2007. szeptember 3. hétfő

szept. 3
14:02
Franciaország: Vincent Candela bejelentette visszavonulását (She)
Bejelentette visszavonulását Vincent Candela (képünkön) világ- és Európa-bajnok francia labdarúgó. A negyvenszeres válogatott Candela tagja volt az 1998-ban világ-, két évvel később pedig kontinensbajnok francia gárdának, amelyben kétszer volt eredményes. Klubszinten legnagyobb sikerét 2001-ben aratta, amikor olasz bajnok lett az AS Romával.
szept. 3
14:06
Torna-vb: Berki szenzációs "gyengébbik" gyakorlata (She)
Berki Krisztián még a gyengébbik lólengésgyakorlatával is toronymagasan vezet a stuttgarti olimpiai kvalifikációs tornászvilágbajnokság férfi selejtezőjében.
szept. 3
14:28
Kilenc újpesti szurkolót állítottak elő Nyíregyházán (Behaviour)
Kilenc újpesti szurkolót állított elő a rendőrség a Nyíregyháza-Újpest FC NB I-es labdarúgó-mérkőzést követően, egyiküket őrizetbe vette, míg a többiek ellen szabálysértési feljelentést tett - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.
szept. 3
14:39
Lékó győzelmi reményekkel utazik a vb-re (Behaviour)
Lékó Péter komoly felkészülés után bizakodva utazik Mexikóba, a szeptember 12-én kezdődő sakkvilágbajnoki tornára - derült ki a magyar nagymester hétfői sajtótájékoztatóján.
szept. 3
14:44
Torna-vb: Berki szenzációs „gyengébbik” gyakorlata (Metropol)
Berki Krisztián még a gyengébbik lólengésgyakorlatával is toronymagasan vezet a stuttgarti olimpiai kvalifikációs tornászvilágbajnokság férfi selejtezőjében.
szept. 3
14:46
Nyári Ifjúsági Olimpia: 11 város jelentkezett (Metropol)
Debrecen és még további tíz város jelentkezett a 2010-ben esedékes I. Nyári Ifjúsági Olimpiára. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tájékoztatása szerint a hajdúsági város mellett Algír, Athén, Bangkok, Belgrád, Guatemalaváros, Kuala Lumpur, Moszkva, Poznan, Szingapúr és Torino adta be augusztus 31-i határidővel kandidálását a 14 és 18 év közötti sportolók seregszemléjére.
szept. 3
16:25
Sakk: Lékó Péter győzelmi reményekkel utazik a vb-re (She)
Lékó Péter komoly felkészülés után bizakodva utazik Mexikóba, a szeptember 12-én kezdődő sakkvilágbajnoki tornára - derült ki a magyar nagymester hétfői sajtótájékoztatóján.
szept. 3
16:27
Erőemelő-vb: magyar arany és bronzérem az ifik versenyében (She)
Magyar győztest is avattak az ifjúsági és juniorkorú erőemelők hétfőn kezdődött franciaországi világbajnokságán Fadgyas Viktória személyében.
szept. 3
16:36
Egyiptom: Midót is behívták a Burundi ellen készülő keretbe (She)
szept. 3
16:47
EURO 2008: Hariszteasz és Jannakopulosz nélkül a görögök (She)
A 2004-es döntő hőse, a portugálok ellen győztes gólt fejelő Angelosz Hariszteasz, valamint a középpályás Szteliosz Jannakopulosz sem léphet pályára a görög labdarúgó-válogatottban a boszniaiak elleni, jövő szerdai Európa-bajnoki selejtezőn.
szept. 3
17:02
US Open: Henin összeakadt Serena Williamsszel (Infostart)
A US Openen kialakult a férfiak negyeddöntőjének mezőnye: az első hat kiemelt még kivétel nélkül versenyben van. A hölgyeknél Sarapova kivételével minden nagyágyú versenyben van - szerencsére még Szávay Ágnes is.
szept. 3
17:23
Ferencváros: Buz a gerincével bajlódik, hónapokra kidőlhet (She)
Nincs rendben a gerince Jeremias Buznak, az orvosok műtétet javasolnak az argentin védő felépüléséhez - adta hírül a 100% Fradira hivatkozva a Ferencváros hivatalos honlapja.
szept. 3
17:56
Tenisz: Dominik Hrbaty könyökét kedden meg kell műteni (She)
Kedden könyökműtéten esik át Bécsben Dominik Hrbaty, a férfi tenisz-világranglista 36. helyezettje.
szept. 3
18:16
Kerékpár, Vuelta: Paolo Bettini nyerte a harmadik szakaszt (She)
Olasz győzelemmel zárult a spanyol kerékpáros körverseny harmadik szakasza, a Vuelta: Paolo Bettini végzett az első helyen.
szept. 3
18:59
Szávay Ágnes az elődöntőért játszhat (Infostart)
Két játszmában, 6:4, 7:6-ra nyert Szávay Ágnes az amerikai nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében az ukrán Julia Vakulenko ellen és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.
szept. 3
19:11
Szávay Ágnes megállíthatatlan: már negyeddöntős egyesben! (Behaviour)
Szávay Ágnes legyőzte az ukrán Julija Vakulenkót, ezzel pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratva bejutott a legjobb nyolc közé az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A magyar játékos 6:4, 7:6-ra nyert a nyolcaddöntőben. Következő ellenfele a 2004-ben bajnok, negyedik helyen kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecova lesz.
szept. 3
20:35
Atlétika: az amerikai Tyson Gay kereste a legtöbbet a vb-n (She)
A világbajnokságon versenyszámonként 150 ezer dollárt osztottak szét az első nyolc helyezett között.
szept. 3
20:37
Formula-1: az ázsiaiak megjelenésével drágul a rendezés (She)
Nagy-Britanniában piacra dobják a Formula Money nevű új adatgyűjteményt, amelyben a száguldó cirkusz pénzügyeit taglalják ? húsz évre visszamenőleg. Az összeállítás szerzői elmondásuk szerint tényekre alapoznak, nem pedig légből kapott információkra.
szept. 3
20:51
Férfi kosárlabda Eb: orosz és német siker a nyitányon (She)
Az orosz és a német válogatott sikerével kezdődött meg Spanyolországban a férfi kosárlabda Európa-bajnokság.
szept. 3
21:02
Továbbra is veretlen az MTK (Infostart)
Az MTK hazai pályán 4-1-re legyőzte a Zalaegerszeg együttesét a labdarúgó Soproni Liga 7. fordulójának zárómérkőzésén, ezzel egyedüliként továbbra is veretlen a bajnokságban.
szept. 3
21:02
Tenisz, US Open: kiesett a Sarapovát megverő Radwanska (She)
A nyolcaddöntő jelentette a végállomást az előző körben a második helyen kiemelt Marija Sarapovát megverő Agnieszka Radwanskának.
szept. 3
21:34
Férfi kosárlabda Európa-bajnokság: lett és francia siker (She)
A lett és francia válogatott is nyert a Spanyolországban rendezett férfi kosárlabda Európa-bajnokság első fordulójában.
szept. 3
22:43
Férfi kosárlabda Eb: Görögország tíz ponttal győzte le Izraelt (She)
Görögország is győzelemmel kezdte a Spanyolországban zajló férfi kosárlabda Európa-bajnokságot.

2007. szeptember 4. kedd

szept. 4
0:10
Világsztár lesz Szávayból (Blikk)
Temesvári Andrea szerint Ági előtt szép pályafutás áll, bekerülhet a világsztárok közé is.
szept. 4
0:14
Berki vezet a lólengés selejtezője után (Blikk)
Berki Krisztián (22) álomszerűen kezdte az olimpiai részvételről döntő világbajnokságot.
szept. 4
0:18
Talma: Többet ésszel (Blikk)
Talma nagyszerű versenyzéssel megelőzte legfőbb riválisát, a San Marinó-i Nagydíjon hibázó és pont nélkül maradó Hector Faubelt.
szept. 4
0:22
Ilyen Realt akarnak a madridi drukkerek (Blikk)
A spanyolok ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel illetik a királyi gárdát a Villarreal otthonában aratott 5-0-s győzelem után.
szept. 4
0:26
Érem nélkül maradtak a magyar atléták a vb-n (Blikk)
Oszaka - Érem nélkül tért haza a magyar válogatott az atlétikai világbajnokságról. Hasonló legutóbb 2001-ben, Edmontonban fordult elő. Négy döntősünk volt, Pars Krisztián és a diszkoszvető Máté Gábor egyformán ötödik lett, a szintén diszkoszos Kővágó Zoltán a kilencedik, a tízpróbázó Zsivoczky Attila pedig a 12. helyen zárt.
szept. 4
0:30
Romos éttermet vásárolt Janics Natasa (Blikk)
Janics Natasának legalább 25 millió forintot kell ráköltenie a most megvásárolt Bárka nevű étteremre.
szept. 4
0:34
Németh zöld cipőben focizik Liverpoolban (Blikk)
Liverpool - Mostantól Shrek-színű cipőben futballozik Némó. Nem a két népszerű mesefigura újabb történetéről van szó, hanem Németh Krisztiánról (18): a Liverpool magyar labdarúgója ugyanis a jövőben zöld focicsukában ijesztgeti az ellenfelek kapusait.
szept. 4
0:38
Várhidi új frizurája (Blikk)
Ahogyan a magyar labdarúgó-válogatott tagjai meglepték az egész világot az olaszok legyőzésével, úgy lepte most meg tanítványait Várhidi Péter.
szept. 4
0:42
Honvéd: Vigyázz, Loki! (Blikk)
Debrecen - Megtöri a Debrecen hároméves uralkodását a Budapest Honvéd? Bár még csak hét forduló telt el a labdarúgó-NB I-ből, az élen álló kispesti futballcsapat éppen a DVSC elleni vasárnapi 3-1-es győzelemmel jelezte: meg akarja kaparintani a bajnoki serleget. Azt a trófeát, amelyet a Loki immáron három esztendeje birtokol.
szept. 4
6:30
Nem lesz Schmeichelé a Bröndby (Behaviour)
Elutasították egykori kapusuk, Peter Schmeichel vételi ajánlatát a dán Bröndby labdarúgócsapatának vezetői. A volt klasszis hálóőr 33 millió eurót kínált a klubért, az üzlet azonban nem jött létre. A felek nem indokolták a döntést. A 43 éves, 129-szeres válogatott Schmeichel vezetésével a koppenhágai együttes a nyolcvanas években uralta a dán labdarúgást, a gárda jelenleg azonban csak az…
szept. 4
6:45
Bernie Ecclestone angol focicsapatot vett (Infostart)
Bernie Ecclestone, a Forma-1 első számú embere, valamint Flavio Briatore, a Renault istálló csapatfőnöke közösen veszi meg az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban érdekelt Queens Park Rangers együttesét.
szept. 4
7:17
Dánia: nem lesz Peter Schmeichelé a koppenhágai együttes (She)
Elutasították egykori kapusuk, Peter Schmeichel vételi ajánlatát a dán Bröndby labdarúgócsapatának vezetői.
szept. 4
7:27
Anglia: Benítez nem játszatná Gerrardot az Eb-selejtezőkön (She)
Rafael Benitez, az FC Liverpool vezetőedzője arra kéri Steve McClarent, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, hogy ne vállaljon rizikót a sérült Steven Gerrard beválogatásával a közelgő Európa-bajnoki selejtezőkre.
szept. 4
8:21
Benítez nem játszatná Gerrardot a következő Eb-selejtezőkön (Behaviour)
Rafael Benitez, az FC Liverpool vezetőedzője arra kéri Steve McClarent, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, hogy ne vállaljon rizikót a sérült Steven Gerrard beválogatásával a közelgő Európa-bajnoki selejtezőkre.
szept. 4
9:39
Labdarúgás: Katalónia-Egyesült Államok esetleg később (She)
A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) nem járult hozzá ahhoz, hogy a katalán válogatott október 14-én megmérkőzzön az Egyesült Államok együttesével.
szept. 4
9:45
Szávay párosban is negyeddöntős (Behaviour)
Szávay Ágnes magyar idő szerint körülbelül 19 órakor lép pályára a párosverseny negyeddöntőjében az amerikai nyílt teniszbajnokságon, New Yorkban.A viadal honlapja szerint a mérkőzést a Flushing Meadows-i létesítmény harmadik legnagyobb pályájára írták ki és a második a sorban. A napi program magyar idő szerint 17 órakor kezdődik. A 14. helyen kiemelt Szávay, Vladimira Uhlirova magyar, cseh…
szept. 4
9:55
Szávay Ágnes a világ legjobban teniszező tinédzserlánya (Infostart)
Szávay Ágnes a világ jelenlegi legjobb tinédzser korú teniszezőnője. Mindenfajta honfiúi-honleányi elfogultság nélkül jelenthető ki mindezt: a magyar éljátékos a US Openen, az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyesében a legjobb nyolc közé kerültek közül az egyedüli húsz év alatti.
szept. 4
10:00
Argentína: elhunyt Gustavo Eberto, a Talleres kapusa (She)
Huszonnégy éves korában elhunyt Gustavo Eberto argentin kapus, aki legutóbb a Talleres di Cordoba gárdájában védett.
szept. 4
10:02
US Open: Szávay Ágnes párosban már az elődöntőért játszik (She)
Szávay Ágnes magyar idő szerint körülbelül 19 órakor lép pályára a párosverseny negyeddöntőjében az amerikai nyílt teniszbajnokságon, New Yorkban.
szept. 4
10:32
Elefántcsontpart: Drogba sérülése miatt nem megy a válogatottba (She)
A vasárnapi, Aston Villa elleni bajnoki mérkőzésen elszenvedett térdsérülése miatt le kell mondania az Afrika-kupa selejtezőjére készülő elefántcsontparti labdarúgó-válogatottnak Didier Drogbáról, a Chelsea támadójáról (képünkön jobbra).
szept. 4
10:50
A versenyzők szíve 40 százalékkal nagyobb (Metropol)
Tour de France-on, a franciaországi kerékpáros körversenyen részt vevő kerékpárosok szívének vizsgálatánál kiderült, hogy az 20-40 százalékkal nagyobb az átlagemberéhez képest – számoltak be a jelenségről a Kardiológusok Európai Társaságának konferenciáján Bécsben.
szept. 4
10:59
Dél-Afrika: autóbalesetben hunyt el a válogatott középpályás (She)
Gift Leremi, a dél-afrikai labdarúgó-válogatott középpályása hétfőn autóbaleset következtében életét vesztette.
szept. 4
11:06
US PGA: Woods csak második lett holtversenyben (Metropol)
A világranglista-vezető amerikai Tiger Woods csak a második helyen végzett holtversenyben a profi golfozók US PGA Tourjának legutóbbi, hétmillió dollár összdíjazású viadalán, a Massachusetts államban található Nortonban.
szept. 4
11:16
Sportgazdaság: 500 millió fontot költöttek az angolok játékosokra (She)
Rekordot jelentő 500 millió brit fontot (149,4 milliárd forint) költöttek a nyáron játékosvásárlásra az angol labdarúgóklubok ? írta a Reuters brit hírügynökség a Deloitte nevű nemzetközi könyvelőcég jelentésére hivatkozva. Az előző csúcs a 2006-os 300 millió font volt.
szept. 4
11:58
Kína: elítélték egy ex-válogatott futballista megkéselőit (She)
Hét, illetve öt évre ítélték Kínában azt a két férfit, aki késsel megsebesítette a labdarúgó-válogatott volt csatárát, Csen Jung-csiangot (Chen Yongqiang).
szept. 4
12:04
Úszás: nyolcvan érmet nyertek a magyar szeniorok az Eb-n (She)
Összesen 29 arany-, 25 ezüst- és 26 bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a szeniorúszók idei, sorrendben 11. Európa-bajnokságán, amelynek a szlovéniai Kranj adott otthont.
szept. 4
12:10
A légszennyezés döntheti el az érmek sorsát Pekingben? (Metropol)
A pekingi olimpiai játékokon részt vevő sportolóknak akár az érem elvesztését is jelentheti a kínai főváros légszennyezettsége, hacsak a hatóságok nem tesznek radikális lépéseket a hétköznapi emberek számára „csak” viszkető szemeket és szűnni nem akaró köhögést okozó kellemetlen szagú levegő megtisztításáért.

Keresés