2009. június 26. péntek

jún. 26
15:00
Férfi vízilabda: hatgólos magyar siker Németország ellen (She)
A magyar férfi vízilabda válogatott 12–6-ra győzött Németország ellen a bukaresti négyes tornán lejátszott első mérkőzésén. Kemény Dénes a válogatoott hivatalos honlapjának a lefújás után elmondta, hogy a találkozó jól szolgálta a csapatkeresést; voltak hibák, de jobb, hogy ezekről egy 12–6-os, nem pedig egy 6–12-es eredmény után kell beszélni.
jún. 26
15:02
Anglia: ír középpályással erősítette meg keretét a Middlesbrough (She)
Az angol élvonalból búcsúzó Middlesbrough labdarúgócsapata – első nyári szerzeményként – szerződtette Mark Yeates-et.
jún. 26
15:18
MotoGP: Rossi indulhat az élről Assenben; Talmácsi a 19. (She)
Az olasz Valentino Rossi motorozta a legjobb időt a gyorsaságimotoros-világbajnokság Holland Nagydíjának időmérő edzésén a királykategóriában, így a vb-címvédő indulhat az élről a szombati futamon. Talmácsi Gábor a 19. pozícióban, 3.382 másodperccel az éllovas mögött zárta az időmérőt.
jún. 26
15:20
Krikett: a Dunamenti Kenguruk megszerezték az első győzelmüket (She)
A hivatalos magyar krikettbajnokság első osztályában a csak magyarokat foglalkoztató Dunamenti Kenguruk csapata a harmadik mérkőzésén megszerezte az első győzelmét. Mint arról korábban beszámoltunk, a tavalyi bajnok Royal Tigerstől kikapott, és a pakisztániakból álló Kohinoor együttesét sem sikerült megszorítania, viszont az angol-ausztrál Baggy Bluest felülmúlta.
jún. 26
15:21
Egy arany és további négy érem 200 m-en (Metropol)
A magyar csapat egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött a pénteki 200 m-es döntőkben a brandenburgi kajak-kenu Európa-bajnokságon.
jún. 26
16:12
NHL: testvére miatt szerződött haza Szergej Fjodorov (She)
Szergej Fjodorov hazaigazolt. A Washington Capitals orosz hokisa a Metallurg Magnyitogorszkban folytatja pályafutását.
jún. 26
16:14
Görögország: Djibril Cissé ma aláírta a szerződését (She)
Tegnap Görögországba repült, és ma már szignálta is szerződését a Panathinaikosszal a francia válogatott támadó, Djibril Cissé.
jún. 26
16:15
Talmácsi utolsóként rajtol (Metropol)
Talmácsi Gábor az utolsó, 19. helyről rajtol szombaton a MotoGP-ben (800 kcm) a gyorsaságimotoros-világbajnokság Holland Nagydíján.
jún. 26
16:16
Primera División: az ifjú Angulóval erősített a Depor (She)
A Deportivo La Coruna labdarúgócsapata egy évre kölcsönvette a portugál Leixoestól a kolumbiai Brayam Angulót.
jún. 26
16:18
Wimbledon: Serena Williams és Gyementyjeva is nyolcaddöntős (She)
A 2. helyen kiemelt Serena Williams és a 4. helyen rangsorolt Jelena Gyementyjeva is különösebb nehézség nélkül jutott tovább a wimbledoni nemzetközi teniszbajnokság női egyesének nyolcaddöntőjébe, miután két szettben megnyerték harmadik fordulós mérkőzésüket.
jún. 26
16:30
Wimbledon: Serena Williams és Gyementyjeva is nyolcaddöntős (She)
A 2. helyen kiemelt Serena Williams és a 4. helyen rangsorolt Jelena Gyementyjeva is különösebb nehézség nélkül jutott tovább a wimbledoni nemzetközi teniszbajnokság női egyesének nyolcaddöntőjébe, miután két szettben megnyerték harmadik fordulós mérkőzésüket.
jún. 26
16:32
Férfi kosárlabda: Ivkovicsot négy játékosa követte Kecskemétre (She)
Sztojan Ivkovicsot, a Pécs NB I-es férfi kosárlabdacsapatának lemondó, majd Kecskemétre szerződő szakmai igazgatóját négy játékosa követte a Bács-Kiskun megyei székhelyre, ahová mellettük visszatért a Sopronban egy évet kölcsönben eltöltő Csorvási Milán is, valamint leigazolták a Kaposvár litván légiósát, Marciulionis Kestutist.
jún. 26
16:34
MotoGP: Héctor Barbera nyerte meg a 250-esek időmérőjét, Tóth a 22. (She)
Héctor Barbera indulhat az élről a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 kcm-es géposztályának Holland Nagydíján, miután a spanyol versenyző volt a leggyorsabb a pénteki időmérő edzésen. Barbera a japán Aojama Hirosit és honfitársát, Álvaro Bautistát előzte meg. Tóth Imre a 22. helyről rajtolhat. A Németh Balázst helyettesítő Aleix Espargaró az ötödik legjobb időt motorozta.
jún. 26
16:36
PMFC: Bérczy Balázs váltja Rabi Csabát a klubigazgatói poszton (She)
Bérczy Balázs lett a labdarúgó-másodosztály Nyugati csoportjában szereplő PMFC klubigazgatója.
jún. 26
16:48
Több rutinos veterán is szerződés nélkül maradt a Serie A-ban (She)
Nagy edzők és kapitányok ide, csodás csatárok és százkezű kapusok oda, a közelmúlt labdarúgásának egyik legtöbbet emlegetett alakja a szerény képességű belga Jean-Marc Bosman, akinek hosszas bírósági tárgyalása végén kimondatott: lejárt szerződésű labdarúgóért átigazolási díj nem kérhető.
jún. 26
16:50
MLSZ: csak első osztályú csapatokkal rajtol a Ligakupa (She)
Ülést tartott az MLSZ elnöksége, amelyen a tagok többek közt elfogadták Elbert Gábor főtitkár lemondását, valamint a Ligakupa új lebonyolítási rendszerét is. Újjáalakult az NB II-es bizottság, amelyben elvesztette tagságát Bíró Péter pápai és Berki Krisztián ferencvárosi delegált, és ezentúl Kutasi Róbert lesz a vezetője.
jún. 26
17:06
Wimbledon: a nyolcaddöntőben találkoznak a Garros finalistái (She)
Az ötszörös wimbledoni győztes svájci Roger Federer és a svéd Robin Söderling is a legjobb 16 közé jutott a wimbledoni nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének küzdelmeiben.
jún. 26
17:08
Olaszország: egyelőre még nem érkezett ajánlat Cassanóért (She)
A Sampdoria általános igazgatója, Beppe Marotta szerint még egyetlen klubtól sem kaptak konkrét ajánlatot makrancos sztárjukért, Antonio Cassanóért.
jún. 26
17:42
Vb 2014: Blatter több afrikai világbajnoki résztvevőt szeretne (She)
Joseph Blatter szeretné elérni, hogy a jövőben több afrikai válogatott vehessen részt a világbajnokságokon – a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke már a 2014-es brazíliai tornára is több afrikai indulót helyezett kilátásba.
jún. 26
17:44
Kajak-kenu Eb: ezüstérmes a női 4x200-as magyar K–1 váltó (She)
A magyar csapat egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett a világversenyen ezúttal debütáló 4x200 m-es váltók pénteki döntőiben a brandenburgi kajak-kenu Európa-bajnokságon.
jún. 26
18:00
Liverpool: Glen Johnson immáron hivatalosan is a „vörösöké” (She)
Ahogyan az várható volt, Glen Johnson a Liverpoolhoz igazolt. A labdarúgó Premier League-en belül klubot váltó jobbhátvéd négy évre írt alá, 17 millió font ellenében.
jún. 26
18:02
Bayern München: Toni kevesebb fizetésért is hazatérne Itáliába (She)
A Bayern München olasz válogatott csatára, Luca Toni elképzelhetőnek tartja, hogy elhagyja a bajor klubot, és Olaszországban folytatja pályafutását – még akkor is, ha a jövőben kevesebbet keres majd.
jún. 26
18:04
Belgium: Bölöni szívesen látná Vargát a csapatában (She)
A román sajtó értesülései szerint Bölöni László, a belga bajnok Standard Liege vezetőedzője szívesen látná a csapatában Dacian Vargát, az Unirea Urziceni román középpályását.
jún. 26
18:18
Zalaegerszeg: Kamber és Bogunovics is aláírta a szerződését (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, Djordje Kamber és Milan Bogunovics is Zalaegerszegen folytatja a pályafutását – a két új szerzemény pénteken írta alá a szerződését a dunántúli klubbal.
jún. 26
18:20
Belgium: Balog Scifóval együtt kapott Pro licences diplomát (She)
A belga lapok rövid hírekben említik meg, hogy befejeződött egy tanfolyam a belga Pro-licences edzőképzésben: a napokban tizennégy, Belgiumban dolgozó szakember érdemelte ki az európai szövetség (UEFA) által koordinált edzőképzés legmagasabb fokozatát jelentő diplomát.
jún. 26
18:22
Honvéd: Rabóczki, Maróti és Genito is távozik a csapattól (She)
A Budapest Honvéd pénteken közös megegyezéssel szerződést bontott több játékosával – olvasható a kupagyőztes hivatalos honlapján. Rabóczki Balázs, Maróti Béla, Genito, Koós Gábor és Bojtor László távoznak a Honvédtól.
jún. 26
18:24
Öttusa Eb: mind a három magyar döntős a férfi versenyben (She)
A várakozásnak megfelelően mind a három magyar résztvevő bejutott a vasárnapi döntőbe a lipcsei öttusa Európa-bajnokság férfi versenyének pénteki selejtezőjéből.
jún. 26
18:36
Atlético Madrid: Miguel távozott, és Maxi Rodríguez is eladó (She)
Az elmúlt idényben a spanyol első osztályban a negyedik helyen végzett Atlético Madrid eladta 23 esztendős jobb oldali középpályását, Miguelt (teljes neve: Miguel Ángel de las Cuevas Barberá) a Sporting Gijónnak.
jún. 26
18:38
Ferencváros: Pölöskey hosszú távon a zöld-fehéreknél marad (She)
A 100% Fradi információi szerint az Üllői úton folytatja pályafutását Pölöskey Péter. A fiatal szombathelyi támadó eddig kölcsönben szerepelt a Ferencvárosnál, de Bobby Davison vezetőedző kérésére hosszú távon marad a zöld-fehéreknél.
jún. 26
18:40
Pápa: Koller és Béres két évre írt alá az élvonal újoncához (She)
Két új játékossal erősítette meg keretét az élvonalba frissen feljutott Lombard Pápa. A klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint Koller Ákos és Béres Ferenc egyaránt két évre szóló szerződést kötött a Veszprém megyei csapattal.
jún. 26
18:54
Anderlecht: kommandósokkal készültek együtt Juhász Rolandék (She)
A Juhász Rolandot is foglalkoztató belga Anderlecht vezetőedzője, Ariel Jacobs rendhagyó módon tartott csapatépítő tréninget játékosainak: a labdarúgók kommandósokkal készültek együtt.
jún. 26
18:56
Férfi kosárlabda NB I: Sabáli Balázs a Körmend új edzője (She)
A vasnepe.hu tájékoztatása szerint Sabáli Balázs lesz a körmendi férfi kosárlabdacsapat vezetőedzője. A szerződést még nem írták alá a felek, de már mindenben megállapodtak egymással.
jún. 26
19:12
Wimbledon: Azarenka és Petrova is nyert, egymással találkoznak (She)
A 8. helyen kiemelt fehérorosz Viktorija Azarenka 7:6, 6:3-ra megverte a wimbledoni nemzetközi teniszbajnokság 3. fordulójában a szintén kiemelt román Sorana Cirsteát. Nadja Petrova három játszmában jutott túl az előző fordulóban Marija Sarapovát verő Gisela Dulkón, és a nyolcaddöntőben Azarenkával csap össze.
jún. 26
19:14
Wimbledon: Karlovic nyerte meg a „brék nélküli” meccset Tsonga ellen (She)
Ivo Karlovic óriási csatában, négy játszma után megverte Jo-Wilfried Tsongát a wimbledoni nemzetközi tenisztorna 3. fordulójában.
jún. 26
19:30
Újpest: kikaptak a lila-fehérek felkészülési meccsen Ausztriában (She)
Az Újpest FC 2–0-s vereséget szenvedett nemzetközi felkészülési mérkőzésen Ausztriában, a Trenkwalder Admira otthonában – olvasható a klub hivatalos honlapján.
jún. 26
19:33
Beperelték Navratilovát (Metropol)
Több millió dollárra perelte be Martina Navratilovát egykori partnere, akit közel nyolc év együttélés után dobott ki közös otthonukból a leszbikus teniszcsillag.
jún. 26
19:48
Úszás: Cseh László és Kis Gergő országos csúcsoz ért el (She)
Cseh László 100 m pillangón, Kis Gergő pedig 400 m gyorson országos csúccsal győzött a 111. magyar bajnokság második napján, Egerben.
jún. 26
20:06
U21-es Eb: kihagyja az elődöntőt a németek csapatkapitánya (She)
Nem léphet pályára a Svédországban zajló U21-es labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében a német válogatott csapatkapitánya, Sami Khedira.
jún. 26
20:24
Profi ökölvívás: szeptemberben lesz a Mayweather-Márquez (She)
Szeptember 19-én rendezik meg a Floyd Mayweather–Juan Manuel Márquez meccset, amely előbbi ökölvívó sérülése miatt lett elhalasztva.
jún. 26
20:26
Lengyel-rali: Mikko Hirvonen vezet, Sébastien Loeb ismét bukott (She)
A finn Mikko Hirvonen áll az élen a Lengyel-rali pénteki nyitónapja után.
jún. 26
21:00
Benfica: az argentin Javier Saviola érkezik a Real Madridtól (She)
Javier Saviola a Benfica csapatában folytatja pályafutását. A Real Madrid argentin támadója 5 millió euróért vált csapatot, és három évre kötelezi el magát a portugál klubhoz.
jún. 26
21:03
Új korszak: Mosley után (Metropol)
Majdnem négy hónapos perpatvar zárult le azzal, hogy szerdán megállapodott a Ne m zetközi Automobil Szövetség (FIA) és a csapatok érdekvédelmi szövetsége (FOTA), hogy marad egy a Forma–1.
jún. 26
21:18
Wimbledon: a negyedik kiemelt Djokovics is bejutott a 16 közé (She)
A negyedik helyen kiemelt szerb Novak Djokovics három szettben, 6:4, 6:4, 6:4-re legyőzte a 28. pozícióban rangsorolt amerikai Mardy Fisht, így biztosította helyét a wimbledoni nemzetközi tenisztorna férfi egyesének nyolcaddöntőjében. A szerb klasszis a legjobb 16 között az izraeli Dudi Szelával találkozik.
jún. 26
21:36
Úszás: a német bajnokságon született világcsúcs 50 méter háton (She)
Daniela Samulski világcsúcsot úszott 50 méter háton. A német versenyző hazája bajnokságán teljesítette 27.61 másodperc alatt a távot.
jún. 26
22:12
MU: C. Ronaldo július 1-től a Real Madrid játékosa (She)
A Manchester United és a Real Madrid végleg, mindenben megállapodott egymással Cristiano Ronaldo átigazolása kapcsán. A két klub hivatalos közleményben tudatta: a portugál aranylabdás július 1-től már a „királyiak” játékosa lesz. A játékos 80 millió font ellenében vált csapatot.
jún. 26
22:48
U21-es Eb: Németország lesz Anglia ellenfele a fináléban (She)
Története során másodszor jutott be U21-es labdarúgó Európa-bajnokság fináléjába a német válogatott, miután 1–0-ra legyőzte Olaszországot a svédországi torna elődöntőjében. A találkozó egyetlen gólját a hoffenheimi Andreas Beck szerezte a 48. percben. Németország a házigazda Svédországot búcsúztató Angliával játssza a kontinenstorna döntőjét.
jún. 26
23:06
Wimbledon: az ötödik szett végén szakadt félbe a Haas-Cilic meccs (She)
Két mérkőzést nem tudtak befejezni a wimbledoni nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének harmadik fordulójában: a Seppi–Andrejev és a Haas–Cilic találkozó egyaránt félbeszakadt.
jún. 26
23:24
Wimbledon: a pénteki nap összes eredménye egy helyen (She)
Különösebb meglepetés sem a férfiak, sem a nők mezőnyében nem történt a wimbledoni nemzetközi teniszbajnokság ötödik napján. A férfiak versenyében megismétlődik az idei Roland Garros döntője, a torna legnagyobb esélyesének számító Roger Federer Robin Söderlinggel találkozik a legjobb 16 között. A nők között Serena Williams és Jelena Gyementyjeva is továbbjutott. Tekintse meg a pénteki…
jún. 26
23:42
Strandkézilabda: a magyarok negyeddöntőbe jutottak az Eb-n (She)
Mind a női, mind a férfi magyar strandkézilabda-válogatott a negyeddöntőben folytathatja szereplését a larviki Európa-bajnokságon.
jún. 26
23:44
Barcelona: Yaya Touré szerződést hosszabbított a katalán klubbal (She)
2012-ig meghosszabbította szerződését Yaya Touré, a spanyol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona labdarúgója. Az elefántcsontparti középpályás ügynöke péntek délután egyezett meg a klub sportigazgatójával, Txiki Bergiristainnal.

Keresés