild card körben. A konferencia-elődöntők előtt még kicsit visszatekintettünk a playoff nyitányára, de a tippek most sem maradnak el.
jan. 10
18:06
Felkészülés: a hajrában kapott ki svájci ellenfelétől a Fehérvár (She)
A Spanyolországban edzőtáborozó Mol Fehérvár FC téli első felkészülési mérkőzésén 1–0-ra kikapott a svájci másodosztály 6. helyén álló Winterthurtól.
jan. 10
18:18
Ifjúsági téli olimpia: négy év múlva Kangvon lesz a helyszín (She)
Négy év múlva a két évvel ezelőtti ötkarikás játékok helyszínén, a dél-koreai Kangvon tartományban rendezik meg a téli ifjúsági olimpiát.
jan. 10
18:42
Kemény büntetést kapott a rasszista szidalmazákért a foci-drukker, aki megfeledkezett magáról (Infostart)
Öt évre kitiltották a futballpályákról azt a Manchester City-szurkolót, aki rasszista megnyilvánulással szidalmazta Raheem Sterlinget, az együttes színes bőrű angol válogatott támadóját.
jan. 10
18:42
Képet festenek a magyar focistáról a külföldi sztárcsapat stadionjánál (Ripost)
Roman Abramovics, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea FC tulajdonosa új projektbe kezd.
jan. 10
18:42
Nb I: távozott a Zte szerb középpályása – hivatalos (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő ZTE a hivatalos oldalán jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Miroszlav Grumiccsal.
jan. 10
18:44
Vívás: Siklósi Gergely nyerte a heideheimi világkupa-versenyt! (She)
Úgy tűnik, ha Siklósi Gergely döntőbe jut, onnan győztesként távozik. Júliusban, a budapesti vívó-világbajnokság megnyerésével már bizonyította, mire képes. Ezúttal élete első világkupa-győzelmét aratta Heideheimben, ismét elképesztő teljesítménnyel.

Keresés