2009. december 3. csütörtök

dec. 3
15:33
Vitorlázás: nyolcvan éve alakult meg a sportág hazai szövetsége (She)
1929. december 3-án hosszú évek előkészítő munkája eredményeként megalakult a Magyar Vitorlásszövetség, amelynek első elnöke gróf Széchenyi Emil volt.
dec. 3
15:45
Arsenal: 17 éves brazillal bővülhet a londoni klub kerete (She)
A Juventude elfogadta az Arsenal Zezinhóért tett ajánlatát. Legalábbis ezt állítja a 17 éves brazil futballista ügynöke.
dec. 3
16:03
Két legjobbja nélkül szerepel Kínában a magyar válogatott (Infostart)
Két legelismertebb játékosa nélkül szerepel a magyar női kézilabda-válogatott a kínai világbajnokságon. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány együttesére már a csoportkörben három nehéz mérkőzés vár.
dec. 3
16:03
Ukrajna: közúti balesetet szenvedett Andrij Sevcsenko (She)
Közúti balesetet szenvedett Andrij Sevcsenko, a Dinamo Kijev és az ukrán válogatott támadója.
dec. 3
16:21
Ukrajna: közúti balesetet szenvedett Andrij Sevcsenko (She)
Közúti balesetet szenvedett Andrij Sevcsenko, a Dinamo Kijev és az ukrán válogatott támadója.
dec. 3
16:23
London 2012: továbbra is az U23-asok játszhatnak a labdarúgótornán (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bejelentette: a 2012-es londoni olimpián is életben marad az eddigi szisztéma, tehát az U23-as együttesek játszhatnak, csapatonként három túlkoros labdarúgóval.
dec. 3
16:25
Blog: Bálint Mátyás naplót vezet a női kézilabda-vb idején (She)
Bálint Mátyás, a Nemzeti Sport helyszínre kiküldött munkatársa – akárcsak a Roland Garros alatt –, a női kézilabda-világbajnokság idején is jelentkezik blogjában érdekes írásokkal.
dec. 3
16:27
Póker: nagynevű sportoló csatlakozik a Pokerstars Sports Starhoz (She)
Az online pókerterem egyik profija szerint sztársportolóval erősít a Pokerstars, NBA- és NHL-sztárok, bokszoló és krikettjátékos a feltételezett jelöltek között.
dec. 3
16:29
Nyíregyháza: a Fradiból érkezett próbajátékost tesztel a Szpari (She)
A Ferencvárosból érkezett Csiszár Zoltánt teszteli próbajátékon a Nyíregyháza labdarúgócsapata – adta hírül az együttes hivatalos honlapja.
dec. 3
16:39
Vb 2010: különdíjat kaphatnak az írek, kártérítést nem (She)
Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke bejelentette: elképzelhető, hogy a franciák elleni pótselejtezőt Thierry Henry kezezése miatt elbukó ír válogatott különdíjat kap a világbajnokságon.
dec. 3
16:41
Rali: órákon belül hivatalossá válhat Räikkönen érkezése - sajtóértesülés (She)
Az Autosport értesülései szerint a finn Kimi Räikkönen érkezését órákon belül bejelenthetik a Citroën ralicsapatánál.
dec. 3
16:57
Serie A: Sneijder valószínűleg kihagyja a Juve-Intert (She)
Minden bizonnyal ki kell hagynia a Juventus–Internazionale olasz élvonalbeli rangadót Wesley Sneijdernek, a milánóiak holland középpályásának.
dec. 3
16:59
Vasas: négy játékossal bonthatnak szerződést az angyalföldiek (She)
A Nemzeti Sport információ szerint az első körben négy játékossal bont szerződést a Vasas labdarúgócsapata. Kedden Mészöly Géza vezetőedzőtől köszöntek el az angyalföldiek, közös megegyezéssel. A szakembert többen követhetik, és kereshetnek maguknak – hozzá hasonlóan – új csapatot.
dec. 3
17:15
Női kézilabda: sima francia siker a házigazda Kína ellen (She)
Könnyed, 30–21-es győzelmet aratott a vb-házigazda Kína ellen a francia női kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen.
dec. 3
17:17
Tenisz Davis-kupa: Nadal-Berdych összecsapással kezdődik a finálé (She)
A férfi teniszezők Davis-kupájának barcelonai, salakpályás döntőjében az első összecsapáson a címvédő spanyolok első számú játékosa, Rafael Nadal a kihívó csehek házi rangsorában második Tomas Berdych ellen lép pályára.
dec. 3
17:19
Labdarúgás: Beckham szerint nehéz lesz elnyerni a 2018-as vb-t (She)
David Beckham már Dél-Afrikában tartózkodik, ahol holnap részt vesz a jövő évi vb csoportjainak sorsolásán, közben pedig igyekszik népszerűsíteni Anglia 2018-as pályázatát.
dec. 3
17:51
Rögbi: 223 ezer forintba kerül a vb-döntő legdrágább jegye (She)
Csütörtökön nyilvánosságra hozták a 2011-es, új-zélandi rendezésű rögbi-világbajnokság jegyárait. A szórás elég tág: a legolcsóbb 2000 (11 amerikai dollár) a legdrágább pedig 223.500 forintba (1.250 amerikai dollár) kerül majd. A belépőket áprilistól lehet majd megvásárolni.
dec. 3
18:09
Arsenal: Arsene Wenger Theo Walcottra sem számíthat (She)
Újabb névvel bővült az Arsenal sérültlistája: ezúttal Theo Walcott dőlt ki a sorból, a fiatal szélső nem játszhat a Stoke City ellen.
dec. 3
18:11
Sevilla: Luís Fabiano csodálja az MU-t és Sir Alex Fergusont (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Sevilla brazil támadója, Luís Fabiano a FourFourTwo magazinnak kifejtette, csodálja a Manchester Unitedet és Sir Alex Fergusont.
dec. 3
18:13
Újpest: Vaskó szerint a liláké az ország legjobb kezdőcsapata (She)
Vaskó Tamás, az Újpest FC középhátvédje a klub hivatalos honlapjának elmondta: a lilák elsősorban abban bízhatnak, hogy az ország legjobb kerete az övék.
dec. 3
18:15
Bundabotrány: a lengyel futballbírók volt főnöke beismerte a vesztegetést (She)
Beismerte bundaügyekben való részvételét csütörtökön Jerzy G., a lengyel futballbírók korábbi főnöke. A Korrupcióellenes Hivatal munkatársai szerdán vették őrizetbe a szövetségi ellenőrként is tevékenykedő, 63 éves férfit, akit 92 rendbeli manipulációval és bűnszervezetben való részvétellel gyanúsít a wroclawi ügyészség.
dec. 3
18:17
Soproni Liga: DVSC-MTK mérkőzés élőben az NSO-n (She)
Elkezdődött a DVSC-TEVA–MTK Budapest mérkőzés, a Soproni Liga 10. fordulójának elhalasztott találkozója. Az év utolsó bajnoki összecsapását ön is figyelemmel követheti élő, szöveges közvetítésünkön!
dec. 3
18:27
Férfi kézilabda: Putics a német Mindenben folytatja (She)
A német élvonalbeli GWD Mindenben folytatja pályafutását Putics Barna, az MKB Veszprém kézilabdázója.
dec. 3
18:29
Bayern: a Juve elleni meccs még korai lenne Ribérynek - Van Gaal (She)
Döntő fontosságú mérkőzést játszik jövő héten a Juventus ellen a Bayern München, ahol csak győzelem esetén léphet tovább csoportjából. Louis van Gaal, a bajorok vezetőedzője elmondta, hogy jól halad Franck Ribéry felépülése, de a torinoiak elleni mérkőzés még valószínűleg túl korai lesz a számára.
dec. 3
18:45
Erdei Zsolt: "Mintha még mindig nem is ezen a világon élnék" (Infostart)
A siker ellenére is kisebbfajta őrültségnek tartja Erdei Zsolt, hogy elfogadta klubja javaslatát, és a cirkálósúlyban vívott világbajnoki címmérkőzést a nála 8 kilóval nehezebb olasz Giacobbe Fragomeni ellen. A magyar bokszolónak a Boksz Világszervezet csaknem hat éve birtokolt világbajnoki övét viszont korábban le kellett adnia.
dec. 3
18:45
Férfi kézilabda: megműtötték a veszprémiek átlövőjét, Marko Vujint (She)
Korábban sokáig kérdéses volt, hogy meg kell-e műteni az MKB Veszprém szerb átlövőjét, Marko Vujint, aki októberben szenvedett térdsérülést, a beavatkozás végül elkerülhetetlenné vált, a játékost ma operálták.
dec. 3
19:03
Bundabotrány: három játékost hallgat meg az MLSZ (Infostart)
A Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes szakértői kedden meghallgatják a szövetség feljelentésében szereplő utánpótlás-válogatott Somodi Bencét, Pintér Ádámot és Présinger Ádámot, illetve Potoczki Tamást, a Szigetszentmiklós ügyvezetőjét.
dec. 3
19:03
Bundabotrány: Somodit, Pintért és Présingert is meghallgatja az MLSZ (She)
Az Magyar Labdarúgó-szövetség illetékes szakértői a bundaüggyel kedden meghallgatják a szövetség feljelentésében szereplő utánpótlás-válogatott Somodi Bencét, Pintér Ádámot és Présinger Ádámot, illetve Potoczki Tamást, a Szigetszentmiklósi TK ügyvezetőjét – adta hírül a szövetség hivatalos honlapja.
dec. 3
19:05
Xerez: őt és családját ért fenyegetések miatt lemondott a klub elnöke (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Xerez elnöke, Carlos de Osma mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a fenyegetések miatt lemond.
dec. 3
19:07
Sílövészet: a norvég Svendsen nyert a férfiaknál az östersundi vk-n (She)
A férfiak 20 km-es egyenkénti indítású versenyével folytatódott a svédországi Östersundban a sílövő világkupa. A győzelmet a háromszoros világbajnok norvég Emil Hegle Svendsen szerezte meg az élete legjobb helyezését elérő Tim Burke és az osztrák Christoph Sumann előtt.
dec. 3
19:39
Póker: újabb három magyar jutott tovább Prágában (She)
Az EPT Prága második selejtezőnapján tíz magyar pókeres ült asztalhoz, közülük hárman tovább is jutottak.
dec. 3
19:57
Hatvanadik születésnapját ünnepelte a Bp. Honvéd (Infostart)
A Puskás név után a Honvéd a második legismertebb magyar szó külföldön, amely az elmúlt évtizedekben rengeteg dicsőséget hozott a magyar sportnak és az országnak.
dec. 3
19:57
Női kosárlabda Európa Kupa: Vida vezetésével otthon nyert a Győr (She)
A női kosárlabda Európa-kupában a SEAT Lami Véd Győr hazai pályán 81-67-re győzött a svájci Sierra ellen. A hazaiak legjobbja a 24 pontos Vida Anna volt.
dec. 3
19:59
Vb 2010: Drogba elkerülné Angliát a holnapi sorsoláson (She)
Didier Drogba, a Chelsea és az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott kulcsjátékosa elkerülné Angliát a vb-csoportok holnapi sorsolása alkalmával.
dec. 3
20:01
Soproni Liga: a DVSC nyerte meg az év utolsó bajnokiját (She)
A DVSC-TEVA nyerte meg a Soproni Liga 10. fordulójának elhalasztott találkozóját az MTK Budapest ellen. A bajnokcsapat Adamo Coulibaly büntetőjével és Szakály Péter találatával 2–0-ra győzte le a fővárosi együttest.
dec. 3
20:15
Győzelmével őszi második a Debrecen (Infostart)
Hazai pályán két góllal verte az MTK-t a Debrecen a labdarúgó NB I 10. fordulójából elhalasztott és csütörtökön pótolt mérkőzésen, ezzel a második helyen zárta az őszi idényt.
dec. 3
20:15
Három játékost hallgat meg az MLSZ (Metropol)
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) illetékes szakértői a fogadási bűncselekmények felderítése érdekében kedden meghallgatják a szövetség feljelentésében szereplő utánpótlás-válogatott Somodi Bencét, Pintér Ádámot és Présinger Ádámot, illetve Potoczki Tamást, a Szigetszentmiklósi TK ügyvezetőjét.
dec. 3
20:33
Férfi kosárlabda: a 33 pontos Kálmán vezetésével nyert a Falco (She)
A férfi kosárlabda NB I-ben először nyert új edzőjével, Nikola Laziccsal a Falco. A szombathelyiek hazai pályán a 33 pontos Kálmán László vezetésével 90–80-ra győztek a Dombóvár ellen.
dec. 3
20:33
Győzelmével őszi második a Debrecen (Metropol)
Hazai pályán két góllal verte az MTK-t a Debrecen a labdarúgó Soproni Liga 10. fordulójából elhalasztott és csütörtökön pótolt mérkőzésen, ezzel a második helyen zárta az őszi idényt.
dec. 3
20:51
Férfi kézilabda: a Kopernél nem bánják Putics távozását (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a szlovén Cimos Koper férfi kézilabdacsapata és a 25 éves magyar válogatott Putics Barna közös megállapodással szerződést bontott, a játékos a német Mindenben folytatja pályafutását. A szlovén klubnál nem bánják az átlövő távozását.
dec. 3
21:09
Európa-liga: Dzsudzsákék a hosszabbításban harcolták ki a továbbjutást (She)
A 90. percben biztosította be a továbbjutását a Dzsudzsák Balázzsal felálló PSV, miután hazai pályán 1–0-ra legyőzte a cseh Spartát az Európa-liga K-csoportjának 5. fordulójában. Az L-csoportban szintén kiharcolta a folytatást a spanyol Athletic Bilbao, miután három góllal terhelték meg Sáfár Szabolcs és az Austria Wien hálóját.
dec. 3
21:11
Úszás: Kis Gergő beteg, kérdéses az indulása a rövid pályás Eb-n (She)
Betegsége miatt nem biztos, hogy indulhat a december 10-én kezdődő rövid pályás úszó Európa-bajnokságon a vegyes- és gyorsspecialista Kis Gergő. Erről az uszovilag.hu szakportál adott hírt.
dec. 3
21:45
Dzsudzsákék továbbjutottak, botrány Bécsben (Infostart)
Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV Eindhoven a hajrában szerzett góllal legyőzte a Sparta Praha együttesét, és ezzel már biztos továbbjutó a K csoportban a labdarúgó Európa Liga utolsó előtti, azaz 5. fordulójának csütörtöki játéknapján.
dec. 3
21:45
Puskás-díj: a bizottság döntött, már lehet szavazni a 10 legszebb gólra (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) futballbizottsága kiválasztotta azt a tíz gólt, amelynek szerzői „vetélkednek” az idén alapított Puskás-díjért.
dec. 3
21:45
Dzsudzsákék továbbjutottak, botrány Bécsben (Metropol)
Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV Eindhoven a hajrában szerzett góllal legyőzte a Sparta Praha együttesét, és ezzel már biztos továbbjutó a K csoportban a labdarúgó Európa Liga utolsó előtti, azaz 5. fordulójának csütörtöki játéknapján.
dec. 3
21:47
Videoton: Bekő Balázs Angliában a Fulham edzéseit látogatja (She)
A Videoton pályaedzője, Bekő Balázs Gera Zoltán csapatánál, az angol Fulhamnél vendégeskedik az UEFA pro-licences edzőképzés keretében – adta hírül a fehérvári klub hivatalos honlapja.
dec. 3
22:21
Női kosárlabda Euroliga: a Pécs vereséggel távozott Olaszországból (She)
A női kosárlabda Euroliga 6. fordulójában a Pécs vereséget szenvedett az olasz Schio otthonában. Az első negyedben még vezetett Füzy Ákos csapata, a vendégek azonban három triplával fordítottak. A záró negyedben feljöttünk 59-57-re, de egyenlíteni már nem sikerült, a hajrá megint a Schióé volt, és 69-62-vel behúzták a mérkőzést.
dec. 3
22:39
Videó: nézze meg Gera gólját a CSZKA Szófia elleni Európa-liga meccsen! (She)
Gera Zoltán ismét gólt szerzett a Fulham együttesében! A magyar szélső a CSZKA Szófia hálóját vette be az Európa-ligában, amivel megszerezte a vezetést csapatának az első negyedóra végén. Nézze meg a középpályás találatát videón!
dec. 3
22:57
Videó: így biztosították Dzsudzsákék az El-továbbjutásukat (She)
Egy hajrában szerzett góllal biztosította továbbjutását a PSV Eindhoven. Dzsudzsák Balázs együttese Jonathan Reis találatával nyert 1-0-ra a Sparta Praha ellen, így már biztosan tagja az Európa-liga tavaszi mezőnyének. Tekintse meg a minderről döntő gólt videón!
dec. 3
23:15
Európa-liga: Gera góljával nyert a Fulham, hátrányból fordított a Roma (She)
A labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában a Fulham Gera Zoltán góljával nyert a CSZKA Szófia ellen. Ugyanebben a csoportban győzött a Roma is, és ezzel továbbjutott, akárcsak a D-csoportból a Heerenveennel ikszelő Sporting.

Keresés