2009. december 16. szerda

dec. 16
12:21
Utánpótlás: Magyarország női U19-es elitkört rendez a tavasszal (She)
Nyonban az Európai Labdarúgó-szövetség főhadiszállásán arról született döntés, hogy március 27. és április 1. között Magyarország rendezheti meg a női U19-es Eb elitkör négyes tornáját – adta hírül a honi szövetség internetes oldala.
dec. 16
12:23
Evezés: díjazták az utánpótlás legjobb klubjait, iskoláit és versenyzőit (She)
Az evezős diákranglista-sorozat legjobbjait ünnepelték kedd délután a Magyar Sport Házában. A három fordulóból álló versenysorozatban összesen 408 hajó vett részt, a fiatalok az ország több pontjából érkeztek a versenyekre, összesen 16 egyesületből és 64 iskolából kerültek ki.
dec. 16
12:39
Formula-1: luxemburgi üzletember vette meg a Renault 75 százalékát (She)
Gerard Lopez személyében luxemburgi üzletember vette meg a Formula–1-ben szereplő Renault tulajdonjogának hetvenöt százalékát. A fennmaradó huszonöt százalékos rész megmarad a francia gyár tulajdonában.
dec. 16
13:15
Internazionale: a nyáron hozott Arnautovic elhagyhatja a klubot (She)
Elhagyhatja az Internazionale csapatát Marko Arnautovic, a milánóiak osztrák labdarúgója.
dec. 16
13:17
MLSZ-elnökségi: Erwin Koeman zártkörű meghallgatást kért (She)
Elnökségi ülést tartanak a Magyar Labdarúgó-szövetség telki központjában. Az eddigi napirendi pontok között szerepelt a bundaügy, valamint az NB II-es bizottság képviselőjének, Kutasi Róbertnek és az olimpiai válogatott szakvezetőjének, Egervári Sándornak a meghallgatása.
dec. 16
13:51
Mégis marad a Formula-1-ben a Renault (Infostart)
A Renault istálló jövőre is versenyez a Formula-1-es autós gyorsasági világbajnokságban, de a csapatban többségi tulajdonrészt vásárol egy luxembourgi befektetőcsoport, amely a későbbiekben részt vesz az irányításban is. Mindezt a francia gyár jelentette be közleményében.
dec. 16
13:51
Póker: a PokerStars a mobilpiacra is be akar törni (She)
A legnagyobb online pókerterem megvásárolt egy jelentős mobil játékszoftvert gyártó céget, a PokerStars állítólag kész nyitni a mobilipar felé is.
dec. 16
13:57
Marad a Forma-1-ben a Renault (Metropol)
A Renault istálló jövőre is versenyez a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságban, de a csapatban többségi tulajdonrészt vásárol egy luxembourgi befektetőcsoport, amely a későbbiekben részt vesz az irányításban is.
dec. 16
13:57
A Nemzetközi Sí Szövetség tiltakozik Tomba kritikája ellen (Behaviour)
A Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) tiltakozását fejezte ki, és visszautasította Alberto Tombának, az olaszok legendás síelőjének kritikáját, amely szerint azért sérülnek meg sorozatban a legjobbak, mert túl sűrű a szezon programja.
dec. 16
13:59
F1: Luxemburgi kézben a Renault - folytatás Kubicával (Behaviour)
A Renault istálló jövőre is versenyez a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságban, de a csapatban többségi tulajdonrészt vásárol egy luxembourgi befektetőcsoport, amely a későbbiekben részt vesz az irányításban is.
dec. 16
15:03
MLSZ-elnökségi: elfogadták a szövetségi kapitány beszámolóját (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége meghallgatta, majd elfogadta a válogatott szövetségi kapitányának, Erwin Koemannak évértékelő szakmai beszámolóját.
dec. 16
15:09
Eredményes évet zártak az öttusázók: hat érem vb-n és Eb-n (Behaviour)
Az idén elért sikerekre emlékeztek az öttusa hazai képviselői a sportági szövetség szerdai, dobogókői ünnepségén.
dec. 16
15:21
MLSZ-elnökségi: Erwin Koeman zártkörű meghallgatást kért (She)
Elnökségi ülést tartanak a Magyar Labdarúgó-szövetség telki központjában. Az eddigi napirendi pontok között szerepelt a bundaügy, valamint az NB II-es bizottság képviselőjének, Kutasi Róbertnek és az olimpiai válogatott szakvezetőjének, Egervári Sándornak a meghallgatása.
dec. 16
15:23
MLSZ: elfogadták a kapitány beszámolóját, Koeman marad (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége meghallgatta, majd elfogadta a válogatott szövetségi kapitányának, Erwin Koemannak évértékelő szakmai beszámolóját.
dec. 16
15:39
Hollandia: Erwin Koeman visszautasította a Groningen ajánlatát (She)
Nem lesz a holland élvonalban szereplő Gronigen vezetőedzője Erwin Koeman, ugyanis a magyar válogatott szövetségi kapitánya visszautasította korábbi klubja ajánlatát.
dec. 16
15:57
PSV: menedzsere szerint Dzsudzsák egyelőre nem távozik Eindhovenből (She)
Fülöp Ferenc, Dzsudzsák Balázs egyik menedzsere a Voetbal International című lapnak elmondta, hallott arról, hogy védence iránt a Real Madrid is érdeklődik, de szerinte a válogatott szélső egyelőre marad Eindhovenben.
dec. 16
16:03
Januárig nincs másik pilótája a Mercedesnek (Metropol)
Leghamarabb január elején derülhet ki, hogy ki lesz Nico Rosberg csapattársa a Forma-1-es világbajnoki címeket védő Brawn GP-ből átalakult Mercedes GP-ben. Ezt Dieter Zetsche, a Daimler-konszern elnöke jelentette be szerdán Abu-Dzabiban.
dec. 16
16:05
Pénz helyett oklevél a paraúszók jutalma (Metropol)
A Magyar Paralimpiai Bizottság szerdai évzáró sajtótájékoztatóján köszöntötték a riói rövidpályás paraúszó-világbajnokságon szerepelt magyar csapat tagjait, Sors Tamást és Becsei Jánost.
dec. 16
16:15
Real Madrid: Florentino Pérez szerint még sok a tennivaló a csapatnál (She)
Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke úgy véli, jó úton jár csapata, de még rengeteg tennivaló van az együttesnél.
dec. 16
16:17
Klubvilágbajnokság: drámai csatában ötödik az Auckland City (She)
Az Abu-dzabiban zajló labdarúgó klubvilágbajnokságon az ötödik hely az új-zélandi Auckland City illeti meg, amely drámai csatában nyert a kongói Mazembe ellen.
dec. 16
16:19
Parasport: év végi jutalmazás az úszóknál - pénz helyett oklevél (She)
A Magyar Paralimpiai Bizottság szerdai évzáró sajtótájékoztatóján köszöntötték a riói rövid pályás paraúszó-világbajnokságon szereplő magyar csapat tagjait, Sors Tamást és Becsei Jánost.
dec. 16
16:33
Dortmund: Klopp szerint a szerkezetváltás a javulás egyik oka (She)
Bukdácsolva kezdte a szezont a Borussia Dortmund, azonban az utóbbi hetekben egyre jobb teljesítményt nyújtanak a sárga-feketék: a BVB a hatodik helyen áll a tabellán, és utóbbi kilenc mérkőzésén nem szenvedett vereséget. Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője szerint a sikerek részben annak köszönhetőek, hogy a csapat a sok sérülés miatt új rendszerben kezdett el futballozni.
dec. 16
16:51
Szenegál: hazai sikeredző lett a kapitány, Coly is tagja a stábnak (She)
A korábbi válogatott labdarúgó, Amara Traoré lett a szebb napokat is megélt szenegáli labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
dec. 16
17:09
Úszás: Kiss Lászlóról uszodát neveztek el Százhalombattán (She)
Kiss Lászlónak, az úszóválogatott szövetségi kapitányának nevét kapta a százhalombattai uszoda.
dec. 16
17:15
Kaká január elején újra játszana (Metropol)
Kaká, a Real Madrid labdarúgócsapatának középpályása bízik benne, hogy január elején ismét pályára léphet.
dec. 16
17:27
MLSZ: jogi lépések a negyedmilliárdos APEH-tartozás ügyében (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség mai elnökségi ülésén a bundabotrány és Erwin Koeman szakmai beszámolója mellett tárgyalt a 2002–2005 között felhalmozódott 250 millió forintos APEH-tartozásról is.
dec. 16
17:45
Oroszország: Kezsmanra nem tart igényt a Zenit csapata (She)
Nem él a Mateja Kezsman kölcsönszerződésében található opcióval az orosz labdarúgó-bajnokságban szereplő Zenit együttese.
dec. 16
17:51
Részegen csukták le az angol focisztárt (Behaviour)
A rendőrség őrizetbe vette Paul Gascoigne volt angol futballcsillagot, mert szerdára virradóra holt részegen randalírozott Jesmondban, Newcastle egyik kerületében.
dec. 16
18:21
Anglia: elhunyt a vb-n is szereplő egykori balszélső (She)
Hetvenöt éves korában elhunyt Alan A'Court korábbi angol válogatott labdarúgó.
dec. 16
18:57
Klub-vb: a Barcelona kiharcolta a döntőbe jutást az Atlante ellen (She)
A Barcelona 3-1-re legyőzte a CONCACAF-zóna Bajnokok Ligája-győztes Atlantét az Abu-dzabiban zajló klubvilágbajnokság elődöntőjében, így bejutott a szombati fináléba, ahol az argentin Estudiantesszel találkozik.
dec. 16
19:15
Férfi vízilabda Euroliga: a Panioniosz megverte a magyar bajnokot (She)
A görög Panioniosz otthonában szenvedett 11–10-es vereséget a Vasas a férfi vízilabda Euroliga B-csoportjában. A 2. forduló mérkőzésén a magyar csapat már három góllal is vezetett a harmadik negyedben, de az előny nem tartott ki a lefújásig...
dec. 16
19:21
Katalán-argentin döntő a klubvilágbajnokságon (Metropol)
Az FC Barcelona labdarúgócsapata bejutott a fináléba az Abu-Dzabiban zajló klubvilágbajnokságon, miután az elődöntőben 3-1-re nyert a mexikói Atlante ellen.
dec. 16
19:21
Sportuszodát avattak Százhalombattán (Behaviour)
A férfiaknál Gyurta Dániel, a nőknél pedig Verrasztó Evelyn nyerte a csillagszóró elnevezésű évzáró viadalt, amelyet a legjobb hazai úszók részvételével rendeztek meg a százhalombattai városi sportuszodában, s amely szerda óta Kiss Lászlónak, a válogatott szövetségi kapitányának nevét viseli.
dec. 16
19:51
Női kosárlabda Euroliga: hazai pályán nyert a Sopron a Bourges ellen (She)
A női kosárlabda Euroliga csoportkörének nyolcadik fordulójában az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán fogadta a francia Bourges-t és remek játékkal nyert ellene tíz ponttal. Mindkét együttes 3/5-ös mutatóval várja a csoportkör utolsó két fordulóját. Az MKB zsinórban öt elveszített Euroliga-találkozót követően nyert a legrangosabb európai kupasorozatban.
dec. 16
20:27
Férfi vízilabda Euroliga: csak az Eger nyert a magyar csapatok közül (She)
Az Eger hazai pályán 10–7-re nyert az orosz Csehov ellen, míg a Domino Honvéd idegenben kapott ki 12–7-re a szerb Partizan Beogradtól a férfi vízilabda Euroliga csoportkörének második fordulójában. Korábban a bajnoki címvédő Vasast a görög Panioniosz verte meg.
dec. 16
21:03
Ligue 1: a Bordeaux megnyerte a Montpellier elleni rangadót (She)
A listavezető Bordeaux a brazil Jussie góljával 1-0-ra megnyerte a forduló előtt a tabella második helyén álló Montpellier elleni rangadót, így növelte előnyét a francia bajnokságban.
dec. 16
21:05
Európa-liga: Gera gólja is kellett a Fulham továbbjutásához (She)
Idegenben győzött a Fulham a labdarúgó Európa-liga E-csoportjában.
dec. 16
21:09
Totti 2014 nyaráig hosszabbított az AS Románál (Metropol)
Francesco Totti 2014 nyaráig meghosszabbította szerződését az AS Roma labdarúgócsapatánál. Az új kontraktus tényét már júliusban bejelentették a felek, de végleges megállapodás csak most született meg, melynek értelmében a 33 éves csapatkapitány ebben az idényben 8,9 millió eurót, míg a következő négyben egyenként 8,6 milliót vághat zsebre, továbbá visszavonulása után a klub alkalmazásában marad…
dec. 16
21:21
Futsal: a második meccsen döntetlent játszottak a mieink a horvátokkal (She)
A tegnapi 1-0-s győzelem után Győrben 2-2-es döntetlent játszott a magyar futsal-válogatott Horvátországgal.
dec. 16
21:27
Gera góllal segítette a Fulham továbbjutását (Metropol)
Gera Zoltán, a Fulham légiósa szerdán góllal vette ki a részét a svájci Basel otthonában aratott 3-2-es győzelemből, amellyel csapata bejutott a legjobb 32 közé a labdarúgó Európa Ligában.
dec. 16
21:39
Ökölvívó ob: kikapott a 48 kg címvédője, Kanalas Róbert a nyitó napon (She)
A 48 kg-ban címvédő Kanalas Róbert búcsúja jelentette a legnagyobb meglepetést a Kecskeméten zajló férfi amatőr ökölvívó országos bajnokság első napján.
dec. 16
22:15
Vb 2018: kijelölték a helyszíneket a rendezni vágyó angolok (She)
Milton Keynes is bekerült azok közé a városok közé, amelyek sikeres pályázat esetén helyszínei lehetnek a 2018-as világbajnokságnak.
dec. 16
22:17
Formula-1: Felipe Massa még érez fájdalmat a nyakában (She)
A Ferrari pilótája, a Magyar Nagydíjon súlyos sérülést szenvedő Felipe Massa elmondta, hogy a mai Formula-1-es teszt alatt még érzett fájdalmat a nyakában.
dec. 16
22:19
Női kosárlabda Euroliga: tisztes pécsi vereség Salamancában (She)
A női kosárlabda Euroliga csoportkörének nyolcadik fordulójában a MiZo Pécs 2010 Salamancában remekül helytállt, más kérdés, az erőviszonyok ismeretében ez is csupán a tisztes vereséghez volt elég a házigazda spanyol Halcon Avenidával szemben. Fűzy Ákos együttese 2/6-os mutatóval várhatja a záró két fordulót.
dec. 16
22:51
Premier League: a Chelsea a forduló londoni nyertese, nem az Arsenal (She)
A Chelsea és az Arsenal is megszenvedett aktuális riválisa ellen a Premier League 17. fordulójában. A „kékek” azonban Frank Lampard tizenegyesgóljának köszönhetően hazai pályán 2–1-re legyőzték a Portsmoutht, míg az „ágyúsok” szintén egy büntetőnek köszönhetően pontokat veszítettek a Burnley otthonában (1–1).
dec. 16
22:53
Németország: Joachim Löw 2012-ig maradhat kapitány (She)
A jövő évi világbajnokság után is maradhat a német labdarúgó-válogatott mellett Joachim Löw.
dec. 16
23:09
Videó: a Chelsea Portsmouth elleni sikere és az Arsenal pontvesztése (She)
Mint már beszámoltunk róla, a Chelsea és az Arsenal is megszenvedett aktuális riválisa ellen a Premier League 17. fordulójában. A „kékek” hazai pályán 2–1-re legyőzték a Portsmoutht, míg az „ágyúsok” pontokat veszítettek a Burnley otthonában (1–1). Most megmutatjuk a találkozók góljait videón!
dec. 16
23:11
Ligue 1: a PSG döntetlent játszott hazai pályán a Lensszal (She)
A PSG hiába szerzett vezetést Claude Makélélé góljával a Lens elleni hazai bajnokin a francia bajnokság 11. fordulójában, a vendégek egyenlítettek, így 1-1-es döntetlen lett a végeredmény.
dec. 16
23:13
Premier League: egy hármast kapott a Man. City a Spurstől, nyert a Pool (She)
Nico Kranjcar két góljának is köszönhetően a Tottenham Hotspur hazai pályán 3–0-ra verte meg a Manchester Cityt az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának 17. fordulójában. A Liverpool az Anfielden gyűjtötte be a három pontot: Rafa Benítez együttese a Wigant verte meg 2–1-re.
dec. 16
23:15
Európa-liga: Dzsudzsákék elhozták a három pontot Kolozsvárról (She)
Győzelemmel zárta az Európa-liga csoportkörét a Dzsudzsák Balázst foglalkoztató PSV Eindhoven labdarúgócsapata.

Keresés